Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#376 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

Matijevic_Vlado wrote: ma daj Boga ti zar se Suljo toliko sportom bavi :mrgreen: ? mozda Djokovic ima tri teniska igralista al sta ce Sulejmanu :mrgreen:

Haj sto ima tri, ali sto su u tri boje, a onaj plav - mora da je organizator Australian Open-a kopirao od njega ideju sa plavim terenom :D :D
Hajvan

#377 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Hajvan »

Jel' ti se javila koja npaćena Bošnjakinja da je vodiš u DanCku?

Koko ide sa istoospolnim brakovima u DanCkoj?

Mogli bi te priženit za kakog dobrog zagonđiju, ha?!?
sema911s

#378 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by sema911s »

mjestani kazu da je tihicevo.[/quote]
ma daj Boga ti zar se Suljo toliko sportom bavi :mrgreen: ? mozda Djokovic ima tri teniska igralista al sta ce Sulejmanu :mrgreen:[/quote]

ja sam cuo da zlatkova djeca ganjaju taj tenis
eroslav

#379 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by eroslav »

Zviz wrote:Eto gdje je luksuz pojedninih BiH politicara - sigurno placeno iz budgeta.

Image
ha!?
Zviz

#380 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

Hajvan wrote:Jel' ti se javila koja npaćena Bošnjakinja da je vodiš u DanCku?

Koko ide sa istoospolnim brakovima u DanCkoj?

Mogli bi te priženit za kakog dobrog zagonđiju, ha?!?
Zao mi dati onih 12.500KM drzavi da mi odobre da uvezem nekoga iz BiH. :zzzz:
Zviz

#381 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

veze s vezom wrote:tipicni bosnjo..a vamo se prica o nekom luksuZu ..brateeeee .. :lol: :D

duse prodane :-?
Ali zato obacanje idu ko puter na tost! Svakog posjeta malo dzidzi-midzi...

Neke stvari mozes samo znati ako si u okruznjeu ljudi koji 20+ godina zive vani. I sta se prica i kako se ponasa nije isto kad je neko iz BiH tu ili ne, to nisam ja izmislio nego je tako. Mozes imati dva luxuza taj neki spoljni koji ima vece znacaje u BiH. Znaci novi mobitel, bjesna kuca, bjesno auto, i neki nakit - a mozes imati ovaj koji ja, bar tvrdim za sebe imam, a to je amenity (neznam kako da kazem) sto nije uvijek vezan za mene licno neko i za okolinu u kojoj zivim, priprodu itd.

A to sto se tice udvaranja testosterona iz "dijaspore" sa jambolijom na prsima to ti je do....

"When JoJo's acting
Selecting he says - you you you
He takes you dancing
Romancing makes you
Blue blue blue
He's like a bird on a tree
A sweet harmony
I feel lazy crazy

When JoJo' s smoking
He's joking kind of - tip tip tip
Gives you illusion
Confusion very - hip hip hip
He makes you fire and ice
And JoJo's so nice
I feel lazy crazy"

:igra1:
Hajvan

#382 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Hajvan »

o, dušo napaćena.....
Zviz

#383 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

veze s vezom wrote:ma ni dzabe :D

meni je najveci luksuz (za oci) kad vidim da dijaspora dodje da se odmori ...

Oh sugar vzee s vezom, ja jos nisam u zadnjih 20 godina cuo da je neko dosao iz BiH tokom ljeta i rekao da se je odmorio. Barem ovo ovjde kad god dodju iz BiH samo kukaju, umorili se, naslusali se prica, potroslili para ko da smo isli na Hawaje et cetera et cetera...

Iskreno receno, vecina nasih ide u Bosnu da se pokaze i to je to. Ako hoce da se odmore oda idu negdje na more i to je to.

U Bosnu se ide da evt. se obnovi nesto na kuci, da se uzme lova od postanara, da se nadje zena ili muz, da se okrene po koje janje i sve u cilju da se malo pokaze!

Sve drugo je suplja prica.
Zviz

#384 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

eroslav wrote:
Zviz wrote:Eto gdje je luksuz pojedninih BiH politicara - sigurno placeno iz budgeta.

Image
ha!?
Naleti na ovaj clanak: BHDani.

Sulejman Tihić se odmara na Oručevom posjedu

U selu Duhre, nadomak Kiseljaka, prolaznicima često zastane pogled na visokoj zidanoj ogradi, koja se uzidiže oko imanja smještenog na vrhu jednog brežuljka. Mještani, ako ih upitate čije je to imanje, kao iz topa će vam odgovoriti: "Pa Selvera Oruča". Za neupućene, Selver Oruč je vlasnik Robot Commerce i bihaćke fabrike kućanskih aparata Bira, a uz to je intimni prijatelj Zlatka Lagumdžije, predsjednika SDP-a - kažu da mu je sinu za rođendan kupio motor na kojem je bila velika crvena mašna, samo je "malo" bio problem dok su poklon iznijeli uz stubište.

Pored ovog, Oruč se može pohvaliti i prijateljstvom sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, opet iz SDP-a, kojem je bio "posudio" Mercedes, ali kad se za to saznalo - Komšić ga je vratio. Komšićevo i Oručevo prijateljstvo, prema upućenima, datira još iz vremena kad je Komšić bio načelnik općine Novo Sarajevo, gdje Oruč (na državnom zemljištu) ima dva grandiozna šoping centra. Da je Oruč zaista u dobrim odnosima sa "opozicijom" potvrđuje i način na koji je došao do zemljišta (koje je bilo pod restitucijom) za gradnju svog šoping centra u Bihaću, koje je općinski načelnik Hamdija Lipovača - "slučajno" opet iz SDP-a - praktično oteo građanima. Da je Oruč zaista izdašan prema svojim prijateljima sigurno bi potvrdio i Sulejman Tihić, pogotovo ako je tačna informacija, koju je Slobodna Bosna objavila u prošlom broju, a po kojoj je Oruč kupio stan Sulejmanu Tihiću, predsjedniku SDA, u centru Sarajeva.

Ne znaju mještani sela Duhre s kim se sve druži Oruč, ali znaju da on "i oni njegovi funkcioneri" dolaze vikendom na Oručevo imanje, koje je, kažu, istina - naslijedio od oca, ali je tri kuće, dva bazena, vidikovac, čardak, voćnjak, teren za tenis, betonsku ogradu sa videonadzorom... sam podigao. Ne mogu, kažu, seljani prepoznati sve one koji u limuzinama projure kroz selo, a njima je - osim radnicima koji održavaju imanje - zabranjen ulazak na Oručev posjed. No, u jedno su sigurni: Sulejman Tihić je redovni posjetitelj ovog Oručevog ljetnikovca. (DŽ.K.D.)
karanana

#385 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by karanana »

Fakat ima dobrih auta po gradu. Nase tablice. Malo-malo pa audi a3, q3, q5..... Ne znam kako. Da svi kradu onda ne znam od koga bi se imalo krast. Mada ima i toga sigurno. Mito korupcija, jos jedan nacin bogacenja i kradje tako da kazem.
Zviz

#386 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

karanana wrote:Fakat ima dobrih auta po gradu. Nase tablice. Malo-malo pa audi a3, q3, q5..... Ne znam kako. Da svi kradu onda ne znam od koga bi se imalo krast. Mada ima i toga sigurno. Mito korupcija, jos jedan nacin bogacenja i kradje tako da kazem.

Prodjau ukradena auta i to je to i to jos za budi posto cijenu a one koji malo imaju to nije nesto puno. Cuj ovog mila majko! Auto na BiH tablama se voza po Njemackoj, prbeaceno u BiH zbog prodaje :roll: Te jos ima sekvent za piln. Njemacka policija na svakom cosku zaustavlja auta iz istocne Europe, poput Ukraine, Rusije, Srbije, BiH i kontrolize vezano za plin. Nema sanse da je mogo po Njemackoj bilo sta da ucini a kontrola svako malo u svakom mjestu. Da je napisao Danska ni po jada ovdje i kontrole skoro pa i nema ali u Njemackoj hehe moze farbet nekoga iz BiH. Cijena 22.000KM. Auto 100% ukradeno preko veze ga registrovo :run:

http://www.pik.ba/artikal/7152870/audi-a8-s8-plin/

Licno sam isao sa jaranom u Zenicu na auto pijacu htjeo da kupi Q3 na danske tablice dok nisam provjerio, jer se moze u DK, da te teblice na Q3 su bile od neke Nisan Mikre 8-) Mangupa na sve strane.

A iz manjeg mjesta odakle potice jaran, pola auta na francuskim i irskim tablicama kad ga upita sta je ovo - kaze: suti i nepitaj to je sve lokalna banda to nema ni vozacke a ta auta su kaze sve "uvoz". Guzonja vlasnik nekoga sumljivog hotela - na recepciji radncii jedu grah u po dana (nista nefali grahu) ali da vidite te slike. A 4 dana sedmicno su dolazile "zvijezd"e da pjevaju iz citavog regiona - smkali su do u 6 ujutru.

Pred policijom brdo jadnih auta koje su zapljenili zbog ne palcanja poreza i sl. stvari a po gradicu bi rekao samo dijaspora se voza a ono lokalni imaju strana auta.

Eto kako doci do luksuza budi dzon obraz i glumi da si faca i slobodno kazi nekome kad ti stane na put hos da te izrestem sad odvje. Nije niko lud da rizikuje u drustvu gdje se skoro svak svakog boji - jer nikad neznas. I to daje komotnosti.

Tacno nekad pomislim da svi to znaju ali se ljudi prave ko nije tako. Pa ja znam covjeka otvorio diskoteku u po sela. Nije to ni selo ko selo nego ko neko predgradje manjeg gradica ali ko neko sljepo predgradje pa nije direktno povezano sa prometnim cestama, a makadamski put bio do diskoteke i sta mislite ko mu je igradio put. Ljudi iz tog "sela". Hajmo rajo skocakte se po 10KM valja ce i vama necete morat prljat auta kad mi parkirate pred disko :lol: :lol: :lol: Ziva istina.
didžej

#387 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by didžej »

evo sad na ftv u najavi dnevnika kaze "direktor aerodroma sarajeva sa visom strucnom spremom ima platu preko 5.000 KM", to je godisnje 60.000 KM a vjerovatno cvakne jos nesto i sa strane.
i sta ce njemu amerika? a q5 mu je piece of cake.
gidra

#388 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by gidra »

didžej wrote:evo sad na ftv u najavi dnevnika kaze "direktor aerodroma sarajeva sa visom strucnom spremom ima platu preko 5.000 KM", to je godisnje 60.000 KM a vjerovatno cvakne jos nesto i sa strane.
ako sam dobro čuo na aerodrom je u posljednje 2 godine primljeno 100 ljudi. A čistacica sa toplim ima platu preko milju, oni kontrolori klinci palci imaju 3 milje.
Zviz

#389 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

didžej wrote:evo sad na ftv u najavi dnevnika kaze "direktor aerodroma sarajeva sa visom strucnom spremom ima platu preko 5.000 KM", to je godisnje 60.000 KM a vjerovatno cvakne jos nesto i sa strane.
Evo pogledaj. Gdje auta ili se tastave i prodaju ili se prefarbau dobiju nove ID - broj sasije, motora i papire, pa se resigtruju na taj nacin i zavrse na drugim trzistim u istocnoj Europi inkl. i BiH. Bog zna koliko od tih malo macnih auta po BiH je ukradeno negdje vani! To se prodaje za 1/3 originalne cijene a zarade su pretezno 100% direkt, do u slucaju peprodaje 50%.

Last edited by Zviz on 29/07/2013 20:15, edited 1 time in total.
didžej

#390 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by didžej »

gidra wrote:
ako sam dobro čuo na aerodrom je u posljednje 2 godine primljeno 100 ljudi. A čistacica sa toplim ima platu preko milju, oni kontrolori klinci palci imaju 3 milje.
sad bio prilog o tome na dnevniku ftv-a, najmanja plata na aerodromu je 1.300 KM.
gidra

#391 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by gidra »

didžej wrote:
gidra wrote:
sad bio prilog o tome na dnevniku ftv-a, najmanja plata na aerodromu je 1.300 KM.
znači mahalske priče su tačne :roll:
ako je najmanja 1300, uzmimo onda da je prosječna nekih 1700 - 1800 KM. Znači da mogu i oni hladno kupiti audi a3 ili golfa 6 :lol:
gidra

#392 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by gidra »

Jebote ovo samo jedno govori, i to da ako si uvaljen u kakvu državnu organizaciju, firmu, službu, ne treba ti nikakva Njemačka ili zvizova Danska da bi živio ko grof, jebem ti Bosnu.
Hajvan

#393 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Hajvan »

šta ti je bosna kriva?!?
gidra

#394 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by gidra »

Hajvan wrote:šta ti je bosna kriva?!?
Zato što je u njoj sve naopako.
didžej

#395 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by didžej »

gidra wrote: znači mahalske priče su tačne :roll:
ako je najmanja 1300, uzmimo onda da je prosječna nekih 1700 - 1800 KM. Znači da mogu i oni hladno kupiti audi a3 ili golfa 6 :lol:
direktor aerodroma ivica velican je tamo zaposlio i svog sina darjana i dao mu platu u rangu sefa sektora. to je minimum trica. znaci tata i sin mjesecno 8 milja, samo od plata.
gidra

#396 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by gidra »

didžej wrote:
gidra wrote: znači mahalske priče su tačne :roll:
direktor aerodroma ivica velican je tamo zaposlio i svog sina darjana i dao mu platu u rangu sefa sektora. to je minimum trica. znaci tata i sin mjesecno 8 milja, samo od plata.
država za Ivicu i Darjana, naravno sve po zakonu.
bravo SDP :thumbup:

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/251 ... varao.html
Zviz

#397 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

Nepotizam i klientizam haraju Bosnom u svakom mogucem pogledu. Samo jos nedostaje da imas na svakom cosku domace prostitucije. Inace nema cega nema... :roll: Ali ja cu jedno reci dzaba ti je i 10.000KM ako imas pasos koji manje vise nigdje ne vrijedi - manje vise nisi nigdje dobro dosao i svak te gleda ko zadnju bijedu a jos nato zivis u drzavi koja na sve moguce lici samo ne na normalnu drzavu. Sta ce ti tih 10.000KM mjeseco? Koji to BiH drzavljanin moze otici u svijet i nesto ulagati - nema ga, jer se zna prva asociacija kriminal. Niti ko hoce da ulaze u BiH zbog acoscijacije sa kriminalom.
Last edited by Zviz on 29/07/2013 20:54, edited 1 time in total.
Hajvan

#398 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Hajvan »

gidra wrote:
??
moguće.
a gdje nije naopako i zašto?
daj 666 primjera naopakosti u bosni... zapravo, daj 6 :) dovoljno će biti
Zviz

#399 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Zviz »

Hajvan wrote:
gidra wrote:
??
moguće.
a gdje nije naopako i zašto?
daj 666 primjera naopakosti u bosni... zapravo, daj 6 :) dovoljno će biti
u prekomjernim dozama!

Nepotizam,
Klientizam,
Politicka (instituciska) i administrativna korupcija i mito,
Konformizam medija,
Teski nacionalizam u samom drustvu i politickom nivou,
Autoritarnih licnosti u svim visim slojevima drustva i poslovanja,

I tako mozes nastaviti...
Last edited by Zviz on 29/07/2013 21:03, edited 2 times in total.
Šveđanin

#400 Re: Odakle ovoliki LUKSUZ na ulicama Sarajeva?

Post by Šveđanin »

Kad ste već počeli priču o tome, bar meni bi nekako bilo turobno da ja sad imam mnogo, a osuđen sam da slušam priče okoline gdje je većina nezaposlena, bez para, bez ičega. Super je kad neko ima skupe italijanske cipele, ali malo je zeznuto da ih nosi po blatu, taj rad ako me razumijete. :)

To je to, nije prednost zapada toliko novac, koliko jednostavno zdravije ukruženje. Okruženje gdje ćeš lakše naći posao, okruženje koje će se pobrinuti za tebe ako ti se šta desi, bolje obrazovanje za djecu i sl..
Post Reply