Odlaganje menstruacije
Moderator: anex
- _Gea_
#1 Odlaganje menstruacije
Da li ovo moze biti opasno? Imam 24 godine, i pravilan ciklus. Od samog pocetka su redovne bez izuzetka, toliko da uvijek znam tacan dan kada cu dobiti.
Nikada prije ovo nisam radila niti namjeravan da mi postane praksa. Jednostavno mi je sad potrebno iz jednog razloga. Malo sam pretrazivala po netu i cine mi se kao najbolje rjesenje tablete ENDOMETRIL.
Je li imao neko iskustva s njima ili drugom metodom? Koji su moguci rizici?
Nikada prije ovo nisam radila niti namjeravan da mi postane praksa. Jednostavno mi je sad potrebno iz jednog razloga. Malo sam pretrazivala po netu i cine mi se kao najbolje rjesenje tablete ENDOMETRIL.
Je li imao neko iskustva s njima ili drugom metodom? Koji su moguci rizici?
- gnjev
#3 Re: Odlaganje menstruacije
Slabo ti se ovdje ko sexa
- _Gea_
#4 Re: Odlaganje menstruacije
po onome sto sam malo iscitavala cini mi se da su te endometril tablete bezbjedne i ponajbolji izbor, pa sam htjela cuti da li je ovdje neko imao iskustva s njima za savjet iz prve ruke. ili neki forumas na zdravlju da se razumije u te stvari.
nisam naisla na info da li se uzimaju bez recepta. ako nije neki big deal, pogotovo jer to radim jednom u sto godina, ne ide mi se po ginekoloskim ordinacijama.
raspitacu se u apoteci, nista od ovoga
nisam naisla na info da li se uzimaju bez recepta. ako nije neki big deal, pogotovo jer to radim jednom u sto godina, ne ide mi se po ginekoloskim ordinacijama.
- _mufljuz_
#5 Re: Odlaganje menstruacije
moja jedna bivsa je koristila te tablete kad je trebao doci dan da se vidimo tj guzimo..._Gea_ wrote:po onome sto sam malo iscitavala cini mi se da su te endometril tablete bezbjedne i ponajbolji izbor, pa sam htjela cuti da li je ovdje neko imao iskustva s njima za savjet iz prve ruke. ili neki forumas na zdravlju da se razumije u te stvari.
ima 2 zdrave djece i ovako joj cestitam
-
switty
#6 Re: Odlaganje menstruacije
Ne bi trebala uzimati nista na svoju ruku, može biti jako opasno... neophodno je da uradiš nalaze hormona, jetrene probe i sl. obavezno idi ginekologu 
- insomnia78
#7 Re: Odlaganje menstruacije

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- _mufljuz_
#8 Re: Odlaganje menstruacije
taj je doslovno poj'o kol'ko je volio
-
radenska
#9 Re: Odlaganje menstruacije
Nemoj molim te to raditi, ja sam pred svadbu htjela da odgodim par dana menstruaciju i pila tablete cini mi se dva ili tri dana. Toliko su mi se neki hormoni poremetili da mi je lice bilo prekriveno uzasnim bubuljicama kao u pubertetu. Godinu dana sam to lijecila.
- lavorpunvode
#10 Re: Odlaganje menstruacije
menstruaciju mozes uspjesno odgoditi tabletama primalut nor, ali ti ne bih preporucila da ides s tim na svoju ruku. Ja sam te tab pila iz drugih razloga i u uputstvu pronasla da se izmedju ostalog koriste i za odgadjanje, ne duze od 10 dana. Pocnes ih piti 3 dana prije ocekivane menstruacije a 2 dana nakon sto ih prestanes piti, normalno dobijes mens. Ove tab nisu klasicne hormonske ali opet pila bi ih uz odredjene rizike.. Uostalom, u malo apoteka ih mozes uopste dobiti bez recepta..
-
Klitemnestraaa
#11 Re: Odlaganje menstruacije
Ja sam jednom primolut i sve OK prošlo. A imala tad 18 god. Počnem piti 2-3 dana prije početka i kad prestaneš piti za dan-dva dodje. U biti samo ti drži hormone u tijelu koji prirodno opadnu jer bi trebala dobiti, kad prestaneš piti tablete hormoni padnu i dobiješ menstruaciju.