Odlazak iz BiH?

Da li planirate trajno napustiti BiH?

DA
43
48%
NE
46
52%

Total votes: 89

buhtelj

Post by buhtelj »

meskox wrote:
stella_sa wrote:
mr2 wrote: Nikome ne pada na pamet da bi se mozda moglo iskoristiti to sto ima puno dobrostojece dijaspore.
Kad je to meni palo na pamet... :D
haj promjeni nick pa probaj ponovo,
uzmi nesto kao cicolina,ili slicno mozda upali,

RAJA STELLA-sa TRAZI DIJASPORCA : 190m, 90kg, plata 2000eur,
STAN, ZUTOG BMW-a, to ti je sad moderno sto sarenije to bolje.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ispunjavam sve uvjete...samo ne trazim zenu :lol: :lol:
jusuff

Post by jusuff »

buhtelj wrote:
meskox wrote:
stella_sa wrote: Kad je to meni palo na pamet... :D
haj promjeni nick pa probaj ponovo,
uzmi nesto kao cicolina,ili slicno mozda upali,

RAJA STELLA-sa TRAZI DIJASPORCA : 190m, 90kg, plata 2000eur,
STAN, ZUTOG BMW-a, to ti je sad moderno sto sarenije to bolje.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ispunjavam sve uvjete...samo ne trazim zenu :lol: :lol:
sta's, pravi si slovenac
Stari

Post by Stari »

Jusuf
ko je s. bajramovic?
sta slusas od seke, ako imas postera i melodija za hendi da razmjenimo?
koliko ti je kubika bmw
.

Pa sitaucija je jusufe bila pretpostavljena ...a ne stvarna...u stvarnosti imam golfa , puno sam ruzniji od sabana bajramovica(a to je onaj sto je pjevao hitove Opa-cupa, Nici Nici -Lidi Lidi, Prokleta je Amerika, Sajme mori mome ubavo...i td). :( i Nemam nista od Seke
wanderer

Post by wanderer »

jusuff wrote: ko je s. bajramovic?
koliko ti je kubika bmw.
Evo ja cu ti pojasniti: S. Bajramovic je jedan stariji ciko, koji je i pored svojih kosulja i ostalih dubokih karakteristika, ipak daleko prerastao milje iz kojeg dolazi i rado je slusan po salonima Londona, Berlina, New Yorka, itd. I to i od onih iz sedmog koljena, a bez takvih kompleksa.

Seka ne znam ko je, ali tu ti ocito ne treba pojasnjenje. BMW-a ima raznih, pa sta se kome svidja.
edu

Post by edu »

stari..cesto spominjes to "sarajlije".."prave sarajlije".."rodjene sarajlije".."sarajevska raja"..sam kazes da nikad nisi bio u sarajevu zato bih te molio da takve sintagme izbjegavas..iz razloga jer je to zasnovano na rekla - kazala..tj. onda po obicaju izlijece konstatacija da su ljudi koji zive u sarajevu nafurani..spominje se tih famoznih 13 sarajevskih "koljena"..to je prica koja se moze objesiti macku o' rep..zivjeti u sarajevu ima svoje prednosti i mane..(kao i svugdje drugo uostalom..)..e sad..ako neko zivi na malti i druzi se s ljudima njihova je stvar hoce li oni za sebe reci da su raja s malte..raja iz novog sarajeva..sarajevska raja..bosnaska raja..balkanska raja itd..pod terminom "sarajevska raja" ja ne mislim samo na ljude koji su rodjeni u sarajevu..i u svemu tome ja stavljam akcenat na ovome RAJA..a ne onom sarajevska..znaci RAJA..dobri ljudi..zajebanti koji ce ti pomoci uvijek..kad treba para..kad ti treba srediti djevojku..kad je frka..tuca..RAT..nece te ostaviti itd..pravdanje proizlazi..po mom misljenju iz griznje savjesti..(sad opet nagrnite..ali ja tako mislim..)..evo primjera..vidio sam neku noc covjeka na ulici..tetura..napio se..malo malo pa padne..ja prodjoh autom pored njega..bilo mi je poslije zao sto mu nisam stao..sto ga nisam odvukao kuci..dosao sam kuci..pravdao sam se sebi..bio sam na sred ulice..brzo sam isao..nisam imao gdje stati..prometna ulica..pravdao se a znao sam da opravdanja nema...
edu

Post by edu »

Stari wrote:Jusuf
ko je s. bajramovic?
koliko ti je kubika bmw
.

Pa sitaucija je jusufe bila pretpostavljena ...a ne stvarna...u stvarnosti imam golfa , puno sam ruzniji od sabana bajramovica(a to je onaj sto je pjevao hitove Opa-cupa, Nici Nici -Lidi Lidi, Prokleta je Amerika, Sajme mori mome ubavo...i td). :( i Nemam nista od Seke
nisam ja odmah skontao o kojem bajramovicu mislis..gdje ces njega u isti kos sa sekom i bmw-om.. :-) :-) ..saban je kralj!
Stari

Post by Stari »

Eh da sad si je Saban ocito uspio priskrbiti vrlo ugledan, rekao bih kultni imidz...to , da vas podsjetim nije oduvijek bilo tako, prije jedno 20-30 godina Saban je bio kafanski pjevac sa zlatnim zubom, kravatom na cvijetice, zutim BMW-om ...i tako fotografisan na omotu hit singla Nici- Nici & Lidi-Lidi...Ali eto neke su se stvari u medjuvremenu promijenile...niko ne iskljucuje da ce S. Alexic jednog dana biti kalibra Elle Fitzgeralld ili Bily Holiday ....ko ce to sad znati.... :-?
wanderer

Post by wanderer »

Jos uvijek je Shaban takav. Poenta je upravo da to nista ne dokazuje samo po sebi.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

A wrote:
jusuff wrote:ko je s. bajramovic?
koliko ti je kubika bmw.
:lol:
:lol: :lol:
mr2

Post by mr2 »

Hajde da ostavimo dijasporu na stranu Sto se recimo Branko Djuric nije vratio u Sarajevo? Ili Sasa Losic? Ili sto je Davor Sucic iz ZP otisao u Zagreb iako je za vrijeme rata bio u SA? Ili najcrnji primjer - Danis Tanovic? Sto se on ne vrati da zivi i radi u SA? Jer oni nemaju politicki ili financiskih razlog da ne dolaze u SA. Ali tamo ima NESTO sto im ne da da se vrate. Zasto je recimo Ljubljana bolji ambijent za pozorisni rad od SA?
edu

Post by edu »

mr2 wrote:Hajde da ostavimo dijasporu na stranu Sto se recimo Branko Djuric nije vratio u Sarajevo? Ili Sasa Losic? Ili sto je Davor Sucic iz ZP otisao u Zagreb iako je za vrijeme rata bio u SA? Ili najcrnji primjer - Danis Tanovic? Sto se on ne vrati da zivi i radi u SA? Jer oni nemaju politicki ili financiskih razlog da ne dolaze u SA. Ali tamo ima NESTO sto im ne da da se vrate. Zasto je recimo Ljubljana bolji ambijent za pozorisni rad od SA?
za umjetnike..sportiste..je logicno da iz manje sredine idu u vecu..pa rahmetli Kindze je proveo 2 godine u realu..logicno!..ali to ne znaci da se oni nece nikad vratiti i da svakodnevno pljuju po situaciji u kojoj se nalazi njihova zemlja..pa danis je fino rekao..u francuskoj snimam filmove u bosni bih dizao revolucije!..covjek radi u francuskoj..pokupi oskara i na bini ne kaze u jebenoj bosni mi sve smeta..od nacionalizma do birokratskog aparata..nego kaze "this is for my country..for bosnia.."..on je tim potezom pomogao bosni vise nego 66 seada i terzica..kojim si to potezom ti pomogao bosni?..ja opet ponavljam..svako ko je vojnosposoban '92 otisao iz bosne je supak!..nisu se svi morali boriti na liniji..bilo je boraca u bijelim mantilima..i jos mnogo sto-sta..ali ko god je otisao u tom periodu a spada u tu kategoriju je picka!
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

edu wrote:
mr2 wrote:Hajde da ostavimo dijasporu na stranu Sto se recimo Branko Djuric nije vratio u Sarajevo? Ili Sasa Losic? Ili sto je Davor Sucic iz ZP otisao u Zagreb iako je za vrijeme rata bio u SA? Ili najcrnji primjer - Danis Tanovic? Sto se on ne vrati da zivi i radi u SA? Jer oni nemaju politicki ili financiskih razlog da ne dolaze u SA. Ali tamo ima NESTO sto im ne da da se vrate. Zasto je recimo Ljubljana bolji ambijent za pozorisni rad od SA?
za umjetnike..sportiste..je logicno da iz manje sredine idu u vecu..pa rahmetli Kindze je proveo 2 godine u realu..logicno!..ali to ne znaci da se oni nece nikad vratiti i da svakodnevno pljuju po situaciji u kojoj se nalazi njihova zemlja..pa danis je fino rekao..u francuskoj snimam filmove u bosni bih dizao revolucije!..covjek radi u francuskoj..pokupi oskara i na bini ne kaze u jebenoj bosni mi sve smeta..od nacionalizma do birokratskog aparata..nego kaze "this is for my country..for bosnia.."..on je tim potezom pomogao bosni vise nego 66 seada i terzica..kojim si to potezom ti pomogao bosni?..ja opet ponavljam..svako ko je vojnosposoban '92 otisao iz bosne je supak!..nisu se svi morali boriti na liniji..bilo je boraca u bijelim mantilima..i jos mnogo sto-sta..ali ko god je otisao u tom periodu a spada u tu kategoriju je picka!
Pa tim pickama je sad bolje nego mudonjama sto su ostali :D...kakve koristi od velikih m... :lol: ?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Kazhu nauchnici...kao dokazano...ko ima velika muda ima mali mozak i obrnuto...ja mislim da je na monitor.hr bila ta vijest :D.
AenemA

Post by AenemA »

Just for the record...postoji procenat ljudi u dijaspori koji ne slusaju taj turbo-folk sund, koji se skoluju,prave bendove itd itd....posjetite www.pljuga.com ....zato nemojte generalizovati stvari...sarajevo nije nista bolje od dijaspore po tom pitanju...
Last edited by AenemA on 14/12/2005 16:41, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

Zakuhavanje: Ja volim dijasporce juzno od BiH koji kazu "Gore kod vas"
Nerviraju me ovi koji kazu "Dole u Bosni..."
buhtelj

Post by buhtelj »

A wrote:Postavka teme : Odlazak iz BiH

Zakuhavanje : ne ide nam se jer se tamo dijaspora pati i postaju papci i slusaju Seku i oblace se ko kreteni, a sve lopatajuci na baustelle i peruci guzice

Odbrana : nije svima lose, nisu svi papci i ne peru svi guzice

Zaseravanje : u-ta-taaaa, ja imam holandski pasos, a ti nemas, nananananaaaaa

Zakuhavanje : vi ne volite svoju zemlju, otisli ste tamo, namjesto da je mjenjate, ne trebate nam, niko vas ne zove

Odbrana : pa mi dolazimo kao slobodni ljudi, kao turisti, sta tebe briga

Zakuhavanje : briga me jer je Kindze volio ovaj grad, ove ulice, i on je znao ko je dobar a ko ne, a vi ste svi pobjegli!

Odbrana : nismo ba pobjegli, neki otisli prije 20 godina, neki poslije rata

Zakuhavanje : dezerteri su picke, eto vam ga!

Neutralni posmatrac : ..... o cemu se ono pocelo uopste pricati?

A : nema veze, samo nek je veselo 8-)
Da zbilja na koncu je tema postala sabanski turbo folk party.........
Inace idem na skijanje u BIH, pa me zanima jeli netko vec povracao na skijalistu od Begicevih cevapcica...ja sam prosle zime. :-) :-)
xygirl

Post by xygirl »

A wrote:Postavka teme : Odlazak iz BiH

Zakuhavanje : ne ide nam se jer se tamo dijaspora pati i postaju papci i slusaju Seku i oblace se ko kreteni, a sve lopatajuci na baustelle i peruci guzice

Odbrana : nije svima lose, nisu svi papci i ne peru svi guzice

Zaseravanje : u-ta-taaaa, ja imam holandski pasos, a ti nemas, nananananaaaaa

Zakuhavanje : vi ne volite svoju zemlju, otisli ste tamo, namjesto da je mjenjate, ne trebate nam, niko vas ne zove

Odbrana : pa mi dolazimo kao slobodni ljudi, kao turisti, sta tebe briga

Zakuhavanje : briga me jer je Kindze volio ovaj grad, ove ulice, i on je znao ko je dobar a ko ne, a vi ste svi pobjegli!

Odbrana : nismo ba pobjegli, neki otisli prije 20 godina, neki poslije rata

Zakuhavanje : dezerteri su picke, eto vam ga!

Neutralni posmatrac : ..... o cemu se ono pocelo uopste pricati?

A : nema veze, samo nek je veselo 8-)
:D bas tako :D

eh da nam turizam napreduje k`o ova tema :roll: :D :D
nineac

Post by nineac »

Da sam znao da ce ovako ispasti nebi ni postavio temu.
To ko fol mi koji smo otisli smo manje bosanci? Paeto ja sam otisao prije 4 mjeseca i dva dana!
danas

Post by danas »

nineac wrote: To ko fol mi koji smo otisli smo manje bosanci? Paeto ja sam otisao prije 4 mjeseca i dva dana!
pih, izdajnice :D
jos malo, i ti ces se pretvoriti u ekstremnu emigraciju :D ko i mi :D :D :D
bleka

Post by bleka »

Oprosti na izrazu ali ne vracaju se jer su egoisti. Raja u Bosni ih vise voli nego u svijetu, lova za projekte nije problem iz svijeta (klasican primjer Kusta). Ja razumijem da neko ode radi posla ko se bavi vrhunskom naukom, ali ovi kvazi umjetnici.. :-)
buhtelj

Post by buhtelj »

bleka wrote:
Oprosti na izrazu ali ne vracaju se jer su egoisti. Raja u Bosni ih vise voli nego u svijetu, lova za projekte nije problem iz svijeta (klasican primjer Kusta). Ja razumijem da neko ode radi posla ko se bavi vrhunskom naukom, ali ovi kvazi umjetnici.. :-)
Djuro i Losa....kvazi umjetnici.....a si normalan...tu uopce nema umjetnosti...recimo "Kajmak i Mermelada"....zbrajanje tisuca stereotipova buull shiit....
bleka

Post by bleka »

Nemoj mi samo rec da Kajmak i Dzem valja ?
Mislim valja Slovencima, retardirano dijete iz Logavine bi bolji film napravilo.
A sta LOsa ? Kao umjetnik "Sta ce nama soferima kucaaaaaaaaaaaaa" :-)
buhtelj

Post by buhtelj »

bleka wrote:Nemoj mi samo rec da Kajmak i Dzem valja ?
Mislim valja Slovencima, retardirano dijete iz Logavine bi bolji film napravilo.
A sta LOsa ? Kao umjetnik "Sta ce nama soferima kucaaaaaaaaaaaaa" :-)
Kazem da je packet of chicken shitt i da je u biti zbrajanje tisuca stereotipova
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

A mnogo ste toga napisali 28 strana,procitao sam samo prvu i zadnju ali sam se ipak odlucio da posaljem svoje misljenje zasnovano na 35-godisnjem zivotnom iskustvu.
Za jednog normalnog(mentalno) i zdravog Bosanca,stvar je jasna;
BOSNA je raj a sve je ostalo KURAC.
Svi koji ne misle tako a Bosanci su,imaju ozbiljnih psihickih poremecaja.
Recimo kriza identiteta,nemogucnost prilagodzavanja,problemi u odnosima sa okolinom(uza porodica,sira porodica,drustvo,seks) i sto bi neko lijepo i slikovito,onako bosanski opisao picke su(nedostatak osnovnih etickih i moralnih normi,naprimjer opskurni lik pod nickom Bobi ili nesto slicno).
Jednoj stabilnoj i normalnoj osobi se sreca sastoji u zivotu od;dobrih odnosa u uzoj porodici(skladan zivot sa zenom,uspjesno odgajanje djece(sretne djece),skladan zivot sa roditeljima uz druzenje),lijep zivot sa sirom porodicom,imas kome otici na Bajram a i na Bozic,imas vazda sa nekim da popijes pivu.Prijatelji(kada ti neko dira haverovog buraza,utoku za pojas i idete da to 'sredite'),znaci sire drustvo sa kojima uvijek mozes sjesti,popiti,pogledati (FK)SARAJEVO a i pobiti se ako zatreba.Onda idu odnosi sa sirom okolinom,znaci da te okolina postuje i cijeni(nane te po haustoru pozdravljaju,komsije cuvaju racune,na ulici stalno vices;vozdra, sta ima(ispricas se sa nekim,ono pravo a kad te upitaju a ko je on ? Odgovor je pojma nemam).
Znaci ovo je kratak opis sretnog zivota jedne normalne i zdrave osobe.
Ovo se ne kupuje sa 300 $ vecom platom ili vozanjem par hiljada$ skupljeg auta.Ovo se placa zivotom i krvlju.(Sto bi neki jadnik,na prvoj strani ove teme rekao;tamo u Alabami,nema nasih ljudi,ali pokusavam dovesti djevojku).Jad i bijeda dno dna,OCAJ.
To vazi za Bosance,normalno svaka osoba bi trebala imati isti osjecaj prema svojoj zemlji,ne moze Francuz imati to sve u Bosni,kao ni ja u Francuskoj.Kao sto rekosmo to se ne moze kupiti ni naci,nego graditi i stvarati,kroz cijelo svoje ljudsko postojanje i bitisanje.
Broj dva je neprilagodzenost,kao ovaj i onaj politicar je na vlasti to mi ne odgovara.Ako osoba ima dvije zdrave ruke i malo mozga snaci ce se i bice mu potpuno svejedno ko je sta u vlasti.Na primjer ,ja uglavnom nemam pojma ko je ko kod nas i ta Seada,koju pominjete,ja pojma nemam ko je i sta sad ona.HAALLOO,ja imam svoj zivot,svoj svijet,svoje pare(posteno zaradzene) i nemam sa nikim nista.I bilo bi mi isto i da sam rodzen u USA u komunistickoj Kini ili postkomunistickom Sibiru.Nije stvar u mjestu nego u covjeku,ko hoce raditi i probijati se,taj ce i uspjeti.Bilo gdje.
Tako,elem,moja poruka bi bila,trazite srecu a to znaci osnovne ljudske vrijednosti(koje se sigurno ne sastoje od dobre socijalne pomoci).
A srecu mozes naci iskljucivo u svojoj zemlji sa svojim ljudima.
A ako imas srecu da si rodzen u Bosni,onda uzivaj u prelijepim i ponositim zenama,dobrim,hrabrim,duhovitim i zanimljivim(balije,ustase,cetnici) ljudima,prekrasnoj prirodi (od minus 40 na Igmanu do mora gdje sunce uvijek sja 2 sata voznje)hrani koje nigdje nema(pite,cevapi,sarme,sahan-dolme,baklave).
Nepostojanju drzave,koja te maltretira,kontrolira.naplacuje poreze i inace ne da zivjeti.Postojanju dobre bosanske policije(hajde da se dogovorimo-ljudi smo).
Ispunjenosti zivota,koja se ogleda u tome da se nesto uvijek dogazda,bez odvratne ucmalosti i zabokrecine srednje Evrope(primjer Slovenija),sto rezultira ogromnim umjetnickim stvaralastvom na svim nivoima.
Znaci na kraju ;
Ostajte ovdje
sunce tudzeg neba
grijati vas nece
ko sto ovo grije.
wanderer

Post by wanderer »

Btw, gdje je edu da nam ukaze na anketu sa-x kao naucni dokaz njegovih stavova, sada kada 45% anketiranih ipak tvrdi da planira trajno napustiti BiH? :-)
Post Reply