Ode Gertruda iz Sarajeva...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nancy Drew

#1 Ode Gertruda iz Sarajeva...

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:45, edited 1 time in total.
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Fakat tuzno. Ima li iko vise informacija o ovome?
debela

Post by debela »

blago njima
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Oni idu zato sto vjerovatno imaju gdje da odu... mi nemamo gdje pa smo tu, jbga!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:D:D blago njima :D:D:D

ja evo počeo kineski učiti :oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

jebote, jel se to sprema rat?
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:45, edited 1 time in total.
debela

Post by debela »

o sarajevu pricamo na svakoj prvoj temi. a je li stvarno mislis da ce ona reci zasto odlazi ukoliko postoji neki razlog oko kojeg bi se sad svi uhvatili i ispirali usta.
usput, rat nikad nije ni zavrsio. samo je promijenio formu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Iskreno, ne sekira me njen odlazak toliko, koliko me sekira ko ce na njeno mjesto/stan doci.
Jer na jedno normalno bice sto ode, dodje nekih 5 azbaha.
PS Gertruda ima obicaj zaboraviti da ima komsije, pa u 6 ujutro pocne sa upjevavanjem :D do visokog C :D

Dijelili smo kucu u Omisu kad je bio festival dalmatinskih klapa, davne 1997.g.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Sheet of the week je komentar gradonacelnice Sarajeva. Helem, nasa vrla gradonacelnica, spodoba :x kojoj ni ime ne zelim spomenuti, smatra da Sarajevo nece biti na gubitku zbog odlaska Gertrude, vec da ce, naprotiv profitirati jer ce "Gertruda graditi kulturne mostove izmedju Sarajeva i Zagreba u koji se seli".
Seljancuro, spasi nas i preseli u rodnu Fojnicu... :x i tamo gradi mostove sa Kiseljakom, Kresevom... :x
harisl

Post by harisl »

Sarajevo i BiH su na velikom gubitku. Nadam se da su razlozi za odlazak tih velikih ljudi samo licne prirode (novac, prilika za razvoj...), a u to ne bih zelio da ulazim - nije pristojno.
Santos

Post by Santos »

To i jeste poenta.Izdrzis cjeli jebeni rat i sve zajebancije i nakon toga mjesto da se smiris tu gdje si jer si opsto odes negdje drugo.Pa ljudi neki dan kontam samo iz mog ulaza nakon rata zajedno sa mnom je otisla kompletna generacija rodjena 1965-1975.Halo a svi bili i u ratu i tu odrasli.E sad sta je ove natjeralo a imali su kad skontas sve mislim na poso stambeno lovu boga pitaj al eto bas bi volio i ja saznat razlog.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

debela wrote: usput, rat nikad nije ni zavrsio. samo je promijenio formu.
Na tragediju svih nas.

p.s. Ne znam zbog cega Gertruda ide i ne bih da prejudiciram.
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Ko je gledao sinoć anketu na "Pećnici" možda će mu se samo kazati :-) Fakat što ode :lol: :lol: :lol:
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

Oboje su u cvjetu mladosti i "ready for a fresh start."
Ta sranja o tome kako Sarajevo ovo, sarajevo ono jednostavno nemaju veze sa životom.
Šta im je to falilo u Sarajevu? Što nisu otišli u ratu ili neposredno poslje rata?
Gertruda se humanitarno angažirala, uživala u penziji a Stojanov radio na Ekonomskom fakultetu i baš mu je bilo loše (malo se raspitajte kolike su plate i primanja profesora na Ekonomiji, a kolika na recimo Filozofiji)
erazmo

Post by erazmo »

Koliko sam procitao u SB, Gertruda je dobila posao kod predsjednika Mesica, kao savjetnik za kulturu?
A u NP je stekla uvjete za penziju...Nije bas da je neko tjera iz Sarajeva?

Jebiga, sto je ne uze Zeljko Komsic, oboje sarajlije, oboje Hrvati, oboje ljube Tita.

BTW, malo mi je mahanje humanitarnim ratnim angazmanom bilo koga u koliziji sa humanitarnim angazmanom
Jabuka Divljaka

Post by Jabuka Divljaka »

nije samo i Sarajevu bilo lijepo, bilo je lijepo i previshe lijepo i njima dvojema.. od tog grada su dobili sve,.. bili su ugledni, chuvani, priznati, poshtivani, sto sigurno nikada neche biti tako u Beogradu ili Zagrebu,.

8-)

sve je to chista fora,... Geri.. ili Gertruda, umije uz kavicu voditi ugodne razgovore,. no kad je u pitanju uredsko poslovanje,,. ne vjerujem da che se snachi.. NO, ima znaje u praksi, a to je vech visok stupanj u poznavanju protokola za obnasahnje takve funkcije...
ehmm.. mora se naglasiti za odlichne pravnike koje ima Stipica.. to bi vech moglo prochi,. ali opet,. slaba vajda..

premda Muzichka Akademija u Gundulichevoj,. teshko pored operske dive Ljiljane Molnar Talajich, che to uspjeti "provariti",. s naglaskom da je ugledna Ljiljana Talajich, mnogu boshnjachku mladezh primili iz Sarajevo, koji su bili studenti na Muz.Academiji,.

sta ti znachi biti umjetnik,,nashi studenti nikog nijesu poznavali u Zgb,. izuzev Ljiljane Talajich,. koju su direktno potrazhili na Academiji.. sve ih je ona o svojem troshku primila,, neki su diplomirali ,. a neki otishli dalje u inozemstvo,.

8-) mozesh film snimit..

mene strah da se Geri i Ljilja ne pobiju.. :zoka:

Last edited by Jabuka Divljaka on 05/01/2007 15:49, edited 3 times in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

erazmo wrote:Koliko sam procitao u SB, Gertruda je dobila posao kod predsjednika Mesica, kao savjetnik za kulturu?

Jebiga, sto je ne uze Zeljko Komsic, oboje sarajlije, oboje Hrvati, oboje ljube Tita.

BTW, malo mi je mahanje humanitarnim ratnim angazmanom bilo koga u koliziji sa humanitarnim angazmanom
nevezano za temu, to je ono VIDI ME VIDI MEEEE ...

Ljudi moji nek ide, pustite zenu tamo gdje ce je cijeniti, ovdje za nju mjesta nema..
em je u godinama, em nema duge noge, velike grudi i napumpana usta....
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ja sam u izbjeglistvo otisao '06, nakon sto su me udruzene snage moje djevojke i njene familije natjerale da napustim ognjiste i dodjem ovdje kod njih u daleku zemlju. Jos malo pa cu i ja poceti pricati nesta kao "j.bo Saajevo, nema tamo vise prave raje". Dajte mi jos samo par mjeseci, pa cu poceti i pricati kako vise nisam bio siguran od mafije i tako dalje i tako dalje...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

GandalfSivi wrote:Ja sam u izbjeglistvo otisao '06, nakon sto su me udruzene snage moje djevojke i njene familije natjerale da napustim ognjiste i dodjem ovdje kod njih u daleku zemlju. Jos malo pa cu i ja poceti pricati nesta kao "j.bo Saajevo, nema tamo vise prave raje". Dajte mi jos samo par mjeseci, pa cu poceti i pricati kako vise nisam bio siguran od mafije i tako dalje i tako dalje...
:shock: ko je tebe dirao?
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

mIRCerka wrote:
GandalfSivi wrote:Ja sam u izbjeglistvo otisao '06, nakon sto su me udruzene snage moje djevojke i njene familije natjerale da napustim ognjiste i dodjem ovdje kod njih u daleku zemlju. Jos malo pa cu i ja poceti pricati nesta kao "j.bo Saajevo, nema tamo vise prave raje". Dajte mi jos samo par mjeseci, pa cu poceti i pricati kako vise nisam bio siguran od mafije i tako dalje i tako dalje...
Pa nisam jos skontao, to dolazi sa vremenom
digger

Post by digger »

Jabuka Divljaka wrote:nije samo i Sarajevu bilo lijepo, bilo je lijepo i previshe lijepo i njima dvojema.. od tog grada su dobili sve,.. bili su ugledni, chuvani, priznati, poshtivani, sto sigurno nikada neche biti tako u Beogradu ili Zagrebu,.

8-)
Plitko...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

GandalfSivi wrote:
mIRCerka wrote:
Pa nisam jos skontao, to dolazi sa vremenom
ja nisam, to znam 100%.
:D
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Sjecam se kad je Alan mali odlazio u Ameriku da studira, mi mu sve govorili ne budi lud i u sustini iskoristili priliku da se napijemo na onom derneku u crkvi i da odredjene pojedince zajebajemo za zelju. Alan se davno vratio, a sad se ja nesta furam da studiram
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

mIRCerka wrote:
erazmo wrote:Koliko sam procitao u SB, Gertruda je dobila posao kod predsjednika Mesica, kao savjetnik za kulturu?

nevezano za temu, to je ono VIDI ME VIDI MEEEE ...

Ljudi moji nek ide, pustite zenu tamo gdje ce je cijeniti, ovdje za nju mjesta nema..
em je u godinama, em nema duge noge, velike grudi i napumpana usta....
Ja koliko sam skontao ona je penzioner? Ne vidim veliki problem sa njenim odlaskom, osim sto su penzije niske, a to da ce je cijeniti vise u Zagrebu, da cijelih 40 godina je tako bilo, a i Tito je volio navratiti :D.
Post Reply