Odlazak iz BiH?

Post Reply

Da li planirate trajno napustiti BiH?

DA
43
48%
NE
46
52%

Total votes: 89

danas

Post by danas »

edu wrote:
novalic wrote:
edu wrote:onda vazi i za tebe sto i za starog.. :-) :-) :-)

ali opet mi se puno petljate..meni u biti to smeta..ti npr. govoris kako je sarajevo onako..kako je ovakvo..ti se vrati i u sarajevu ce biti jedna normalna osoba vise?! hoces li?
necu.. ni za velike pare.. jer u tome nije pitanje.. ja ne mogu javasluka, administracije, tecica, daidzica i picaka materinih, prljavstine.. ne mogu vise bijede.. a toga sada ima i ovdje...
zamisli edu.. da sam u sarajevu ostala udovica.. a ne ovdje u svici.. moze ti se ciniti kukavicki.. ali.. Bog me sacuvao kada me poslao u dijasporu..
udovica u sarajevu? i udovica u svici? kakva razlika? izgubila si voljenu osobu..je li pitanje para? u svici nesto placaju? ne kontam..ima u sarajevu udovica..koliko hoces...
ti bas ne kontas neke stvari... :roll:
nije stvar para, stvar je situacije i odnosa... odnosa drugih ljudi, odnosa drzave, odnosa drzavnih organa, odnosa birokracije... prema tebi... koji je jadan i cemeran... da ne kazem sta gore...
i neki od nas to vise ne mogu trpiti, a ako ne moraju dobro je.
novalic

Post by novalic »

Annela wrote:Edu jesu mozda dok nisu preveli svoju diplomu. Ali sad sigurno to ne rade.
ma ne... u bosni direktno sjedaju u guzonjske fotelje, ne treba raditi.. dovoljno je imati titulu.. ko ce to.. jos i raditi
edu

Post by edu »

danas wrote:
edu wrote:
novalic wrote: necu.. ni za velike pare.. jer u tome nije pitanje.. ja ne mogu javasluka, administracije, tecica, daidzica i picaka materinih, prljavstine.. ne mogu vise bijede.. a toga sada ima i ovdje...
zamisli edu.. da sam u sarajevu ostala udovica.. a ne ovdje u svici.. moze ti se ciniti kukavicki.. ali.. Bog me sacuvao kada me poslao u dijasporu..
udovica u sarajevu? i udovica u svici? kakva razlika? izgubila si voljenu osobu..je li pitanje para? u svici nesto placaju? ne kontam..ima u sarajevu udovica..koliko hoces...
ti bas ne kontas neke stvari... :roll:
nije stvar para, stvar je situacije i odnosa... odnosa drugih ljudi, odnosa drzave, odnosa drzavnih organa, odnosa birokracije... prema tebi... koji je jadan i cemeran... da ne kazem sta gore...
i neki od nas to vise ne mogu trpiti, a ako ne moraju dobro je.
a ti si njen advokat? mozda ne kontam neke stvari ali ti sigurno nisi osoba koja ce mi bilo sta objasnjavati.. :D :D :D
danas

Post by danas »

edu wrote: a ti si njen advokat? mozda ne kontam neke stvari ali ti sigurno nisi osoba koja ce mi bilo sta objasnjavati.. :D :D :D
blago tebi i tvojoj pameti... a tek argumentima si me impresionirao...
pravo po bosanski -- kad se nema sta reci, odmah se spusta na licni nivo...
:roll:

znam ja nas, jebo ti nas... :-?
Annela

Post by Annela »

Nemoj te tako brzo odgovarati ne moze da stigne na sve da odgovori :D
edu

Post by edu »

da..blago meni i mojoj pameti..prva ti pametna!
edu

Post by edu »

Annela wrote:Nemoj te tako brzo odgovarati ne moze da stigne na sve da odgovori :D
je li me ovo mozda treba isprovocirati? sta li? da planem?..ih..ih..jos pure...
danas

Post by danas »

edu wrote:da..blago meni i mojoj pameti..prva ti pametna!
nisam ja pametna... glupa sam jer mi nije ideal da zivim pod suadom i pod troglavim bratstvom koje nema sta nije pokralo i unistilo... glupa sam izgleda i jer nemam skorojevickih manira pa mi se ne biva nekom "gospodjom" i "doktoricom" u sarajevu... eto, jesmo li sad zavrsili?
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Cini mi se da je Edu alergican na smrad "stranjske" guzice ali ga uopste ne tangira smrad domaceg sranja kojim je okruzen.
Za mene, smrad je smrad. Pitanje je koja opcija nudi perspektivu izlaska na cist zrak.
danas

Post by danas »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Cini mi se da je Edu alergican na smrad "stranjske" guzice ali ga uopste ne tangira smrad domaceg sranja kojim je okruzen.
Za mene, smrad je smrad. Pitanje je koja opcija nudi perspektivu izlaska na cist zrak.
sta si se ti javio pametan da pametujes doktoru eduu :D :D :D
edu

Post by edu »

danas wrote:
edu wrote:da..blago meni i mojoj pameti..prva ti pametna!
nisam ja pametna... glupa sam jer mi nije ideal da zivim pod suadom i pod troglavim bratstvom koje nema sta nije pokralo i unistilo... glupa sam izgleda i jer nemam skorojevickih manira pa mi se ne biva nekom "gospodjom" i "doktoricom" u sarajevu... eto, jesmo li sad zavrsili?
a ja sam napisao da je meni to ideal?
danas

Post by danas »

ovaj post je upucen nineacu, pokretacu teme:

bjezi jarane, ako ti ne dohaka seada dole, dohakace ti edu :D :D :D
fataj se lijepe alabame :D :D :D
Annela

Post by Annela »

Edu mora da nema sta na poslu da raditi pa nas ovdje zeza :-)
muha_sa

Post by muha_sa »

tema je odlazak iz BiH.
pitam ove koji žele da odu na koji način i kako to ostvarit---evo da se i vizni režim ukine,nek mi malo objasne pa da dam savjet onim koji isto to žele al nemaju mogučnost pratit SA-x pamet.
HVALA
edu

Post by edu »

seka wrote:ne dirati edua :x sunce li vam zareno :D :D :D

edu .bote patak :D sve mi vise licis na "japajakovca" :D :D :D
zasto? zato sto branim svoj stav?

i pokazi mi gdje sam upotrijebio rijec ekskluzivno? :D :D :D
edu

Post by edu »

Annela wrote:Edu mora da nema sta na poslu da raditi pa nas ovdje zeza :-)
blizu si istine..cekam neki mail..a ne zezam se.. :D :D :D
Annela

Post by Annela »

Daj mail adresu da ti napisemo mail :-)
edu

Post by edu »

seka wrote:
edu wrote: ekskluzivno ne volim dijasporu :D :D :D
:D :D :D
ovo je vec za avdinih opasnih prica.. :D :D :D
xxyy

Post by xxyy »

upravo procitah vijesti oko novog nam vrhovnog suca...divno kao i sve ostalo. sta se desilo sa terzicem ne znam jer nisam u bih, al zato i nisam kako ne bih slusala takve stvari.
no htjedoh odgovoriti na ovu vrlo interesantnu temu (sa jos interesantnijim rezultatom ankete :? ). u SA sam se vratila netom poslije rata, na vlastitu zelju iako nisam imala dovoljno godina da odlucujem o takvim stvarima niko me nije mogao zadrzati da se ne vratim...isto kao sto me sada ne moze natjerati da tamo ostanem...srecom imala sam zanimljivu poslovnu priliku da odem.
i za kraj - smatram da svaka normalna osoba koja je tamo osjeca ogromnu nemoc pred onim sto se dogadja, gadost prema ljudima koji trenutno cine "vrh" na svakom polju a pogotovo politickom, a sto je nagore od svega mislila sam da cu poluditi od stvari koje sam slusala i kojih sam bila svjedok...
daj boze da je moj pesimizam bezrazlozan - ali ne mogu vise u sebi pronaci niti najmanji djelic nade da ce se u BiH desiti neki napredak u bliskoj buducnosti, cak stavise smatram da ce biti sve gore i gore i da svaka osoba bilo mlada ili stara treba otici u neku kulturniju sredinu koja dozvoljava covjeku da zivi dostojanstvenim zivotom
rei

Post by rei »

jusuff wrote:
vodolija_33 wrote:Sve u svemu, bilo bi najbolje za nas koji smo u BiH, da nam i predsjedništvo bude u dijaspori jer je očito da dijaspora najbolje zna, šta, gdje i kako... 8-)

Mi smo ipak bili u ratu i nismo sposobni da realno i objektivno razmišljamo (postratni sindrom i ostalo) i taakoo... :-)
kratko i jasno - valera hrasno :D
slazem se

;-)
muha_sa

Post by muha_sa »

xxyy-----svaka osoba bilo mlada ili stara treba otici u neku kulturniju sredinu koja dozvoljava covjeku da zivi dostojanstvenim zivotom[/quote]

Ma jašta,jedva nas čekaju---pripremaju crvene tepihe za doček.
rei

Post by rei »

halo wrote:
Cvako wrote:Ja ne znam ljudi sta je vama. Neko gore rece da bi rado u Svabiju da zaradjuje 4000 euro mjesecno. Ko to zaradjuje 4000 eura mjesecno ako ne dila bijelo ili nije kakav manager ili doktor. Sta vi mislite, da je na zapadu sve med i mlijeko. Valja rintati, a vremena su takva dosla da se stvarno nista ne moze zaraditi. Ja sam sad s posla, mrtav umoran, nedjelja je, a buraz mi u Bosni sad sa Bjelasnice, pa ko bolje zivi? Jest da ja imam 3 puta vecu platu, al sta mi to znaci kad mi sve uzmi, kirija, rezije, jebeni mobitel skup ko zara, svaki SMS 40 centi u Bosnu sto posaljem. Dosta je stvari sredjenije u Evropi, ali vala se u Bosni ni ne rinta ko na zapadu, fala Bogu radio sam i dole i ovdje(Evropa), pa znam.
Pokusao sam aplicirati i za Australiju, klepili me po usima(vladina organizacija) oko 2000eura, da bi mi na kraju poslali odbijenicu, na kucnu adresu postom, fala im. Toliko da se zna da se i vani krade, pogotovu politicari i vlast, ali se ljudi ne zamaraju oko toga, vec rade i ne biraju sta, samo da zarade, i naravno, da je posteno, ko je posten. U Bih raja studira 10 godina, svi bi da odma nakon skole guzove uvale u direktorske fotelje, kao samo se pravnika i ekonoma, vjecnih studenata,ceka po firmama.
S druge strane, sto se tice slobode, pogotovu u Evropi, ona je qrac, moras rintati i smijuljit se sefu, inace noga. A da su fasisti, veci nego ovi iz Bosne, tapsu te po ramenima, a mrze te iz dna duse. I sto je najgore, moras duplo vise raditi od jednog domaceg sljakera da bi se dokazao, cak i ako imas vise skole.
Planiram povratak, a ko hoce u Evropu, bujrum, nikad se adaptirati necete, mozda vasa djeca. Sretno!
Mnogi sto sanjaju zapad imaju sasvim pogresno misljenje o zapadu
Ti mislis ako neznas ko je seada na zapadu da ti je lakse.U bih je dosta toga otvoreno tj transparentno pa se ljutis nerviras a na zapadu te uzimaju a da nemas pojma.Kriminal do bola lopovi u rukavicama netrpeljivost prema strancima svakim danom sve veca Ima posla sto je istina al se radi radi nema ispijanja kafa i nekako te trpe dok mozes radit
Plate jesu bolje nego dole ali je sve skupo buraz do bola.A Ako si nekim slucajem na nekoj pozicije gdje se dobro zaradjuje onda nije lose ali tako je i u BIH.Sve u svemu bolje je igrajte loto i izadjite na izbore i glasajte za promjene.Ja se u svakom slucaju pripremam za povratak dole.Dobro da budem iskren imam jos jedan pasos ako lose krene :D :D

ma nigdje nije sjajno, i sto kazes: glasajte za promjene, slazem se .. :-)
danas

Post by danas »

muha_sa wrote:
xxyy wrote:-----svaka osoba bilo mlada ili stara treba otici u neku kulturniju sredinu koja dozvoljava covjeku da zivi dostojanstvenim zivotom
Ma jašta,jedva nas čekaju---pripremaju crvene tepihe za doček.
nije u tome stvar prostire li ti neko crveni tepih za docek. vec je stvar da ti "nasi" dole prostru tepih za odlazak.
ne mogu da docekaju da ti vide ledja.
rei

#374 Re: Odlazak iz BiH?

Post by rei »

Panasonic wrote:
Kick off wrote:
nineac wrote:...posebno nakon ove blamaze sa Seadom palavric te Adnanom Terzicem i njegovim "doktoratom"!
Nisam u Bosni ali da jesam,nakon ove epizode koju ti navodis ne bih se dvoumio ni sekunde :D *ebes sve ostalo. :D
:lol:
:lol: :-)
muha_sa

Post by muha_sa »

Ama fol je u tome što je nemoguće otići izuzev vjenčanja za papire al nikako ljudi da to skontaju----Gdje,kako i kod koga --rat završen-nema više izbjeglica..
Pardon--mogu navest nepravdu oko izbora Seade u ustavni sud---imaju prolaz--GARANT
Post Reply