Drug me zamolio da postam.
Danas stiglo rjesenje da se banjsko lijecenje odibja i da se preporucuje dosadsanje kucno lijecenje. Iako pacijent ima problema sa reumom, uz prijedlgo doktora za banju, isti je odbijen. Sta raditi? Stoka ocigledno zeli da se plati. Nije problem ni platiti, ali od jebene drzave se nikada nista nije dobilo, pa evo, ni ovo.
Odbijen zahtjev za banjskim liecenjem
Moderator: anex
- fortaleza
#2 Re: Odbijen zahtjev za banjskim liecenjem
Nisi jedini, iste situacije sam imao u užoj i široj obitelji, osoba koja doživi kritični lom kostiju na par mjesta (koji mogu biti opasni za dalje funkcioniranje) i na napisanu preporuku liječnika ne dobije običnu dvotjednu banju u Fojnici.
Uglavnom, događaju se ovakve stvari i kod pitanja zdravlja ljudi, tako da ti jedino preostaje da se pomiriš sa situacijom i platiš, ne se igrati s tim, tako je kako je.
Inače nisam defetističan i uvijek se pokušam izboriti za nešto, ali kad je zdravlje u pitanju plati koliko god treba, tu nema prostora za izmišljanje tople vode.
Uglavnom, događaju se ovakve stvari i kod pitanja zdravlja ljudi, tako da ti jedino preostaje da se pomiriš sa situacijom i platiš, ne se igrati s tim, tako je kako je.
Inače nisam defetističan i uvijek se pokušam izboriti za nešto, ali kad je zdravlje u pitanju plati koliko god treba, tu nema prostora za izmišljanje tople vode.
- seoBIH
#3 Re: Odbijen zahtjev za banjskim liecenjem
Ima li neko prijedlog kakokkako napisati napisati žalbu?
- Dr.medicine
#4 Re: Odbijen zahtjev za banjskim liecenjem
Mozes pisati godinama zalbu.
S obzirom da fond nema para onda pravo na banjsko lijecenje imaju samo osobe koje su prezivjele infarkt miokarda i osobe koje su operisale npr discus herniu ili tome skicno.
A ovo reumica i ti fazoni......pa ko nema reumu ako je bio u ratu? I mene odbili so what. Nismo svedska ☺
S obzirom da fond nema para onda pravo na banjsko lijecenje imaju samo osobe koje su prezivjele infarkt miokarda i osobe koje su operisale npr discus herniu ili tome skicno.
A ovo reumica i ti fazoni......pa ko nema reumu ako je bio u ratu? I mene odbili so what. Nismo svedska ☺
- seoBIH
#5 Re: Odbijen zahtjev za banjskim liecenjem
Nije to reuma samo. Tu je i lupus, te kozni problemi, gdje je banja zaista preporucena.
-
julisiz es grant
#6 Re: Odbijen zahtjev za banjskim liecenjem
Banjsko liječenje na teret fonda ide SAMO kad se radi o nastavku bolničkog liječenja. Recimo, ležao si u bolnici zbog povrede, bolesti i preporučeno je banjsko liječenje. U svim ostalim slučajevima plaćaš sam, ili ako si član kakvog boračkog udruženja imaš opciju da ti oni plate.seoBIH wrote:Nije to reuma samo. Tu je i lupus, te kozni problemi, gdje je banja zaista preporucena.
- seoBIH
#7 Re: Odbijen zahtjev za banjskim liecenjem
Upravo to je i bio razlog slanja zahtjeva. Bolnicko lijecenje je trajalo 30 dana i uz otpusno pismo je stajala i preporuka za banju. Nista, mora se stela trazitijulisiz es grant wrote:Banjsko liječenje na teret fonda ide SAMO kad se radi o nastavku bolničkog liječenja. Recimo, ležao si u bolnici zbog povrede, bolesti i preporučeno je banjsko liječenje. U svim ostalim slučajevima plaćaš sam, ili ako si član kakvog boračkog udruženja imaš opciju da ti oni plate.seoBIH wrote:Nije to reuma samo. Tu je i lupus, te kozni problemi, gdje je banja zaista preporucena.