Odakle dolaze i ko su oni/one?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
svjezi_ustipak

#1 Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by svjezi_ustipak »

Gledam ovih dana forum i neprekidno se pojavljuju neki "stratezi", "genijalci", "ekonomski strucnjaci", "vojni analiticari"-ukratko huskaci koji tabire i analiziraju situaciju dajuci instant rjesenja za visedecenijsku krizu u BiH i Balkanu. Prividjaju im se milijarde iz Saudijske Arabije u Gorazdu, citajuci ih mozes steci utisak da nam na granici stoje stotine turskih tenkova koji ce donijeti prevagu u odnosu regionalnih armija, rjesava se ekonomska kriza u BiH za sedam dana-helem, sve ono sto nema veze sa stvarnoscu. Ovo je fenomen koji forum prati od pocetka: od violentjacka i Sarajevske Princeze do ovih najnovijih.
Sta mislite, odakle dolazi ovi likovi, ko su oni/one? I ima li ikakvog lijeka za njih?
exliberal-ex

#2 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by exliberal-ex »

svjezi_ustipak wrote:Gledam ovih dana forum i neprekidno se pojavljuju neki "stratezi", "genijalci", "ekonomski strucnjaci", "vojni analiticari"-ukratko huskaci koji tabire i analiziraju situaciju dajuci instant rjesenja za visedecenijsku krizu u BiH i Balkanu. Prividjaju im se milijarde iz Saudijske Arabije u Gorazdu, citajuci ih mozes steci utisak da nam na granici stoje stotine turskih tenkova koji ce donijeti prevagu u odnosu regionalnih armija, rjesava se ekonomska kriza u BiH za sedam dana-helem, sve ono sto nema veze sa stvarnoscu. Ovo je fenomen koji forum prati od pocetka: od violentjacka i Sarajevske Princeze do ovih najnovijih.
Sta mislite, odakle dolazi ovi likovi, ko su oni/one? I ima li ikakvog lijeka za njih?
Dosta njih su djeca koja su rodjena ili otisla veoma mladi na zapad , odrasli u drugacijem sistemu koji im nedgovara ali nemisle se selit nazad .....sanjaju o dolasku arapa/turaske nazad u bosnu...nadajuci se neznam ni ja sam cemu
Ali su vrlo plitki u raspravama, vrlo lako ih mozes rasturit I onda dolazi do vrijedjanja I naravno ban slijedi ali se registruju ponovo pa udri jovo nanovo :run:
Objektivni navijac

#3 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by Objektivni navijac »

exliberal-ex wrote:
svjezi_ustipak wrote:Gledam ovih dana forum i neprekidno se pojavljuju neki "stratezi", "genijalci", "ekonomski strucnjaci", "vojni analiticari"-ukratko huskaci koji tabire i analiziraju situaciju dajuci instant rjesenja za visedecenijsku krizu u BiH i Balkanu. Prividjaju im se milijarde iz Saudijske Arabije u Gorazdu, citajuci ih mozes steci utisak da nam na granici stoje stotine turskih tenkova koji ce donijeti prevagu u odnosu regionalnih armija, rjesava se ekonomska kriza u BiH za sedam dana-helem, sve ono sto nema veze sa stvarnoscu. Ovo je fenomen koji forum prati od pocetka: od violentjacka i Sarajevske Princeze do ovih najnovijih.
Dosta njih su djeca koja su rodjena ili otisla veoma mladi na zapad , odrasli u drugacijem sistemu koji im nedgovara ali nemisle se selit nazad .....sanjaju o dolasku arapa/turaske nazad u bosnu...nadajuci se neznam ni ja sam cemu
Ali su vrlo plitki u raspravama, vrlo lako ih mozes rasturit I onda dolazi do vrijedjanja I naravno ban slijedi ali se registruju ponovo pa udri jovo nanovo :run:
Da,jedna kategorija su mladi neprilagodjeni dijasporci,koji imaju projekcije svojih kompleksa. A postoji i druga kategorija,isto mladi i srednjih godina,koji zive u Bosni,bez posla,bez zivota,koji su se onda vec u polusizofrenom stanju zadali u geostrategiju. Ima u Travnickoj hronici,kada dokone Bosnje tabire o Napoleonu. Odprilike to :mrgreen:
almir90

#4 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by almir90 »

Dok su na budzetu i prosipat ce gluposti i razne teorije zavjere. Isto kao i ovi "ekonomisti", koji imaju kojekakva rijesenja, a nista ne rade. Svi samo znaju pricati, niko raditi. Mozda bih i ja tako da primam par milja mjesecno.
dustaban

#5 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by dustaban »

Ma nije rijec samo o Forumu, pogledaj sveukupno nas medijski prostor i shvatices da je preplavljen nekompetentnim "strucnjacima". Radi se zapravo o jednoj fazi u njihovim zivotima kad su nekako i, ne pitaj me sad kako, dosli do velikih titula i sad to nekako treba opravdati.
Ovih dana je najprisutniji strucnjak (o svemu i svacemu) onaj neki Kurtcehajic. Prije njega je bio onaj Golub iz komore, pa onda ovi psiholozi ko ona Husremagic... i ostali wunderkindi bez ikakvog konkretnog iskustva, streberi koji bez trunke srama pametuju o svemu i svacemu. Samo zato sto su okiceni "Swarowski diplomama"!
Ovi izvana su posebna pricha. Oni se ponasaju nadmeno ko sto bi i mi da sad odemo u Afriku i okruzeni njihovim jadom i bijedom ispadamo velicine ni krivi ni duzni samim time sto dolazimo izvana.

E gdje su ona vremena kad nas je vodio INZINJER Markovic.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by Truba »

osnovni problem sa civilizacijom

pametni su stalno u nedoumici
a glupaci nemaju sumnji :D
int21

#7 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by int21 »

almir90 wrote:Dok su na budzetu i prosipat ce gluposti i razne teorije zavjere. Isto kao i ovi "ekonomisti", koji imaju kojekakva rijesenja, a nista ne rade. Svi samo znaju pricati, niko raditi. Mozda bih i ja tako da primam par milja mjesecno.
I ti si jedan od filozofa? Koji nekoliko milja mjesecno na budzetu? Znas li o cemu pricas?

Moja zena radi drzavnoj i znam kolika je njena plata i kolika je plata sa SSS. I znam koliko ona dodje umorna sa posla.
Drinski

#8 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by Drinski »

dustaban wrote: Prije njega je bio onaj Golub iz komore
valjda Gavran?
pa onda ovi psiholozi ko ona Husremagic...
To su sve politički analitičari, ko onaj psiholog Prohić.
JThomas

#9 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by JThomas »

ovi s upalom nacionalnih osjećaja se još uvijek nadaju da će novi kralj/car/šah/sultan doći i ognjem i mačem riješiti njihove probleme sa komšijama. otud putin, erdogan i mehmed fatih kao objekti požude.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by Truba »

to ti je ona srbijanska priča kako bi kralj i kraljevina sve riješio
:D bio je demotivacijski poster na tu temu ne mogu naći
dustaban

#11 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by dustaban »

Drinski wrote:
dustaban wrote: Prije njega je bio onaj Golub iz komore
valjda Gavran?
:lol:
jes, dobro si. znam da je neka tica...
almir90

#12 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by almir90 »

int21 wrote:
I ti si jedan od filozofa? Koji nekoliko milja mjesecno na budzetu? Znas li o cemu pricas?

Moja zena radi drzavnoj i znam kolika je njena plata i kolika je plata sa SSS. I znam koliko ona dodje umorna sa posla.
Valjda smo pricali o ovima koji se stalno krecu po raznim medijima, i pametuju po cijeli dan, imaju rijesenje za sve, a ne rade nista, a redovno imaju jaka primanja, ili se mozda varam? Mozda o nekim drugim raspravljamo?
RahatHurmašica

#13 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/01/2015 16:55, edited 1 time in total.
svjezi_ustipak

#14 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by svjezi_ustipak »

Nevjerovatno je kako se ovaj tip ljudi vrti po forumima godinama. Kad jedni odrastu drugi ih naslijede. Jel bas toliko dosadan zivot pa moras smisljati nebuloze ili sta? I kako ljudima ne dosadi da se svadjaju godinama oko ratova i smisljaju nacine kako da uniste susjednu drzavu/narod?
Radio Sarajevo

#15 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by Radio Sarajevo »

Sve su to sitne duše koje neka stranka plati ručkom ili sokom u njihovim prostorijama ili prostorijama nekog studentskog udruženja / internet kluba. Takvih je 80% na forumu, dok je možda 10% ljudi koji žele progovoriti koju pametnu. Ostalo su ljudi koji su ovdje zalutali.
JThomas

#16 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by JThomas »

imaju i ti, al' nije o njima tema. nego o mladićima iz dijaspore koji stvarno, iskreno misle da je erdogan novi fatih i da će progurati stvaranje velike albanije i/ili unitarne bosne i hercegovine. ili da će putin srbiji vratiti kosovo, isto sve samo druga boja.
madner

#17 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by madner »

Stoka sitnog zuba. :D
svjezi_ustipak

#18 Re: Odakle dolaze i ko su oni/one?

Post by svjezi_ustipak »

JThomas wrote:imaju i ti, al' nije o njima tema. nego o mladićima iz dijaspore koji stvarno, iskreno misle da je erdogan novi fatih i da će progurati stvaranje velike albanije i/ili unitarne bosne i hercegovine. ili da će putin srbiji vratiti kosovo, isto sve samo druga boja.

najbolji su kad im se pocne prividjati supermoderna vojska u BiH koja jedva ceka da unisti RS za 48 sati i milijarde stranih investicija. kad ih citam ne mogu da vjerujem gdje zivim, rahatluk, med i mlijeko....
Post Reply