buhtelj wrote:SiSaJuMe wrote:Alo ba bez svadje.
Evo ja sam Dijasporac i handri me nostalgija 11 mjeseci u godini. Onaj 1 mjesec (godisnji odmor) provodim pola Bih i pola na moru i tu nestane nostalgije. U Bih dobijem mucninu u stomaku. ZASTO. Nije ba radi cevapa i dobre domace hrane nego zbog svega ostalog. Vidim sam sve te UNAZADNE promjene, vidim da vise tu nepripadam a zelio bi, vidim da je kriminal normalna stvar, vidim da se vjerski mrzi, vidim da nam 90% stanovnistva ima pokvarene zube, vidim da bi narod htjeo al nemoze (sto edo kaze). Moji prijatelji 'Golubare' jer kinte nemaju za fuka, sanjaju o Holandskoj travi, i papirima da zbrisu. Ja koj sam vani sanjam da se vratim a oni da zbrisu. I tako iz godine u godinu. Ko zna mozda kad se penzija zaradi i pozelim da otegnem papke tamo di sam rodjen, ostvarim svoj san o povratku. Kako sad stvari stoje 2 sedmice mi bude vise nego dovoljno.
Kaj ces vani.."ruzne nizozmske zenke" i sve je flat..vrati se natrag u zdravu okolicu gdje nema dopa i prostitucije....neka ti bude vodic zdrava balkanska pamet....
Vidi svaka zena ozadi je ista, a sprijeda sminkom uklanjaju razlicitost. No nije valjda da si ti naletio na ruzne nizozemke. Istina je da su blond i imaju duge i krive noge od bicikla. Prosjek im popravljaju strankinje, a tek crkinje... A Dop i prostitucija su super regulirani. Odes u coffieshop (kafic) produvas, a mozes i kuci ponijet, pa usput ulicom ceifis, a ako ti je i to malo mozes u svojoj sobii uzgajat za osobne potrebe. Prostitucija ti je ko da odes u ducan. Roba stoji na izlozima, posmatras, pikiras, pitas sta kosta i onda udjes u ducan po robu. Roba iz citavog svijeta na raspolaganju. Sve korektno i posteno. Plati pa se klati. A ako ti je mrsko hodat do tih ducana mozes telefonski narucit. Stize na kucnu adresu.
A to sto je ravna nizozemica i nesmeta, imam siri pogled, jedino zimi nema skijanja. al nemozes sve imat.
A u vezi Zdrave Balkanske pameti nema se sta rec. Mislim da toliko zdrava i nije. Respakt svima al mi smo ba glup narod. I ovi dole i ovi dijasporci. Imas neki 60-80 prosjecnih godina svog zivota (neko i manje)na raspolaganju, i dozvoljavamo da samo imamo par godina sretnog djetinstva, a sve ostalo nam se stuzi. Al da nepalam..im nije tako ni lose ovdi u nizozemskoj.
Pozdrav.