prvo, ovi sto pricaju o najmanje godinu dana i vise veze uz neki period zajednickog zivljenja kao preduslov za dobar brak neka pogledaju zapadne zemlje (koje kopiraju) i vide procenat razvoda brakova pa da skontaju jel to "dobra metoda upoznavanja". Istrosis sve sto imas da vidis u braku za godinu dana...
drugo, moji su se uzeli nakon 5 mjeseci veze, a kazu da su mogli finansijski da bi to uradili i ranije sto je dokaz da ako vidis da je to ta osoba, osjetis to, nije nemoguce,a broj razvoda pokazuje da vise uspjevaju ove veze nego ove kilometarske sa "zajednickim zivotom" i evo skoro 30 godina braka u kojemu su sve zajednicki stekli (kuca auto itd)
e sada sto se tiče tvog slučaja mogu ti reći da siu pravu sto nisi htjela da ideš ali i to da nebi trrebala da zbog toga "tugujes" jer osoba koja planira nesto bitno bez druge strane, ako joj jednom to prodje, opet ce
ni ja a i vecina drugih ovdje tesko da bi iz sarajeva otisli na selo da zivimo, i mnogo je laksa prilagodba iz sela u grad, nego iz grada na selo
vrijeme za udaju ne postoji, udaja ide kada nadjes nekoga s kim ces provesti cijeli zivot
naravno, vremenom "izlog" prilika se smanjuje ali bolje se potrudiiti malo nego glavom lupati poslije
moj pprijeddlog ti je da ga pustis jer ocito da je tvrdoglav a i mislim da tu je bilo dosta povrijedjenog ponosa (zenim djevojku iz sarajeva (ako si iz sarajeva) i dovodim je kuci a onda nista) i mislim da taj lik bas i nema neko samopouzdanje veliko cim se boji otici od roditelja
i moj savjet ao ipak nastavite

ko zna jel, ako oboje imate posao, pusti kiriju, nadjite stan u banci mozete na 20 godina uzeti mjesecna rata 420 km stan fin, i vremenom mozete da kada dodje porodica uzmete veci stan u zamjenu za ovaj i doplatu , to je 150 km vise od kirije (neke manje) ali je bar tvoje