Od Beca da je do Grmeca... jos nekako. Ali... Sarajevo?
- uvjek dobar gost
Neka ga se ofarba u konstitutivne boje i vrati Beču... ljudi znaju cijeniti takve stvari...
A mi svako u šake svoj konstitutivni instrument i na prelo....
-
Stari
Premda sam sam sebi prije izvijesnog vremena obecao da se vise necu javljati na ozbiljne teme ...(a ovu je pokrenuo moj dragi zemo Fair ...dakle ozbiljna je) ... ovdje mi vrag neda mira te cu ipak nesto primjetit.
Procitao sam od strane Fair Lifea prilozeni clanak ....pomno...i primjetio da bi autor clanka trebao izvrsiti neke korekcije vizavi stanovitih protivrjecnosti koje se u njemu nalaze.
Dakle ako klavir stoji prekriven u cosku menze doma armije onda je malo besmislena fraza da tamo, isti taj klavir, samo kupi prasinu. Halo ljudi, kako to niko od vas nije primjetio....pa lijepo stoji ...klavir je prekriven ...a ako je prekriven onda ne moze kupiti prasinu. ....Ili sam ja opet nesto krivo presabrao u svemu ovome.
Procitao sam od strane Fair Lifea prilozeni clanak ....pomno...i primjetio da bi autor clanka trebao izvrsiti neke korekcije vizavi stanovitih protivrjecnosti koje se u njemu nalaze.
Dakle ako klavir stoji prekriven u cosku menze doma armije onda je malo besmislena fraza da tamo, isti taj klavir, samo kupi prasinu. Halo ljudi, kako to niko od vas nije primjetio....pa lijepo stoji ...klavir je prekriven ...a ako je prekriven onda ne moze kupiti prasinu. ....Ili sam ja opet nesto krivo presabrao u svemu ovome.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ali se moramo dogovoriti da li su gusle vekovni srBski instrument, ili su fakat dosle ovamo sa turcima...uvjek dobar gost wrote:Neka ga se ofarba u konstitutivne boje i vrati Beču... ljudi znaju cijeniti takve stvari...
A onda mozemo da se naguramo po troje u taksi, odemo na sendvic kod Trovaca i pocnemo strajk gladju...
- muha_sa
u krivu siStari wrote:Premda sam sam sebi prije izvijesnog vremena obecao da se vise necu javljati na ozbiljne teme ...(a ovu je pokrenuo moj dragi zemo Fair ...dakle ozbiljna je) ... ovdje mi vrag neda mira te cu ipak nesto primjetit.
Procitao sam od strane Fair Lifea prilozeni clanak ....pomno...i primjetio da bi autor clanka trebao izvrsiti neke korekcije vizavi stonovitih protivrjecnosti koje se u njemu nalaze.
- uvjek dobar gost
Dva tipa gusala i jedan saz... i udri dok se boje ne rastope.....mIRCerka wrote:ali se moramo dogovoriti da li su gusle vekovni srBski instrument, ili su fakat dosle ovamo sa turcima...uvjek dobar gost wrote:Neka ga se ofarba u konstitutivne boje i vrati Beču... ljudi znaju cijeniti takve stvari...
A onda mozemo da se naguramo po troje u taksi, odemo na sendvic kod Trovaca i pocnemo strajk gladju...
Samo onda trebamo bojkotovati EU, da nam ne utiču na naslijeđe...
- sinus
Možda će neki smatrati glupim ovo što ću da napišem ali ja ću ipak da napišem.
Pošto mi kao mali ljudi ne možemo ama baš ništa da uradimo da bi recimo taj klavir dobio zasluženo mjesto u nekoj kulturnoj ustanovi. Mogu novinari barem da ukažu, posrame i postide gradonačelnicu (iako nema ni obraza ni stida). A kako? Pa kako sam pročitao u uvodnom tekstu u Sarajevo dolazi predsjednica parlamenta regije Beč, a domaćin će joj biti gradonačelnica Kokoška. A koliko znam takvi događaji se ne odvijaju bez prisustva novinara koji i pitanja postavljaju prisutnima. I kako sam već naveo ako se ne može uraditi ništa više, može to da se vrlo jednostavno ukaže gošći iz Beča šta se desilo sa klavirom.
Pošto mi kao mali ljudi ne možemo ama baš ništa da uradimo da bi recimo taj klavir dobio zasluženo mjesto u nekoj kulturnoj ustanovi. Mogu novinari barem da ukažu, posrame i postide gradonačelnicu (iako nema ni obraza ni stida). A kako? Pa kako sam pročitao u uvodnom tekstu u Sarajevo dolazi predsjednica parlamenta regije Beč, a domaćin će joj biti gradonačelnica Kokoška. A koliko znam takvi događaji se ne odvijaju bez prisustva novinara koji i pitanja postavljaju prisutnima. I kako sam već naveo ako se ne može uraditi ništa više, može to da se vrlo jednostavno ukaže gošći iz Beča šta se desilo sa klavirom.
-
in33sa
Uostalom, mozemo mi biti ogorceni i zgadjeni samom pojavom SA gradonacelnice, ali kad vidim sta je SDP nudio za gradonacelnika, sipljivog starca koji na svakoj bozijoj sjednici izgleda kao da je zaspao u stolici, a opcenito odaje dojam starog senilnog djedice kojem unuci kradu penziju dok on spava u stolici.... kuda dalje....
Ovo je cisto osvrt na cinjenicu da klavir prasinu ne kupi tek tako, igrom slucaja.
Ovo je cisto osvrt na cinjenicu da klavir prasinu ne kupi tek tako, igrom slucaja.
-
callmethebreeeze
#38 Re: Od Beca da je do Grmeca... jos nekako. Ali... Sarajevo?
najbolji inzinjer, uskoro i najbolji koncertni pijanista, sve u legalno izgradjenoj kuci na poljinama, za gradnju iste se naravno godinama od usta izdvajalo.muha_sa wrote:sta imaju Sarajlije s tim klaviromFair Life wrote:Sarajlije drage... sramota do neba.![]()
svakako ce zavrsit kod Vishegradjanina Brankovica na Poljinamane vjerujem da ce jadnicak znat odakle on--njegovo velicanstvo klavir--tu
a mozda ga i svastika dobije na poklon, hudnica bez posla, da je malo vedrine u zivot unese.
- upala
Pa semiha se pokazala u par navrata kao prava "gradonacelnica"
Sjetite se samo proslogodisnjih ukrasa za novu godinu, kako je sarajevo jadno izgledalo
Pa kad je ricard gir dosao, ona mu poklonila sliku sa svojim portretom i potpisom
tragikomicno
i sta ona zna o beckom klaviru, zapravo uopce o klaviru
ehhhhhhhh
Sjetite se samo proslogodisnjih ukrasa za novu godinu, kako je sarajevo jadno izgledalo
Pa kad je ricard gir dosao, ona mu poklonila sliku sa svojim portretom i potpisom
tragikomicno
i sta ona zna o beckom klaviru, zapravo uopce o klaviru
ehhhhhhhh
-
Homer_Simpson
Jel ovo istina?!upala wrote:Pa kad je ricard gir dosao, ona mu poklonila sliku sa svojim portretom i potpisom
Fakat,jel ovo istina... ja propustio...
o majko....
- uvjek dobar gost
danas smo svi nezainteresovani i boli nas QURAc za sve oko nas... i zato nam i jeste ovako kako nam je.. i trebamo svi preći sa riječi na djela... jer ovo fakat nema smisla...
a što se tiče Semihe B. hvala joj na svemu što nije uradila, a za uklanjanje "sarajevskih ruža" će ići bogu na istinu... jer to je nešto što joj ja halaliti neću nikada...
a svi Vi koji se hvalite patriotizmom stranke za koju glasate... znajte da je taj isti patriotizam nestao zbog stranke (stranki) za koju glasate....
Hvala ti stranko demokratske akcije jer si usrala sve što se usrati moglo, no imala si i pomoć sviju ostalih a ponajviše tvojih koalicionih stranaka... da više ne kakim jer nije politika... Semiha B. svaka ti dala samo daj ostavku na poziciju koju obavljaš.....
- lady midnight
a zar to menza Doma armije nije kulturna institucija 
shta je onda sa kulturom kuhanja
:D:D
p.s. ovi shto javno prodaju svoje chasno hercegovachko porijeklo za komadic sarajevskog papira - da se ja pitam, odsvirali bi vi klavir meni
:D
shta je onda sa kulturom kuhanja
p.s. ovi shto javno prodaju svoje chasno hercegovachko porijeklo za komadic sarajevskog papira - da se ja pitam, odsvirali bi vi klavir meni
-
basta sljezove boje
Dom Armije je nekadasnji Dom JNA?
koliko se sjecam, tamo su se nekada odrzavali koncerti ozbiljne muzike. Ja sam kao dijete gledala operu Trubadur cak i u Domu milicije
a tek koncerata po domovima kulture, Trasa, Vaso Pelagic, Hrasno
koliko se sjecam, tamo su se nekada odrzavali koncerti ozbiljne muzike. Ja sam kao dijete gledala operu Trubadur cak i u Domu milicije
a tek koncerata po domovima kulture, Trasa, Vaso Pelagic, Hrasno
- muha_sa
zdaga,midaj dnuje kijura limtemozoom66 wrote:kad je 100% lepi (und tadashnji mu big boss) sharnuo dejton, sharrnuo mi je, kao i mnogim drugim, cagu da mogu bidnuti odakleN hocu inkluding rajvosarajanin..lady midnight wrote:a zar to menza Doma armije nije kulturna institucija
shta je onda sa kulturom kuhanja![]()
![]()
p.s. ovi shto javno prodaju svoje chasno hercegovachko porijeklo za komadic sarajevskog papira - da se ja pitam, odsvirali bi vi klavir meni![]()
:D
- DaysleepeR
Bio sam poprilicno organizaciono involviran u dolazak tog klavira i ostale propretne aktivnosti i nije ovo jedini ciganluk.
Naime, svecana vecera na kojoj je gradonacelnik Beca trebao svecano da uruci klavir Gradu, se odzala dan ili dva nakon tragedije sa pozarom u djecijem domu Ljubica Ivezic te je organizator odlucio da se svecana vecera pretvori u donatorsku gdje bi svi ugledni pozvani gosti (a pozvana je sva krema i elita grada) dali dobrovoljne novcane priloge za pomoc u tragediji koja je svakoga potresla.
Sta da vam kazem, pola zvanica je otkazalo dolazak...
Naime, svecana vecera na kojoj je gradonacelnik Beca trebao svecano da uruci klavir Gradu, se odzala dan ili dva nakon tragedije sa pozarom u djecijem domu Ljubica Ivezic te je organizator odlucio da se svecana vecera pretvori u donatorsku gdje bi svi ugledni pozvani gosti (a pozvana je sva krema i elita grada) dali dobrovoljne novcane priloge za pomoc u tragediji koja je svakoga potresla.
Sta da vam kazem, pola zvanica je otkazalo dolazak...
- Fair Life
Prekriven je da se skloni od ociju... da se na njega zaboravi.muha_sa wrote:u krivu siStari wrote:Premda sam sam sebi prije izvijesnog vremena obecao da se vise necu javljati na ozbiljne teme ...(a ovu je pokrenuo moj dragi zemo Fair ...dakle ozbiljna je) ... ovdje mi vrag neda mira te cu ipak nesto primjetit.
Procitao sam od strane Fair Lifea prilozeni clanak ....pomno...i primjetio da bi autor clanka trebao izvrsiti neke korekcije vizavi stonovitih protivrjecnosti koje se u njemu nalaze.
Dakle ako klavir stoji prekriven u cosku menze doma armije onda je malo besmislena fraza da tamo, isti taj klavir, samo kupi prasinu. Halo ljudi, kako to niko od vas nije primjetio....pa lijepo stoji ...klavir je prekriven ...a ako je prekriven onda ne moze kupiti prasinu. ....Ili sam ja opet nesto krivo presabrao u svemu ovome.on nije prekriven da se ne uprashi vec da bi se lakshe na poljine prebacio
jal tu negdje
svejedno