Ode Gertruda iz Sarajeva...
-
jusuff
odavno na jednoj temi ne procitah vise patetike i jadikovanja...
zena ima pravo da ode tamo gdje joj je bolje i ljepse... siguran sam da joj sarajevo pruzilo koliko je moglo, a gertruda je sarajevu dala koliko je mogla...
sarajevo je poznato po odsustvu tetosenja, a cini mi se cijenjenoj damama i gospodi u ovim godinama treba upravo to... kao i mogucnost da pod stare dane skupo prodaju staru slavu (muda za bubrege)
b. dimitrijevic? sarajevo je skola, nije radno mjesto... ovdje se uci, ali ne zaradjuje... to sto se ovdje nauci u zagrebu i beogradu se prodaje... valjda im tamo fali toga...
nego, jucer pricam s jednim mladim britancem koji je proveo praznike u sarajevu... nije mu prvi put ovdje, a sada je doveo i nekoliko prijatelja... osjeca se super i poredi nas s pragom... o sandzaklijama i gradonacelnici koja je, kojeg li zlocina, rodjena u fojnici ne zna nista...
hajmo ublehasi, navalite
zena ima pravo da ode tamo gdje joj je bolje i ljepse... siguran sam da joj sarajevo pruzilo koliko je moglo, a gertruda je sarajevu dala koliko je mogla...
sarajevo je poznato po odsustvu tetosenja, a cini mi se cijenjenoj damama i gospodi u ovim godinama treba upravo to... kao i mogucnost da pod stare dane skupo prodaju staru slavu (muda za bubrege)
b. dimitrijevic? sarajevo je skola, nije radno mjesto... ovdje se uci, ali ne zaradjuje... to sto se ovdje nauci u zagrebu i beogradu se prodaje... valjda im tamo fali toga...
nego, jucer pricam s jednim mladim britancem koji je proveo praznike u sarajevu... nije mu prvi put ovdje, a sada je doveo i nekoliko prijatelja... osjeca se super i poredi nas s pragom... o sandzaklijama i gradonacelnici koja je, kojeg li zlocina, rodjena u fojnici ne zna nista...
hajmo ublehasi, navalite
- Salko sto je u vodu skako
dosta suhog mesa,sudzuke i cigara su joj oduzeli na granici...The_Fluid wrote:je li pisala Gertruda, kako je prosla na putu, je l' se smjestila?
-
Gnjuscic
Haj' kat cojk ode za boljim, a ne mora - sretno mu bilo. Ali dok su Stojanova cerecili djilkosi/krkani koji mu nisu strucno dorasli, njegove vrle kolege ni mukajeta. To je ono sto covjeka boli. To samo izgleda da je problem njegov, ali nije. To je problem sviju koji ostaju. Danas-sutra ce neko novi doci na red. Razlog ce se naci. Ime, prezime, fizicki izgled, zena, ..... . Copor ostrvljenih vukova je neustrasiv kad pred sobom ima pojedinca.
Pred prepunom salom danas sutra ce vas nazvati izdajnikom ili kako mu u tom trenutku odgovara, a niko nece ustati u odbranu. Svi ce gledati svoja posla. Nekad ce to biti profesori, ucitelji, radne kolege. Orijentalna satrapija, mocvara, tamni vilajet, kako su to nekad govorili nasi neprijatelji. Mozda su (bar malo) bili u pravu. Uokrilju sopstvenog naciona zna i da smrdi. Ali nista zato. Bar je toplo.
Pred prepunom salom danas sutra ce vas nazvati izdajnikom ili kako mu u tom trenutku odgovara, a niko nece ustati u odbranu. Svi ce gledati svoja posla. Nekad ce to biti profesori, ucitelji, radne kolege. Orijentalna satrapija, mocvara, tamni vilajet, kako su to nekad govorili nasi neprijatelji. Mozda su (bar malo) bili u pravu. Uokrilju sopstvenog naciona zna i da smrdi. Ali nista zato. Bar je toplo.
- van Basten
Gertrudi penzija mala, sujeta povrijeđena nepozivanjem na obilježavanje nekakve godišnjice NP-a (krkanluk Gojerov, s tim se mogu složiti) i otišla negdje drugo gdje će malo više zarađivati... jer neko ko je naučio na život na visokoj nozi ne zna spojiti prvi s prvim sa 300-400KM mjesečno.
A Sarajevo je uvijek bilo grad u koji se dolazilo i iz kojeg se odlazilo... neke nesarajlije više su promovisale grad boraveći i stvarajući u njemu, neke sarajlije opet, više su učinili za grad kad su se ispalili negdje... sve je to prirodan proces, pa nismo hermetički zatvoreni od ostatka svijeta
A Sarajevo je uvijek bilo grad u koji se dolazilo i iz kojeg se odlazilo... neke nesarajlije više su promovisale grad boraveći i stvarajući u njemu, neke sarajlije opet, više su učinili za grad kad su se ispalili negdje... sve je to prirodan proces, pa nismo hermetički zatvoreni od ostatka svijeta
-
Ivana Orleanska
Pet stranica ste napisali, a nemate hrabrosti reæi istinu:
Odlaze, jer su nepo¾eljni u "multietnièkom" Sarajevu.
Stojanov vam je jasno i glasno rekao ¹to je razlog.
Stra¹no je kada ti kolega ka¾e da si èetnik, a nakon odgovora da je Hrvat, taj isti kolega lakonski ka¾e: onda si usta¹a!!!
Znaèi, nije va¾no tko si i ¹to si, nisi musliman, onda si sigurno èetnik ili usta¹a.
To je razlog ¹to ova zemlja na ovakav naèin nema buduænosti i za¹to iz nje odlaze i Bo¹njaci koji se ne sla¾u takvim svjetonazorom.
Dug je spisak bo¹njaèkih intelektualaca koji su na¹li utoèi¹te u Zagreb, ne vjerujem da je to zato ¹to su podcjenjivani i pljuvani!!!
Odlaze, jer su nepo¾eljni u "multietnièkom" Sarajevu.
Stojanov vam je jasno i glasno rekao ¹to je razlog.
Stra¹no je kada ti kolega ka¾e da si èetnik, a nakon odgovora da je Hrvat, taj isti kolega lakonski ka¾e: onda si usta¹a!!!
Znaèi, nije va¾no tko si i ¹to si, nisi musliman, onda si sigurno èetnik ili usta¹a.
To je razlog ¹to ova zemlja na ovakav naèin nema buduænosti i za¹to iz nje odlaze i Bo¹njaci koji se ne sla¾u takvim svjetonazorom.
Dug je spisak bo¹njaèkih intelektualaca koji su na¹li utoèi¹te u Zagreb, ne vjerujem da je to zato ¹to su podcjenjivani i pljuvani!!!
-
nineac
Ivana nejedi govna!
Valjda ima nekih ljudi u sarajevu koji su se ugledali na "multietnicki" "zapadni Mostar" gdje musliman nemoze biti ni cuvar na fakultetu a kamoli profesor!
Ja izrazito cijenim Profesora Stojanova, i nasa je sramota sto covjek odlazi, a krkana kakav je dekan ekonomskog fakulteta ce uvjek biti, medjutim to nedaje za pravo ljudima kao sto su "cuvari nacionalnih interesa" iz Capljine da SERU o multietnicnosti ili onima sa Romanije.
Koliko god sranja bilo u sarajevu, ono ce uvjek predstavljati POJAM multietnicnosti, ne za capljinu ili pale, nego Beograd i Zagreb!
Valjda ima nekih ljudi u sarajevu koji su se ugledali na "multietnicki" "zapadni Mostar" gdje musliman nemoze biti ni cuvar na fakultetu a kamoli profesor!
Ja izrazito cijenim Profesora Stojanova, i nasa je sramota sto covjek odlazi, a krkana kakav je dekan ekonomskog fakulteta ce uvjek biti, medjutim to nedaje za pravo ljudima kao sto su "cuvari nacionalnih interesa" iz Capljine da SERU o multietnicnosti ili onima sa Romanije.
Koliko god sranja bilo u sarajevu, ono ce uvjek predstavljati POJAM multietnicnosti, ne za capljinu ili pale, nego Beograd i Zagreb!
-
Ljubitelj Zabara
Ivana, evo ja cu Ti se kulturno obratiti: " `ajde ne seri, `leba ti "
Ok?
Zapitaj se malo pizdo jedna kako je na primer Bosnjacima ili Hrvatima u Beogradu i zasto ih je skoro 90% napustilo taj grad.
Zapitaj se kako je Bosnjacima ili Srbima u Zagrebu.
Evo, sinoc na TV OBN ( koja je sarajevska televizija )gledao njihov program.
Pred svaki Bozic se vrte emisije koje danima velicaju pricu o Bozicu, o Isusu, a ista ta televizija se nije cak ni udostojila ni da pomene Bajram u sred Sarajeva.
Ok?
Zapitaj se malo pizdo jedna kako je na primer Bosnjacima ili Hrvatima u Beogradu i zasto ih je skoro 90% napustilo taj grad.
Pred svaki Bozic se vrte emisije koje danima velicaju pricu o Bozicu, o Isusu, a ista ta televizija se nije cak ni udostojila ni da pomene Bajram u sred Sarajeva.
-
Ljubitelj Zabara
Ma `ajde bre pun mi tuki vise ove price.
Jbt, ja kao musliman godinama sedim nezaposlen u Sarajevu, a ovde sam upoznao mali milion, ali bas mali milion, sto Hrvata sto Srba koji rade na odlicnim radnim mestima, a vecina ih je losijeg obrazovanja od mene.
Al` vazno da su ugrozeni.
More bre, ne jedite %$^#
Eh da sam ja imao upola takav tretman u Metropili.

Jbt, ja kao musliman godinama sedim nezaposlen u Sarajevu, a ovde sam upoznao mali milion, ali bas mali milion, sto Hrvata sto Srba koji rade na odlicnim radnim mestima, a vecina ih je losijeg obrazovanja od mene.
More bre, ne jedite %$^#
Eh da sam ja imao upola takav tretman u Metropili.
- stickitout
Jesi li se ikad zapitao da nije mozda do tebe?Ljubitelj Zabara wrote:Ma `ajde bre pun mi tuki vise ove price.
More bre, ne jedite %$^#
Eh da sam ja imao upola takav tretman u Metropili.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Ljubitelj Zabara wrote:Ivana, evo ja cu Ti se kulturno obratiti: " `ajde ne seri, `leba ti "
Ok?
Ljubitelju zabara, a da za promjenu ti malo prestaneš jesti govna? Bolje bi ti bilo da otvoriš oči, da priznaš sam sebi da u Sarajevu problem nacionalizma itekako postoji i da zbog toga mnogi ljudi bježe iz ovog grada glavom bez obzira! Kakva je situacija u Beogradu i Zagrebu me ne zanima, čovječe mi živimo u BOSNI I HERCEGOVINI i ako se desi nekome nešto slično kao što se desilo prof Stojanovu i sličnima ja to opravdati ne mogu, pogotovo ne time da je u Srbiji ili Hrvatskoj još gore! Lično sam se na svojim leđima toliko puta do sad uvjerio u gore navedeno da me počinje da boli kad vidim da "ćaćin sin" ima prednost u odnosu na mene iako mi nije ni do koljena ni po znanju, ni po iskustvu. Prema tome, ohladi malo i izvuci ti glavu gdje god da si je zabio, dobro je za zdravlje, proširuje vidike!
PS: Ivana, ne obraćaj pažnju na pojedine idiote na ovom forumu, vjeruj mi ima ih jako puno i ne vrijedi trošiti vrijeme na likove koji u nedostatku argumentacije počinju vrijeđati na ličnoj osnovi!
-
haris ubleha
U begishu te hebalo ime i prezime...Ljubitelj Zabara wrote:Ma `ajde bre pun mi tuki vise ove price.
More bre, ne jedite %$^#
Eh da sam ja imao upola takav tretman u Metropili.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U rajvosa... naglasak...
Novi Pazar je pravo mjesto za tebe...
-
vazda problemi
GERTRUDA who?
DRAGOLJUB who?
ps. who da fuck is amela?
DRAGOLJUB who?
ps. who da fuck is amela?
-
Ljubitelj Zabara
Ajde bre Stick, ne prduckaj. Tako da ti kazem.
Znas ti jako dobro kako se u Sarajevu dobija posao.
Ne pravi se blesav.
I znas sta, ovde se namece teza kako su u Sarajevu svi osim muslimana, ugrozeni.
To je nonsense par excellence, sranje kroz gusto granje, eto sta je.
Pa covece, ova OBN televizija u sred Sarajeva " zaboravi " da posveti neku emisiju islamu i muslimanima, u sred Sarajeva, eeeeeej!
A ugrozeni su.
Dabogda ja bio tako ugrozen!
Znas ti jako dobro kako se u Sarajevu dobija posao.
Ne pravi se blesav.
I znas sta, ovde se namece teza kako su u Sarajevu svi osim muslimana, ugrozeni.
To je nonsense par excellence, sranje kroz gusto granje, eto sta je.
Pa covece, ova OBN televizija u sred Sarajeva " zaboravi " da posveti neku emisiju islamu i muslimanima, u sred Sarajeva, eeeeeej!
A ugrozeni su.
Dabogda ja bio tako ugrozen!
-
Ljubitelj Zabara
Romeo, vidim da si me ti vec ocenio, opsinom ocenom, onako, kako da kazem... slikovito.
Mlad si ti za mene sine. Nisi ti prosao ni deseti deo onoga sta sam ja prosao.
Ti ces da mi pricas o vidicima.
Ne slazem se ja sa tim sto se dogodilo prof. Stojanovu, taman posla.
Ne kazem da toga ovde nema, taman posla.
Niti kazem da su muslimani bolji ljudi od ostalih.
Samo mi je pun tuki prica o ugrozenosti.
Samo da ti kazem, da sam ja brojao koliko su me puta pocastili sa " balija, Bosancina, poture i sl. " ja bih Beograd napustio pocetkom osamdesetih.
Ti ces da mi pricas o vidicima.
Samo da ti kazem, da sam ja brojao koliko su me puta pocastili sa " balija, Bosancina, poture i sl. " ja bih Beograd napustio pocetkom osamdesetih.
-
sofist
Kad cujem ekavski hoce mi nesto bit.
Ljubitelju zabara vidi se da si dobro ispekao zanat u Beogradu. "Kakva SrebrEnica bre, sta su oni nama radili", e tako i ti "kakvo Sarajevo pogledajte Banjaluku i Mostar".
Libo i mene tuki za Banjaluku i Mostar. Zivim u Sarajevu i boli me sto ljudi odlaze, pogotovo oni koji sui citav rat bili tu. Vise smo bili multietnicki u ratu i poslije rata nego sad. Hocu da cujem i Dragan i Boris i Stipe i Mirza i Dino i Saša i Jelena i Alma ... Meni to ne smeta i na to sam navikao.
OBN je privatna televizija i imaju pravo da uredjuju program kako hoce.
Prema tome "a da no pasaran ljubitelju zabara!".
Ljubitelju zabara vidi se da si dobro ispekao zanat u Beogradu. "Kakva SrebrEnica bre, sta su oni nama radili", e tako i ti "kakvo Sarajevo pogledajte Banjaluku i Mostar".
Libo i mene tuki za Banjaluku i Mostar. Zivim u Sarajevu i boli me sto ljudi odlaze, pogotovo oni koji sui citav rat bili tu. Vise smo bili multietnicki u ratu i poslije rata nego sad. Hocu da cujem i Dragan i Boris i Stipe i Mirza i Dino i Saša i Jelena i Alma ... Meni to ne smeta i na to sam navikao.
OBN je privatna televizija i imaju pravo da uredjuju program kako hoce.
Prema tome "a da no pasaran ljubitelju zabara!".
-
Ljubitelj Zabara
Ma boli bre mene tuki kako se ko zove. Nemam vremena da mlatim praznu slamu i iskreno mi se yebe za tim.
Ti druze imas problem sa onim sto se zove samopostovanje. Jbg, al` da mi jedna televizija u sred Sarajeva malte ne i ne cestita Bajram, a da posle toga danima vrti emisije o Bozicu, ne ide to tako druze.
Izvini, ali svakog normalnog to vredja.
I sto se ovde ne prica o na primer, Jokobu Finciju ( gospodin se tako zove ). Nemam ama bas nista protiv doticnog gospodina, cak mi je jako simpatican, samo taj gospodin prima nekoliko plata od po nekoliko hiljada maraka. Je l` tako?
Ne znam zasto mi on pade na pamet, ali eto, valjda sto ja ne mogu da nadjem posao ni za 400 maraka, a on sa stolice na stolicu. Nije ni to lepo. Je l` da da nije?
Ti druze imas problem sa onim sto se zove samopostovanje. Jbg, al` da mi jedna televizija u sred Sarajeva malte ne i ne cestita Bajram, a da posle toga danima vrti emisije o Bozicu, ne ide to tako druze.
I sto se ovde ne prica o na primer, Jokobu Finciju ( gospodin se tako zove ). Nemam ama bas nista protiv doticnog gospodina, cak mi je jako simpatican, samo taj gospodin prima nekoliko plata od po nekoliko hiljada maraka. Je l` tako?
Ne znam zasto mi on pade na pamet, ali eto, valjda sto ja ne mogu da nadjem posao ni za 400 maraka, a on sa stolice na stolicu. Nije ni to lepo. Je l` da da nije?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Ljubitelj Zabara wrote:Romeo, vidim da si me ti vec ocenio, opsinom ocenom, onako, kako da kazem... slikovito.
Ti ces da mi pricas o vidicima.![]()
Ljubitelju zabara, ti si sam sebe ocijenio svojim uvredljivim komentarima, ja sam samo konstatovao. Ako je zaista istina da si prošao sve i svašta utoliko mi je čudnije da se jedan tako iskusan i mudar čovjek tako izražava! Što se tiče ugroženosti, ugroženi smo svi mi koji živimo ovdje bilo na direktan ili indirektan način i nije toliko bitno kako se zoveš i prezivaš ako nemaš hljeba da jedeš. U sredini u kojoj se još uvijek vidaju rane u ratu nastale problem zaštite manjina je utoliko izraženiji! Volio bih da pitaš Stojanova šta on misli o tome, ne vjerujem da bi dobio odgovor koji bi ti se dopao! Bilo kako bilo, nadam se da će doći neko ljepše vrijeme u kojem će biti posla za većinu koji to zaslužuju svojim radom, angažmanom i intelektom i da se svi jednom budemo sjećali ovih priča sa osmijehom na licu!
-
sofist
Sram i stid da bude Jakoba Fincija sto ima toliku platu. Treba ga pustiti da crkne. A to sto ti nemas posla me bas cudi. Uclani se u SDA ili kod Lepog i eto ti posla. Sa svojim stavovima vjerujem da bi te i Fatmir uzeo kod sebe. Ni njemu Finci nije omiljen.Ljubitelj Zabara wrote:Ma boli bre mene tuki kako se ko zove. Nemam vremena da mlatim praznu slamu i iskreno mi se yebe za tim.