Ili sto je nekad to Zabranjeno Pusenje fino opisalo: ko igra za raju i zanemaruje taktiku, zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku!Hendrix wrote:Opet ću se ponavaljati...ali ono što sam napisao ja o iskustvima rada vani je veoma žalosno i tragično, ja nisam opisao ništa što je van normalnog poslovnog okvira, ništa specijalno, nikakav raj u dijaspori nisam opisao. Običan radni odnos, u jednoj običnoj firmi, koja čak u okvirima zapada i nije najpoželjnija za rad što se tiče uslova.
Pa opet, meni je to nešto neviđeno i još uvijek pomalo čudno, uvijek u glavi imam onaj jebeni bosanski genetski kod koji mi govori ''ovo je garant neka foluška, zajebaće te oni kad tad...'', to se dobije nakon godina treninga i prevara radeći kod bosanskog biznismena. Ja ba više ne vjerujem kad mi neko kaže da je sunčan dan iako vidim sunce kroz prozor, kroz takve folove sam ja prolazio i prevare da je postalo apsurdno očekivati bilo kakvi iskrenu izjavu od tzv. menadžmenta fime.
I na kraju što je mene dotuklo, svaki pokušaj napretka ili inovacije u radu se sasječe u startu...ko si ti da pametuješ mi ovako 30 godina radimo, šta će ti to, od šta ti je to ( Damir Nikšić ima perfektan opis ovoga). Ja pokušavam da ubrzam rad, a oni ga usporavaju jer valja navući radnih sati za sve ublehe u firmi, ne možeš ubrzati rad jer se sav sistem bazira na sporanju i ubleharenju tako da svi izgledamo kao da nešto radimo.
Zaključak nakon svega, jebo ti ovo sve ba i više mi je pun klinac bio gluposti i nerada, laži i nepotizma, gubljenja živaca i sikiranja radi rođaka direktora, slušanja iste glupe priče svaki dan godinama i lažnih obećanja...
Život je kratak da bi se proveo u nerviranju, dok čitav svijet napreduje mi nazadujemo, nisu svi spremni prihvatiti ovako stanje radi neke sreće što si u svojoj mahali, jebe mi se za mahalu ba ako ću robovat čitav život.
Svaka cast mojoj mahali, ali evo 9 godina vani, a svi iz moje mahale koji su ostali su na istim mjestima, "cuvaju zgradu," samo stariji. A mahala ko mahala, vazda mi isla na zivce, da moram ici u prodavnicu propisno obucen, jerbo komsinica sa 3 sprata pomno prati ko s kim dolazi, odlazi, kako je obucen. A kad neko zapali auto ispred zgrade, obije stan, pretuce nekog, nigjde mahale!