od koje ste polozili vozacki??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
statix

#176 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by statix »

Slazem se sa neelixom. To su iskompleksirani ljudi koji imaju potrebu da se dokazuju na vrlo primitivan nacin i koji usmjeravaju visak energije na pogresnu stranu.

BTW, iz treceg puta sam polozio, stari odveo clanove komisije na janjetinu. :D
atko

#177 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by atko »

AdnanSA wrote:Možda si ti Atko i u pravu. Potplačuj gdje stigneš i koristi veze što je više moguće u svim segmentima života. Izgleda da ovde drugačije ne ide.
Dokle će mo tako svi zajedno majka mu stara? :? :? :?
Nadajmo se samo kada dođemo na operacijski sto da i hirurg nije koga potplatio ili povukao veze jednim tel. pozivom pa na lijepe oči dobio dozvolu da nam može prćkati po unutrašnjim organima i ekstremitetima.
Bio ja ili ne bio u pravu sve se svodi na tri opcije
a) Da igras po pravilima ovog usranog sistema -- ne zelim ali sam nekad primoran
b) da mjenajs sistem -- zelim i te kako ali nas ima u promilima koji su spremni podici guzice
c) napustiti ovu mrtvaju zvanu balkan -- u realnom vremnu akoBogda ;)
AdnanSA

#178 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by AdnanSA »

atko wrote:
AdnanSA wrote:Možda si ti Atko i u pravu. Potplačuj gdje stigneš i koristi veze što je više moguće u svim segmentima života. Izgleda da ovde drugačije ne ide.
Dokle će mo tako svi zajedno majka mu stara? :? :? :?
Nadajmo se samo kada dođemo na operacijski sto da i hirurg nije koga potplatio ili povukao veze jednim tel. pozivom pa na lijepe oči dobio dozvolu da nam može prćkati po unutrašnjim organima i ekstremitetima.
Bio ja ili ne bio u pravu sve se svodi na tri opcije
a) Da igras po pravilima ovog usranog sistema -- ne zelim ali sam nekad primoran
b) da mjenajs sistem -- zelim i te kako ali nas ima u promilima koji su spremni podici guzice
c) napustiti ovu mrtvaju zvanu balkan -- u realnom vremnu akoBogda ;)
Ima smisla u ovome iznad napisanom.
drekalica28

#179 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by drekalica28 »

Neelix wrote:mislim da pretjeruju oni koji na ovoj temi saobraćajnu nekulturu, udese i poginule dovode u vezu sa štelama na vozačkom. retardirani maloumnici koji se trkaju po gradu, divljaju po cesti, ulijecu, voze iznad ogranicenja i ne postuju saobracajna pravila ne rade to zato sto ne znaju da je to zabranjeno, nego zato sto su kurcohani u glavi, zato sto su takav primitivni odgoj donijeli iz kuce.
:thumbup:
teAMICA

#180 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by teAMICA »

Haettenschweiler wrote:Neka se ljuti ko god hoće ali izreka " Svaki narod ima valadu kakvu zaslužuje" je 100% istinita.
Mislim, pogledajte samo postove, 9/10 forumaša je trebalo neku vrstu štele da bi položili vozački ispis :roll:
Ne želim da znam kako stvari stoje sa ozbiljnijim stvarima (upis na fakultet, advokatski, notarski, revizorski ispit...)!
A onda se čudimo što nam državu vode nesposobni rođaci, okorjeli kriminalci i slična bagra. Uz to se svako malo na ovom forumu pojavi tema tipa "pa do kada više","divljaci na cestama",...a 9/10 forumaša nije u stanju položiti hebeni vozački ispit bez štele. SRAMOTA!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sarajevsko_pivo

#181 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by sarajevsko_pivo »

Cetvrti put:)

Ja zivim u NL.
bagzo

#182 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by bagzo »

Iz prve.. reko mi lik iz komisije da ne izgledam kao tip koji ce se trkat po gradu i pustio me
stale koliko ja znam nije bilo :)
Mikado

#183 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Mikado »

Testovi iz prve (nulirao) :D
Voznju iz druge. :mrgreen:

Prvi put imao 3 eliminatorne greske (trema);
1. nisam propustio pjesaka,
2. oduzeo prvenstvo drugom vozilu pri prestrojavanju,
3. nagazio trotoar pri izlasku s parkinga u zavrsetku voznje,
al drugi put izvucem istu rutu i odradim bez greske.
amrica

#184 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by amrica »

.
."Na testove sa grafitnom, umjesto hemijske olovke • Imaju li kandidati iz svih općina predavanje iz prve pomoći?

Prije skoro pet godina u BiH je stupio na snagu novi zakon o bezbjednosti saobraćaja, u sklopu kojeg je polaganje vozačkih ispita znatno pooštreno kako bi se izbjegle razne malverzacije, koje su godinama pratile ovaj proces. Između ostalog, polaganje vozačkog ispita sada traje šest mjeseci, polaganje saobraćajnih testova je mnogo rigoroznije, dok svi kandidati moraju proći obuku prve pomoći. Čitav proces polaganja je kvalitetno osmišljen, kako bi napokon na cestama širom zemlje imali sigurne vozače koji će direktno uticati na bezbjednost u saobraćaju. Ipak, u posljednje vrijeme su se pojavile priče da se testovi mogu namještati i pisati grafitnom olovkom, kako bi se kasnije ispravili, ili da je bilo slučajeva da se za polaganje ispita prve pomoći samo treba uplatiti novac, čime nema potrebe za izlaženjem na ispit.
Prema riječima Sretka Žmukića, pomoćnika kantonalnog ministra obrazovanja, nemoguće je izvršiti bilo kakvu malverzaciju prilikom polaganja vozačkih testova.
"Proces polaganja ovih testova je prebačen na naše ministarstvo, kako bi se u startu izbjegle malverzacije. Ispunjavanje testova je obavezno hemijskom olovkom, dok svaki test pregledavaju dva člana komisije, koja koriste crvene olovke, čime je mogućnost varanja svedena na minimum", objašnjava Žmukić.
Prema njegovim riječima, prije izlaska na polaganje testova, kandidatima se pročita pismo u kojem se pobliže upoznaju sa načinom polaganja. Osim ovoga, kandidati imaju tačne datume i termine polaganja, dok ispitivači ne poznaju sadržaj testova, niti znaju koji će kandidati izaći na polaganje.

Opširnije SUTRA u Oslobođenju.

"kandidati imaju tačne datume i termine polaganja, dok ispitivači ne poznaju sadržaj testova, niti znaju koji će kandidati izaći na polaganje." :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#185 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by madner »

Jos jedan primjer preseravanja u "borbi" protiv mita i korupcije. Cuj traje minimalno 6 mjeseci. :shock:

Pa bolje sto vise obuke uraditi odjednom a ne onih jadnih 30 casova razvuc :roll:
pshhh

#186 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by pshhh »

amrica wrote: Prema riječima Sretka Žmukića, pomoćnika kantonalnog ministra obrazovanja, nemoguće je izvršiti bilo kakvu malverzaciju prilikom polaganja vozačkih testova.
:lol: :lol: :lol: :lol: Stvarno kada ovako nesto procitam pomislim da ovi sto su gore, misle za nas obican narod da smo mi svi neko nepismeno Zambezi africko pleme. :lol: :lol: :lol: :lol:
amrica

#187 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by amrica »

Ovdje je izgleda jedini problem poloziti testove i proci prvu pomoc :roll: A nigdje voznje, 'vakih i 'nakih instruktora i kandidata, a komisija, pa stele, koverte, telefoni...

Ko ne moze da polozi testove, ne treba ni da vozi, nema tu "oborio me namjerno, a znao sam...."

A prva pomoc :-? Pa ne moze se napraviti doktor ili medicinska sestra na jednom kursicu. Zivoti zavise od toga. Primjer: osoba povrijedila kicmu, ali "pruzalac" prve pomoci to, naravno, ne zna nego joj hoce staviti udlagu na slomljenu ruku i napravi vise stete nego koristi pomjerajuci je.
Haettenschweiler

#188 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Haettenschweiler »

amrica wrote:Ovdje je izgleda jedini problem poloziti testove i proci prvu pomoc :roll: A nigdje voznje, 'vakih i 'nakih instruktora i kandidata, a komisija, pa stele, koverte, telefoni...

Ko ne moze da polozi testove, ne treba ni da vozi, nema tu "oborio me namjerno, a znao sam...."

A prva pomoc :-? Pa ne moze se napraviti doktor ili medicinska sestra na jednom kursicu. Zivoti zavise od toga. Primjer: osoba povrijedila kicmu, ali "pruzalac" prve pomoci to, naravno, ne zna nego joj hoce staviti udlagu na slomljenu ruku i napravi vise stete nego koristi pomjerajuci je.
Upravo tako amrice. Ovdje svak misli da mu je vozača neko bogom dato osnovno ljudsko pravo koje mu niko ne može uzeti. E pa nije, isto kao što matura/fakultet/maraton/fudbal/manekenstvo...nije za svakoga. Ako nisi tjelesno i umno sposoban da položiš vozački onda vozačke nećeš ni imati i zdrao. Imaš taban-trans, pedala-trans, babo-trans, rođak/prijatelj/muž/žena/javni saobraćaj-trans...ali jok, kod nas svaki papak može imati vozačku, maturu, mjesto u prvom timu, profesuru...i onda se čudimo što su nam na vlasti nesposobnjakovići.
plemba

#189 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by plemba »

ma i ovo je budalastina sa dugim polaganjem, cuj 6 mjeseci

ja sve zavrsio za mjesec dana (bukvalno)!

vozio 13 casova (iako sam platio svih 30 ili vec koliko ih je) i izasao pred komisiju i polozio... :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#190 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by corolla02 »

Haettenschweiler wrote:
amrica wrote:Ovdje je izgleda jedini problem poloziti testove i proci prvu pomoc :roll: A nigdje voznje, 'vakih i 'nakih instruktora i kandidata, a komisija, pa stele, koverte, telefoni...

Upravo tako amrice. Ovdje svak misli da mu je vozača neko bogom dato osnovno ljudsko pravo koje mu niko ne može uzeti. E pa nije, isto kao što matura/fakultet/maraton/fudbal/manekenstvo...nije za svakoga. Ako nisi tjelesno i umno sposoban da položiš vozački onda vozačke nećeš ni imati i zdrao. Imaš taban-trans, pedala-trans, babo-trans, rođak/prijatelj/muž/žena/javni saobraćaj-trans...ali jok, kod nas svaki papak može imati vozačku, maturu, mjesto u prvom timu, profesuru...i onda se čudimo što su nam na vlasti nesposobnjakovići.
prvo dodje papir :mrgreen: a poslje znanje i iskustvo dolazi :wink:
motachjointa

#191 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by motachjointa »

teAMICA wrote:
Haettenschweiler wrote:Neka se ljuti ko god hoće ali izreka " Svaki narod ima valadu kakvu zaslužuje" je 100% istinita.
Mislim, pogledajte samo postove, 9/10 forumaša je trebalo neku vrstu štele da bi položili vozački ispis :roll:
Ne želim da znam kako stvari stoje sa ozbiljnijim stvarima (upis na fakultet, advokatski, notarski, revizorski ispit...)!
A onda se čudimo što nam državu vode nesposobni rođaci, okorjeli kriminalci i slična bagra. Uz to se svako malo na ovom forumu pojavi tema tipa "pa do kada više","divljaci na cestama",...a 9/10 forumaša nije u stanju položiti hebeni vozački ispit bez štele. SRAMOTA!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jel mislis da ces bolje znati voziti ako polozis iz desetog puta posteno a ne iz prvog uz malu intervenciju (pa i zeljo placa da ima posteno suđenja sto ne bih i ja da imam postenu komisiju)? Jel treba da dopustim da me neki sumar iz komisije zlostavlja kako je njemu cejf, pravi spletke i smicalice, i sta god da uradis on moze da ti nađe manu tako da od prve posteno mozes poloziti al u curku. Ko tebi daje za pravo da kazes 9/10 forumasa ne moze poloziti bez stele? 9/10 MOŽE poloziti ali zahvaljujuci sistemu, raznoraznim komisijama i talovima na ispitima sve prolazi osim postenja! I na kraju opet ponavljam sto bih ja glumio postenjacinu i dopustio da me neki magarac pravi budalom, zasto bih gubio vrijeme i zivce ako znam da posteno i regularno ne mogu poloziti ne zbog sebe nego zbog necijih hirova, i drago mi je sto sam dao 100 km i polozio bez sikirancije, dok su postenjacine polagale iz 5 ili 6 puta (sigurno su tad bolje vozili nego prvi put) mada i tada zna biti intervencija.
I vi treba da odvagate stvari: vecina ljudi placa veze i stele ne zato sto je nesposobna da to regularno odradi nego zato da bi dobila posten i ravnopravan tretman koji zahvaljujuci truhlom sistemu posteno ne moze dobiti. I prestanite tu pricati o postenju i drzati nekom neka predavanja (svak se snalazi kako zna i moze). Zivili moralisti uvijek sam volio ove sto misle da su pokupili svu pamet svijeta. Ko o cemu, bosanac o postenju :mrgreen:
kockica_kockica

#192 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by kockica_kockica »

Retard koji je vjerojatno polozio preko stele, babo mu kupio autic da se voza po gradu, je u vecernjim satima sebe zakucao u naplatnu kucicu, udario u dva auta, povrijedio cini mi se dvoje ljudi, i sebe... J.A. ima 19 godina i nema mozga .... :x

POlaganje vozackog ispita je vrlo vazna stvar u zivotu svake osobe. Svaka osoba koja dobije vozacku dozvolu sa njom dobije i odgovornost prema sebi i prema drugima... Ja sam stekla utisak da 90% vozaca uopce ne misli ni o svom ni o zivotima oko sebe koje ugrozavaju svojom neodogovornom voznjom...

Ne polaze se ispit dzaba... Ispit ima svoju svrhu... Na zalost kod nas drzave nema, nema dovoljno kazni za retarde s pocetka posta....
chuchumbamayumbe

#193 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam položio iz petog puta, sa štelom.
Prva dva puta moja greška, druga 2 "na nacionalnoj osnovi", zadnji put ko iz pič*e odvez'o, još mi kažu što nam ba nisi rek'o da ti je taj i taj to i to?!
Mater him!
jedna tamo

#194 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by jedna tamo »

:lol: legenda čuči......gdje je pčelica?
atko

#195 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by atko »

kockica_kockica wrote:Retard ....
Prva rijec sve objasnjava ... vozacki nema veze sa tim sto je neko retard i sto nije jos napravio razliku izmedju playstationa i volana :wink:
kockica_kockica

#196 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by kockica_kockica »

atko wrote:
kockica_kockica wrote:Retard ....
Prva rijec sve objasnjava ... vozacki nema veze sa tim sto je neko retard i sto nije jos napravio razliku izmedju playstationa i volana :wink:

retardu je neko trebao rasčlaniti na proste faktore da nije isto playstation i volan od pravog auta i da playstation dozvoljava da se skrsis kako god zelis, a da s autom to ne mozes jer nemas kao macka 9 zivota... no ocigledno ga tome ni instruktor ni ponosni otac nisu naucili, a komisija uzela 2 - 3 joje u svoj dzep i pustili ga da polozi i dobije vozacku... sve su to lancane reakcije na postupke pojedinaca.. takvih je jako mnogo... na zalost... i da... neko je mogao prepoznati little retarda koji tezi da bude big retard u buducnosti...
atko

#197 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by atko »

@kockica_kockica... u sustini slazem se djelom sa tobom i sistem polaganja vozackog je djelom odgovoran... psiho test na ljekarskom je trebo da ga eliminise ... a poslije sta ce jadni instruktor ...
chuchumbamayumbe

#198 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by chuchumbamayumbe »

jedna tamo wrote::lol: legenda čuči......gdje je pčelica?
šljaka
8-)
Michun

#199 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Michun »

Polozila od prve, bez stele. Pitala instruktora jesam li spremna, on rekao jos 2 X po 2 casa i bices. I tako i bilo.
Postavljacu teme: idemo desno, idemo lijevo je znacilo prva desno pa onda prva lijevo. Uostalom, sad vozis po rutama pa bi trebalo da si znao gdje mozes i trebas ici. Al' ne beri brigu - sljedeci put prolazis :D
muha_sa

#200 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by muha_sa »

dva puta pao na testovima :-) na usmenom dobio pitanje-- dimenzije registarskih tablica :lol:
sad znam iz sna dimenzije :lol:
položio testove pa hekno jednom na vožnji--na popravnom i vožnju položim :D
doduše--sve je ovo bilo 1972-e :) ništa poligon--sjedeš pred "Zemaljskim" u ficu :D --dvojica milicionera s tobom i vozaj ih- :-) položi se dnevna---na nocnoj ih Vilsonovim provozaš i vozdra :D
Post Reply