Odlazak iz BiH (pomoć)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
skpsp

#176 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by skpsp »

I .....,JESI LI JOS U BOSNI,ILI SI SE IPAK NEGDJE ISPALIO?PRATIS LI UOPSTE OVU TEMU KOJU SI POSTAVIO? :-)
ljubav_aha

#177 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by ljubav_aha »

Eborg wrote:@ljubav_aha: Vidim našla si kolegu. :lol:

mislis na jeffesona :-D
Feronia

#178 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by Feronia »

skpsp wrote:I .....,JESI LI JOS U BOSNI,ILI SI SE IPAK NEGDJE ISPALIO?PRATIS LI UOPSTE OVU TEMU KOJU SI POSTAVIO? :-)
sad i mene zanima... :)
Eborg

#179 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by Eborg »

ljubav_aha wrote:

Da, avijacijski lobi. :D
ljubav_aha

#180 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by ljubav_aha »

Eborg wrote:
ljubav_aha wrote:

Da, avijacijski lobi. :D
Image
farfarah

#181 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by farfarah »

sarajevo1984 wrote:Procitala sam samo tvoj dio i par komentara. Zanimljivo, nema sta. Ja ti iz vlastitog iskustva sad pisem. Dosla sam u Australiju prije tacno godinu dana. Imam posebnu vrstu vize kao supruga i trebaju mi dvije godine da dobijem stalni boravak ovdje pa onda opet dvije godine sa tim i apliciranje za pasos. Uglavnom, vidim da ti je pun k.... svega, ja sam otisla iz dobrog u bolje mogu reci, mada ni tamo nije lose. Jedno je volit svoju zemlju kad si u njoj i slusat SVAKI DAN lose vijesti a drugo je volit svoju zemlju iz vana, ja to znam.
Australija: sto kazes kompjuter i aparat i sta si vec sve nabrojo.. sitnica za kupit, naravno. Tamo moras uzet kredit i otplacivat 2 godine i dok ga otplatis zastari. posjeti stranicu http://www.immi.gov.au, raspitaj se kako, sta ti treba da dovedes i zenu. Moj prijatelj je dosao na radnicku vizu i doveo zenu i djecu s tim da moras imati nekoga ovdje ko ce te sponzorisati tj. moras imati unaprijed obezbjedjen posao. Ne znam za ostale zemlje ali pomalo znam o ovome ovdje.
Super je, puno mogucnosti ... nije naravno med i mlijeko, ali je bolje. Dobre plate, sve uredjeno, organizovano...ja sam npr. za godinu dana polozila i vozacki, priznata mi diploma Ekonomskog fak i radim vec 4 mjeseca puno radno vrijeme.
I tamo sam radila, super sve... aali budimo realni: politicari sebi hoce 7.200 KM plate, a borcima smanjuju *necu davati dalje primjere jer se jezim od seljaka koji sjede i cesu muda i kopaju noseve na sjednicama. Zato... :run: :run: sto prije, a :bih: nasu dragu posjecuj svake godine na ljeto i voli iz daleka :dance:
Možeš li mi molim te odgovoriti kakva je to posebna vrsta vize? I ja sam zainteresovana za odlazak u Australiju ali ne znam kako. Također sam Diplomirani Ekonomista po zanimanju, u braku sam i imam jedno dijete. Imam li kakve šanse???
Hvala!
Lutalica_sa

#182 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by Lutalica_sa »

pustopoljina wrote:mi prije rata nismo poznavali komsije iz zgrade...ni sa sprata.ono...sretali se u liftu. jest jednom bio potres,pa smo se prepali i popili starci kafu zajedno. nekad smo se igrali ili tukli s drugom djecom iz zgrade, ali nikad nismo znali ko je cije dijete ili roditelj.
onda je dosao rat.
svi smo se znali. sve smo dijelili. prve bilice,prve mrkve...sudje...deke...odjecu i obucu,vodu i radio na akumulator...
onda je rat zavrsio.
i opet niko nikog ne zna.
stanovi se prodaju i preprodaju, na vratima uglavnom nema plocica sa imenom...ovi stari se kao "znaju" ali nije to ono iz rata...vise kuziranje sta, ko, gdje, kako...
a tako je nekako i vani, u inostranstvu.
desi se neki pozar ili poplava- pa se zacas okupi komsiluk,neko nekome izadje u susret...i sutradan opet dobar dan za dobar dan. stanari se izmjenjuju i tako.
u mahalama je sigurno drugacije,kao i ovdje u onim dijelovima grada gdje su porodicne kuce...tu se komsiluk poznaje i bira...
tu se paze kuce kad jedni odu na odmor ili se od vrata do vrata cestita nova godina ili se cak slavi zajedno.
ali gdje su zgrade u pitanju- tu je i bolje sto manje kontakta imati, jer smo svi jedni drugima za vratom, a da se tako treba zivjeti bili bismo pcele ili mravi, a ne ljudi...
Pa sta ti ocekujes? Da se sa 20 + jos uvijek ganjas sa djecom is druge zgrade?
Kolega, zivot se mijenja, odrastes i imas druge prioritete, nema vremena za bancijuzaje.
xyz101

#183 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by xyz101 »

pa u po berlina na glavnoj zeljeznickoj stanici dzankiji spricaju shit u vene a policija samo okrece glavu.
a da ne pricam o parizu, new yorku, ,, jednom baltimoru gdje postoje cetvrti u kojima policija ne smije uci bez automatske puske i pancirnog prsluka.
i miamiu sam proveo vikend (gle' moje srece) kad na televizoru pokazuju trojicu objesene od bandere.
(neke zrtve rata izmedju drogerskih bandi)..

mislim,, ok je ako hocete vani i pokusate nesto ostvariti u svom zivotu, ali da cete se osjecati sigurnije nego u bosni,, hmm ? ,, good luck.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#184 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by UnscarD »

xyz101 wrote:pa u po berlina na glavnoj zeljeznickoj stanici dzankiji spricaju shit u vene a policija samo okrece glavu.
a da ne pricam o parizu, new yorku, ,, jednom baltimoru gdje postoje cetvrti u kojima policija ne smije uci bez automatske puske i pancirnog prsluka.
i miamiu sam proveo vikend (gle' moje srece) kad na televizoru pokazuju trojicu objesene od bandere.

mislim,, ok je ako hocete vani i pokusate nesto ostvariti u svom zivotu, ali da cete se osjecati sigurnije nego u bosni,, hmm ? ,, good luck.
Jest, jest....meni su jaranu prosle sedmice ubacili joint u pice...eno ga jos nije sebi dos'o :D :D
specifikacija

#185 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by specifikacija »

user_friendly wrote:
Eborg wrote:Samo očekuj da će biti onih koji će te popljuvati, koji će govoriti kako ne teče med i mlijeko "tamo preko" i slično. Ako si čvrsto odlučio nemoj da te to pokoleba.
Druže, ja sam svijestan da "tamo" ne teku med i mlijeko, ali sigurno i to ne može niko demantirati da si barem plaćen za posao koji obavljaš. Poserem se na život kad ti je luksuz sebi uzet recimo fotoaparat, novi računar, neke sitnice koje su na "Zapadu" kao kod nas uzet par čarapa na pijaci. Ubije čovjeka kad radiš čitav mjesec da bi mogao platit kiriju, režije i uzet sebi nešto namirnica i kapak. Ja i ovde radim (i to je dobro koliko ljudi ne radi), al rad u piljari nije neka perspektiva.

Pozdrav,

Na " Zapadu", bar u vecim gradovima, upravo radis da bi mogao platiti kiriju i sve te mnogobrojne rezije. Mnogima je na "Zapadu" luksuz kupiti sve to sto si gore naveo. Minimalna plata u Francuskoj( plate su redovne) krecu se od 1 200 - do 2 000 eura, a cijena stana u Parizu, na primjer, ( 60 m2) iznosi 1200 eura/mjesecno. Pa, zamisli da je cijena za kino 10 eura, bijela kafa 5 eura,mjesecna pretplata za "metro 50 eura, i jos nekoliko pretplata, i sl., tako da ovdje, gdje ja zivim, nije bas tako idilicno. Mozes naci u predgradju, na primjer, za 300 eura jeftiniji stan, ali ces biti okruzen doslovno plemenima iz Afrike, gdje ce ti i najveci bh seljak, na kojeg ces tada sigurno pomisliti, izgledati kao jedna ocaravajuca i vrlo zgodna pojava.

Oni koji zive od socijalne pomoci jedva sastavljaju kraj s krajem, te imaju dovoljno da plate ono osnovno, ali niposto da zive punim plucima, kako se to cesto zamislja. A stanovi, ukoliko nemas garanta, a slabo ko da ce ti izaci u susret po tom pitanju, zaista izgledaju bijedno.Velika prednost u odnosu na BiH je zdravstveno osiguranje, tu te zaista nista ne brine.

Ti si relativno mlad, i osjetno je da si obrazovan, te bih ti preporucio da savrseno savladas jezik zemlje u koju odes, da se u potpunosti fokusiras na rusenje te "jezicne barijere", i onda ce ti se, ukoliko budes imao srece, otvoriti putevi - tvoja diploma sigurno nema neku veliku vrijednost ovdje, pa bi trebao nesto korisno upisati i zavrsiti, a sto se tice zene, hm., ali to je, sve u svemu, izuzetno teska borba puna prepreka i odricanja. Ipak, pruzila bi ti se sigurno jedna prilika, nakon sto sve to pozavrsavas, ali ona ne garantuje ocekivani uspijeh.

U svakom slucaju sretno, i samo uci, uci, uci, i nemoj, bez obzira na uslove, da prihvatis neke tezacke poslove - sto vecina bh dijaporaca radi ( onaj prvi val izbjeglica, ne odnosi se na one koji su pozavrsavali skole na "Zapadu"), na kojima ce, ukoliko krenes tim putem, vjerovatno i ostati jer neces imati dovoljno vremena da se posvetis drugim stvarima-ucenju, kao preduslovu uspjeha.

Lijep pozdrav,

XY
Last edited by specifikacija on 27/04/2010 17:31, edited 2 times in total.
specifikacija

#186 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by specifikacija »

Ukoliko se odlucis na Fr., a ne bih ti je bas preporucio, slobodno posalji poruku, pa cu se raspitati sta ti sve treba i koje su tvoje mogucnosti ovdje.

Sretno!!!
xyz101

#187 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by xyz101 »

bio sam u parizu prije par sedmica.
jedan od najskupljih gradova na planeti sigurno.
primjer,... vozim na A-15 prema pointose (gradic odmah do pariza) kad mi naplatise 9 EUR za putarinu.
u jednom pravcu!
kad sam se vracao opet 9 EUr !
to je ludnica.

iz new york citya sam vozio prema I-95 i putarina samo $1.75 !
pa kad bi bilo $9 mislim da bi amerikanci digli autoput u vazduh.

to je samo jedan primjer u odnosu prema cijenama.
jefferson

#188 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by jefferson »

xyz101 wrote:bio sam u parizu prije par sedmica.
jedan od najskupljih gradova na planeti sigurno.
primjer,... vozim na A-15 prema pointose (gradic odmah do pariza) kad mi naplatise 9 EUR za putarinu.
u jednom pravcu!
kad sam se vracao opet 9 EUr !
to je ludnica.

iz new york citya sam vozio prema I-95 i putarina samo $1.75 !
pa kad bi bilo $9 mislim da bi amerikanci digli autoput u vazduh.

to je samo jedan primjer u odnosu prema cijenama.
Ali je zato francuska rangirana kao zemlja sa najboljim zdravstvenim sistemom, a to se odnekle mora platiti.
Takodje, kvaliteta evropskih auto-puteva (ukljucujuci i francuske je neupitno jedno 10 svjetlosnih godina iznad americkih.
Dok je osnova a.puteva u americi 11ft, u evropi je izmedju 23ft do 27 ft (u njemackoj) a to kosta!!!!
xyz101

#189 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by xyz101 »

jeffe,

mislim da generalizujes previse.
americki autoputevi se razlikuju od drzave do drzave.
recimo autoput u los angelesu nije losiji od onog u berlinu.
znam, jer sam se vozio na oba.
jefferson

#190 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by jefferson »

xyz101 wrote:jeffe,

mislim da generalizujes previse.
americki autoputevi se razlikuju od drzave do drzave.
recimo autoput u los angelesu nije losiji od onog u berlinu.
znam, jer sam se vozio na oba.
Nije mozda losiji kada je u pitanju udobnost, ali jeste kada je u pitanju kvaliteta.
Auto-ptevi u Berlinu idu pod njemacki standard gradnje auto-puteva (ovo govorim nakon ujedinjenja, i vecina istocnonjemackih je dovedena na taj standard).
Auto putevi u njemackoj za razliku od onih u californiji su presvuceni asfaltom radi vecih brzina, buke kao i zahtjeva gumara i automobilskih proizvodjaca. U Kaliforniji su mnogi auto putevi presvuceni betonom, kao i mnogi sirom SAD jer su u pitanju sljedece stvari:
1. Lokalna politika (ako je drzava ili taj kraj velik proizvodjac cementa).
2. Temperatura. Beton bolje podnosi extremne razlike u temperaturi (to slucaj nije sa LA).
3. Beton bolje podnosi visoke temperature+velika opterecenja izazvana kamionima, sto tokom visokih temperatura unistava gazni sloj (slucaj sa LA).

Na berlinskim auto-putevima mozes sigurno voziti preko 70mph, dok je u Cali to vec drugi slucaj, jer na kraju krajeva ti putevi nisu ni dizajnirani za ono za sta su dizajnirani jemacki ali i vecina evropskih auto puteva.
Njemacka godisnje trosi 700,000 dolara po milji auto puteva na odrzavanje, a mislim da svi znamo doakle te pare dolaze, od poreza i cijena goriva.
To sto amerikanci "vole" voziti po rupama i prelazima spojnicama na mostovima nakon kojih moras spuru stimati nakon prelaska preko, ali zato amerikanci vole male poreze.
I da nisi jedini koji vozi na auto putevima ili obicnim cestama pos vijetu.
De nas jos malo prosvjetli.
specifikacija

#191 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by specifikacija »

Ja bih najvise volio da mi imamo najbolje, ali i najskuplje puteve u Evropi, pa da nam se drugi dive kako smo dobro organizovani, kako nam je drzava odlicno uredjena, i to u svakom pogledu.

Po cemu su to drugi bolji i pametniji od nas?! Po zemljama zapadne Evrope, a i sire, nalazi se obrazovana dijaspora, u BiH toliki je broj nezaposlenih, a vecina posjeduje diplome.

Mi smo tako mala zemlja, pa nas nema ni 4 miliona u BiH, to je kao predgradje NY-a,tako da se zemlja, uzimajuci u obzir edukaciju stanovnistava, iskustvo koje mnogi od nas nose sa "Zapada", prirodna bogatstva s kojom zemlja raspolaze, izuzetan geografski polozaj, moze vrlo brzo preurediti i krenuti jednim pozitivnim tokom.
Dakle, imamo skoro sve predispozicije da relativno brzo izadjemo iz te tame koja nas obavija.

Ali, nazalost politicka, pomalo bolesna situacija, te oni (ne)kompetentni koji su vec pustili korijene na svakoj poziciji, koce bilo koji konstruktivni proces.

Nazalost, omladina ce sve vise da napusta BiH, a dijaspora se nece vracati - sve je to zalosno.
xyz101

#192 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by xyz101 »

nisi u pravu jeff, znas i sam to.

njemacka ima veliki porez zbog mnogo razloga.
autoput je pak najmanji razlog. :zzzz:
jefferson

#193 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by jefferson »

xyz101 wrote:nisi u pravu jeff, znas i sam to.

naravno da njemacka ima xxxx razologa, od socijalnih davanja, zdravstva, pa do auto-puteva.
A da su auto-putevi bolj jesu, i to najbolji! Sto se tice SAD, tu su negdje, ispod prosjeka :D
A sto se tice puteva upravu sam, i ti to znas!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#194 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by Truba »

možda je malo čudno
ali kad god pogledam stranice za emigraciju... kad god krenem gledati šta sve treba za apliciranje i jednom kad sam krenuo skupljati papire (odbili su me)
laganini suza krene :cry: :cry: :cry: :cry:

memorirao sam ovo za australiju

onu za N zeland sam izbrisao jer nemam šansi :-) :-) :-) :-)
jefferson

#195 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by jefferson »

specifikacija wrote:Ja bih najvise volio da mi imamo najbolje, ali i najskuplje puteve u Evropi, pa da nam se drugi dive kako smo dobro organizovani, kako nam je drzava odlicno uredjena, i to u svakom pogledu.

Po cemu su to drugi bolji i pametniji od nas?! Po zemljama zapadne Evrope, a i sire, nalazi se obrazovana dijaspora, u BiH toliki je broj nezaposlenih, a vecina posjeduje diplome.

Mi smo tako mala zemlja, pa nas nema ni 4 miliona u BiH, to je kao predgradje NY-a,tako da se zemlja, uzimajuci u obzir edukaciju stanovnistava, iskustvo koje mnogi od nas nose sa "Zapada", prirodna bogatstva s kojom zemlja raspolaze, izuzetan geografski polozaj, moze vrlo brzo preurediti i krenuti jednim pozitivnim tokom.
Dakle, imamo skoro sve predispozicije da relativno brzo izadjemo iz te tame koja nas obavija.

Ali, nazalost politicka, pomalo bolesna situacija, te oni (ne)kompetentni koji su vec pustili korijene na svakoj poziciji, koce bilo koji konstruktivni proces.

Nazalost, omladina ce sve vise da napusta BiH, a dijaspora se nece vracati - sve je to zalosno.
Problem sa omladinom u BiH je sto ceka "humanitarnu pomoc" tj. nekog da rjesi te probleme.
Pogledaj koliko samo omladine galsa i sve ce ti biti jasno.
kada napuste Bih i dodju vani, pogotovo u SAD, vrlo brzo shvate da bez prodornosti i angazmana nema nista od dbrog zivota.
spectra

#196 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by spectra »

Probaj preko nekih stipendija - internshipa, pa makar i na 6 mjeseci - jer ako se dobro pokazes velike su sanse da te poslodavac zastaln uzme.

npr. http://www.fond-djindjic.org

PS. Naravno, jezik je "must" - barem engleski.
Last edited by spectra on 27/04/2010 22:27, edited 1 time in total.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#197 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by Priorat »

UnscarD wrote:
xyz101 wrote:pa u po berlina na glavnoj zeljeznickoj stanici dzankiji spricaju shit u vene a policija samo okrece glavu.

Jest, jest....meni su jaranu prosle sedmice ubacili joint u pice...eno ga jos nije sebi dos'o :D :D

ha,ha,ha---a meni bijelo u rizzlu zamotali.... :D
xyz101

#198 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by xyz101 »

jefferson wrote:

naravno da njemacka ima xxxx razologa, od socijalnih davanja, zdravstva, pa do auto-puteva.
A da su auto-putevi bolj jesu, i to najbolji! Sto se tice SAD, tu su negdje, ispod prosjeka :D
ok, popolit cemo.
pola si u pravu. :D
govoris stvari veoma pausalno.
niijemci imaju sigurno bolje puteve, ali nije ni kod njih svagdje isto.
recimo u bavariji su bolji putevi nego u schleswig-holsteinu. a da ne pricam o istocnoj njemackoj.

u americi putevi zavise od drzave u kojoj se nalazis.
primjer massashusetts ima dobre puteve dok recimo new hampshire (drzava odmah do njih) ima losije puteve od zaseoka kod novog travnika.
cak se u americi kvaliteta puteva razlici od grada do grada u jednoj te istoj drzavi.
tako orlando (florida) ima odlicne puteve. ni oni putevi oko berlina ne razlikuju se puno.(i zato imaju putarinu svakih 5km)
dok jedan jacksonville (isto florida) ima uzasne puteve. (ali zato ne postoje putarine)

sad, zasto je porez visok u njameckoj?,,, ha ha ... .
zato sto su nijemci (kao i ostali zap. evropljani) chudan narod.
imaju veliku birokratiju.(gradsku, republicku, drzavnu,, itd, itd ,,sve birokratija do birokratije. pisonje iza stola, i izmisljaju zakone)
i koliko god parodicno zvucalo, svabe uzivaju u toj besmislenoj birokraturi :-)
jefferson

#199 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by jefferson »

xyz101 wrote:
jefferson wrote:

ok, popolit cemo.
pola si u pravu. :D
govoris stvari veoma pausalno.
niijemci imaju sigurno bolje puteve, ali nije ni kod njih svagdje isto.
recimo u bavariji su bolji putevi nego u schleswig-holsteinu. a da ne pricam o istocnoj njemackoj.

u americi putevi zavise od drzave u kojoj se nalazis.
primjer massashusetts ima dobre puteve dok recimo new hampshire (drzava odmah do njih) ima losije puteve od zaseoka kod novog travnika.
cak se u americi kvaliteta puteva razlici od grada do grada u jednoj te istoj drzavi.
tako orlando (florida) ima odlicne puteve. ni oni putevi oko berlina ne razlikuju se puno.(i zato imaju putarinu svakih 5km)
dok jedan jacksonville (isto florida) ima uzasne puteve. (ali zato ne postoje putarine)

sad, zasto je porez visok u njameckoj?,,, ha ha ... .
zato sto su nijemci (kao i ostali zap. evropljani) chudan narod.
imaju veliku birokratiju.(gradsku, republicku, drzavnu,, itd, itd ,,sve birokratija do birokratije. pisonje iza stola, i izmisljaju zakone)
i koliko god parodicno zvucalo, svabe uzivaju u toj besmislenoj birokraturi :-)
Pa naravno da se razlikuju, i ja sam ti vec rekao i objasnio sto se razlikuju, i da istocnonjemacki putevi su jos u procesu nadogradnje.
Ali poenta svih tvojih postova izgleda da nije da diskutujes, nego da pokazes eto kako ti znas i putujes.
Opet ti kazem, nisi jedini!
Last_one

#200 Re: Odlazak iz BiH (pomoć)

Post by Last_one »

LaCici wrote:Preporucujem Kanadu!
Moja sestra zivi tamo od 2003, a ja sam bila dva puta po nekoliko mjeseci. Ja sam odusevljena Kanadom i njihovim sistemom. Jako je uredjena zemlja, u svakom smislu. Jeste da se radi puno, ali bar znas za sta radis. Drzavljanstvo mozes traziti nakon tri godine boravka sto je jako dobro.
Ono sto je jos pozitivno za tebe je da prednost za dobijanje vize imaju mladi bracni parovi, jeste da se ceka dosta (mislim i do 2 godine) ali isplati se. Priznaju neke nase fakultete, s tim da moras polagati neku razliku predmeta, sve zavisi od faxa do faxa. I naravno, veliku prednost ima prethodno iskustvo. Dobro je i ovdje zavrsiti kurs engleskog i imati papir prije nego odes zbog zaposlenja kada dodjes tamo, da ne gubis vrijeme.
Ono sto ti treba od papira mozes naci ovdje:
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Sve te papire saljes u Bec i onda pocinje proces. Moja sestra je cekala 6 mjeseci na odlazak, ali ona se udala za momka koji je vec imao njihovo drzavljanstvo, tako da je bilo jednostavnije.
U svakom slucaju, podrzavam odlazak van BiH. :run:
Ako te jos nesto interesuje pitaj.
Ova opcija Kanade se čini ok. Da li ima neko informaciju kakve su šanse za ljude koji bi sami emigrirali. ja npr. imam 25 god, završila fax (prirodne nauke, biologija), radim (al to je sve jad i čemer...povuci potegni, kad će plata idt.standardno za bih)...uz to odlično govorim engleski....
Fakat želim otići odavde....a ne znam kakve su mi šanse i kako ide procedura za Kanadu konkretno.....
Post Reply