Odbijanje posla od biroa?
Moderator: anex
-
Grga07
#1 Odbijanje posla od biroa?
U slucaju odbijanja posla koji biro nadje, kakve su sankcije ako ih ima?
- vješalica
#2 Re: Odbijanje posla od biroa?
nemoj me držati za riječ,sjećam se kad sam bila na birou,da su prijetili da će skinut sa evidencije ili tako nešto sa beneficijama
ako odbiješ neki posao ili ako te neki serodavac zovne na razgovor
-
Grga07
#3 Re: Odbijanje posla od biroa?
e sad bitno je samo da li se gubi zdravstveno 
- muha_sa
#4 Re: Odbijanje posla od biroa?
ako te skinun s evidencije automatski i zdravstveno gubišGrga07 wrote:e sad bitno je samo da li se gubi zdravstveno
a i koji ce ti klinac--ko eto neko zdravstveno
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#5 Re: Odbijanje posla od biroa?
ko da mozes biti bolestan ako kuci sjedis, ni prehlada te nece. jebo zdravstveno
- muha_sa
#6 Re: Odbijanje posla od biroa?
a ako odeš doktoru bolesniji ceš izac neg što si ušo 
- Capsicum
#7 Re: Odbijanje posla od biroa?
Ko od njih dobije ponudu za posao slobodno nek je uokvriri, jer je sansa za tako nesto vjerovatno puno manja nego da dobije Bingo 
- friskyoreo
#8 Re: Odbijanje posla od biroa?
Zar je neko dozivio da ga zovnu s biroa?!
Kako to nije bilo ni na vijestima ni na Klixu?!

Kako to nije bilo ni na vijestima ni na Klixu?!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9 Re: Odbijanje posla od biroa?
dok sam bio neprijavljen zvali su me jedno vrijeme dok im nisam rekao da ne smaraju
sve neki konkursi sa 500 ljudi samo gubim vrijeme
sve neki konkursi sa 500 ljudi samo gubim vrijeme
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#10 Re: Odbijanje posla od biroa?
Da ovo nije najmladji Backovic? poznato je da on tako dobije posao
- raoul duke
#11 Re: Odbijanje posla od biroa?
Matijevic_Vlado wrote:ko da mozes biti bolestan ako kuci sjedis, ni prehlada te nece. jebo zdravstveno
- Dioda
#12 Re: Odbijanje posla od biroa?
Mislim da te brisu tek nakon sto odbijes treci ponudjeni posao. Ali nije lose provjeriti, odes na biro i kazu ti sta i kako tacnoGrga07 wrote:U slucaju odbijanja posla koji biro nadje, kakve su sankcije ako ih ima?
- Logovan
#13 Re: Odbijanje posla od biroa?
Ja do sada nijednom nisam čuo da su ga zovnuli sa biroa u vezi posla.
Možda jednom i to davno.
- astala_vistala
#15 Re: Odbijanje posla od biroa?
Zdravstvena zastita samo ti smanjuje troskove insan i ako je ima mora opet da podmiti i da kupuje poklone da bi ga pripazili.
-
almir90
#16 Re: Odbijanje posla od biroa?
Zovu sa biroa, mada su to najviše poslovi vezani za ugostiteljstvo, pekare, tržni centri, mini marketi itd., dakle većinom ti sitniji poslovi, koje slabo ko hoće raditi, pogotovo mlađa raja.
Da me sad neko ne napadne, kako takvi iskorištavaju radnike, ako je neko učio te "slabije" škole nema šta ni očekivati. I, većinom obijaju takve poslove. Ako nećeš da radiš taj posao, moraš otići poslodavcu, samo da te upiše da si se javio, i da on tamo napiše da mu nisi potreban iz nekoga razloga, i tako ostaješ na birou. Ako obiješ otići i javiti se poslodavcu, biro ima pravo da ti ukine zdravstveno. Znači, ako nećeš taj posao da radiš, jednostavno otiđi do tog gazde, reci mu radiš na crno, de me samo upiši da sam se javio, i da ti ne odgovoram, tako će ti ostati zdravstveno sa biroa.
Da me sad neko ne napadne, kako takvi iskorištavaju radnike, ako je neko učio te "slabije" škole nema šta ni očekivati. I, većinom obijaju takve poslove. Ako nećeš da radiš taj posao, moraš otići poslodavcu, samo da te upiše da si se javio, i da on tamo napiše da mu nisi potreban iz nekoga razloga, i tako ostaješ na birou. Ako obiješ otići i javiti se poslodavcu, biro ima pravo da ti ukine zdravstveno. Znači, ako nećeš taj posao da radiš, jednostavno otiđi do tog gazde, reci mu radiš na crno, de me samo upiši da sam se javio, i da ti ne odgovoram, tako će ti ostati zdravstveno sa biroa.
-
Forsaken
#17 Re: Odbijanje posla od biroa?
Zvali su mene prije 5-6 godina kad sam bio par mjeseci izmedju poslova... Dipl.ing. El sam tad bio, a posao je bio ucitelj informatike u skoli van Sarajeva, Breza cini mi se.
Odbio sam i prijetili su da ce me skinut sa biora al do tad sam vec nasao drugi posao u struci. ...
Odbio sam i prijetili su da ce me skinut sa biora al do tad sam vec nasao drugi posao u struci. ...
-
dosada_ziva
#18 Re: Odbijanje posla od biroa?
čuj zvali sa biroa
čitam i ne vjerujem
-
mirzet87sa
#19 Re: Odbijanje posla od biroa?
Hoce al u kurcu. SDP je uvela kriterijum da ko god ima veca primanja od cca 200km, a na birou je, bude momentalno skinut s biroa. Vise ti se ne isplati ni radit na crno, a pogotovo ne otici poslodavcu i recu me 'de boga ti upise me da sam bio, radim na crno'.almir90 wrote:Zovu sa biroa, mada su to najviše poslovi vezani za ugostiteljstvo, pekare, tržni centri, mini marketi itd., dakle većinom ti sitniji poslovi, koje slabo ko hoće raditi, pogotovo mlađa raja.
-
almir90
#20 Re: Odbijanje posla od biroa?
Ne znam ništa oko tog zakona. Ali mora postojati neka caka, ja mislim da se radi samo o ugovorima o djelu i ako ti na račun liježe preko 200 KM mjesečno. Mora biti nešto, jer nemaju oni evidenciju da li ti radiš na crno, i kakva su ti primanja (ako radiš tamo gdje nikada nisi bio prijavljen, niti imaš bilo kakav ugovor sa poslodavcom, a plaćanje isključivo u kešu na ruke). To može samo inspekcija utvrditi ukoliko te uhvate da radiš na crno.mirzet87sa wrote: Hoce al u kurcu. SDP je uvela kriterijum da ko god ima veca primanja od cca 200km, a na birou je, bude momentalno skinut s biroa. Vise ti se ne isplati ni radit na crno, a pogotovo ne otici poslodavcu i recu me 'de boga ti upise me da sam bio, radim na crno'.
- DaffyDuck
#21 Re: Odbijanje posla od biroa?
Ako preko ugovora o djelu- ili nekog drugog ugovora ima primanja veca od 120 KM mjesecno gubis pravo na zdravstveno osiguranje.almir90 wrote:Ne znam ništa oko tog zakona. Ali mora postojati neka caka, ja mislim da se radi samo o ugovorima o djelu i ako ti na račun liježe preko 200 KM mjesečno. Mora biti nešto, jer nemaju oni evidenciju da li ti radiš na crno, i kakva su ti primanja (ako radiš tamo gdje nikada nisi bio prijavljen, niti imaš bilo kakav ugovor sa poslodavcom, a plaćanje isključivo u kešu na ruke). To može samo inspekcija utvrditi ukoliko te uhvate da radiš na crno.mirzet87sa wrote: Hoce al u kurcu. SDP je uvela kriterijum da ko god ima veca primanja od cca 200km, a na birou je, bude momentalno skinut s biroa. Vise ti se ne isplati ni radit na crno, a pogotovo ne otici poslodavcu i recu me 'de boga ti upise me da sam bio, radim na crno'.
-
almir90
#22 Re: Odbijanje posla od biroa?
Znači da ipak mora biti ugovor. Tako sam i mislio, jer nema smisla da ti tek tako ukinu zdravstveno.
- Ime Korisničko
#23 Re: Odbijanje posla od biroa?
jel kakav pravni posao da ja idem umjesto tebe
ja bih rado radila 
-
mirzet87sa
#24 Re: Odbijanje posla od biroa?
Imas 2 nacina da te skinu. Prvi je da radis na ugovoru i da imas veca primanja od 120km, a drugi je da te gazda prijavio nije a otkriju te preko banke/racuna da ti ta i ta firma uplacuje iznos od preko 200km i opet te skidaju s biroa. Sve u svemu, ne vrijedi raditi jer ned'o Bog kakve bolesti ozbiljnije bolesti doljni si
-
Grga07
#25 Re: Odbijanje posla od biroa?
heh hvala na odgovorima, vidjet cu, na birou ne znaju nista ko fol, da li su neki broj tel na koji se niko ne javlja..Ime Korisničko wrote:jel kakav pravni posao da ja idem umjesto tebeja bih rado radila
a posao nije za mene, uglavnom traze frizerku, osoba kojoj je ponudjeno nema cak ni gradski prevoz do tog salona, tako da bi se konstantno bilo u minusu s obzirom na platu, tako da valja odbit