Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
- BHCluster
#1 Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Bosna i Hercegovina je trebala usvojiti zakon o sprjecavanju pranja novca i financiranja terorizma... Od 01.06.2014 Bosna i Hercegovina se definira kao nesigurna zemlja s kojom se sve financijske transakcije moraju obavljati po posebnim procedurama i uz dodatne provjere.
Neko se malo preracunao.
Neko se malo preracunao.
- It_is_a_Leclerc
#2 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
I onda nas dođe Hafis and co. uvjeravati kako Hrvati (političari i narod) žele dobro BiH.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 01/06/2014 00:57, edited 1 time in total.
-
loool
#3 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
jebu li nas smradovi a vi opet glasajte za njih,pleme im jebem.
svi su ista govna.
svi su ista govna.
-
jastuk1
#4 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
E pa nisu svi ista govna. Ja nisam izlazio na izbore par zadnjih izbora. Reko da vidim hoćeli se anti BiH snage imalo urazumiti. Al naravno yok, ovo sve što se izdešavalo od zadnjih mjeseci i paljevine i pokušaj državnog udara - definitivno moram izaći jesenas. Maltretiranje države prvo kroz Federalnu vladu, pa kroz 'Sejdić-Finci', pa kroz mehanizam koordinacije, a evo sat i kroz ovu crnu listu. PA DOOOKLE VIŠEEE DOOOKLEEE.loool wrote:jebu li nas smradovi a vi opet glasajte za njih,pleme im jebem.
svi su ista govna.
Anti Bosanske snage jačaju eksponencijalnom brzinom i meni se više povraća, po-vra-Ča od tolikih idijotluka.
It_is_a_Leclerc, sa g. H. je grehota, grehota polemisat jer uživa u dezavuisanju.
- muha_sa
#5 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
sve dok nam oni koji su nam natakarili ludjacku dejtonsku košulju istu ne skinu.jastuk1 wrote:E pa nisu svi ista govna. Ja nisam izlazio na izbore par zadnjih izbora. Reko da vidim hoćeli se anti BiH snage imalo urazumiti. Al naravno yok, ovo sve što se izdešavalo od zadnjih mjeseci i paljevine i pokušaj državnog udara - definitivno moram izaći jesenas. Maltretiranje države prvo kroz Federalnu vladu, pa kroz 'Sejdić-Finci', pa kroz mehanizam koordinacije, a evo sat i kroz ovu crnu listu. PA DOOOKLE VIŠEEE DOOOKLEEE.loool wrote:jebu li nas smradovi a vi opet glasajte za njih,pleme im jebem.
svi su ista govna.
Anti Bosanske snage jačaju eksponencijalnom brzinom i meni se više povraća, po-vra-Ča od tolikih idijotluka.
It_is_a_Leclerc, sa g. H. je grehota, grehota polemisat jer uživa u dezavuisanju.
do tad rahat patnja, što reko uvaženi forumaš zavrzlama
- mayab
#6 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Samo molim te nemoj i ti Hrvate poistovjecivati sa Kradezeom (HDZ) i njihovim psihopatskim vođom Draganom ČovićemIt_is_a_Leclerc wrote:I onda nas dođe Hafis and co. uvjeravati kako Hrvati (političari i narod) žele dobro BiH.
- Drvosjeca iz Dejcica
#7 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Ja se ipak nadam da će taj zakon svojiti sutra i da nećemo završiti na toj listi.
- šrilančananin
#8 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Jednom sam iz zajebancije prije dvije godine rekao da ce BiH sa Zlajinim SDP-om uci u rang sa Sjevernom Korejom.
Predvidljivost?
Predvidljivost?
- Alfons Kauders
#9 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
ma ja
svi su krivi
sem covica
samo sto su neki zaboravili staru narodnu - sve se vraca sve se placa
(s kamatama)
svi su krivi
sem covica
samo sto su neki zaboravili staru narodnu - sve se vraca sve se placa
(s kamatama)
-
hellue
#10 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
I zeljeli su dok im SDP nije izmislio Zeljka Komsica, za ovo su krivi glupi bosnjaci koji su glasali za KomsicaIt_is_a_Leclerc wrote:I onda nas dođe Hafis and co. uvjeravati kako Hrvati (političari i narod) žele dobro BiH.
- Drvosjeca iz Dejcica
#11 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Istina da je Zlatko izgubio svaki kredibilitet predstavnika socijaldemokratije u BiH ali ne vidim u ovom konkretnom slučaju njegovu krivicu.šrilančananin wrote:Jednom sam iz zajebancije prije dvije godine rekao da ce BiH sa Zlajinim SDP-om uci u rang sa Sjevernom Korejom.
Predvidljivost?
- _mufljuz_
#12 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
ja bi volio da nam se uvedu ekonomske sankcije ko Srbiji 90ih pa da narodu dodje iz guzice u glavu konacno
-
hellue
#13 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Osim sto je uveo Lijanovice i Budimira u vlast umjesto HDZ-a...druge krivice nemaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Istina da je Zlatko izgubio svaki kredibilitet predstavnika socijaldemokratije u BiH ali ne vidim u ovom konkretnom slučaju njegovu krivicu.šrilančananin wrote:Jednom sam iz zajebancije prije dvije godine rekao da ce BiH sa Zlajinim SDP-om uci u rang sa Sjevernom Korejom.
Predvidljivost?
- Alfons Kauders
#14 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
ma jahellue wrote:I zeljeli su dok im SDP nije izmislio Zeljka Komsica, za ovo su krivi glupi bosnjaci koji su glasali za KomsicaIt_is_a_Leclerc wrote:I onda nas dođe Hafis and co. uvjeravati kako Hrvati (političari i narod) žele dobro BiH.
mozda je kriv i becirovic sto je umro, ili tihic sto je na samrti?
- Sezam
#15 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Mrska dijaspora potrebnija no ikad 
-
hellue
#16 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Ma kakvi oni ali Lijanovici i Budimir sigurno mogu biti dodatni motiv za ovoAlfons Kauders wrote:ma jahellue wrote:I zeljeli su dok im SDP nije izmislio Zeljka Komsica, za ovo su krivi glupi bosnjaci koji su glasali za KomsicaIt_is_a_Leclerc wrote:I onda nas dođe Hafis and co. uvjeravati kako Hrvati (političari i narod) žele dobro BiH.
-
Bodkin
#17 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Nikad je nece sami skinuti. A i svakako je to izmisljeni pojam da bi se skinula odgovornost sa politicara. Mogu oni svasta napraviti i ovako samo je lakse srati kako je nemoguce dok uzimaju 10-ak milja mjesecnomuha_sa wrote:sve dok nam oni koji su nam natakarili ludjacku dejtonsku košulju istu ne skinu.jastuk1 wrote:E pa nisu svi ista govna. Ja nisam izlazio na izbore par zadnjih izbora. Reko da vidim hoćeli se anti BiH snage imalo urazumiti. Al naravno yok, ovo sve što se izdešavalo od zadnjih mjeseci i paljevine i pokušaj državnog udara - definitivno moram izaći jesenas. Maltretiranje države prvo kroz Federalnu vladu, pa kroz 'Sejdić-Finci', pa kroz mehanizam koordinacije, a evo sat i kroz ovu crnu listu. PA DOOOKLE VIŠEEE DOOOKLEEE.loool wrote:jebu li nas smradovi a vi opet glasajte za njih,pleme im jebem.
svi su ista govna.
do tad rahat patnja, što reko uvaženi forumaš zavrzlama
- notsure
#18 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Zamisli da u USA crnci smiju glasati samo za crnce. I onda dođe Michael Jackson pa se crnci zbune, je r ne znaju smiju li ga zaokružiti... ne zna se koje je boje.hellue wrote:I zeljeli su dok im SDP nije izmislio Zeljka Komsica, za ovo su krivi glupi bosnjaci koji su glasali za KomsicaIt_is_a_Leclerc wrote:I onda nas dođe Hafis and co. uvjeravati kako Hrvati (političari i narod) žele dobro BiH.
E tako su nama ti isti Ameri skrojili Dayton, samo što rase nisu rase nego "konstitutivni narodi". Takva segregacija opečaćena ustavom nigdje na svijetu više ne postoji. Ameri nam ga nametnuli pa se povukli, uvalili EU, i onda nam zajedno USA/EU kažu "samo se vi dogovorite, mi ćemo sve prihvatiti što se vi dogovorite". Licemjerno i pogano. Da smo se mogli dogovoriti, ni rata ne bi bilo.
Na referendumskom listiću 92 pisalo je "jeste li da BiH bude zemlja GRAĐANA, srba, hrvata, bošnjaka i ostalih". I mi zaokružili da jesmo. Miloševiću se to ne svidi pa Raši posla tenkove. I onda nam nakon 3 godine rata Ameri naprave državu u kojoj nema ni Građana ni Ostalih. Baš im hvala, nek je nose kući ovakvu kakva je.
- R2D2_SA
#19 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Kako smo samo glup narod. Nije usvojeno nesto na nivou BiH mi odmah krivimo nase, bez imalo razmisljanja, bez da se imalo prvo informisemo sta se desilo. Krivcu su u RS. Nisu da se usvaja jer se po njima radi o prenosu nadleznosti sa entiteta na BiH. Nadjite sta su Dodik i Majkicka govorili par mjeseci ranije. Popustili sada kad je rok isticao, da bi mogli kod svojih da se pravdaju da su popustili zbog sankcija. Covic u tome samo malo pomogao praveci se lud. Sjednica Doma naroda ce ocito biti zakazana za 6-ti, u Predstavnickom je zakon usvojen. Kad znate da postoji entitetsko glasanje i kakve sve ne mehanizmi ne mozete reci svi su isto krivi,pa odmah po nasima. Lako je u Sarajevu naprdjivati.
-
almir90
#20 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Vukojebina Bosna i Hercegovina.
Narode idemo naprijed, al' samo prema dolje. Rekoše naši političari, i nastaviše dalje.
Narode idemo naprijed, al' samo prema dolje. Rekoše naši političari, i nastaviše dalje.
- Alfons Kauders
#21 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
dobro, ima li jos nesto za sta bosnjaci nisu krivi? ima li jos kakava ucjena na koju treba pristati?hellue wrote:Ma kakvi oni ali Lijanovici i Budimir sigurno mogu biti dodatni motiv za ovoAlfons Kauders wrote:ma jahellue wrote:
I zeljeli su dok im SDP nije izmislio Zeljka Komsica, za ovo su krivi glupi bosnjaci koji su glasali za Komsica
recimo da sutra bradonje postave bombu u trolu... trebamo li udovoljiti i njihovim zahtjevima, slegnuti ramenima i reci "pa eto mi smo krivi"
jer eto, haman treba pristajati na sve "kompromise" i ucjene ma sta oni znacili... principijelno nema sta... e pa kurca graha drugari, kurca graha
-
Objektivni navijac
#22 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
A ako sankcije ne urode plodom onda Tomahavci i zracni udari_mufljuz_ wrote:ja bi volio da nam se uvedu ekonomske sankcije ko Srbiji 90ih pa da narodu dodje iz guzice u glavu konacno
-
Hafis
#23 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
Šta se sekiraš oko toga... ti ono bi Bosanac, kako reče.Alfons Kauders wrote:
dobro, ima li jos nesto za sta bosnjaci nisu krivi? ima li jos kakava ucjena na koju treba pristati?
inače, isuviše je jednostavno sve svaliti na Čovića. Ovdje je nepisano pravilo da se svaki zakon nakon maratonskih nadmudrivanja donosi u posljednjenem trenutku.
Ovaj put nije upalila dugogodišnja praksa. Uostalom, višegodišnji nerad i kalkuliranje se ne može nadomjestiti nekakvim izvanrednim nedeljnim sjednicama u 5 do 12.
Inače, koja nam je ovo po redu crna lista na koju samo stavljeni?
Last edited by Hafis on 01/06/2014 10:32, edited 2 times in total.
-
RahatHurmašica
#24 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
ovo je potvrda ispravnosti politike odjebavanja hdz-a iz svih nivoa vlasti.Hafis wrote:Šta se sekiraš oko toga... ti ono bi Bosanac, kako reče.Alfons Kauders wrote:
dobro, ima li jos nesto za sta bosnjaci nisu krivi? ima li jos kakava ucjena na koju treba pristati?
inače, isuviše je jednostavno sve svaliti na Čovića. Ovdje je nepisano pravilo da se svaki zakon nakon maratonskih nadmudrivanja se donosi u posljednjenem trenutku.
Ovaj put nije upalila dugogodišnja praksa. Uostalom, višegodišnji nerad i kalkuliranje se ne može nadomjestiti nekakvim izvanrednim nedeljnim sjednicama u 5 do 12.
Inače, koja nam je ovo po redu crna lista na koju samo stavljeni?
- muha_sa
#25 Re: Od 01.06.2014 smo na crnoj listi MONEYVAL-a
notsure wrote:Zamisli da u USA crnci smiju glasati samo za crnce. I onda dođe Michael Jackson pa se crnci zbune, je r ne znaju smiju li ga zaokružiti... ne zna se koje je boje.hellue wrote:I zeljeli su dok im SDP nije izmislio Zeljka Komsica, za ovo su krivi glupi bosnjaci koji su glasali za KomsicaIt_is_a_Leclerc wrote:I onda nas dođe Hafis and co. uvjeravati kako Hrvati (političari i narod) žele dobro BiH.
E tako su nama ti isti Ameri skrojili Dayton, samo što rase nisu rase nego "konstitutivni narodi". Takva segregacija opečaćena ustavom nigdje na svijetu više ne postoji. Ameri nam ga nametnuli pa se povukli, uvalili EU, i onda nam zajedno USA/EU kažu "samo se vi dogovorite, mi ćemo sve prihvatiti što se vi dogovorite". Licemjerno i pogano. Da smo se mogli dogovoriti, ni rata ne bi bilo.
Na referendumskom listiću 92 pisalo je "jeste li da BiH bude zemlja GRAĐANA, srba, hrvata, bošnjaka i ostalih". I mi zaokružili da jesmo. Miloševiću se to ne svidi pa Raši posla tenkove. I onda nam nakon 3 godine rata Ameri naprave državu u kojoj nema ni Građana ni Ostalih. Baš im hvala, nek je nose kući ovakvu kakva je.
kome ovo nije jasno prespavAo je poslednjih 18 godina.