odgoj djece?????

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
modesti

Post by modesti »

pitt wrote:carrots & sticks :D:D:D
:? ha? ne kontam. :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

http://www.idijebimater.com/read.php?id=470

Ja nisam Mama ali sam Tetka. Postala sam tetka sa 16 godina. Sestra na poslu do 6, ja iz skole u 12, otjeram sitterku i bebu u svoje ruke.
I dan danas, a curici je 12 punih godina, kazem POKUPI SMECE IZ SOBE ILI BROJIM DO TRI, i pocnem brojat, a onda nakon DVA krene i pocisti sve :D
Nikad joj nista ni uradila ni rekla nisam nakon TRI jer uvijek reaguje na dva. Ne kontam...
Zna biti strasno bezobrazna i odgovarati na upute, ali ja glas ne dizem. KAzem fino OBUCI CARAPE PA SJEDI ZA KOMP, ona pocne meni filozofirat te nije hladno te ovo te ono, ja kazem ILI BROJIM DO TRI ILI VRSIM DISKONEKTOVANJE KOMPJUTERA... :D
semmy

Post by semmy »

modesti wrote:semmy, predlažem ti da ponovo pročitaš svoj uvodni post.
a zasto?????
bubavi

Post by bubavi »

A ko je zapusteno ili premazeno dijete sa strane roditelja, a u vecini sa strane majke, jer kad je otac tu inace nema te frke, osim mozda u inostranstvu gdje mati upravlja u kuci i nosi pantale.
Znaci sto vise povedes paznju, djetetu, mazis, i opustas u neke stvare taj rezultat je neminovan, govorim ti iz iskustva, imam dvije curice, 2.5 i 1.5god.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

bubavi wrote:A ko je zapusteno ili premazeno dijete sa strane roditelja, a u vecini sa strane majke, jer kad je otac tu inace nema te frke, osim mozda u inostranstvu gdje mati upravlja u kuci i nosi pantale.
Znaci sto vise povedes paznju, djetetu, mazis, i opustas u neke stvare taj rezultat je neminovan, govorim ti iz iskustva, imam dvije curice, 2.5 i 1.5god.
ja, sam mislila da muz i ja imamo najmanju razliku izmedju dvoje djece. Eto, vidim da nas ima i "gorih" :D Kod nas je 15 mjeseci :oops:
Kako ste to uspjeli :D

Mirci, stvarno si dobra tetka. :)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@semmy vjerovatno je @modesti napisao/la da procitas svoju prvu poruku zbog ovoga sto si odgovorila na njegovu/ njenu poruku.
semmy wrote:nisam ocekivala da istuce dijete ali iskreno ocekivala sam da ce dijete odvesti kuci ako je vec bilo nervozno ili bolesno ili sta vec....a ne ostati satima u restoranu maltretirati dijete, sebe pa sve ostale oko sebe... :? :? :? :?
a u prvoj poruci pises ovo:
semmy wrote:ono sto sam danas vidjela, drsko ponasanje i vristanje na majku, te vriska da svi oko njega cuju sta zeli a sta ne, i skoro pa bacanje na pod a majka ga samo tihim glasom usutkuje..
kad pored ovakovog djeteta sjedite pola sata i pokusavate da jedete u nekoj normalnoj atmosferi a ono vam ne dozvoljava dodje mi da prvo majku namlatim dobro pa onda to djete...

nemam djece, ali mislim da je najveci problem u odgoju djece kad se vise ljudi (kao sto se to kod nasih bosanskih porodica radi :D ) petlja u samom odgoju a svi ti ljudi imaju razlicita misljenja.
drugi problem je kad roditelji ne razgovaraju i ne dogovaraju se o uzgoju nego svak hoce svoju politiku da vodi, sto dovodi do frustracije kod djece. takvih primjera sam se nagledala, ali eto: zivi bili pa vidjeli kakva ce moja biti. :D
semmy

Post by semmy »

cHupjahalic@ wrote:@semmy vjerovatno je @modesti napisao/la da procitas svoju prvu poruku zbog ovoga sto si odgovorila na njegovu/ njenu poruku.
semmy wrote:nisam ocekivala da istuce dijete ali iskreno ocekivala sam da ce dijete odvesti kuci ako je vec bilo nervozno ili bolesno ili sta vec....a ne ostati satima u restoranu maltretirati dijete, sebe pa sve ostale oko sebe... :? :? :? :?
a u prvoj poruci pises ovo:
semmy wrote:ono sto sam danas vidjela, drsko ponasanje i vristanje na majku, te vriska da svi oko njega cuju sta zeli a sta ne, i skoro pa bacanje na pod a majka ga samo tihim glasom usutkuje..
kad pored ovakovog djeteta sjedite pola sata i pokusavate da jedete u nekoj normalnoj atmosferi a ono vam ne dozvoljava dodje mi da prvo majku namlatim dobro pa onda to djete...

nemam djece, ali mislim da je najveci problem u odgoju djece kad se vise ljudi (kao sto se to kod nasih bosanskih porodica radi :D ) petlja u samom odgoju a svi ti ljudi imaju razlicita misljenja.
drugi problem je kad roditelji ne razgovaraju i ne dogovaraju se o uzgoju nego svak hoce svoju politiku da vodi, sto dovodi do frustracije kod djece. takvih primjera sam se nagledala, ali eto: zivi bili pa vidjeli kakva ce moja biti. :D
da i rekla u prvom postu da je meni doslo da istucem majku pa i malog koji svoju histeriju provodi...nisam rekla da je ona trebala istuci dijete...ali je bar mogla reagovati na malo bolji nacin, npr.. uzeti dijete i vratiti ga kuci, kao sto je to mamica napisala u jednom od svojih postova...

usput sina odgajam sama 7god. i moje dijete se jos nije bacalo po podu, provodilo histeriju po restoranima, trgovini....sipkicom je jednom dobio po guzi, lagano kao i da nije....
bubavi

Post by bubavi »

sipkicom dobio po guzi.... hahahahahaha to je cisto bosansko, sipka ili prut! lol
kod mene kad se desi malo pljeskom po guzi u krevet i gotova stvar.
Pa kako sam uspjeo?? Pa jednostavno, cim je bilo u redu sa strane moje zene a t jest kad se vrati ona volja za sex onda naravno od cekanja i meni, pa tu i ne mislis na dalje samo gledas da taj trenutak traje sto dulje. Inace za obe curice se primilo odmah...
U pocetku smo htijeli blizanke, nazalost nisu bili pa smo na taj nacin gotovo uspjeli, obe su blizu, jedu isto, oblace se skoro isto itd, godina ih dijeli samo...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mamica papucarka wrote: Mirci, stvarno si dobra tetka. :)
Mamice, stvar je samo u drzanju do svog stava...ja sam recimo osoba koja nju najvise ruzi...a nju pogodi kad se ja durim ko saka u oko... sad je uspjela popravit neke ocjene, ali je prosjek 4.3. I fino joj je receno: Imaces pristup MSNu i bloggeru do 4. januara neograniceno, od 4. krece lektira, biologija i istorija, svaki dan ispitivanje za vrijeme raspusta. Ovisno o rezultatima ispitivanja, vracace joj se privilegije.
Mogli smo to i drugacije-kad je skontala da se zadnje petice ne pikaju ko zakljucne ocjene, i kad nam je to saopstila, mogli smo svi da je zgazimo nogama. Jok. Te modrice bi prosle brzo. Modrica od "ne mogu doci na MSN ne da mi tetka" boli duze.
:D zlobna li sam...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

A sto se tice doticne scene u restoranu, pipl fakat, volim djecu, ali ako ih niste vaspitali kako treba, onda ih i nemojte pustati vani dok ne uvedete red...
BTW, opet su neki ljudi skontali da je veliki market super mjesto za izlazak s djecom, jos me peta boli od malog TAJINOG SUMAHERA koji me spucao za novu godinu u Drvoprometu kolicima... :x
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

@mivci ti fakat terorises dijete :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bosanac sa dna kace wrote:@mivci ti fakat terorises dijete :D
Terorise ona mene. Ja jos iz svog puberteta izasla nisam, ona vec usla, to je takav sukob da slike sa zidova padaju... :D

Bio jednom jedan vojnicki opasac kojim je prijeceno...i onda je taj opasac nadjen u ormaru uredno polozen na dno ormara, sav na froncle isjecen skalpelom... :D

Nisam pobornik gazenja djeteta, pecpec struja plasenja jesam, a bogam ako treba i po ruci udarit...po dupetu ako je belaj, a samare ne volim...bolji efekat ima ako igracke koje nisu slozene (lupam primjer) zavrse il u smecu il kroz prozor iza zgrade pa se ofiraj i idi po njih...
:D
bubavi

Post by bubavi »

i a se sad pitam sto toliko smeca ima iza zgrade, kad to ti kroz prozor bacas :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bubavi wrote:i a se sad pitam sto toliko smeca ima iza zgrade, kad to ti kroz prozor bacas :-)
moje smece je u Smecarniku. Iza zgrade si mogao naci Pume koje su umjesto u hodniku bile u dnevnoj sobi (jao sramote moje, sva raja vani a mama kroz prozor baca moje tene nakon 10 puta MOLIM TE SKLONI OBUCU U HODNIK - Evo mama sad cu), sestrinu koznu jaknu, albume sa slicicama ninja kornjaca...sve sto nije bilo na mjestu i sve sto nije stavljeno na mjesto nakon 10 uzastopnih molbi...
Tako sam ja pizdila svoju mater, sad moja sestricna pizdi mene i moju sestru...
bubavi

Post by bubavi »

hahahahahaha ne daj boze da njezin momak izleti jednog dana kroz prozor ako nebude slusala lol
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

mIRCerka wrote:A sto se tice doticne scene u restoranu, pipl fakat, volim djecu, ali ako ih niste vaspitali kako treba, onda ih i nemojte pustati vani dok ne uvedete red...
BTW, opet su neki ljudi skontali da je veliki market super mjesto za izlazak s djecom, jos me peta boli od malog TAJINOG SUMAHERA koji me spucao za novu godinu u Drvoprometu kolicima... :x

Vidis ovdje se ne bih slozila sa tobom. Meni se redovno desava da me odrasli Shumaher potkaci kolicima, jal u ledja, jal u nogu, jal u guzove da prostis . :roll:
Ne volim djecu vodit u trgovine. Ustvari, nema mi veceg stresa nego sa djetetom otici u kakvu trgovinu. Medjutim, cesto MORAM. Evo upravo sada sam se vratila iz jedne takve avanture.

Ljetos me je baba u sred Trznice napala, jer su mi djeca plakala dok sam kupovala jaja. Kao, "Sramote, sta vodite tu djecu u trgovinu" :roll:
Moze zahvalit svojim godinama i mom odgoju. Malo mi je falilo da joj ne kazem. :D Pa mislim se zeno draga moram kupit kruh i mlijeko. :roll: Ljudi se ufuraju da se svijet vrti oko takvih kao sto su oni. Ja najvise imam razumjevanja kod ljudi koji su i sami roditelji. Zato me je malo post os Sammy iznenadio :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bubavi wrote:hahahahahaha ne daj boze da njezin momak izleti jednog dana kroz prozor ako nebude slusala lol
Simpatija je vec provjerena, sve je pod kontrolom ne brini :D
Ja u svemu tome vidim dvije opcije: Ili pusti da se sama odgoji i vaspita, ili pomozi koliko mozes :D Ja pomazem :D I trenutni zetic je ko med sladak :D
bubavi

Post by bubavi »

sto nece biti sladak, jer zna sta ga sutra ceka, a i zeli se ljep pokazati punici a i sacuvati odnos da bi ljepse mogo dolaziti kuci drage
bubavi

Post by bubavi »

cuj to , zetic je ko med sladak, zar si ga i ti probala?? :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bubavi wrote:cuj to , zetic je ko med sladak, zar si ga i ti probala?? :-)
Zetica znam jos iz obdanista njihovog i sladak je ko med. Nisam ja tu nista probavala, malo ti je shala neumjesna :S
bubavi

Post by bubavi »

pa dobro , neznam ja koliko su vama godina ili odnose, a moze i to da bude tacno..
Sto kriti neke realnosti i praviti se uvrijedjen... Nije tu nista sramota...
Oni koji misle da se takve stvare ne smiju spominjati ti neznaju kako se ponasati kad im se desi...
Ali svaka cast sto znas upravljati sa tinejdjerkom...Nadam se da ce to i dalje tako dobro trajati :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bubavi wrote:pa dobro , neznam ja koliko su vama godina ili odnose, a moze i to da bude tacno..
Sto kriti neke realnosti i praviti se uvrijedjen... Nije tu nista sramota...
Oni koji misle da se takve stvare ne smiju spominjati ti neznaju kako se ponasati kad im se desi...
Ali svaka cast sto znas upravljati sa tinejdjerkom...Nadam se da ce to i dalje tako dobro trajati :)
Meni je 28.punih, njima dvoma je po 12 godina. Zato mi je taj komentar neumjestan.
A odnos izmedju male i mene je vise kao Starija i Mladja sestra, nego Tetka i Sestricna.
bubavi

Post by bubavi »

pa tako reci... Sad je sve jasno ;)

P.O.S.T.O.V.A.N.J.E.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

bubavi wrote:pa tako reci... Sad je sve jasno ;)

P.O.S.T.O.V.A.N.J.E.
jos nismo prevalili slijedecu blokadu, da Zeta dodam na MSN listu :D mislim imam mu adresu, ali necu bez njihove dozvole :D
bubavi

Post by bubavi »

Objasni ne kontam to ...
Post Reply