Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
chuchumbamayumbe

#51 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by chuchumbamayumbe »

kurshumi wrote:
kockica_kockica wrote:Pitam se sta bi se desilo da sad recimo negdje na sred grada nalijepe sliku crkve ili sinagoge ili nekog budistickog hrama... :lol: :lol: vjerujem da bi ovi slikodzamijabranioci odmah skocili na noge da se malo antiprotive svemu... :-) :-) :-)

prezvakali smo taj Presernov trg i da ce tu biti dzamija ... ne moraju vise oni dusobriznici da nas ovako sve djematile uvjervaju kako nam to treba zajedno sa slikom...ako okolnim ljudima ne smeta ono kino od slike onda bujrum neka gledaju.. morali su dati nekakv pristanak da im se priljepi onako nesto :oops:

Po Sarajevu možeš naći stare sinagoge, crkve, katedrale i hramove. Nikad nikome nije ni na um palo da ih skrnavi, a to zato što smo mi muslimani većinski narod i mi to brižno čuvamo. Pogledajte samo šta je bilo sa vjerskim objektima tamo gdje su druga dva naroda bili u većini. I ne .eri više o anti ovome anti onome. Cijelo vrijeme smo mi Bošnjaci prisiljeni da se branimo od raznih napada ateističkih bolesnika koji očigledno samo u Sarajevu imaju toliko da pljuju po drugima i drugačijima dok ih na drugim mjestima nema ni na mapi.
Ja sam zdrav ko drijen, ne znam za ove ostale "ateisticke bolesnike"?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#52 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by mIRCerka »

zgembo_sa wrote:
mIRCerka wrote:aman, nije poenta u dzamiji, vec stvaranju virtuelnog grada...sad cemo mi sto strana napisat jel treba dzamija vaka il naka, i dalje po nisanima i temljima dzamije (sto zgembo ne pominje) parkiraju auta, bacaju smece i uriniraju (prosetajte nekad navece tim dijelom, UZAS)..
Al jok, mora se dnevna doza prozivanja islamofoba bla bla ispunit...pa mirnije kuci otic...a kad pozelimo svjezeg zraka, umjesto na planinu, bjezmo na trotoare i udisimo virtuelni svjezi zrak...
Ja nemam pojma koje ti je ime, ali i da je muslimansko to te ne bi amnestiralo od toga da si napisala jednu vrlo uvredljivu recenicu u kojoj pravis usporedbu dzamije i polnih organa. Bio bi red da se izvines za takvo ponasanje, a ne da pokusavas napadima na druge da prikrijes svoje ruzno ponasanje. Ako si se sama prepoznala kao islamofob, onda se zapitaj zasto je to tako, ja te nisam tako nazvao.
Da sam takvo nesto napisala, mozda bih i prepoznala to sto ti govoris, ali ti kao pravovjerni (i ne pravi se naivan i neupucen, znas ti dobro o cemu se radi) si samo vidio Dzamija i ***** i tu ti je pocrvenilo pred ocima.
JA ne mogu biti islamofob, rodila me muslimanka, nju rodila muslimanka. Ne Bosnjakinja, ne Muslimanka...To sto nisi sposoban odgovoriti na ono sto napisah ti ne daje za pravo odmah se hvatati moje admin funkcije, jer je ni ja ne potezem.
Pisem kao neko ko zivi u ovom gradu skoro pa 30 godina, to ce bit u avgustu, i fakat mi smeta sto nikome od "pravovjernih" ne smeta parking na mezarju ali smeta sto neko kaze MANITE SE VIRTUALIZACIJE SARAJEVA...
To zgembo kralju sahu fahdu! ;)
kockica_kockica

#53 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by kockica_kockica »

kurshumi wrote:
kockica_kockica wrote:Pitam se sta bi se desilo da sad recimo negdje na sred grada nalijepe sliku crkve ili sinagoge ili nekog budistickog hrama... :lol: :lol: vjerujem da bi ovi slikodzamijabranioci odmah skocili na noge da se malo antiprotive svemu... :-) :-) :-)

prezvakali smo taj Presernov trg i da ce tu biti dzamija ... ne moraju vise oni dusobriznici da nas ovako sve djematile uvjervaju kako nam to treba zajedno sa slikom...ako okolnim ljudima ne smeta ono kino od slike onda bujrum neka gledaju.. morali su dati nekakv pristanak da im se priljepi onako nesto :oops:

Po Sarajevu možeš naći stare sinagoge, crkve, katedrale i hramove. Nikad nikome nije ni na um palo da ih skrnavi, a to zato što smo mi muslimani većinski narod i mi to brižno čuvamo. Pogledajte samo šta je bilo sa vjerskim objektima tamo gdje su druga dva naroda bili u većini. I ne .eri više o anti ovome anti onome. Cijelo vrijeme smo mi Bošnjaci prisiljeni da se branimo od raznih napada ateističkih bolesnika koji očigledno samo u Sarajevu imaju toliko da pljuju po drugima i drugačijima dok ih na drugim mjestima nema ni na mapi.

uzmi veliki metalni kljuc u ruke sacekaj koji minut i ... proci ce :lol: :lol: :lol:
zgembo_sa

#54 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by zgembo_sa »

mIRCerka wrote:
zgembo_sa wrote:
mIRCerka wrote:aman, nije poenta u dzamiji, vec stvaranju virtuelnog grada...sad cemo mi sto strana napisat jel treba dzamija vaka il naka, i dalje po nisanima i temljima dzamije (sto zgembo ne pominje) parkiraju auta, bacaju smece i uriniraju (prosetajte nekad navece tim dijelom, UZAS)..
Al jok, mora se dnevna doza prozivanja islamofoba bla bla ispunit...pa mirnije kuci otic...a kad pozelimo svjezeg zraka, umjesto na planinu, bjezmo na trotoare i udisimo virtuelni svjezi zrak...
Ja nemam pojma koje ti je ime, ali i da je muslimansko to te ne bi amnestiralo od toga da si napisala jednu vrlo uvredljivu recenicu u kojoj pravis usporedbu dzamije i polnih organa. Bio bi red da se izvines za takvo ponasanje, a ne da pokusavas napadima na druge da prikrijes svoje ruzno ponasanje. Ako si se sama prepoznala kao islamofob, onda se zapitaj zasto je to tako, ja te nisam tako nazvao.
Da sam takvo nesto napisala, mozda bih i prepoznala to sto ti govoris, ali ti kao pravovjerni (i ne pravi se naivan i neupucen, znas ti dobro o cemu se radi) si samo vidio Dzamija i ***** i tu ti je pocrvenilo pred ocima.
JA ne mogu biti islamofob, rodila me muslimanka, nju rodila muslimanka. Ne Bosnjakinja, ne Muslimanka...To sto nisi sposoban odgovoriti na ono sto napisah ti ne daje za pravo odmah se hvatati moje admin funkcije, jer je ni ja ne potezem.
Pisem kao neko ko zivi u ovom gradu skoro pa 30 godina, to ce bit u avgustu, i fakat mi smeta sto nikome od "pravovjernih" ne smeta parking na mezarju ali smeta sto neko kaze MANITE SE VIRTUALIZACIJE SARAJEVA...
To zgembo kralju sahu fahdu! ;)
Kao sto rekoh, kad ne mozes drugacije onda napadni drugoga da prikrijes svoju sramotu. Ti to radis od kad si na ovom forumu, taktika "napad je najbolja odbrana". Ti si jasno i nedvosmisleno uporedila slike dzamija sa slikama polnih organa. Nema se tu sta tumacit, crno na bijelo. Tvoj background me zanima k'o lanjski snijeg, kao sto rekoh to te ni na koji nacin ne amnestira za vrijedjanje. Jedino ti ovdje dijelis neke etikete i generaliziras. "pravovjerni" "ti i slicni" i slicne konstrukcije su konstanta u tvojim postovima. Ja govorim o uvredi muslimanima i svim normalnim ljudima u ovom gradu, koju si iznjela ti licno.

Ako imas imalo obraza izvinut ces se za to sto si izrekla, prihvatiti da si upotrijebila pogresnu i uvredljivu analogiju. Valjda to nije toliko tesko?
homar

#55 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by homar »

karanana wrote:mislim ne bih da branim mircerku a jos manje da vrijedjam dzamiju, ali bi mi normalnije bilo ono sto ona kaze da na tarabama i zidovima crtaju ***** nego da se stavljaju slike raznoraznih dzamija i ostalih vjerskih obiljezja. pa majka mu stara postajemo gaza i okupirana teritorija palestine sa tim nekakvim posterima i slikama al aksi. sta je sljedece: slike homeinija, hassana nasrallaha, abu hamzi i sl.?

mada sam i sam rekao, ako su stanari, vlasnici tog zida dobili pinku i nemaju nista protiv tog postera, nemam apsolutno ni ja. i ja bih za lovu to potpisao.
Ne brini slijedeći si moderator.
karanana

#56 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by karanana »

17. feb. 2009. 16:06 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Krsenje pravila foruma”
» Homar - 30 dana

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kako bi to cool bilo. to je moj san i cilj.
mIRCerka

#57 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by mIRCerka »

zgembo_sa wrote: Ako imas imalo obraza izvinut ces se za to sto si izrekla, prihvatiti da si upotrijebila pogresnu i uvredljivu analogiju. Valjda to nije toliko tesko?
Ako ti imas imalo obraza, procitaces ono sto napisah.
Farbaju trotoare u zelno "ionako nema dovoljno zelnih povrsina"...olomanku prekrise platnom na kojem je nacrtana nekadasnja slasticarna koja se zvala Olomanka...
Sad ce umjesto da ociste park i naprave sta god vec po zakonu trebaju napraviti, okaciti jednostavno sliku dzamije i to ti je to...ti u tome vidis napad na islam (zato i reko DJE SI RPAVOVJERNI jer si prvi potegao napad na islam) a ja u tome vidim ZAMAZIVANJE OCIJU... Tako da ja nemam za sta da se izvinim. Virtuelizacija uzima maha. I jos jednom,
evo dorucak!!!!
Image
homar

#58 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by homar »

karanana wrote:17. feb. 2009. 16:06 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Krsenje pravila foruma”
» Homar - 30 dana

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kako bi to cool bilo. to je moj san i cilj.
Vidiš da nisam pogriješio, kako ti paše, sav si u elementu.
The 51st State

#59 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by The 51st State »

Kao sto rekoh, kad ne mozes drugacije onda napadni drugoga da prikrijes svoju sramotu. Ti to radis od kad si na ovom forumu, taktika "napad je najbolja odbrana". Ti si jasno i nedvosmisleno uporedila slike dzamija sa slikama polnih organa. Nema se tu sta tumacit, crno na bijelo. Tvoj background me zanima k'o lanjski snijeg, kao sto rekoh to te ni na koji nacin ne amnestira za vrijedjanje. Jedino ti ovdje dijelis neke etikete i generaliziras. "pravovjerni" "ti i slicni" i slicne konstrukcije su konstanta u tvojim postovima. Ja govorim o uvredi muslimanima i svim normalnim ljudima u ovom gradu, koju si iznjela ti licno.

Ako imas imalo obraza izvinut ces se za to sto si izrekla, prihvatiti da si upotrijebila pogresnu i uvredljivu analogiju. Valjda to nije toliko tesko?
mozda bi se u kabulu trebala izvinjavati, urgiraj da se izda fetva kakva, uostalom upravu je..., nikad vise transparentne vjere, a u sustini moralna bijeda i slika cega si se ko pijan plota ufatio...
Alhemicarkaa

#60 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by Alhemicarkaa »

sajosarajlija wrote: Kako bi uljepšali prostor u centru grada, gdje se nalazi Park Kalin hadži Alijine džamije (Prešernov park), ali i kako bi pokazali kako turistima, tako i Sarajlijama da ovaj prostor nije parking, u šta je sada pretvoren, uposlenici marketinške agencije "Sky Media" došli su na ideju da na zidu obližnje zgrade postave veliku sliku džamije koja se nekada tu nalazila.
Ne kontam, je li ovo zvanicna kapitulacija nase policije? Pa ko to tu parkira, djeca iz vrtica, pa im moras slikovno objasnjavati sta je parking a sta nije.
chuchumbamayumbe

#61 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by chuchumbamayumbe »

Treba zadati jednu veliku munaru preko Mome, a drugu preko Uzeira jer je i tu bila dzamija koju su porusili komunisti.
OndaK na skupstinu zadati jedan mega poster dzamije ciji su temelji bili upravo tu, a svima nam je poznato da je i Skenderija izgradjena na temeljima porusene dzamije, tako da treba, ili srusiti komplet Skenderiju i vratiti dzamiju u prvobitni izgled, ili makar one plocice sto su popucale na platou, sve poskidati i zadati jedan pitoreskni mozaik u obliku dzamije.
Ja najvise volim kada se grade dzamije, pa makar neim'o 'ljeba da jedem, a sve za inat ovim kjafirima, bolesnim ateistima i ostalim koji nisu kao mi, najjaci, najljepsi, najpametniji, u svojoj vjeri i na svojoj zemlji.
Neka se oni BA prilagodjavaju nama, sha se me imamo kome prilagodjavati!
Kome se ne svidja, marsh preko Drine i Une.
Pustite nas vise na miru i gledajte svoja posla, kome smeta, marsh odavde.
zgembo_sa

#62 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by zgembo_sa »

mIRCerka wrote:
zgembo_sa wrote: Ako imas imalo obraza izvinut ces se za to sto si izrekla, prihvatiti da si upotrijebila pogresnu i uvredljivu analogiju. Valjda to nije toliko tesko?
Farbaju trotoare u zelno "ionako nema dovoljno zelnih povrsina"...olomanku prekrise platnom na kojem je nacrtana nekadasnja slasticarna koja se zvala Olomanka...
Sad ce umjesto da ociste park i naprave sta god vec po zakonu trebaju napraviti, okaciti jednostavno sliku dzamije i to ti je to...ti u tome vidis napad na islam (zato i reko DJE SI RPAVOVJERNI jer si prvi potegao napad na islam) a ja u tome vidim ZAMAZIVANJE OCIJU... Tako da ja nemam za sta da se izvinim. Virtuelizacija uzima maha. I jos jednom,
evo dorucak!!!!
Naravno sad si iz objasnjenja "slucajno" izostavila poredjenje dzamije sa spolnim organom. Za te ostale teme koje pokusavas da ubacis ne bi li zamaskirala sustinu tvoje uvrede me zaboli cosak. A ti ako neces da priznas da si pogrijesila, da si uvrijedila muslimane, tvoj obraz, tvoj problem, ja sam ti samo ukazao na to, a ti se sad nastavi vaditi na mjeseceve mijene ili ko zna sta jos neces uvesti u pricu...
ja progovorila

#63 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by ja progovorila »

kurshumi wrote:

Vi ste ocito osoba koja se zna dusebruznicki i antiateisticki izrazavat, pa zato koristite ove izraze kao ne s..., ili tome slicno, kada je u pitanju ova vasa neiscrpna odbrana od ateistickih bolesnika i to da brizno cuvate od skrnavljenja ostale vjerske objekte u Sarajevu dode mi da se zapitam kako to uopce uspijevate sacuvati kad je u Sarajevu toliko dzamija, da ne znam kako mozete opsluziti to sve, pa uz to jos i cuvati ove druge. Interesantno!!!! Pa se onda jos uz to morate i braniti. Stvarno imate pune ruke posla. A sto Sarajevo nema vise parkova nema veze neka dzamija masalah.
HAVANA

#64 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by HAVANA »

chuchumbamayumbe wrote:
kurshumi wrote:

Ja sam zdrav ko drijen, ne znam za ove ostale "ateisticke bolesnike"?

Blago tebi,ja se prehladio :D
hamoo

#65 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by hamoo »

a mogli bi staviti i sanadera pa da bude ko ono za izbore
mIRCerka

#66 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by mIRCerka »

zgembo_sa wrote:
mIRCerka wrote:
evo dorucak!!!!
Naravno sad si iz objasnjenja "slucajno" izostavila poredjenje dzamije sa spolnim organom. Za te ostale teme koje pokusavas da ubacis ne bi li zamaskirala sustinu tvoje uvrede me zaboli cosak. A ti ako neces da priznas da si pogrijesila, da si uvrijedila muslimane, tvoj obraz, tvoj problem, ja sam ti samo ukazao na to, a ti se sad nastavi vaditi na mjeseceve mijene ili ko zna sta jos neces uvesti u pricu...
zaboravio si dodati...Zlatko je kriv za sve ;)
nudis verbis

#67 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by nudis verbis »

citam i ne mogu vjerovati :shock: strah me lovi od ovih paranoicnih islamista :shock:

svako misljenje ponavljam misljenje neistomisljenika biva okarakterizirano

islamofobijom :x

quo vadis ova bosna :?: i hercegovina :?: :?
alijadzigibau

#68 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by alijadzigibau »

Vincent Raine wrote:Mogli su nam podijeliti tapete pa da i stanove obljepimo. U svakoj sobi po jedna dzamija :D :mrgreen:

edit:

samo tako mogu biti pune :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
Judge_Dread

#69 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 21:05, edited 1 time in total.
zaratustra

#70 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by zaratustra »

Daj ba ljudi popustite malo. Zar vam nije dosta tenzija?
Nego, pitanje postavljaču ove teme. Ima li Islamska zajednica išta sa ovim? Je li agencija sama došla na ideju? Je li privatna? I najvažnije. ko to sve, da prostiš, plaća?
Judge_Dread

#71 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 21:05, edited 1 time in total.
nudis verbis

#72 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by nudis verbis »

odvec je puno sizofrenije medju pojedincima da bi se o ovakvim temama dalo konstruktivno raspravljati.
Judge_Dread

#73 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 21:04, edited 1 time in total.
zaratustra

#74 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by zaratustra »

I ja se slažem.
jel_u_vinklo

#75 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by jel_u_vinklo »

Dobro je da se radi na estetskom izdizanju naseg grada,onaj dio je bas mracan i neuređen,lijepo je da je neko dosao na ovakvu ideju.Mislim da ce se svima svidjeti,pa i ovima sto im motiv ne odgovara,motiv je takav iz simbolicnih razloga,bila nekad tu dzamija,srusili je,smetala nekad,"nekome".Vidjet cete kako ce lijepo izgledati ta slika,virtuelna dzamija,jos kad je obasjaju sa onim neonskim svjetlima...Vjerujem da ce privuci poglede i interesovanje znatizeljnih turista,pa i nase raje iz drugih gradova.
Super ce to biti... :D
Post Reply