Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
-
Kataklinger
#1 Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
Pozdrav
Preporuka za destinaciju, odlazak na more, na par dana (u fokusu samo odmor, dobra plaža i ništa više, obilasci i noćni život su izvan interesa). Obzirom da obično ljetujem na daljim destinacijama, a ovo bliže što imam iskustva su Ulcinj, Budva, Tivat (MNE) i Makarska, Tučepi, Korčula (HR) i sve je postalo nekako mainstream, a i nije toliko ni blizu obzirom da je u pitanju period od par dana (jedino Makarska/Tučepi su bliže koliko toliko). Sigurno ima mnogo manjih mjesta na Jadranskoj obali a koja su super, ali nisu toliko eksponirana.
Preporuka za destinaciju, odlazak na more, na par dana (u fokusu samo odmor, dobra plaža i ništa više, obilasci i noćni život su izvan interesa). Obzirom da obično ljetujem na daljim destinacijama, a ovo bliže što imam iskustva su Ulcinj, Budva, Tivat (MNE) i Makarska, Tučepi, Korčula (HR) i sve je postalo nekako mainstream, a i nije toliko ni blizu obzirom da je u pitanju period od par dana (jedino Makarska/Tučepi su bliže koliko toliko). Sigurno ima mnogo manjih mjesta na Jadranskoj obali a koja su super, ali nisu toliko eksponirana.
- vjesticanametli
#2 Re: Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
Sipan u HR proguglaj
- Edin H.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4 Re: Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
Vecina Makarske rivijere cine mirna mjesta gdje se nista ne desava, Tucepi, Podgora, oba Drvenika, Zaostrog, Podaca...
- Edin H.
#5 Re: Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
Cuo sam da je u Promajni ludilo 
- Krokodajl
- uglavnomja
#7 Re: Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
_BataZiv_0809 wrote:Vecina Makarske rivijere cine mirna mjesta gdje se nista ne desava, Tucepi, Podgora, oba Drvenika, Zaostrog, Podaca...
trenutno je gotovo prazna
jako malo gostiju, cesi, poljaci ...
cijene padaju
more predivno
onaj drvenik sa trajektom nije bas
podace na nagurane na onom brdascu, isto kao i igrane, ali igrane imaju plaze na dvije strane
zivogosce, gdje je nimfa, bezze ... hotel i hotelska plaza super, ostalo nema nista, nesto malo prema igranima
drasnice su simpa, onako malo izolovane, odmaknute od magistrale
mala duba - slabo sa uslugom, jedna kafanica, bas mirno
dole i blato imaju brdo koje zaklanja podnevno sunce na plazi
- muminovic
#8 Re: Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
megabon.eu
Uzmes neki hotel i uzivas
Uzmes neki hotel i uzivas
- Altsa
#9 Re: Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
haha bas.Edin H. wrote:Cuo sam da je u Promajni ludilo
peskir do peskira neda majka sina svoga....
medutim kraj je sezone pa je vjerojatno bolje. more za 10 plaza isto.
- muminovic
#10 Re: Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
Kako gdje kraj sezone, u septembru kako gdledam imaju sve kapacitete popunjene u vecin mjesta u Hr.Altsa wrote:haha bas.Edin H. wrote:Cuo sam da je u Promajni ludilo
peskir do peskira neda majka sina svoga....![]()
medutim kraj je sezone pa je vjerojatno bolje. more za 10 plaza isto.
Gledam u jednom hotelu u Split (nemaju nijednu sobu niti na jednu noc) sada krecu Njemci i ostali koji ne vole velike vrucine.
po meni septembar je odlican, oko 30 - 33 C, nije sunce prejako, a nema prevelike ni guzve, bas odlicno
- Altsa
#11 Re: Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
sa septembrom se nikad ne zna. zna biti lijep. medutim nije mi se samo jednom desilo da sam pobjegao sa mora u septembru zbog loseg vremena.
- muminovic
#12 Re: Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
Ma sa vremenom se vise nikad ne zna kod nas.Altsa wrote:sa septembrom se nikad ne zna. zna biti lijep. medutim nije mi se samo jednom desilo da sam pobjegao sa mora u septembru zbog loseg vremena.
- Edin H.
#13 Re: Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
Imas na fonteleumuminovic wrote:Ma sa vremenom se vise nikad ne zna kod nas.Altsa wrote:sa septembrom se nikad ne zna. zna biti lijep. medutim nije mi se samo jednom desilo da sam pobjegao sa mora u septembru zbog loseg vremena.
- muminovic
#14 Re: Odlazak na more 2-3 dana [Preporuka]
Prognoza 5 dana svaki dan sunce, odes na more, promjeni se prognoza za svaki dan dva puta dnevnoEdin H. wrote:Imas na fonteleumuminovic wrote:Ma sa vremenom se vise nikad ne zna kod nas.Altsa wrote:sa septembrom se nikad ne zna. zna biti lijep. medutim nije mi se samo jednom desilo da sam pobjegao sa mora u septembru zbog loseg vremena.