(shto ne znachi da se ne mozhemo povremeno posjecivatitaxi_driver wrote:da se ne raspravljamo vise,ja cu ostati ovdje a vi ostanite dole.
dobra poanta nepotrebne raspre koja ce predvidjam progutati barem josh 25 stranica postova
Mozda grijesim, ali ja se ne sjecam da je iko iz dijaspore govorio ovim sto su iz bilo kog razloga ostali da trebaju ici vani. Uglavnom se razjasnjavalo iz licnih perspektiva zasto je neko otisao, ili zasto mu se ne vraca. Pa ko koga.taxi_driver wrote:da se ne raspravljamo vise,ja cu ostati ovdje a vi ostanite dole.
Sta da pricam kad sve znate.Druga posebna grupacija dijaspore dolazi nam iz hladnih evropskih krajeva - Svedska, Danska, Finska, Norveska - i ponasaju se kao i vrijeme u njihovim drugim (ili prvim?) domovinama: hladno. Nista ih ne moze iznervirati, i sasvim smireno nam pricaju o svojim kraljevima i kraljicama, te visokim taksama, ali ipak solidnom zivotu. fascinirani su prirodnim ljepotama nase domovine i svakog ljeta posjete barem jednu.
Mit o smirenoj gospodi rusi se kada dodju u kafanu i osjete blagodeti bagatelnih cijena, te narucuju turu za turom slusajuci i najgoru 'pevaljku'. Ove godine dosli su automobilima i ustedjeli na avionskoj karti, i tu nas vec pocinju nervirati pricama o smicalicama koje mogu napraviti osiguravajucoj kuci - sto dokazuje da su u sustini oni jos uvijek nepatvoreni balkanci.
Uj jesam opasan i zajebanmr2 wrote:U trecu grupu ulaze Holandija, Njemacka, Svicarska i Austrija, odakle dolazi dijasporci starog kova. Njih je prilicno tesko analizirati, jer sama cinjenica da jos uvijek zive u tim zemljama pokazuje da su tajnoviti i veoma sposobni. Posjecuju samo lokale visokog kvaliteta i vecini je jedino muzika uzivo interesantna. Izgledaju opasno i ne treba se sa njima zezati.
da on ne prica istinu pogledaj boldirani dio..toliko o tacnosti onoga o cemu on pise..ako pricamo o ciframa onda trazim neke relelvantne podatke..o proizvoljnom naglabanju pricajte s nekim drugim...Minnela wrote:Ko se ovdje ispovjeda Edu,ko prebacuje krviciu?? Ti bas ne vidis dalje od svog nosa izgleda... Covjek ti kaze istinu i ti odmah znas samo napasti, zasto malo ne razmislis i otvoris oci oko sebe...Pa ne trebas ni ti nikome, a tebe ne misli niko nista pitati.. Cuj "nama"??? Ko ste vi?? Ko smo mi?? Sta se ti pitas?? Je li to Bosna tvoja privatna??edu wrote:ispovijedi se..bit ce ti lakse..prebaci krivicu na drugog..bit ce ti lakse..palamudi..bit ce ti lakse..slazi..bit ce ti lakse..ali neka te gdje jesi..sa takvim razmisljenjem nikome ne trebas..pogotovo nama...mr2 wrote:Nekima izgleda smeta sto vama tako mrski dijasporasi dodju sa dobrim autima i dobro obuceni. Pa ovdje svi tako zive, auto kupis na kredit na puno godina i imas 200 eura ratu. Sta sad treba da urade kad podju kuci. Da obuku kineske cipele i kupe kaku krntiju pa da lice na vas.
Ili najbollje da nikako i ne dolaze, sta ce vam? Samo vas podsjecaju da zivite tako kako zivite. Nikome ne pada na pamet da bi se mozda moglo iskoristiti to sto ima puno dobrostojece dijaspore. Mozda bi neko mogo sta da ulozi i pokrene stvari sa mrtve tacke.
Kako vam smeta to sto neko dodje iz vana sa dobrim autom? Pa on je to sigurno tamo zaradio, lopata, pa sta? tamo se znaci i lopatanje placa dok u BiH lopataju ko robovi kod raznih gradjevinskih preduzetnika za 200 km. I to su sretni i kad to imaju. Ne smetaju vam super skupa auta onih novopecenih tajkuna. Njihovo i bogatstvo njima slicnim , kucerine, mlade koke koje vozaju i odvode ne smetaju.
Ma ne sikirajte se, necemo mi ni na odmor uskoro dolaziti.
Ustvari treba da nam zabranite i da citamo i pisemo na ovom forumu. Kazu iskupljujemo dusu, ja nemam radi cega da je iskupim, a oni lopovi dole zbog kojih sam i otiso i zbog kojih vise od pola stanovnika BiH hoce da ode, imaju zasto da se iskupljuju.
Vjerovatno su i ovi sto toliko mrze pa toliko pljuju po nama, pripadnici te klike koja nas je svojim lopovlukom i istjerala. A vjerovatno ima i onih par ocajnih koji ne vide zbog svog naivnog patriotizma. U ratu su kopali rovove a sad kopaju kanale za iste ljude, koji vozaju Okonje. i govore im da su patriote.
Mozda se i ti jednog dana potrefis u dijaspori,ko zna, zivotni putevi su nepredvidljivi.. sta bi onda pricao,hm, ne vjerujem da bi istu pricu...
PR80. wrote:Sta da pricam kad sve znate.Druga posebna grupacija dijaspore dolazi nam iz hladnih evropskih krajeva - Svedska, Danska, Finska, Norveska - i ponasaju se kao i vrijeme u njihovim drugim (ili prvim?) domovinama: hladno. Nista ih ne moze iznervirati, i sasvim smireno nam pricaju o svojim kraljevima i kraljicama, te visokim taksama, ali ipak solidnom zivotu. fascinirani su prirodnim ljepotama nase domovine i svakog ljeta posjete barem jednu.
Mit o smirenoj gospodi rusi se kada dodju u kafanu i osjete blagodeti bagatelnih cijena, te narucuju turu za turom slusajuci i najgoru 'pevaljku'. Ove godine dosli su automobilima i ustedjeli na avionskoj karti, i tu nas vec pocinju nervirati pricama o smicalicama koje mogu napraviti osiguravajucoj kuci - sto dokazuje da su u sustini oni jos uvijek nepatvoreni balkanci.![]()
![]()
![]()
Sve zene i muskarci koji su u Svedskoj proveli vise od 10godina imaju nakon napunjenih 65 starosti pravo na tzv "narodnu penziju"(Folk pension) ...znam da ima slucajeva da neki koji dobiju tu penziju u svedskoj ...dodju i traze svoju penziju u BiH koju onda kriju od svedskih vlasti...i to nije po svedskim zakonima posve legalna stvar...takve izvoli prijaviti edu.od moje plate ce i moja nana i tvoja primati penziju..kakva je da je barem je njihova
Ima jos jedna "bolja" za koju sam cuo.Annela wrote: EA oni ljudi sto nisu prije nesto imali a dosli u dijaspori od njih ces svasta cuti. Samo jedna od izjava sto sam se naslusala je: " sto nas Karadzic prije nije istjerao" ...
da se i ja slozimStari wrote:Ma kakvi kompromisi kakvi bakraci...edu je u krivu...i to ima na ovoj temi javno priznati...i ispricati se oliti uputiti izvinjenje dijasporcima...tema treba da se nastavi dok do toga ne dodje. Dosta je vise ovih i slicnih tema. Daj da jednom stvar izvedemo na cistac.
buhtelj wrote:Turbo folk, slusajte doma i ne kada prolazite cistim i urednim autocestama i gradovima na zapadu...
Zapadna kultura je cista kao suza..i nemoj te da je prljate sa vama svima dragom Cecom, Mecom, Sekom, Karlesuom....![]()
![]()
Tu glazbu kada se ulazi u EU (na Bregani) treba prijaviti kao radioaktivan materijal
![]()
![]()
To je Bora najvio i u "Gastarbejaterskoj pesmi" 3......