Osoba koja ostvaruje prihod po osnovu Ugovora o djelu, Ugovora o autorskom djelu i dr. na mjesečnom nivou veći od 25% prosječne plaće u FBiH automatski se “briše” sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, čime gubi i pravo na zdravstveno osiguranje. - Detaljno opisano ovdje -> gsmreza.org/kada-i-zasto-zavodi-za-zaposljavanje-skidaju-sa-evidencije-lica-koja-primaju-naknade/DaffyDuck wrote:Ako preko ugovora o djelu- ili nekog drugog ugovora ima primanja veca od 120 KM mjesecno gubis pravo na zdravstveno osiguranje.almir90 wrote:Ne znam ništa oko tog zakona. Ali mora postojati neka caka, ja mislim da se radi samo o ugovorima o djelu i ako ti na račun liježe preko 200 KM mjesečno. Mora biti nešto, jer nemaju oni evidenciju da li ti radiš na crno, i kakva su ti primanja (ako radiš tamo gdje nikada nisi bio prijavljen, niti imaš bilo kakav ugovor sa poslodavcom, a plaćanje isključivo u kešu na ruke). To može samo inspekcija utvrditi ukoliko te uhvate da radiš na crno.mirzet87sa wrote: Hoce al u kurcu. SDP je uvela kriterijum da ko god ima veca primanja od cca 200km, a na birou je, bude momentalno skinut s biroa. Vise ti se ne isplati ni radit na crno, a pogotovo ne otici poslodavcu i recu me 'de boga ti upise me da sam bio, radim na crno'.
Odbijanje posla od biroa?
Moderator: anex
-
bazapodataka1