jedno gradilište, dvije autopraonice i bruka vozila parkiranih čitav dan na trotoaru.
Policija glumi gljive !! Sve ce biti fino dok se nekom djetetu nesto ne desi jer moraju silaziti sa trotoara dok obilaze aute.
Sarajevo.....

ne ferceraju ti ove slikeVilenjak Lego wrote:Ovako izgleda put do škole jednog prvačića (i mnogih drugih učenika). Slikano na potezu od cca 200 m od Vrbanja mosta do OŠ Vladislav Skarić (bivša VP Valter).
Super Hik wrote:ne ferceraju ti ove slikeVilenjak Lego wrote:Ovako izgleda put do škole jednog prvačića (i mnogih drugih učenika). Slikano na potezu od cca 200 m od Vrbanja mosta do OŠ Vladislav Skarić (bivša VP Valter).
Vilenjak Lego wrote:Zvao sam ja policiju da im cestita parkiranje ali su me saltali. Kojoj opštini pripada? Jeste li sigurni? Poslaćemo patrolu).... I NIŠTA!!
Neće niko sekiracije i problema.
Budi dosadan, zovi svaki dan po 10x pa da vidis onda...Vilenjak Lego wrote:Zvao sam ja policiju da im cestita parkiranje ali su me saltali. Kojoj opštini pripada? Jeste li sigurni? Poslaćemo patrolu).... I NIŠTA!!
grijesis, sve ce biti fino nadalje, i iza tog desavanja.Vilenjak Lego wrote: Sve ce biti fino dok se nekom djetetu nesto ne desi jer moraju silaziti sa trotoara dok obilaze aute.
Vidim da hodas tuda, probaj slikati "put" sa druge strane, od Skenderije do skole, nekih 30-ak metara pored kuca gdje je nekad bila Narodna tehnika. Ima zastitna ograda i prolaz sirine cca 40 cm, ne moze se dvoje djece mimoici, pa svi lete ulicom. A tu cesta napravljena sa 4 trake i betonskim ostrvom izmedju i trotoarom sirine 2-3 m i pjesacko-biciklisticko-psecom satazom jos 2 m sirine i zelene povrsine... do Miljacke. A s druge strane, djeca trce izmedju auta.Vilenjak Lego wrote:Zvao sam ja policiju da im cestita parkiranje ali su me saltali. Kojoj opštini pripada? Jeste li sigurni? Poslaćemo patrolu).... I NIŠTA!!
ova dionica je opština centarVilenjak Lego wrote:Zvao sam ja policiju da im cestita parkiranje ali su me saltali. Kojoj opštini pripada? Jeste li sigurni? Poslaćemo patrolu).... I NIŠTA!!
Parking boot zakon.melb26sa wrote:Situacija je ista oko vecine skola. Jutros do druge gimnazije i krenem niz bivsu Capajevu (Provare) onda dole niz Sumbul Avde pored OS Musa Cazim Catic. Od pocetka Sumbul Avde do skole auta parkirana na plocnicima - koji ni inace nisu nesto siroki ali se bar moglo hodati prije, nije svako parkirao. Mala djeca, prvi, drugi razred moraju ici pored parkiranih auta dok pored njih prolaze vozila. Zar policija ne moze svratiti i malo "cestitke" zakaciti za ova auta.
Da i ne spominjem da ako neko sa djecijim kolicima nema sanse nego sredinom ulice ici.
BTW, je li to policija nema one kao "cizme" (parking boot) da postavi pa onda moras zvati da ti ih skinu i jos platis kaznu za pogresno parkiranje? Sumnjam da pauk moze u sve ulice prici a cizme bi bile dobar odgovor...
Jeste djeca bi lakse prolazila pored auta sa "Parking boot-om" nego pored onog sa bez.Mjesanac wrote:Parking boot zakon.melb26sa wrote:Situacija je ista oko vecine skola. Jutros do druge gimnazije i krenem niz bivsu Capajevu (Provare) onda dole niz Sumbul Avde pored OS Musa Cazim Catic. Od pocetka Sumbul Avde do skole auta parkirana na plocnicima - koji ni inace nisu nesto siroki ali se bar moglo hodati prije, nije svako parkirao. Mala djeca, prvi, drugi razred moraju ici pored parkiranih auta dok pored njih prolaze vozila. Zar policija ne moze svratiti i malo "cestitke" zakaciti za ova auta.
Da i ne spominjem da ako neko sa djecijim kolicima nema sanse nego sredinom ulice ici.
BTW, je li to policija nema one kao "cizme" (parking boot) da postavi pa onda moras zvati da ti ih skinu i jos platis kaznu za pogresno parkiranje? Sumnjam da pauk moze u sve ulice prici a cizme bi bile dobar odgovor...![]()
![]()
![]()
Jesi smijesan, pa kad mu jednom izbijes par stotina km iz djepa, nikada mu vise nece pasti na pamet da tu parkira.aze wrote:Jeste djeca bi lakse prolazila pored auta sa "Parking boot-om" nego pored onog sa bez.Mjesanac wrote:Parking boot zakon.melb26sa wrote:Situacija je ista oko vecine skola. Jutros do druge gimnazije i krenem niz bivsu Capajevu (Provare) onda dole niz Sumbul Avde pored OS Musa Cazim Catic. Od pocetka Sumbul Avde do skole auta parkirana na plocnicima - koji ni inace nisu nesto siroki ali se bar moglo hodati prije, nije svako parkirao. Mala djeca, prvi, drugi razred moraju ici pored parkiranih auta dok pored njih prolaze vozila. Zar policija ne moze svratiti i malo "cestitke" zakaciti za ova auta.
BTW, je li to policija nema one kao "cizme" (parking boot) da postavi pa onda moras zvati da ti ih skinu i jos platis kaznu za pogresno parkiranje? Sumnjam da pauk moze u sve ulice prici a cizme bi bile dobar odgovor...![]()
![]()
![]()

svako jutro je ovako....branimir stulic wrote:...