Odakle mi to a.k.a životne lekcije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Nierika

#26 Re: Odakle mi to a.k.a životne lekcije

Post by Nierika »

SpecialOffer wrote: 13/12/2022 22:21 3 osnovne lekcije i nikad u zivotu neces imati problema sa ljudima.

Nikad se ne dovodi u situaciju da zavisis od bilo koga.
Nikad ne ocekuj protuuskugu ako su nekome uradio nesto, nisi bio natjeran, uradio si zato sto si zelio.
Nikad ne ocekuj nista od bilo koga jer niko nije duzan da ti ucini bilo sta.
Evo i četvrte :D :
Snake Eyes wrote: 13/12/2022 22:27 Nikad ne reci nikad.
U teoriji se slažem, ali mislim da su druga i treća lekcija (očekivanja) više pod našom kontrolom nego prva.
Nierika

#27 Re: Odakle mi to

Post by Nierika »

Quaresma wrote: 13/12/2022 22:30
Nierika wrote: 11/12/2022 23:50 Jedna osoba mi je rekla da svi mi živimo onakav život kakav želimo živjeti (ma koliko užasan ili divan), inače bismo se svim silama trudili poboljšati ga, što mi u tadašnjim okolnostima nije bilo drago čuti. Rekla mi je i da ljudima možemo vjerovati onoliko koliko ih možemo predvidjeti, što mi i dan danas ima smisla.
i sto bi meni moja rodica rekla. kako zarcis tako privlacis :D
Ja imam osjećaj i da privlačimo u život ljude koji imaju dio ličnosti koji je isti al' onda i dio koji je potpuno suprotan. Al' valjda kao isti vajb ili ne znam. :D
no_sikiriki

#28 Re: Odakle mi to a.k.a životne lekcije

Post by no_sikiriki »

Trust no one.
Ljudi uvijek iznenade, više u negativnom smislu, mada se ponekad (rijetko) desi i pozitivno iznenađenje.
Ali obično se najbizarniji događaji/priče/postupci (u negativnom smislu) vezuju za naizgled normalne/obične ljude, koji na kraju ispadnu...da Bog sačuva. :mrgreen:
DEMONIKA

#29 Re: Odakle mi to a.k.a životne lekcije

Post by DEMONIKA »

meni je lik rekao da smo svi mi tu gdje trebamo biti po zaslugama
dobio je nogu u glavu
po zasluzi
Nierika

#30 Re: Odakle mi to a.k.a životne lekcije

Post by Nierika »

Ma i umori me da razmišljam koliko će me koja osoba potencijalno razočarati. :D Ali definitivno leap of faith vjerovati ljudima.
Post Reply