Ode Gertruda iz Sarajeva...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

GandalfSivi wrote:Sjecam se kad je Alan mali odlazio u Ameriku da studira, mi mu sve govorili ne budi lud i u sustini iskoristili priliku da se napijemo na onom derneku u crkvi i da odredjene pojedince zajebajemo za zelju. Alan se davno vratio, a sad se ja nesta furam da studiram
I vratio se, i ozenio se, i radi. :D i nije vise MALI.

Kako god, nek idu ljudi, sta i mi seremo, nikad pozoriste nije puno dupke osim kad je jebeni stranacki kongres.
dashing

Post by dashing »

o stvarnim razlozima ne znam puno, ali cinjenica je da se u hrvatsku, a pogotovo u svoj rodni split, vratiti nije mogla u vrijeme kada je balkanska hujdurma pocela. tada su je pljuvali i blatili tamo svi. to je sve navodno bilo radi toga sto je bila titova ljubimica (neki kazu i vise - u sto ne vjeulaziti u njene konkretne razloge (moji je poznaju vec niz godina). Na sracu, klima u hrvatskoj se promijenila na bolje i mozda gertruda cini ono sto je vec dugo zeljela.

u svakom slucaju - sarajlije trebaju da joj pozele najbolje, jer je ipak uradila vise i ostala lojalnija sarajevu od mnogih "rodjeeenih".
dashing

Post by dashing »

iako nije tema, ne mogu ne primijetiti da ama bas niko od forumasa nije rekao za profesora stojanova - "izgubio izbore pa bjezanija..." kako se cesto govorilo za "osnivaca". ne tako davno - stojanov je bio nosilac liste Radom za Boljitak za drzavni parlament i mislim da broj glasova koje je dobio nije bilo dovoljno ni za mjesne zajednice. sarajlije su imale priliku da kazu sta misle o ovom cijenjenom sugradjaninu, a sve ostalo je mahalaska suplja.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dashing wrote:iako nije tema, ne mogu ne primijetiti da ama bas niko od forumasa nije rekao za profesora stojanova - "izgubio izbore pa bjezanija..." kako se cesto govorilo za "osnivaca". ne tako davno - stojanov je bio nosilac liste Radom za Boljitak za drzavni parlament i mislim da broj glasova koje je dobio nije bilo dovoljno ni za mjesne zajednice. sarajlije su imale priliku da kazu sta misle o ovom cijenjenom sugradjaninu, a sve ostalo je mahalaska suplja.
stojanov nije prvi profesor koji je bio na izbornim listama i zijanio....nekome je jednostavno katedra sudbina i nista drugo ne moze i ne zna...
Jabuka Divljaka

Post by Jabuka Divljaka »

taman tako,, dashing,,.

:-D
dashing

Post by dashing »

stojanov nije prvi profesor koji je bio na izbornim listama i zijanio....nekome je jednostavno katedra sudbina i nista drugo ne moze i ne zna...[/quote]

mozda za katedrom moze vise uraditi za opce dobro, nego u parlamentu...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dashing wrote:
mozda za katedrom moze vise uraditi za opce dobro, nego u parlamentu...
eto gdje me dovedose, da se slozih s tobom :D

mnogi od njih su mogli cuda napraviti u svojim profesijama...
i kazu

Izgubismo dobrog doktora, dobismo osrednjeg politicara - To je receno za Rasima Kadica jos na prvim "demokratskim" izborima.
Maksim

Post by Maksim »

Zena vjerojatno odlazi radi prevelike konkurencije u Sarajevu. Opere su svaki dan pune, kazalista rasprodana, narod sjedi u operama do 1 pa nekad i 2 ujutro i ne mari za tim sto mora poraniti u 6 ili 7 na posao (99,4 % gradjana Sarajeva su zaposleni), jer ljubav prema operi se u Sarajevu uvijek gajila. Emir Kusturica nije volio operu, zato nije imao drugog izbora nego da napusti Sarajevo i ode u seljacki Pariz pa poslije u malo kulturniji Beograd.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:44, edited 1 time in total.
suncokret13

Post by suncokret13 »

erazmo wrote:Koliko sam procitao u SB, Gertruda je dobila posao kod predsjednika Mesica, kao savjetnik za kulturu?
A u NP je stekla uvjete za penziju...Nije bas da je neko tjera iz Sarajeva?

Jebiga, sto je ne uze Zeljko Komsic, oboje sarajlije, oboje Hrvati, oboje ljube Tita.

BTW, malo mi je mahanje humanitarnim ratnim angazmanom bilo koga u koliziji sa humanitarnim angazmanom

U trentku najvece slave je dosla u Sarajevo.
samo mislim da je ona rodjena u Osijeku,ali nije bitno.
OK provela je ......koliko........ 20-25 godina u Sarajevu ?
Zasto odlazi...svi imaju svoje razloge..........

Odlazak,
Nazalost to je realnost Sarajeva ......

negdje sam procitao da su dva grada u kojima je najveci broj Sarajlija : TORONTO i Makarska ( ona procentualno,obzirom na njene starosjedioce i njihove nove sugradjane - Sarajlije )

haris ubleha wrote:Sheet of the week je komentar gradonacelnice Sarajeva. Helem, nasa vrla gradonacelnica, spodoba :x kojoj ni ime ne zelim spomenuti, smatra da Sarajevo nece biti na gubitku zbog odlaska Gertrude, vec da ce, naprotiv profitirati jer ce "Gertruda graditi kulturne mostove izmedju Sarajeva i Zagreba u koji se seli".
Seljancuro, spasi nas i preseli u rodnu Fojnicu... :x i tamo gradi mostove sa Kiseljakom, Kresevom... :x
velika tuga,
i velika glupost,
nikada mi nije bilo jasno kako neko moze biti gradonacelnik jednog grada,a nije rodjen u njemu ?
gradonacelnici koji su rodjeni u sarajevu su bili :

Obrad Kosovac,
Emerich Blum,

ko jos ?

ili

jos veca tuga,

Predsjednik ( samoprozvani ) ili clan predsjednistva BiH je bio Ejub Ganic - SRBIJANAC ????
debela

Post by debela »

nancy
kad sve znas sto pitas :D
dashing

Post by dashing »

Nancy Drew wrote: a gertrudi nek je sretan put snaći će se ona, već sam vidjela hravtske novine ' primadona u zagrebu' bla bla nakon rata u sarajevu i deset poratnih godina. nama ostaje amila 'vatrogasna sirena' bakšić i bog te veselio. to je otprilke ta mjera.
i to je poenta priče.
nemoj nam dirat nase amile. to nam je rahmetli predsjednika operska ljubimica. ako zelimo mjenati imena ulica, zasto ne bismo mijenjali i miljenice :D
Pearl

Post by Pearl »

@Nency, svaka cast...

ote mi slova iz tastature i upakova ljepse nego sto bih ja mogla reci... ali sa jednakom dozom prezira..
pitt

Post by pitt »

stotine ljudi napusta grad i drzavu svake godine jer nemaju neke uslove (za svakog specificne) za zivot i rad. Slavni se nista ne razlikuje u tome od Muje Popare (fiktivni lik da ne bude zabune). :?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pitt wrote:stotine ljudi napusta grad i drzavu svake godine jer nemaju neke uslove (za svakog specificne) za zivot i rad. Slavni se nista ne razlikuje u tome od Muje Popare (fiktivni lik da ne bude zabune). :?
trznu me, posto ga znam :shock:
muha_sa

Post by muha_sa »

neka nama Ziska :D rodila ga majka :D
pitt

Post by pitt »

mIRCerka wrote:
pitt wrote:stotine ljudi napusta grad i drzavu svake godine jer nemaju neke uslove (za svakog specificne) za zivot i rad. Slavni se nista ne razlikuje u tome od Muje Popare (fiktivni lik da ne bude zabune). :?
poselami :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pitt wrote:
mIRCerka wrote:
poselami :D
alejkumu selam...

i da, slazem se, nema razlike, u stvari ne bi smjelo biti razlike...
zzzzz

Post by zzzzz »

suncokret13 wrote:
velika tuga,
i velika glupost,
nikada mi nije bilo jasno kako neko moze biti gradonacelnik jednog grada,a nije rodjen u njemu ?
Nekadasnje hvalisanje "kako su svi dosadasnji gradonacelnici rodjeni u Sarajevu" je potvrda da mi nikad nismo odmakli od kasabe. Pravo provincijsko razmisljanje...eto mi pametni a oni u Kaliforniji budale
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zzzzz wrote:
suncokret13 wrote:
velika tuga,
i velika glupost,
Nekadasnje hvalisanje "kako su svi dosadasnji gradonacelnici rodjeni u Sarajevu" je potvrda da mi nikad nismo odmakli od kasabe. Pravo provincijsko razmisljanje...eto mi pametni a oni u Kaliforniji budale
i na pitanje AKO BUDETE SNIMILI JOS JEDNOG TERMINATORA KOJI SE VRACA U PROSLOST, STA BI ON RADIO, Arnold ogovara DOSAO BI U LA I REKAO ARNOLDU DA SE NE BAVI POLITIKOM ....
tako nekako je isla konverzacija izmedju Guvernera i novinarke.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:44, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nancy Drew wrote:
btw najnoviji sa fol, pošto su svi u folu 'političke korektnosti' onda se sve svima čestita ovih blagdanskih nam dana, pa 'novokomponovani' lik neki dan reče u jevrejskoj zajednici prilikom čestitanja hanuke 'sretna vam hagada' :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ko je to rekao?
haris ubleha

Post by haris ubleha »

I jeste i nije vezano uz ovo temu. Jucer u Oslobodjenju, u rubrici tribina citalaca, neki Mahmutovic reaguje na tekst Slobodana Stajica o divljoj gradnji i proseljacenju Ilidze. Takve kvalifikacije (da je cetnik) i uvrede na racun Stajica... tesko je to opisati... Rekoh sebi, jedna isfrustirana budala vise u ovom gradu, no sikiriki jer je vjerovatno izmislio ime i prezime u potpisu.
Kad... danas se ispostavi da je ovaj pljuvac vec godinama jedan od najvaznijih likova u izvrsnoj vlasti na Ilidzi. Tobe jarabi, mozemo li nize... :?
zzzzz

Post by zzzzz »

A kad to Ilidza nije bila "seljacka"? Zona sumraka i prije rata, sad pogotovo
in33sa

Post by in33sa »

Dva su Mahmutovica gazde na Ilidzi, jedan je nacelnik opcine a drugi, brat nacelnikov, glavni za urbanizam.

A obojica su dzikani.

Inace, ovo sa Gertrudom nema nikakve veze sa famoznom ekspanzijom kojekakvih Pljevljak opernih diva i slicne buranije.
Post Reply