Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Alfons Kauders

#126 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:haj sto lazes... vec sto pojma nemas... :D
Ok, Mirnese, hajde nam ti objasni šta podrazumjevaju upute zemljama članicama i kako će izgledati sad? Hajde, živ bio. NItko ne zna kakve će metode svaka zemlja primjenjivati u provjerama, evo, naš vrli pravnik MIrnes zna

Hajde, sva sam se pretvorila u oko, da pročitam umne expertize >Mirnesovog kolege kvazi pravnika
drzavama je ostavljeno diskreciono pravo da djeluju po uputama... do crne liste FATF necemo stici osim ako covicu fakat vrane nisu popile mozak (a nisu jer smo gledali slicno kurcenje i ranije)... tako da ce zakon proci 6.6... a onda cemo pojedinacno obavijestiti druge drzave zato jer se moneyval nece sastajati do septembra...

nadam se da je bilo dovoljno kratko i jasno
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#127 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:drzavama je ostavljeno diskreciono pravo da djeluju po uputama.
.

Isto sam ja napisala, samo si prepisao, a ja kao pojma nemam :D E, Mirnese, Mirnese... crni Mirnese..
Alfons Kauders wrote: do crne liste FATF necemo stici osim ako covicu fakat vrane nisu popile mozak (a nisu jer smo gledali slicno kurcenje i ranije).
Boli me ... jel lista crna ili bijela, ako će mi kupca provjeravati jel pere lovu , boli nekog kome šalje tetka jel crna, bijela ili žuta lista kad mu uspori tranfer preko western uniona, a njemu se žuri da jede, da kupi cipele, da plati školarinu... ..
Alfons Kauders wrote: tako da ce zakon proci 6.6... a onda cemo pojedinacno obavijestiti druge drzave zato jer se moneyval nece sastajati do septembra...
Ma, kako da ne, sve države će vjerovati Zlayi kad ih nazove, :lol: :lol: :lol: , a ne pismenim uputama. samo čekaju da hin zovne
Alfons Kauders wrote:nadam se da je bilo dovoljno kratko i jasno
Ni kratak, još manje jasan. Sem što si djelimice prepisao što sam napisala oko svake zemlje članice, ostalo je bilo politikanstvo. Ipak, jedno jesi, prvi put si uspio da budeš duhovit i da se nasmijem tvom postu. Upinješ se godinama, ali humor ti nije jača strana. Izgleda da napreduješ
Hvala, tako sam i mislila da briljira znanjem Mirnes Ajanović vrli pravnik :izet:
Alfons Kauders

#128 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:drzavama je ostavljeno diskreciono pravo da djeluju po uputama.
.

Isto sam ja napisala, samo si prepisao, a ja kao pojma nemam :D E, Mirnese, Mirnese... crni Mirnese..
Alfons Kauders wrote: do crne liste FATF necemo stici osim ako covicu fakat vrane nisu popile mozak (a nisu jer smo gledali slicno kurcenje i ranije).
Boli me ... jel lista crna ili bijela, ako će mi kupca provjeravati jel pere lovu , boli nekog kome šalje tetka jel crna, bijela ili žuta lista kad mu uspori tranfer preko western uniona, a njemu se žuri da jede, da kupi cipele, da plati školarinu... ..
Alfons Kauders wrote: tako da ce zakon proci 6.6... a onda cemo pojedinacno obavijestiti druge drzave zato jer se moneyval nece sastajati do septembra...
Ma, kako da ne, sve države će vjerovati Zlayi kad ih nazove, :lol: :lol: :lol: , a ne pismenim uputama. samo čekaju da hin zovne
Alfons Kauders wrote:nadam se da je bilo dovoljno kratko i jasno
Ni kratak, još manje jasan. Sem što si djelimice prepisao što sam napisala oko svake zemlje članice, ostalo je bilo politikanstvo. Ipak, jedno jesi, prvi put si uspio da budeš duhovit i da se nasmijem tvom postu. Upinješ se godinama, ali humor ti nije jača strana. Izgleda da napreduješ
Hvala, tako sam i mislila da briljira znanjem Mirnes Ajanović vrli pravnik :izet:
onda nastavi s kmechanjem, ja sam ti rekao sta ce biti, kao sto si i trazila...

preko vikedna sam javio kolegama vani da ce mozda biti problema s isplatama sljedeci mjesec, ali niko nije pretjerano zabrinut... al et, ti si veci strucnjak pa daj napisi umjesto mene mail i objasni im sta ce se zapravo desiti... jer ja sam nako iz zajebancije to pisao, nisam nista provjerio, niti imam pojma o cemu pricam, nit imam skole i radnog iskustva...

al kata zna, ko i sve ostalo... katica za sve... :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#129 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Chmoljo »

:zoka:

btw

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Strahinja M
lua

#130 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by lua »

Ne znam šta se čudite. 20 godina vladajuća elita (jest ovo smiješna jezička konstrukcija, kad vidiš ko ju ovdje predstavlja) od ove države pravi vic. Ni oko čeg kvalitetnog se nisu dogovorili što bi na mene kao mlađu osobu u ovoj državi imalo pozitivan uticaj, osim oko bezviznog režima, baš im hvala. Prema tome nema razloga za brigu, ne znam još šta će ovo konkretno značiti, možda ne mognem preko e-baya više kupovati igrice. Nema veze, nema veze. Ići ću u džamiju. :thumbup:
Bodkin

#131 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Bodkin »

Jel od vas iko cuo za fatf prije ovoga? Kad je osnovan, gdje je srediste i pod cijom je upeavom i po cijim direktivama radi?
Akibh

#132 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Akibh »

Alfons Kauders wrote: jer ja sam nako iz zajebancije to pisao, nisam nista provjerio, niti imam pojma o cemu pricam, nit imam skole i radnog iskustva...
Od svega, ja bih u ovo povjerovao...
O'zone
Globalni moderator

#133 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by O'zone »

Bodkin wrote:Jel od vas iko cuo za fatf prije ovoga? Kad je osnovan, gdje je srediste i pod cijom je upeavom i po cijim direktivama radi?
Ja jok.

Ali eto dobišmo još pet dana roka da usvojimo zakon. Zlaja kaže borio se ko lav da ne uđemu u SIVU a ne CRNU zonu ali eto veli i to je veliko sranje.

Uglavnom cirkus nastavlja dalje :izet: :izet: :izet: :izet:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/moneyval ... /140602076
Itakoto

#134 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Itakoto »

Varam li se ili vi na svakoj temi iste argumente koristite? Dodik, Cova, SDA, SDP... :roll:
Hafis

#135 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:I onda nas dođe Hafis and co. uvjeravati kako Hrvati (političari i narod) žele dobro BiH.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dom-naro ... /140606072

Dom naroda danas nije ispunio drugi uslov Moneyvala, BiH prijeti crna lista

Gdje mi je ovaj kolega s katedre za kroatologiju, odsjek stari žičani instrumenti i još stariji šlageri?
Izgleda da ipak nije bilo do Čovića, već do samog Doma. Ovako bi isto bilo i u prošli petak, a možda i gore.
Itakoto

#136 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Itakoto »

Velike razlike izmedju "ovih" i "onih" dusmana. Jedno te isto, moj Hafise. :-)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/delegati ... /140606083
Hafis

#137 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by Hafis »

Itakoto wrote:Velike razlike izmedju "ovih" i "onih" dusmana. Jedno te isto, moj Hafise. :-)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/delegati ... /140606083
Znam ja to sve.
Ali jednostavno ne mogu odoljeti, a da ne pecnem malo ove sveznadare kroatologe.
Vidiš lika gore, čitavu hipotezu razradio. A da tek vidiš ''teorija'' na temi o Hrvatskoj. Uvijek isti instrument i jedna te ista žica :)
ex-Efendija

#138 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a

Post by ex-Efendija »

hellue wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I onda nas dođe Hafis and co. uvjeravati kako Hrvati (političari i narod) žele dobro BiH.
I zeljeli su dok im SDP nije izmislio Zeljka Komsica, za ovo su krivi glupi bosnjaci koji su glasali za Komsica
latini, stare varalice, zele dobro jedino sebi, zaboli ih za BiH. Hafize, stidi se i nicka i ideologije koju zastupas !
Post Reply