od koje ste polozili vozacki??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Eweleen

#226 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Eweleen »

jooj što me naruži
Nisrin

#227 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Nisrin »

........
Last edited by Nisrin on 06/06/2015 16:19, edited 1 time in total.
l33t

#228 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by l33t »

lolic
Last edited by l33t on 06/06/2015 22:58, edited 1 time in total.
Boateng

#229 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Boateng »

Džaba što znaš rute napamet, kad oduzimaš prvenstvo prolaza drugim učesnicima u saobraćaju. :D
Pryda

#230 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Pryda »

[quote="Nisrin"][/quote]

Imas dvije vrste instruktora. Oni koji uce da vozis i oni koji uce da polozis. Ti si ocigledno dobila ovog drugog, nazalost. Nemoj se uvrijediti ali vrlo je vjerovatno da nikad od tebe nekog vozaca nece biti :)

Tako jednom kad polozis i budes vozila zapravo, uzet ces prvenstvo i izazvati udes.. Ucenje ruta napamet je promasaj samo po sebi, trebas znati voziti i na nepoznatom mjestu. E tad bi ti vozacka bila zasluzena.
Last edited by Pryda on 06/06/2015 16:55, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#231 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by vjesticanametli »

prije 15 god. polozila iz prve ...... :D
thekupus

#232 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by thekupus »

ja sam iz treceg puta, prva dva puta zbog takvih gluposti padao da mi je dolazilo da odustanem od svega, iznervirao se pravo

treci put rekao sebi: ako danas ne polozim, ima da trazim stelu

srecom, super me ispitivac neki zadesio, i prije mi je instruktor govorio da je on super, a i relativno lagana ruta, pa sam samo sa 20 kaznenih poena zavrsio :D
junior3

#233 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by junior3 »

Iz prve sva tri puta. :mrgreen:
McMoy

#234 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by McMoy »

Prvi put iz prve.
Drugi put iz druge.
:)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#235 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Admir_1984 »

2005 iz četvrtog puta :roll:

za 10 godina jedna jedina kazna mi došla i to zbog parkiranja gore na atmejdanu, samo trebao predati nešto na fakultet i zapisaše me

što se udaranja ili sudara tiće apsolutna nula

mentalitet i pristojno ponašanje koje poneseš iz kuće su za mene mnogo važniji od toga iz kojeg puta položiš
lajk

#236 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by lajk »

iz treceg puta :D bez stele

predhodno padala na parkiranju :-?
Nisrin

#237 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Nisrin »

Boateng wrote:Džaba što znaš rute napamet, kad oduzimaš prvenstvo prolaza drugim učesnicima u saobraćaju. :D

Pa problem je sto ne uzimam prednost, prvi put je taj izletio desno, nisam ga odmah vidjela, a drugi put je bio jako daleko...inace, nisam glupa da ne znam pravilo desne strane, to je nesto sto sam prvo naucila!
Ovaj grad nema jednu raskrsnicu, nego desetine, tako da uvijek pustim one koji imaju prvenstvo prolaza---a nije tacno da sam ucila samo rute, jer sam vozila svuda, odlicno se snalazim u nepredvidim situacijama, jer jednostavno imam dobre reflekse!
I da, odmah sam rekla da zelim da znam voziti, jer zbog posla moram sutra sama da vozim!

Smijesno kako mi izmisli razlog da padnem, dok djevojka ispred mene nagazi ivicnjak, ne stane pjesacima, hladno polozi---desavalo se da autoskola ispred mene ide i predje raskrsnicu, a ja STANEM, jer iu suprotnog pravca ide auto ravno, a ja skrecem, i onda mi dodjete vi da kazete da od mene nece biti vozac! Hvala :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#238 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by KatarinaKosaca »

testove od prve i bez greške, poligon isto, vožnju od treće. Jednom mi iz prve umjesto u drugu ušlo u četvrstvu prijenos brzine, a drugi put se neki taxista da mu familiju svu zajebavao kad je vidio da se trebam prestzrojiti u alipašonoj (današnjoj kod općine) pa mrdao lijevo desno da mi bude umrtvom kutu retrtovizora. Nisam se ni prestrojila. Od treće... ali onda umalo na prvoj pomoći ne padoh :lol: :lol: :lol: To se zadnje polagalo , ja ni pročitala nisam otišla sva sretna, svi mi rekli, to ti samo upišu, a nas neki doktor poćeo ispitivati... helem potpisa mi nekako
p206

#239 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by p206 »

.
Last edited by p206 on 06/06/2015 17:45, edited 1 time in total.
pedeset

#240 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by pedeset »

studio 54 wrote:poZZ raja evo ja danas bio na vozackom ispitu jebte i frajer iz komisije kaer meni

Amare sine desno cemo lijevo cemo ..reko dje cemo desno il lijevo kae on meni dok ti to razmisljas nagazio si na zautavnu punu jebte i tak ta propado bilo nas 10 ja i jos jedan frajer propali samo jest mi krivo..Od koje ste vi polozili testove i voznju ??

Kad vidim način na koji pišeš ja bih te obarao sa zadovoljstvom. :kiss:
McMoy

#241 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by McMoy »

@Nisrin, više sreće treći put, jer pored znanja počesto treba imati i sreće.

Nadam se da ti je neko već objasnio da položen vozački ne znači da znaš voziti.
To se uči godinama. I opet i tu treba imati sreće.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#242 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by KatarinaKosaca »

pedeset wrote:
studio 54 wrote:poZZ raja evo ja danas bio na vozackom ispitu jebte i frajer iz komisije kaer meni

Amare sine desno cemo lijevo cemo ..reko dje cemo desno il lijevo kae on meni dok ti to razmisljas nagazio si na zautavnu punu jebte i tak ta propado bilo nas 10 ja i jos jedan frajer propali samo jest mi krivo..Od koje ste vi polozili testove i voznju ??

Kad vidim način na koji pišeš ja bih te obarao sa zadovoljstvom. :kiss:
Tom logikom su vozači najbolji književnici :D

Pustite, ba, momka, položiće kao i svi mi od druge, treće itd... neka uzme dodatne časove ako nije spreman i tačka. Ionako se vožnja uči kiometrim akoja imaš iza sebe i već sa vozačkom..
escobar__

#243 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by escobar__ »

Iz prve, sa štelom.
Bloody

#244 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Bloody »

Od prve :D ja izasla rasterecena, znam niko ili samo oni sa stelom poloze od prve i mislim sta me briga,drugi ce mi put biti lakse. A kisa padala kao da se nebo otvorilo :-) ali polozila. Kod kuce mi niko nije povjerovao :lol:
S4mpion

#245 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by S4mpion »

Nisrin wrote: Pa problem je sto ne uzimam prednost, prvi put je taj izletio desno, nisam ga odmah vidjela, a drugi put je bio jako daleko...inace, nisam glupa da ne znam pravilo desne strane, to je nesto sto sam prvo naucila!
Ovaj grad nema jednu raskrsnicu, nego desetine, tako da uvijek pustim one koji imaju prvenstvo prolaza---a nije tacno da sam ucila samo rute, jer sam vozila svuda, odlicno se snalazim u nepredvidim situacijama, jer jednostavno imam dobre reflekse!
I da, odmah sam rekla da zelim da znam voziti, jer zbog posla moram sutra sama da vozim!

Smijesno kako mi izmisli razlog da padnem, dok djevojka ispred mene nagazi ivicnjak, ne stane pjesacima, hladno polozi---desavalo se da autoskola ispred mene ide i predje raskrsnicu, a ja STANEM, jer iu suprotnog pravca ide auto ravno, a ja skrecem, i onda mi dodjete vi da kazete da od mene nece biti vozac! Hvala :D
Nekad jednostavno moraš pasti zbog toga što su prethodni kandidati dali pare za prolaz, pa neko mora i zijanit da ne bi bilo ofirno. Što se tiče toga da nikad nećeš bit dobar vozač, to ne vrijedi. Niko se naučen nije rodio. Neko može položit iz prve i bit katastrofalan vozač, a neko opet može položit iz 3., pa bit dobar. :mrgreen:

Najvažnija stvar kad polažeš*
Komisiji ne smiješ dati razlog da te obori. Tvoja vožnja mora biti 1/1 školska. Ako negdje trebaš stat, stani i sačekaj, ne žuri ti se nigdje i ne košta te ništa da sačekaš. Pobrini se da svaki tvoj ispravan potez član komisije može vidjeti (pogled lijevo-desno, retrovizor, pješak, semafor...). Nemoj sebi dozvolit da se s njim moraš ubjeđivat jesi li obratila pažnju na nešto ili nisi. Imaj na umu da te on ne poznaje. Ako dođe do toga da se ti moraš pravdat svojim dobrim refleksima, a da ti on vjeruje na riječ, od toga nema ništa, svako se može pozivat na reflekse i vještinu. :mrgreen:

I još nešto... nemoj mu dat do znanja da si rute naučila napamet, to ti ne ide u korist. Pravi se budala, nemaš pojma kud trebaš ići, na svakoj raskrsnici ga pitaj kuda treba ići.

Sretno idući put. :mrgreen:
Nisrin

#246 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Nisrin »

Hvala, ma to ovako pisem na forumu da vise napamet znam, inace dobro pamtim...najzalosnije sto me vec dva puta pohvale da pravila imam "u malom prstu", da jako dobro vozim i da sutra slobodno sjednem u koje hocu auto, a svejedno padnem!
A kolegica koja radi u Ministarszvu mi kaze da zaista imahuu kvotu ljudi koje moraju oboriti svaki dan, statistike radi i normalno oni sa stelom su u dobrooooj prednosti ... sami je frustrirajuce kad znas da ne trebas pasti, a svejedno te pbara jer uvijek nesto izmisli!
A neko pravi ocit prekrsaj- tipa prestroji se na raskrsnici ili na punoj, nagazi ivicnjak, ne zna parkirati, ne pali zmigavce pa polozi..

Mislim da je JAKO VAZNO izabrati instruktora koji ne samo da te nauci da vozis nego koji radi dugo i prema kojem komisija IMA RESPEKT!

Vidjet cemo trecu srecu, bitno je da nemam tremu, nisam imala ni prvi put, nekim cudom :D
Megiddo

#247 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Megiddo »

Iz drugog pokušaja. Prvi put udario dva pješaka (imaš pravo samo jednog). Drugi put položim bez greške. :mrgreen:
Cherry-Cherry

#248 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Cherry-Cherry »

Iz prve i testove i vožnju.
p206

#249 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by p206 »

iz prvog preko štele, nisam stao na stop i ugasio mi se onaj krš od golfa 3 na kojem sam polagao
al zato poslije toga sa starim 3 mjeseca vozio po Igmanu, Hrasnici i tim manje naseljenim mjestima...i evo hvala Bogu skoro 10 godina ni jedan prekršaj ni kazna
samir_smts

#250 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by samir_smts »

iz prvog i ja i buraz bez stele kod istog instruktora... bio los haos na voznjama, kad sam dosao da polazem uzeo slobodan dan na poslu, fino odmorio mozak i polozio bez greskice 8-)
Post Reply