Odabir brisaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kone

#1 Odabir brisaca

Post by kone »

Posto je doslo vrijeme mijenjanja brisaca,vrijeme je da se i tema otvori :).Evo ja se danima mislim koju marku da odaberem.Koristio sam Valeo brisace zadnji put i nisu mi se pokazali kao kvalitetni(mada ih mnogi preporucuju).Meni su potrebni oni od 55cm,pa eto svaka pomoc je dobro dosla :)
Tema prvenstveno sluzi za pomoc oko odabira kvalitetnih brisaca i cijena istih,pa eto bujrum :)

Koju marku brisaca Vi preporucujete?
GaRGa

#2 Re: Odabir brisaca

Post by GaRGa »

BOSCH Aerotwin su ti najbolji izbor, skuplji su puno od ostalih ali i traju godinama pa se isplate :))
Blobi

#3 Re: Odabir brisaca

Post by Blobi »

GaRGa wrote:BOSCH Aerotwin su ti najbolji izbor, skuplji su puno od ostalih ali i traju godinama pa se isplate :))
:thumbup:
kone

#4 Re: Odabir brisaca

Post by kone »

GaRGa wrote:BOSCH Aerotwin su ti najbolji izbor, skuplji su puno od ostalih ali i traju godinama pa se isplate :))
A koja je cijena?
Jimmy_The_Saint

#5 Re: Odabir brisaca

Post by Jimmy_The_Saint »

Kad uopće mijenjati brisače? Kad se izhandre, ili ima neki interval. :D
edin_r1

#6 Re: Odabir brisaca

Post by edin_r1 »

Ja koje god stavim na svom autu, ne valja. Lijevi brisač uvijek zapinje, na preskok ide kad se vraća u početni položaj. Do sad sam zamijenio najmanje 5 setova metlica. Trenutno su one "moderne", bez onog okvira, ali i one mi stružu. Ne znam šta se dešava...
johntra

#7 Re: Odabir brisaca

Post by johntra »

pa najbolje je kad se izhandre... :D vidiš kad počnu razmazivati po staklu...ja koristim one kopije Bosch Aerotwina, u onim plavim pakovanjima iz Robota, zaboravio sam im ime...meni su oni super kvalitetom, evo skoro godina, a cijena im je 11 KM komad...ovih dana kontam da stavljam novi set, čisto iz predostrožnosti, jer ide zima i bljuzga...a inače, ovi mogu još, jedino je bogdu desni počeo razmazivati, a inače su ok još...
holowey

#8 Re: Odabir brisaca

Post by holowey »

edin_r1 wrote:Ja koje god stavim na svom autu, ne valja. Lijevi brisač uvijek zapinje, na preskok ide kad se vraća u početni položaj. Do sad sam zamijenio najmanje 5 setova metlica. Trenutno su one "moderne", bez onog okvira, ali i one mi stružu. Ne znam šta se dešava...
izgleda negdje si se parkirao gdje nije trebalo pa se neko pigrao sa tvojim brisacima :wink:

kod mene na starom autu svake dvije tri godine stavljam najobicnije brisace iz supermarketa od 9km...sve vise od cenera, tesko da mi moze opravdati cijenu...
na novijem autu mi idu aero (wtf?) brisaci, ali nazalost jos nisam na takve naletio u supermarketu...bice valjda i to jednom :lol:
Blobi

#9 Re: Odabir brisaca

Post by Blobi »

kone wrote:
A koja je cijena?
Koliko se ja sjecam, ja sam prije godinu i vise platio 42 KM set u Djeem Transu u drinskoj. Bio kisni dan, i slucajno svratio da priupitam da nemaju mozda brisace. I pogodi sta, imaju :D :D
Jimmy_The_Saint

#10 Re: Odabir brisaca

E, da ne palim novu temu, ide zima, đe ima finih cerada a da nije preskupo?
kone

#11 Re: Odabir brisaca

Post by kone »

Blobi wrote:
kone wrote:
A koja je cijena?
Koliko se ja sjecam, ja sam prije godinu i vise platio 42 KM set u Djeem Transu u drinskoj. Bio kisni dan, i slucajno svratio da priupitam da nemaju mozda brisace. I pogodi sta, imaju :D :D
Pa dobro sad i nije bas velika razlika u cijeni.Sinoc gledam ove Valeo(55cm) i cijena im je 30KM.Valja mi zapisati ove i potraziti :) .Samo me jos zanima,jesu li to ovi novi gumeni ili oni standardni(stari oblik) brisaci?
johntra

#12 Re: Odabir brisaca

Post by johntra »

holowey wrote:
edin_r1 wrote:Ja koje god stavim na svom autu, ne valja. Lijevi brisač uvijek zapinje, na preskok ide kad se vraća u početni položaj. Do sad sam zamijenio najmanje 5 setova metlica. Trenutno su one "moderne", bez onog okvira, ali i one mi stružu. Ne znam šta se dešava...
izgleda negdje si se parkirao gdje nije trebalo pa se neko pigrao sa tvojim brisacima :wink:

kod mene na starom autu svake dvije tri godine stavljam najobicnije brisace iz supermarketa od 9km...sve vise od cenera, tesko da mi moze opravdati cijenu...
na novijem autu mi idu aero (wtf?) brisaci, ali nazalost jos nisam na takve naletio u supermarketu...bice valjda i to jednom :lol:
imaš ove kopije, mislim nisu kopije, nego su slične izgledom...cijena 22 KM set.. :mrgreen:
maslina

#13 Re: Odabir brisaca

Post by maslina »

Champion. Puno, za malo novaca. 15-18 KM.
Blobi

#14 Re: Odabir brisaca

Post by Blobi »

Jimmy_The_Saint wrote:E, da ne palim novu temu, ide zima, đe ima finih cerada a da nije preskupo?
Nemoj ceradu niposto, osim ako ne planiras poliranje auta na proljece... Kad postavljas ceradu, ostavlja tragove po boji... Jako ruzno :).. Ima ono nesto njeznije od cerade, na fazon materijala od "kisobrana", samo malo deblje i ne lijepi se ni kad je pravo jak minus...
shlauf

#15 Re: Odabir brisaca

Post by shlauf »

"DJEEM TRANS" 033/651-933
Ul. Drinska kod pasarele.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeee :dance:
respo

#16 Re: Odabir brisaca

Post by respo »

ja sam kupio u merkatoru na socijalnom one kao "moderne" sada brisace bez onih konstrukcija ili kako se vec zove
i zasada me dobro sluze
trazio po ovim radnjama ili nije bilo velicina ili nije bilo tih ravnih
imas komplet policu
ja sam za svoje dao cini mi se oko 15 maraka komad
71cm i 42cm suvozacev
holowey

#17 Re: Odabir brisaca

Post by holowey »

johntra wrote:
holowey wrote:

imaš ove kopije, mislim nisu kopije, nego su slične izgledom...cijena 22 KM set.. :mrgreen:
22km? uuuuu puno brateeee :lol: ipak aero je to moram pogledati :D
kone

#18 Re: Odabir brisaca

Post by kone »

Eh,jos jedno pitanje :-D ..Kako razlikovati ove kopije od originala??
Jimmy_The_Saint

#19 Re: Odabir brisaca

Blobi wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:E, da ne palim novu temu, ide zima, đe ima finih cerada a da nije preskupo?
Nemoj ceradu niposto, osim ako ne planiras poliranje auta na proljece... Kad postavljas ceradu, ostavlja tragove po boji... Jako ruzno :).. Ima ono nesto njeznije od cerade, na fazon materijala od "kisobrana", samo malo deblje i ne lijepi se ni kad je pravo jak minus...
Ma to sam sivo sranje im'o, ono a la kabanica, raspalo mi se nakon par mjeseci. :( Ali nije se previše lijepilo i nije uhakalo farbu. Znači, šatorsko krilo nipošto? Meni je kad je snijeg najvažniji onaj momenat ujutro, kad se ljudi okolo pate s lopaticama i metlama, a ja samo wuuuuš, i pali - vozi.

Ima li negdje onih što pokriju samo stakla i kabinu, a kače se na lastiku i žabice za blatobran? To je isto kul.
johntra

#20 Re: Odabir brisaca

Post by johntra »

kone wrote:Eh,jos jedno pitanje :-D ..Kako razlikovati ove kopije od originala??
nisu u pitanju klasične kopije, nego sada više proizvođača pravi te tzv brisače bez okvira, kao što su Bosch Aerotwin ili Valeo bez okvira...sve je samo pitanje manje cijene...to je isto kao i da više proizvođača proizvodi standardne brisače...
Blobi

#21 Re: Odabir brisaca

Post by Blobi »

Jimmy_The_Saint wrote:
Blobi wrote:
Ma to sam sivo sranje im'o, ono a la kabanica, raspalo mi se nakon par mjeseci. :( Ali nije se previše lijepilo i nije uhakalo farbu. Znači, šatorsko krilo nipošto? Meni je kad je snijeg najvažniji onaj momenat ujutro, kad se ljudi okolo pate s lopaticama i metlama, a ja samo wuuuuš, i pali - vozi.

Ima li negdje onih što pokriju samo stakla i kabinu, a kače se na lastiku i žabice za blatobran? To je isto kul.
Imam grozno iskustvo sa satorskim krilom :D... Jedva poliranje rijesilo stvar :D... Nisam siguran za to drugo, nikad cuo :D
respo

#22 Re: Odabir brisaca

Post by respo »

Jimmy_The_Saint wrote:
Blobi wrote:

pa ako je jeftino sta fali i ako traje par mjeseci
toliko treba i da drzi :D
pa nismo na sjevernom da nam je zima od augusta do maja
Jimmy_The_Saint

#23 Re: Odabir brisaca

Ovo drugo sam vidio u nekog tipa u Mustajbega Fadilpašića zimus, genijalno - pokriva samo kokpit i krov, tako da se začas skine.

Jebi ga respo, nije meni žao jednom godišnje izvaliti petobu, ali ovo nije izdržalo ni cijelu sezonu, to je malo previše sranja. :D
respo

#24 Re: Odabir brisaca

Post by respo »

to sto trazis sto pokrije samo stakla i jos ovo sto dodje do tockova ili gdje se vec kaci cini mi se da sam vidio u conradu
nisam siguran
i jos negdje cini mi se al ne mogu se sjetiti gdje
sadmire

#25 Re: Odabir brisaca

Post by sadmire »

meni su neki dan maznuli moje sa Fabie! zato drustvo bezveze raspravljate koje treba kupiti, odaberes sebi auto na kome su originalni i lagano skines sebi, postavis i rijesis stvar.
Post Reply