Odbjegla nevjesta
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Nisrin
#226 Re: Odbjegla nevjesta
Zajednice i u gradu tesko funkcionisu u VECINI slucajeva, kamoli na selu...u sredini na koju mlada nije navikla niti misli da se moze prilagoditi...
-
Great Cornholio
#227 Re: Odbjegla nevjesta
A šta bi tek bilo s brakom u kojem bi se mladoženja udao na selo, postao "prizetko", "uljez"Nisrin wrote:Zajednice i u gradu tesko funkcionisu u VECINI slucajeva, kamoli na selu...u sredini na koju mlada nije navikla niti misli da se moze prilagoditi...
Ako su u brak ušli iz ljubavi, jake obostrane ljubavi, i ako su to slične osobe, koje na život gledaju sličnim očima, onda bi u tom slučaju i pod takvim okolnostima njihov brak mogao funkcionisati, ali i tad vrlo teško, možda griješim, ali trenutno tako mislim
- Nisrin
#228 Re: Odbjegla nevjesta
Great Cornholio wrote:A šta bi tek bilo s brakom u kojem bi se mladoženja udao na selo, postao "prizetko", "uljez"Nisrin wrote:Zajednice i u gradu tesko funkcionisu u VECINI slucajeva, kamoli na selu...u sredini na koju mlada nije navikla niti misli da se moze prilagoditi...![]()
![]()
Ako su u brak ušli iz ljubavi, jake obostrane ljubavi, i ako su to slične osobe, koje na život gledaju sličnim očima, onda bi u tom slučaju i pod takvim okolnostima njihov brak mogao funkcionisati, ali i tad vrlo teško, možda griješim, ali trenutno tako mislim
Cula sam za takve primjere, u blizoj okolini, samo u slucaju kad je djevojka bila toliko "postena" pa je nasla muza u nekom selu ili negdje dalekoooo od svog grada...i naravno, prilagodila se takvoj sredini, jer u onoj u kojoj je odrasla tesko da bi je iko prihvatio sa nemoralnom prosloscu...
- lavorpunvode
#229 Re: Odbjegla nevjesta
haha, jao Bozee
ako ste "prohodali" prije 3 mjeseca, i za tako kratko vrijeme stigli i zakazati i otkazati vjencanje, koliko bi tek taj brak trajao? u gradu ili na selu, nebitno?
presmijesno majke mi, kakva je to ljubav koja tako plane za mjesec dana i koliko mozes upoznati momka/djevojku za to vrijeme da bi uopste mogao pomisliti na neko vezivanje, brak?! sta sve necu procitati ovdje.. 
- lavorpunvode
#230 Re: Odbjegla nevjesta
trcicu trceci wrote:Stani, stani samo malo logige da koristim:
-krenuli 1.1. i on te zaprosio, imali ruckove sa roditeljima ?
-odredili da se vjencate a to je 16. a to je jucer ?
-posvadjali se oko nekakvog stana, koji bi vam privremeno bio dok' ne bi na selo otisli ?
-on je predivna osoba, to znas za 1744 sata provedena sa njim ?
-jucer je ta svadja bila a ti se svaki dan kajes ?
Jesam dobro povezao ?
Svaka cast, masina si, to ne moze ni Cak Noris
ahahahah, legendo
- lavorpunvode
#231 Re: Odbjegla nevjesta
znaci 3 puta sedmicno, u tih mjesec dana, nekih 9-10 izlazaka, tad si mu stigla i upoznati roditelje, pristati na vjencanje i sve zakazati i organizovati. Smijesno. ne kazem da nije moguce, svakakvih nas ima, al treba malo razmisljati, ne srljati glavom bez obzira u takve stvari. Citajuci ovo mogu zakljuciti ili da se vec radi o "staroj djevojci" koja grabi zadnji voz za udaju, ili o jaaako neiskusnoj djevojci koja je osjetivsi prve leptirice u stomaku spremna pristati na sve i svasta, nesvjesna koliko je to sve prolazno i krhko..Nekatamo wrote:Vidite sada,za ove koji nagadjaju.Od juna prosle godine do 3.1 je on zivjeo u Sarajevu i radio tu i to vrijeme smo se vidjali stalno,kao prijatelji .3.1 je otisao tamo i vidjali smo se petak,subota i nedelja,dakle svake sedmice sto bas nije 3 puta kako se neki šprdaju.Dakle valjate gluposti.
Druga stvar,jasno sam rekla kod njegovih da necu da zivim tamo i da mogu u Gorazde u grad pod kiriju.On je pristao da bi taj dan izletio da ce to da bude 2 mjseca jer on zeli da se vrati tamo na selo.
Ovdje vidim samo 2 normalne osobe normalnog razmisljanja ostalo samo da bi nesto napisalo.Jasni nas narod
- lajlalo
#232 Re: Odbjegla nevjesta
''I tako,zaprosio me.Iz nekog razocarenja,bijesa radi bivseg,neznam cega, ja sam pristala''
Ako su ovo razlozi zbog kojih si pristala na brak,onda si podsvjesno tražila i razlog zbog kojeg bi od tog istog braka odustala.A ne može se reći da razlog nije dobar,jer ti najbolje znaš šta tvojim čulima odgovara , a iz priloženog texta se može zaključiti da to nije selo:)
Ako su ovo razlozi zbog kojih si pristala na brak,onda si podsvjesno tražila i razlog zbog kojeg bi od tog istog braka odustala.A ne može se reći da razlog nije dobar,jer ti najbolje znaš šta tvojim čulima odgovara , a iz priloženog texta se može zaključiti da to nije selo:)
- trcicu trceci
#233 Re: Odbjegla nevjesta
Kakvo je stanje sa pobjeguljom ? Pomirise li se ?
-
sha_ba
#234 Re: Odbjegla nevjesta
ne uznemiravat maldu... priprema zimnicutrcicu trceci wrote:Kakvo je stanje sa pobjeguljom ? Pomirise li se ?
- trcicu trceci
#235 Re: Odbjegla nevjesta
Prije bi ove nevjeste kad pobjegni (nana mi pricala) u stali spavale, ove danasnje odmah i internet imaju... I sve ne razvijamo se, aaa
-
sha_ba
#236 Re: Odbjegla nevjesta
pisi al ne dirati mladu ............trcicu trceci wrote:Prije bi ove nevjeste kad pobjegni (nana mi pricala) u stali spavale, ove danasnje odmah i internet imaju... I sve ne razvijamo se, aaa
- dusa_raskopuša
#237 Re: Odbjegla nevjesta
Nekatamo wrote:Kakve veze ima ako smo se upoznali u junu prosle godine,druzili se do 1.1.onda krenuli u vezu jer se on vratio u svoj grad(selo) i upoznali roditelje kada smo planirali detlje svadbe.Druga stvar vjencanje nije trebalo biti 16.2 nego 16.3.
Jako zalosno kako ljudi da bi prosipali pamet u piskarali pricaju nesto smo i ne kontaju i uopste nije tacno i bez da pitaju-sude.Strasno
Haj' sad nadjite drugu dlaku za koju cete se uhvatiti. Navalili na 3 mjeseca, k'o mutav na telefon.
- trcicu trceci
#238 Re: Odbjegla nevjesta
Sto je branidusa_raskopuša wrote:Nekatamo wrote:Kakve veze ima ako smo se upoznali u junu prosle godine,druzili se do 1.1.onda krenuli u vezu jer se on vratio u svoj grad(selo) i upoznali roditelje kada smo planirali detlje svadbe.Druga stvar vjencanje nije trebalo biti 16.2 nego 16.3.
Jako zalosno kako ljudi da bi prosipali pamet u piskarali pricaju nesto smo i ne kontaju i uopste nije tacno i bez da pitaju-sude.Strasno
Haj' sad nadjite drugu dlaku za koju cete se uhvatiti. Navalili na 3 mjeseca, k'o mutav na telefon.
-
backtoblack
#239 Re: Odbjegla nevjesta
u pravu si honky hehehonky tonk wrote:sjo jeste pozurili, mada su se i moji uzeli poslije 3 mjeseca (ne, nije bila trudna) i evo danas 24 godine u braku.
al drugo vrijeme, sad se zene poslije 10 godina veze, pa se razvedu nakon par mjeseci.
- dusa_raskopuša
#240 Re: Odbjegla nevjesta
Ma ne branim je, nego mi ide na nesto, to sto se vecina iz dosade, uhvati za jednu stvar i ne popusta, u ovom slucaju ta 3 mjeseca. TamaM da je bila samo dan sa njim u vezi, pa se htjela udati, zaboli me.
Kad vec hoces da pises, napisi nesto konstruktivno.
Kad vec hoces da pises, napisi nesto konstruktivno.
-
backtoblack
#241 Re: Odbjegla nevjesta
Nekatamo wrote:Nisrin
Svaka cast na pomoci.Jeste da mi je tesko mozda se vise kajem jer je on predivan momak a i vrijeme mi je za udaju vec odavno bilo ali zivjeti na selu je malo sebicno.On ocekuje od mene da ja njega razumijem jer "Sto da placamo kiriju pored njegove kuce".Ali kako on razumije mene da sam ja haustorce rodjeno i odraslo u gradu i haustoru i koje ne zna ni vatru loziti a ne koze cuvati(nije da ih ima ali tako mu ga dodje).I jos on ljut na mene ko da me mrzi,gadim mu se,ja sam za Pariza nisam za seljaka,da bi prije ciganku doveo kuci nego mene vise itd,to su sve njegove poruke.I cemu se ja nadam?
Svaki dan saljem poruke na koju mi nekada odgovori nekada ne.Nemoram se ni pomiriti ako je tako ali bih voljela da mi pruzi sansu da makar razgovaramo
prestani pisati i javit ce ti se
- Helena Trojanska
#242 Re: Odbjegla nevjesta
Mislim da si dobro postupila vidi se da mu se ne ide od mame i tate, pa čak i na dva mjeseca, i u tome se već nazire problem. Ako mu je stalo, prihvatit će tvoje uslove. 
- Nekatamo
#243 Re: Odbjegla nevjesta
Ja bih molila da se ova tema zakljuca.On je fin momak ali nije za mene.Nema tu ljubavi.Prema tome ja bih molila moderatore da se tema zakljuca da se vise ne proteze pisanje po istoj.To je gotova stvar.Hvala!