od izvora ... :D ... dva putica ... :oops: ... !!!

Post Reply
livadic

#1 od izvora ... :D ... dva putica ... :oops: ... !!!

Post by livadic »

ZAVRŠENA OPERACIJA U FALLUJI - VIŠE OD 1.000 POGINULIH POBUNJENIKA
13. studenoga - Operacija u Falluji završena je i u tom gradu ima još samo nekoliko manjih pobunjeničkih uporišta koja ćemo uništiti u operaciji čišćenja, rekao je irački tajnik za nacionalnu sigurnost Kasem Daud na konferenciji za novinare u Bagdadu.

Dodao je da je tijekom napada na Falluju ubijeno više od tisuću pobunjenika, a 200 ih je zarobljeno.

Američki zapovjednik general Carter Ham rekao je da postoje mali izgledi da se pobunjenici, koji su pobjegli iz Falluje pred američkom ofenzivom, sada bore u Mosulu, gdje su dijelovi grada poslijepodne pali u ruke pobunjenika. Očekivali smo da će biti kretanja pobunjeničkih snaga iz Falluje u Mosul, ali ne u većem broju, dodao je Ham.
U Mosulu je u srijedu i četvrtak nastao kaos kada su skupine naoružanih muškaraca napala najmanje devet policijskih postaja, zapalivši ih i otuđivši iz njih oružje. (H/tv)

:D

http://www.hrt.hr/vijesti/

;)

kamo dalje ... :shock: :shock: :shock: ... ???!!!

;)
LudoALudjiJA

#2 Re: od izvora ... :D ... dva putica ... :oops: ... !!!

Post by LudoALudjiJA »

livadic wrote: kamo dalje ... :shock: :shock: :shock: ... ???!!!

;)
nije ti lako :( :( pola tri, a kuda dalje? :roll: :roll: odgovor bi znala frau livadic :oops: :oops: ali ona...opravdano, a kako drugacije :D izbiva :-D sto ti je kapitalizam i rad u tri smjene :sad: :D rekoh ti ja na onoj temi, u svemu sto narod prica ima istine :shock: nije dzaba ona prica o IT freaks koja zavrsava sa "cyber-sta?" :D :D
pa ti kontaj kamo dalje :D
ja odoh spavati ;)
laku noc zelim (sto li ne mogu naci onog andjelcica smajlija? sudbina, valjda. omen :( :D )
livadic

Post by livadic »

hladno ... :(

frau livadic [ mir na nju ... :oops: ] uopste ne radi ... ;)

a ja skidam neke filmove & programe sa neta ... :oops:

pa mi se jos ne spava ... :D

;)

lahka ti noc ... :)

nego ... :cry: ... sta je sa nasim amerima ... :)

oni nece na spavanje ... :evil: ... ali kuda da oni krenu nakon faludze ... u ovo gluvo doba ... :?

kuci ... mozda ... :oops: :oops: :oops: ... ???

;)

pitt

Post by pitt »

Po svoj prilici svratice do Mosula da se poselame sa rajom :D Izgleda da se raja iz Faluje tamo preselila :(
livadic

Post by livadic »

to k'o kod nas ... :D

u dobra stara vremena ... :oops:

kad odradimo stelex ... :-) :-) :-)

... skoknemo jos malo u bb ... :D

;)

Engram::X

Post by Engram::X »

pitt wrote:Po svoj prilici svratice do Mosula da se poselame sa rajom :D Izgleda da se raja iz Faluje tamo preselila :(
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

haman mi se pravdas, a nema potrebe :? cudan si ti neki insan, ali sasvim obican IT freak :D
livadic wrote: hladno ... :(

frau livadic [ mir na nju ... :oops: ] uopste ne radi ... ;)

a ja skidam neke filmove & programe sa neta ... :oops:

pa mi se jos ne spava ... :D
na to sam ja i mislio, kompjuteras moj :D a i narod u onoj prici o IT freaks, a koja zavrsava sa "cyber-sta" :D upravo na to ;)
livadic wrote: a ja skidam neke filmove & programe sa neta ... :oops:
eee, frau hladno, a ti skidas... :? filmove :shock: ...u pola tri :shock: umjesto da skidas... :roll: paucinu ;) koja se naFatava :oops: kako je vec dogovor o... :-? podjeli kucnih poslova 8) pao :lol: onda kad ste potpisali ugovor :o o podjeli prava i obaveza :P
aaaaaaj ti, IT :D
livadic wrote: nego ... :cry: ... sta je sa nasim amerima ... :)

cuj vasi. dosli u kosovsku avliju i preletjeli iznad ereske, a ti odmah da su vasi. :? ;) odmah ih zoves oslobodiocima :D
livadic wrote:oni nece na spavanje ... :evil: ... ali kuda da oni krenu nakon faludze ... u ovo gluvo doba ... :?
jes da su "vasi" ;), ali nije red da tebi dodju na konak :roll: kasno. a ni ti ih ne bi mogao usluziti ;) serbetom i himberom :x jer skidas filmove :razz:
livadic wrote:kuci ... mozda ... :oops: :oops: :oops: ... ???

;)

ama jok, kazem ti ja da je kasno, ne zovi ih, da su stoput tvoji ;)
livadic

Post by livadic »

sta se odmah bunis ... :oops:

i vama je lepi suljo naredio da se mora voljeti amere ... :shock:

ali ... :D ... vama to bas nikako ne ide ... :roll:

;)
livadic

Post by livadic »

mosul ... :oops: :oops: :oops:

;)

Čišćenje sunitskog pobunjeničkog uporišta Falluje, u kojoj su američke i regularne iračke snage u subotu završile veliku ofenzivu, trajat će četiri-pet dana, izjavio je za francuski AFP pukovnik američkih marinaca Mike Shupp, a istodobno je objavljeno da je iračka nacionalna garda ponovo preuzela kontrolu nad Mosulom.

Zapovjednik američkih marinaca u gradu Richard Natonski izjavio je ranije da je u napadu na Falluju ubijeno 1.200 iračkih pobunjenika.

Američki brigadni general Carter Ham izjavio je za Reuters da su iračke regularne snage ponovo preuzele kontrolu nad Mosulom, nakon što su pobunjenici u srijedu i četvrtak izazvali kaos u gradu. Najmanje devet od 33 policijske postaje u gradu tom su prigodom pale u pobunjeničke ruke. Vijesti da je Mosul izvan naše kontrole bile su pretjerane, ali ti dvodnevni događaji svakako su izazvali zabrinutost za sigurnost u gradu, rekao je Ham. (H/tv)

;)
Engram::X

Post by Engram::X »

livadic wrote:mosul ... :oops: :oops: :oops:

;)

Čišćenje sunitskog pobunjeničkog uporišta Falluje, u kojoj su američke i regularne iračke snage u subotu završile veliku ofenzivu, trajat će četiri-pet dana, izjavio je za francuski AFP pukovnik američkih marinaca Mike Shupp, a istodobno je objavljeno da je iračka nacionalna garda ponovo preuzela kontrolu nad Mosulom.

Zapovjednik američkih marinaca u gradu Richard Natonski izjavio je ranije da je u napadu na Falluju ubijeno 1.200 iračkih pobunjenika.

Američki brigadni general Carter Ham izjavio je za Reuters da su iračke regularne snage ponovo preuzele kontrolu nad Mosulom, nakon što su pobunjenici u srijedu i četvrtak izazvali kaos u gradu. Najmanje devet od 33 policijske postaje u gradu tom su prigodom pale u pobunjeničke ruke. Vijesti da je Mosul izvan naše kontrole bile su pretjerane, ali ti dvodnevni događaji svakako su izazvali zabrinutost za sigurnost u gradu, rekao je Ham. (H/tv)

;)

slozit cete se kolega

da amerikanci vise ne znaju sta govore

a jos manje...sta se desava

oportunist

Post by oportunist »

koliko smo puta u poslednjih pet dana culi da su ameri u Faludzi, pa opet napadaju , pa opet , "napadaju dzepove"
Image
"ciste" grad avijaciom ????? isto ko da kopate nos motornom pilom ???????? a omjer poginulih i ranjenih je smjesan , ovih 38 vojnika je vjerovatno pokvarilo stomak , 275 je uganulo nogu dok su preskakali preko zice ???:)

a da neide kako treba dokaz je i ovo
Image
livadic

Post by livadic »

Engram::X wrote:
livadic wrote:mosul ... :oops: :oops: :oops:

;)

;)

slozit cete se kolega

da amerikanci vise ne znaju sta govore

a jos manje...sta se desava

faludza je zauzeta ... :x

... vec treci put ... :cry:

:(

:cry:
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

livadic wrote:
faludza je zauzeta ...

... vec treci put ...
Kako stvari stoje, a inace stoje lose po okupatora... 8-)

Faludza ce biti drugi Staljingrad... :shock:

Zauzimati ce Faludju jos 5 puta do konacnog sloma... 8)

okupatorske sile... :D
livadic

Post by livadic »

sada su otkrili neke podzemne hodnike ... :oops:

pa dok jos to pociste ... :)

i ... :D ... svi dobri ... ;)

;)
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

livadic wrote:sada su otkrili neke podzemne hodnike ...
pa dok jos to pociste ...
i ... ... svi dobri ...
Za tri mjeseca hajde Jovo nanovo... :D :shock:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

livadic wrote:to k'o kod nas ... :D

u dobra stara vremena ... :oops:

kad odradimo stelex ... :-) :-) :-)

... skoknemo jos malo u bb ... :D

;)

da mi je znati gdje si ti obitavao u stelex-u?? iza kojeg zvuchnika :D
manijak1

Post by manijak1 »

Faluja nije zauzeta :x :x :x :x ja pitao Husu :D :D
ake

Post by ake »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
livadic wrote:sada su otkrili neke podzemne hodnike ...
pa dok jos to pociste ...
i ... ... svi dobri ...
Za tri mjeseca hajde Jovo nanovo... :D :shock:
vidim da bi ti to volio, tj jos jednom da je poravnaju :oops:
Post Reply