Odbjegla nevjesta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
respo

#26 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

Nekatamo wrote:
respo wrote:on nije predivan momak cim tako razmislja
Mislim predivan u smislu kako se ophodio prema meni i kako smo se slagali
to ce svaki normalan muskarac uraditi
al vidis zaboravila si na jedan detalj kako smo se slagali a ne kako se slazete
azurna_obala

#27 Re: Odbjegla nevjesta

Post by azurna_obala »

Bona.. da si se udala i otišla tamo gdje ne želiš, sigurno bi se pokajala...zato bolje spriječiti nego liječiti :-)
respo

#28 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

fantom slobode wrote:
Nekatamo wrote:Cula sam da je jako postidjen i povrijedjen,niko od njegovih ne govori samnom,pokusavala sam mu slati poruke a odgovor je bio da me mrzi,da sam umrla za njega i da ne zeli da mu dosadjujem .....A ja bih da se ubijem.Sta da radim ima li ikakav nacin da ga vratim i koliko vas bi oprostilo ovo sto sam mu uradila.
U prvom dijelu citiranog moze se lijepo procitati da nema nacina da ga vratis. Sto se tice samoubijanja, steta, nisi puno presla, mozda bi mogla da uveselis nekog drugog muskarca ili vise njih. Nego ti se lijepo razvedi, podijelite imovinu, tebi deka, njemu jorgan ili neka druga kombinacija...da zavrsis to administrativno.
On ce sebi vec naci neku, a mozes i ti, ako si zainteresovana za isti pol. Ako nisi, onda nadji sebi opet nekog muskarca. Nemoj iz istog sela, jer tamo ti je losa reklama. I ne moras se udati odmah, mozes pricekati par sedmica vise. Samo, ne zaboravi da je sad konkurencija ubojita.
dont drink and write
respo

#29 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

nama dvoma je fenomenalno dobro :D
trcicu trceci

#30 Re: Odbjegla nevjesta

Post by trcicu trceci »

Stani, stani samo malo logige da koristim:
-krenuli 1.1. i on te zaprosio, imali ruckove sa roditeljima ?
-odredili da se vjencate a to je 16. a to je jucer ?
-posvadjali se oko nekakvog stana, koji bi vam privremeno bio dok' ne bi na selo otisli ?
-on je predivna osoba, to znas za 1744 sata provedena sa njim ?
-jucer je ta svadja bila a ti se svaki dan kajes ?

Jesam dobro povezao ?
Svaka cast, masina si, to ne moze ni Cak Noris
Last edited by trcicu trceci on 17/03/2013 10:45, edited 1 time in total.
bosan

#31 Re: Odbjegla nevjesta

Post by bosan »

Ti ako si haustorce onda se drzi haustora a on sela .Brak se odrzava kompromisima -ustupcima ,razumijevanjem ,popustanjem i mora biti obostrano. I naravno moras beskrajno voliti.Kod vas dvoje nema toga i zapeli ste vec na pocetku. Najbolje je da zaboravite jedno drugo.Nema od vas hljeba :D
respo

#32 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

bez ljutnje nekatamo
je li ti imas neki nedostatak pa se zelis udati posto po to sto bi rekli?
trcicu trceci

#33 Re: Odbjegla nevjesta

Post by trcicu trceci »

Kastanienallee wrote:
trcicu trceci wrote:Stani, stani samo malo logige da koristim:
-on je predivna osoba, to znas za 1744 sata provedena sa njim ?
Lijepo zbrajaš te sate, ali navela je u uvodnom postu da se nisu skoro nikad viđali.
Vala on dokazuje postupkom da se zeni tako brzo-seljacku tradiciju, ali mi nekako haustoracke tradicije kod nje nema ni sekunde.
azurna_obala

#34 Re: Odbjegla nevjesta

Post by azurna_obala »

Wooow sve sami filzozof i matematičar na temi..pustite curu, i da ako niste znali moguće je nekoga zavoljeti za tako kratko vrijeme, pa se čak i udati...
to što ona ne želi takav način života, to je druga stvar...
:roll:
Nekatamo

#35 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nekatamo »

Ko je rekao da smo se posvadjali juce?Halo pitajte pa onda sudite.Posvadjali smo se ima 20 dana.I nisam rekla da se nikad nismo vidjali vec kako smo u drugim gradovima ne bas cesto.Dakle ako pisete nesto pisite onako kako je napisano a ne nagadjanjima
azurna_obala

#36 Re: Odbjegla nevjesta

Post by azurna_obala »

respo wrote:bez ljutnje nekatamo
respo..jel te stid imalo??
Nekatamo

#37 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nekatamo »

Imam.A to je taj sto sam trazila ovdje pomoc.Sve nezrelo i balavo sem 2-3 fine osobe
Last edited by Nekatamo on 17/03/2013 10:53, edited 1 time in total.
trcicu trceci

#38 Re: Odbjegla nevjesta

Post by trcicu trceci »

azurna_obala wrote:Wooow sve sami filzozof i matematičar na temi..pustite curu, i da ako niste znali moguće je nekoga zavoljeti za tako kratko vrijeme, pa se čak i udati...
pasa oni su krenuli 1.1. a posvadjali se oko vjencanja 16.2. pa ja sad zovem za onu ginisovu knjigu rekorda da ih upisu...a ja, prijue toga imali ruckove sa roditeljima.
Pitanje za postavljacicu teme: kako ste se upoznali ?
fantom slobode

#39 Re: Odbjegla nevjesta

Post by fantom slobode »

respo wrote: dont drink and write
:-) ova je bila od mamurluka... :-)
Nekatamo

#40 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nekatamo »

Kakve veze ima ako smo se upoznali u junu prosle godine,druzili se do 1.1.onda krenuli u vezu jer se on vratio u svoj grad(selo) i upoznali roditelje kada smo planirali detlje svadbe.Druga stvar vjencanje nije trebalo biti 16.2 nego 16.3.
Jako zalosno kako ljudi da bi prosipali pamet u piskarali pricaju nesto smo i ne kontaju i uopste nije tacno i bez da pitaju-sude.Strasno
htcxone

#41 Re: Odbjegla nevjesta

Post by htcxone »

prvo, ovi sto pricaju o najmanje godinu dana i vise veze uz neki period zajednickog zivljenja kao preduslov za dobar brak neka pogledaju zapadne zemlje (koje kopiraju) i vide procenat razvoda brakova pa da skontaju jel to "dobra metoda upoznavanja". Istrosis sve sto imas da vidis u braku za godinu dana...
drugo, moji su se uzeli nakon 5 mjeseci veze, a kazu da su mogli finansijski da bi to uradili i ranije sto je dokaz da ako vidis da je to ta osoba, osjetis to, nije nemoguce,a broj razvoda pokazuje da vise uspjevaju ove veze nego ove kilometarske sa "zajednickim zivotom" i evo skoro 30 godina braka u kojemu su sve zajednicki stekli (kuca auto itd)

e sada sto se tiče tvog slučaja mogu ti reći da siu pravu sto nisi htjela da ideš ali i to da nebi trrebala da zbog toga "tugujes" jer osoba koja planira nesto bitno bez druge strane, ako joj jednom to prodje, opet ce
ni ja a i vecina drugih ovdje tesko da bi iz sarajeva otisli na selo da zivimo, i mnogo je laksa prilagodba iz sela u grad, nego iz grada na selo
vrijeme za udaju ne postoji, udaja ide kada nadjes nekoga s kim ces provesti cijeli zivot
naravno, vremenom "izlog" prilika se smanjuje ali bolje se potrudiiti malo nego glavom lupati poslije
moj pprijeddlog ti je da ga pustis jer ocito da je tvrdoglav a i mislim da tu je bilo dosta povrijedjenog ponosa (zenim djevojku iz sarajeva (ako si iz sarajeva) i dovodim je kuci a onda nista) i mislim da taj lik bas i nema neko samopouzdanje veliko cim se boji otici od roditelja
i moj savjet ao ipak nastavite :D ko zna jel, ako oboje imate posao, pusti kiriju, nadjite stan u banci mozete na 20 godina uzeti mjesecna rata 420 km stan fin, i vremenom mozete da kada dodje porodica uzmete veci stan u zamjenu za ovaj i doplatu , to je 150 km vise od kirije (neke manje) ali je bar tvoje
trcicu trceci

#42 Re: Odbjegla nevjesta

Post by trcicu trceci »

Nekatamo wrote:
Imam.A to je taj sto sam trazila ovdje pomoc.Sve nezrelo i balavo sem 2-3 fine osobe
E sto ne mogu ovoga, a ti zrela i tebi slicni koji ovdje pomoc trazite... Ja bolan ovdje kad bi pitao da me ljudi upute gdje je carsija, na igman bi me poslali...Sreca pa znam :sad:
Zato ti kazem, nista zlonamjerno, samo mi nije jasno, eto tako
azurna_obala

#43 Re: Odbjegla nevjesta

Post by azurna_obala »

trcicu trceci wrote:
azurna_obala wrote:Wooow sve sami filzozof i matematičar na temi..pustite curu, i da ako niste znali moguće je nekoga zavoljeti za tako kratko vrijeme, pa se čak i udati...
pasa oni su krenuli 1.1. a posvadjali se oko vjencanja 16.2. pa ja sad zovem za onu ginisovu knjigu rekorda da ih upisu...a ja, prijue toga imali ruckove sa roditeljima.
Pitanje za postavljacicu teme: kako ste se upoznali ?
pašinica, molim lijepo...
da, vrlo je očigledno da je brzopletost bila u pitanju i nepoznavanje jedno drugog...
i sama sam rekla, bolje da se sad završilo nego kasnije, ovako oboje znaju šta žele, on tamo, ona ovamo...

kad su se i kako upoznali, sasvim je nebitno.
Kastanienallee wrote:Znam da je moguće...posebno preko interneta :D
osoba koja je sa sela nije samo sa sela zato što živi u kući na selu. čovjek ima čitav jedan identitet i znam da bi neko uživao da može secirati dijelove druge osobe i uzeti samo šta mu se sviđa ali to jednostavno ne ide.
:lol: :lol:
cura je jasno dala i njemu i sebi do znanja da ne želi seciranje...prema tome, ja njen čin pozdravljam, sve što čovjek ne želi, ne treba ni da radi...sad će opet o kompromisu priča...ponekad ni to nije dovoljno, a ni riješenje.
respo

#44 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

azurna_obala wrote:
respo..jel te stid imalo??
sto bi me bilo stid
ljudima najvise i nedostaje iskrenosti
da je vise iskrenosti svijet bi daleko bio ljepse i ugodnije mjesto za zivljenje
tako da to svoje moralisanje mozes slobodno na analizu i preispitati se je li ti pitanje bilo ispravno
zlo zlo

#45 Re: Odbjegla nevjesta

Post by zlo zlo »

:-) ne govorim ja o godinama bit skupa, ali neko realno vrijeme treba da upoznas osobu, vid ove, prohodali za novu, i u roku 2 mjeseca se uspjeli zarucit i posvadit :D naravno da se super znadu :lol:
respo

#46 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

Nekatamo wrote:
ja te ozbiljno pitao
tako prihvatiti brak uglavnom rade osobe koje su ocajne da nece naci nikoga ko ce udati ili ozeniti njima

najbolje bi ti bilo da ti njega zaboravis jer je on svrseno vrijeme i cao
htcxone

#47 Re: Odbjegla nevjesta

Post by htcxone »

zlo zlo wrote::-) ne govorim ja o godinama bit skupa, ali neko realno vrijeme treba da upoznas osobu, vid ove, prohodali za novu, i u roku 2 mjeseca se uspjeli zarucit i posvadit :D naravno da se super znadu :lol:
rekla je da se znaju od proslog ljeta il cak i ranije... ;) čitaj malo :)
Popara

#48 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Popara »

Ljudi Aj'm sori sto oftopicarim,
Bil' me ko uputio dje ovdje carsija???
HVAAAAAAAAAAA-LA
respo

#49 Re: Odbjegla nevjesta

Post by respo »

htcxone wrote:
zlo zlo wrote::-) ne govorim ja o godinama bit skupa, ali neko realno vrijeme treba da upoznas osobu, vid ove, prohodali za novu, i u roku 2 mjeseca se uspjeli zarucit i posvadit :D naravno da se super znadu :lol:
rekla je da se znaju od proslog ljeta il cak i ranije... ;) čitaj malo :)
znam i ja jednu 10 godina u tih 10 godina je 5 puta vidio :-)
Nisrin

#50 Re: Odbjegla nevjesta

Post by Nisrin »

Kao da je najveci problem koliko dugo se poznaju, problem je ZIVOT NA SELU!
Djevojka iz grada NE ZELI NA SELO, a on ne zeli napustiti selo jer tu ima siguran "KROV NAD GLAVOM", lakse mu je na to pristati, nego da ide u grad i krece od nule, kako ne shvatate da je to tako u njegovom intelektualnom sklopu, ima posao ali svejedno ne zeli da krene ispocetka...

Bolje mladu odvesti mami na selo, nek radja i odgaja djecu, svi na okupu, a totalno ga NE ZANIMA da li je ona zadovoljna takvim zivotom ili nije, jer "muskarac je glavni i on je glava porodice"- mentalitet malih sredina iliti sela na Balkanu...
Locked