Nema smisla se tjesiti mi smo EUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU i bilo kamo idem sa mojom osobnom......mr2 wrote:buhtelj wrote:Turbo folk, slusajte doma i ne kada prolazite cistim i urednim autocestama i gradovima na zapadu...
Zapadna kultura je cista kao suza..i nemoj te da je prljate sa vama svima dragom Cecom, Mecom, Sekom, Karlesuom....![]()
![]()
Tu glazbu kada se ulazi u EU (na Bregani) treba prijaviti kao radioaktivan materijal
![]()
![]()
To je Bora najvio i u "Gastarbejaterskoj pesmi" 3......![]()
mala ispravka u austrji pocinje eu.....mislim punopravni ne djelimicni clanovi eu..
![]()
Odlazak iz BiH?
-
buhtelj
-
mr2
buhtelj wrote:Nema smisla se tjesiti mi smo EUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU i bilo kamo idem sa mojom osobnom......mr2 wrote:buhtelj wrote:Turbo folk, slusajte doma i ne kada prolazite cistim i urednim autocestama i gradovima na zapadu...
Zapadna kultura je cista kao suza..i nemoj te da je prljate sa vama svima dragom Cecom, Mecom, Sekom, Karlesuom....![]()
![]()
Tu glazbu kada se ulazi u EU (na Bregani) treba prijaviti kao radioaktivan materijal
![]()
![]()
To je Bora najvio i u "Gastarbejaterskoj pesmi" 3......![]()
mala ispravka u austrji pocinje eu.....mislim punopravni ne djelimicni clanovi eu..
![]()
potpisujem.....al jos samo da dobijete euro
- upala
-
tigris
wanderer wrote:tigris wrote:wanderer wrote:Uhvacen sam na djelu![]()
Btw, srocite mu tekst tog izvinjenja, da se covjek ne muci...
cuuujem jedes govnajedi govna bre
![]()
interna sala smo za upalu![]()
![]()
![]()
jbg naletio si
sorry
-
wanderer
Oprostite sto prekidam ovu inteeeeleeektualnu diskusiju, ali jeste li vi oni sto se smatraju "pravim sarajlijama"?upala wrote:tigris wrote:wanderer wrote:Uhvacen sam na djelu![]()
Btw, srocite mu tekst tog izvinjenja, da se covjek ne muci...
cuuujem jedes govnajedi govna bre
![]()
interna sala smo za upalu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"a sto si bre pricala da sam jeo govna kad sam bio mali"
-
edu
uvijek pokusavam sagledati obje strane...edu wrote:govorim u svoje ime..i govorim ono sto mislim..uopce mi ne smeta kada vidim dobro auto u gradu..ma kakve tablice imao..smeta mi kada se iz tog auta ori seka aleksic..era ojdanice i razne "mace koje idu oko mene"..to da li dijaspora dolazi dobro obucena ili ne je pitanje licnog ukusa..za moj ukus stil oblacenja dijaspore koju sam ja vidjao u sarajevu je daleko od dobrog..citat: "Sta sad treba da urade kad podju kuci. Da obuku kineske cipele i kupe kaku krntiju pa da lice na vas."..karakteristican primjer kako jedan mediokritet percipira ljude koji zive u bosni..sine..ti na mene ne mozes liciti da ne znam kakvo auto vozis i da ti ne znam sta oblacis..znas ono..neke se stvari ne mogu kupiti novcem ali ni karticom..citat: "Nikome ne pada na pamet da bi se mozda moglo iskoristiti to sto ima puno dobrostojece dijaspore. Mozda bi neko mogo sta da ulozi i pokrene stvari sa mrtve tacke."..pa sta treba? da vam neko popusi? znam ja da neki to zele..ali nesto vas sve koci..boba vam fali..ah da! birokratski aparat je problem..isti onaj birokratski aparat sa kojim se mi "ne susrecemo"..(sic!)..drago mi je sto mislite da ste otisli zbog lopova..lijepo je vidjeti kako lako dizete ruke..vi dizite ruke..ja cu zavrtati rukave i raditi u svojoj drzavi..od moje plate se placa pio..od moje plate ce i moja nana i tvoja primati penziju..kakva je da je barem je njihova..jer znaju da su je posteno zaradile..ne vole one tudje spiskove na kojima pise koliko je ko novca poslao..one su dostojanstvene i kad nemaju..kao i ja uostalom..i kad je bio rat i kad nismo imali vode po nekoliko mjeseci niko na posao (da..islo se na posao!) nije isao prljav i neuredan..to se zove dostojanstvo..nisu nam ga uzeli u ratu kada nismo imali NISTA..nece ni nakon rata kada imamo NESTO...
za kraj..ostajem ovdje jer zelim biti blizu svojih roditelja..jer drugih nemam..kada njih ne bude svakako da ce mi nedostajati..ali barem cu moci reci da sam bio blizu njih svih tih godina i da sam ih vidjao kad god sam to zelio..i da smo se uzajamno pomagali ma o cemu da se radilo..ostajem ovdje jer volim ovaj grad..bio sam u njemu kada je bilo najteze..kada su me htjeli fizicki likvidirati a ostat cu i sada..kada me pokusavaju na neke druge nacine likvidirati..ostajem ovdje jer zelim graditi zemlju u kojoj su mi preci..ostajem ovdje jer zelim da mi i djeca zive u ovoj drzavi..ostajem ovdje jer volim svaki dan proci pored obdanista u kojem sam ostavio nekoliko godina..ostajem ovdje jer zelim da svaki dan da vidjam svoju uciteljicu..svoje nastavnike iz srednje..profesore sa fakulteta..da se druzim svaki dan sa prijateljima sa kojima sam proveo 20 i kusur godina..a ne da ih gledam kroz kameru na messengeru..ostajem ovdje jer znam da se stanje moze i mora popraviti..ostajem ovdje jer nisam od onih koji dizu ruke cim naidju na neku debilnu sluzbenicu u opcini..isto tako su dizali ruke i kad je prvi metak opalio '92..ne zelim otici jer bi to znacilo izdati ono za sta su se borili i ginuli borci nase armije..moj odlazak bi MENI znacio izdaju ideje koja je bila zvijezda vodilja i Draganu Vikicu..i Seferu Halilovicu..i Suadi Dilberovic i Olgi Sucic..i cika Jovi Divjaku i Mustafi Talijanu..i Kindzetu i Pjevacu..i Skendi i Pinji..i mome tati i pokojnom komsiji cika Nikoli..ostajem ovdje jer znam da ce ova zemlja jednom biti normalna drzava..drzava bez entiteta i slicnih sranja..ostajem jer ne zelim posmatrati kako mi komsija i drug grade drzavu..ostajem..jer im zelim pomoci u tome...
-
edu
za razliku od mnogih vas..Kindze je mogao '92. otici u madrid i zivjeti k'o kralj..ostao je u sarajevu..zasto? procitaj djurasovu knjigu i bit ce ti sve jasno...wanderer wrote:Edu, mogao bi bar Kindjeta i ove pokojne i rahmetlije ostaviti van kombinacija sa ciljem lijecenja frustracija. Ako se taj isti Kindje i zbog koga sada rostilja u grobu, to je zbog onih koji su o njemu ucili iz slikovnica.
- danas
pa ima masa ljudi koji su mogli izaci jos '92-e a nisu to ucinili iz ideala i odanosti bosni, samo da bi pobjegli glavom bez obzira '94-e ili '95-e pa cak i '97-e, '98-e... 2000-e.... nakon sto su ostavili pola zivota, znoja i krvi na bosanskoj zemlji, otisli su.edu wrote:za razliku od mnogih vas..Kindze je mogao '92. otici u madrid i zivjeti k'o kralj..ostao je u sarajevu..zasto? procitaj djurasovu knjigu i bit ce ti sve jasno...wanderer wrote:Edu, mogao bi bar Kindjeta i ove pokojne i rahmetlije ostaviti van kombinacija sa ciljem lijecenja frustracija. Ako se taj isti Kindje i zbog koga sada rostilja u grobu, to je zbog onih koji su o njemu ucili iz slikovnica.
sto li?
Last edited by danas on 14/12/2005 13:31, edited 2 times in total.
-
edu
da..Kindze je otisao..cini mi se '93. sa reprezentacijom u njemacku..bio malo u trstu kod zene i sina..i onda slagao zeni da se ne misli vracati a on iz ljubljane zapucao za sarajevo..kad je stigao tek tada je bio miran..uprkos bombardovanju..to je nesto sto vi ne mozete razumijeti..a daleko od toga da je Kindze bio naivan..Kindze je samo vjerovao u dosljednost..u prijateljstvo..Kindze samo nije htio pobjeci kad je bilo najteze..umjesto neke vile u madridu on je izabrao "zaledjeni" monik u sarajevu..gle cuda? nije ni poslije rata pobjegao..uprkos i terzicima i seadama i gadnom birokratskom aparatu...danas wrote:pa ima masa ljudi koji su mogli izaci jos '92-e a nisu to ucinili iz ideala i odanosti bosni, samo da bi pobjegli glavom bez obzira '94-e ili '95-e pa cak i '97-e, '98-e... 2000-e.... nakon sto su ostavili pola zivota, znoja i krvi na bosanskoj zemlji, otisli su.edu wrote:za razliku od mnogih vas..Kindze je mogao '92. otici u madrid i zivjeti k'o kralj..ostao je u sarajevu..zasto? procitaj djurasovu knjigu i bit ce ti sve jasno...wanderer wrote:Edu, mogao bi bar Kindjeta i ove pokojne i rahmetlije ostaviti van kombinacija sa ciljem lijecenja frustracija. Ako se taj isti Kindje i zbog koga sada rostilja u grobu, to je zbog onih koji su o njemu ucili iz slikovnica.
sto li?
i nisu svi supci..samo oni vojnosposobni koji su odleprsali '92...
-
mr2
vidis ja ovdje govorim o onima koji rade u bosni za 20 maraka i zele da napuste bosnu,da bi prehranili svoju porodicu a mi svi ovdje....koji o ovome raspravljamo nismo adekvatni.....jer je ocigledno da je vecina na poslu ili kod kuce ima pc .
-
edu
da se razumijemo..ja imam svoje razloge ostanka u ovom gradu..Jovo Divjak svoje..Sefer svoje..mene veze moje obdaniste Kindzeta je vezalo drugarstvo sa Pjevacem i jos svasta nestoo..Sefera nesto trece..ja govorim iz ugla osobe cije je jedini grad sarajevo i cija je jedina drzava bosna..pri tome ne govorim da je bosna sarajevo!..ali ja ne mogu pricati o tome zasto je neko za vrijeme rata ostao u tuzli..jer niti sta znam o tim ljudima niti znam kako je tamo bilo za vrijeme rata..ali zato mogu reci da je svaki vojnosposobni muskarac koji je napustio i tuzlu i sarajevo i zenicu i mostar - SUPAK!..ti to mozda zoves pljuvanjem..nebitno!..nervira me sto na temi o ukidanju republike srpske ima najvise forumasa koji su rekli da se ne planiraju vratiti u bosnu..sto izbor seade palavric najvise njih pogadja..sto kukaju na uvodjenje pdv-a..ali to sa njima nema nikakve veze..(da..znam..ovdje su im porodice..A wrote:Kindze je otisao iz grada gdje je rodjen, gdje mu je obdaniste, uciteljica, razrednica...edu wrote:za razliku od mnogih vas..Kindze je mogao '92. otici u madrid i zivjeti k'o kralj..ostao je u sarajevu..zasto? procitaj djurasovu knjigu i bit ce ti sve jasno...wanderer wrote:Edu, mogao bi bar Kindjeta i ove pokojne i rahmetlije ostaviti van kombinacija sa ciljem lijecenja frustracija. Ako se taj isti Kindje i zbog koga sada rostilja u grobu, to je zbog onih koji su o njemu ucili iz slikovnica.![]()
Jovo Divjak kojeg isto stavljas na svoj spisak - rodjen u Beogradu.
Sefer Halilovic u Prijepolju, Srbija
De ozbiljno Edu - da li tebe neko ovdje pokusava ubijediti da ti trebas da ides negdje? Nisam dosad nista slicno procitala. Ali jesam tvoje postove gdje pljujes po ljudima koji su otisli - sto svojom, sto tudjom voljom.
-
meskox
haj promjeni nick pa probaj ponovo,stella_sa wrote:Kad je to meni palo na pamet...mr2 wrote: Nikome ne pada na pamet da bi se mozda moglo iskoristiti to sto ima puno dobrostojece dijaspore.
uzmi nesto kao cicolina,ili slicno mozda upali,
RAJA STELLA-sa TRAZI DIJASPORCA : 190m, 90kg, plata 2000eur,
STAN, ZUTOG BMW-a, to ti je sad moderno sto sarenije to bolje.
-
Stari
Eh ...hajd da probam jos jednom.zmijaIzmaj wrote:ja dobre emisije![]()
![]()
edu je upravu u jednom, dijaspora svoju odluku o ostanku "gore" opravdava uzasnom situacijom ovdje, a mi nalazimo jadnu satisfakciju kako cevapi ne valjaju u evropi...a svi su u pravu, ha ja
Vako...ja mislim da je ovaj komentar zahvalan da se neke bitne stvari u ovoj diskusiji napomenu. Neki od nas imaju utisak da se ova i njoj slicne raprave ponavljaju iz dana u dan ....bez ikakvog, u svakom slucaju jasno vidljivog, pomaka u smjeru njenog okoncavanja. Cijela rasprava je gospodo i dame, postavljena ...bas na taj nacin da je u ovom slucaju edu (u nekim drugim slucajevima drugi forumasi) duboko uvjeren da dijasporci imaju potrebu da nekom nesto opravdavaju u kontextu o kojem se radi. Izraz opravdavati samog sebe zbog neceg ... je bas cinimi se najpodesniji....bas zbog svoje preciznosti pogadjanja u centar ....pogreske.
Evo pretpostavimo (citaj duboko se zamislimo) da ja imam BMW-a, da izgledam ko S. Bajramovic, da na stereo uredjaju pustam S. Alexic do daske, ...i opcenito uzevsi radim sve duboko omrazene stvari koje se pripisuju dijasporcima. Ako bih ja to svojom voljom cinio ...otkud vam pobogu ideja da bih ja u tom slucaju ...osjecao ikakvu potrebu da se nekom (pa makar to bili Sarajlije ili Purgeri) opravdavam zbog toga. Naravno da takvu potrebu ne bih osjecao ... jer pod postojecim okolnostima meni bi se to svidjalo ...tj ono sto "sarajlije & purgeri " slusaju mi se ne bi svidjalo tj. pisao bih se i isprdjavao na tu "njihovu" lafo neku svirku i to totalno. To pitanje bih volio da mi neko od Edu & comp. druzine odgovori. Dakle da pokusam rezimirati...oni koji se ponasaju na "dijasporski nacin" nemaju potrebu opravdavati se. A tu njihovu (nepostojecu) potrebu za opravdavanjem valastitih postupaka koristiti kao polaznu tacku u razmisljanjima i diskutovanju je potpuno pogresno.
Interesuje me samo ....otkud vam dragi moji sarajlije & purgeri uopste takva ideja?
-
jusuff
ko je s. bajramovic?Stari wrote:Eh ...hajd da probam jos jednom.zmijaIzmaj wrote:ja dobre emisije![]()
![]()
edu je upravu u jednom, dijaspora svoju odluku o ostanku "gore" opravdava uzasnom situacijom ovdje, a mi nalazimo jadnu satisfakciju kako cevapi ne valjaju u evropi...a svi su u pravu, ha ja
Vako...ja mislim da je ovaj komentar zahvalan da se neke bitne stvari u ovoj diskusiji napomenu. Neki od nas imaju utisak da se ova i njoj slicne raprave ponavljaju iz dana u dan ....bez ikakvog, u svakom slucaju jasno vidljivog, pomaka u smjeru njenog okoncavanja. Cijela rasprava je gospodo i dame, postavljena ...bas na taj nacin da je u ovom slucaju edu (u nekim drugim slucajevima drugi forumasi) duboko uvjeren da dijasporci imaju potrebu da nekom nesto opravdavaju u kontextu o kojem se radi. Izraz opravdavati samog sebe zbog neceg ... je bas cinimi se najpodesniji....bas zbog svoje preciznosti pogadjanja u centar ....pogreske.
Evo pretpostavimo (citaj duboko se zamislimo) da ja imam BMW-a, da izgledam ko S. Bajramovic, da na stereo uredjaju pustam S. Alexic do daske, ...i opcenito uzevsi radim sve duboko omrazene stvari koje se pripisuju dijasporcima. Ako bih ja to svojom voljom cinio ...otkud vam pobogu ideja da bih ja u tom slucaju ...osjecao ikakvu potrebu da se nekom (pa makar to bili Sarajlije ili Purgeri) opravdavam zbog toga. Naravno da takvu potrebu ne bih osjecao ... jer pod postojecim okolnostima meni bi se to svidjalo ...tj ono sto "sarajlije & purgeri " slusaju mi se ne bi svidjalo tj. pisao bih se i isprdjavao na tu "njihovu" lafo neku svirku i to totalno. To pitanje bih volio da mi neko od Edu & comp. druzine odgovori. Dakle da pokusam rezimirati...oni koji se ponasaju na "dijasporski nacin" nemaju potrebu opravdavati se. A tu njihovu (nepostojecu) potrebu za opravdavanjem valastitih postupaka koristiti kao polaznu tacku u razmisljanjima i diskutovanju je potpuno pogresno.
Interesuje me samo ....otkud vam dragi moji sarajlije & purgeri uopste takva ideja?
sta slusas od seke, ako imas postera i melodija za hendi da razmjenimo?
koliko ti je kubika bmw.