Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#51 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
O čemu ti pričaš kad je Superb druge generacije izašao 2008. godine, a nova Insignija početkom 2009?? nije neka velika vremenska razlika, ali ako ćemo gledati prema tome, onda je Insignia bolja...vozio oba, dizajn Insgnije, vanjski ili unutrašnji je svjetlosnu godinu ispred Superba...po kvalitetu materijala Insignia je svjetlosnu godinu ispred stare Vectre, komotno se može porediti sa A4, tricom ili C klasom...toliko su dobri materijali da osim loše riješenih ručica žmigavaca ili brisača nisam našao nijednu zamjerku enterijera...Superb jeste odličan auto i mnogo bolji nego prva generacija, a najveća mu je prednost veličina i niska cijena u odnosu na druge automobile u klasi...što se tiče te njemačke nagrade ona jeste osvojena, ali samo zbog veličine prostora Superba, koji je čak veći od BMW-a petice ili Mercedesa E klase, pogotovo na stražnjim sjedištima, dok to još više dolazi do izražaja u Combi verziji...nisam fan ni jedne ni druge marke, ali Insignija jeste bolja, u to nema sumnje...
- Dabba
#52 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
izvini sto pricam gluposti....olensoner wrote:Cuj Superb u klasi Audi A6, BMW 5 i ostali
http://ww2.autoscout24.de/vergleichstes ... 74/146985/
http://ww2.autoscout24.de/vergleichstes ... yresults=1
btw svojim dimenzijama SuperB je "na granici". Tako da je "u igri" i sa ova tri modela iznad, a takodjer i sa ovim modelima:
http://www.autobild.de/artikel/vergleic ... 34708.html
Nadam se da si shvatio...
- Dabba
#53 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
preskoci ti jednu generaciju Superb-a... III generacija limuzine je izasla u 9. mjesecu 2008, a karavan je izasao u 5. mjesecu ove godine. Evo ti link pa se poigraj.johntra wrote:O čemu ti pričaš kad je Superb druge generacije izašao 2008. godine, a nova Insignija početkom 2009?? nije neka velika vremenska razlika, ali ako ćemo gledati prema tome, onda je Insignia bolja...vozio oba, dizajn Insgnije, vanjski ili unutrašnji je svjetlosnu godinu ispred Superba...po kvalitetu materijala Insignia je svjetlosnu godinu ispred stare Vectre, komotno se može porediti sa A4, tricom ili C klasom...toliko su dobri materijali da osim loše riješenih ručica žmigavaca ili brisača nisam našao nijednu zamjerku enterijera...Superb jeste odličan auto i mnogo bolji nego prva generacija, a najveća mu je prednost veličina i niska cijena u odnosu na druge automobile u klasi...što se tiče te njemačke nagrade ona jeste osvojena, ali samo zbog veličine prostora Superba, koji je čak veći od BMW-a petice ili Mercedesa E klase, pogotovo na stražnjim sjedištima, dok to još više dolazi do izražaja u Combi verziji...nisam fan ni jedne ni druge marke, ali Insignija jeste bolja, u to nema sumnje...
http://www.autoweek.nl/autovergelijker. ... waar=specs
Sto se tice dizajna u pravu si, ali ciljano su i proizvedena ta dva modela za dvije razlicite grupe kupaca. Insignija je moderniji i za mladje kupce, SuperB je konzervativniji i za stariju klijentelu. I ne bih rekao da je SuperB osvojila nagradu samo radi velikog prostora. Kod Skode (tvornicki) postoji jedno "istureno odjeljnje" (Laurin & Klement) koje se zanima vrhunskim luksuzom (file-ovi su u pdf formatu) u Superb-u i Octaviji:
http://www.google.hr/url?sa=t&source=we ... eQ&cad=rja
http://www.google.hr/url?sa=t&source=we ... xg&cad=rja
Ja takodjer nisam ljubitelj niti jedne od ove dvije marke, ali po kvaliteti je SuperB za stepenicu vise.
-
emko1234
#54 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
johntra* ti si upravu sto se tice insignije..dizajn je za 10 i interijera i eksterijara al ona tek treba da pokaze jel dobro i kvalitetno auto..kupci su preopznali dizajn sad sta ce bit vidjecemo..al eto citao sam da je vauxhall u UK-u poceo davat dozivotnu garanciju na svoje proizvode il 160 000 km pa se fol ocekuje da opel uradi isto u ostatku europe..nema govora onda o nekvaliteti mada je to po meni jedan od ocajnickih koraka da se posrnuli div izvadi iz dubokih govana.. s druge strane iza te skode stoji jedan gigant koji zna da skoda ima ciljanu skupinu kupaca i tamo je i gura..primjetices da postoji velika razlika u dizajnu izmedju recimo a6 il a4 i superba..jednostavno superb ima konzervativan dizajn..uostalom kao i vecina auta i vw grupacije..kod njih nema ekstrema nekih..sve je na svom mjestu uredno i pregledno i ocigledno postoji puno ljudi koji to vole.. to je drugaciji nacin razmisljanja od samog pocetka do kraja..dakle od crteza do finalnog proizvoda..i ne mislim da je insignija i sekund bolja od superba..dapace mislim da je par stepenica ispod superba..gledam top gear..novi superb u centru londona kad je predstavljen..i jeremy sakrio bedzeve skode i pusta raju da gledaju auto,da sjednu,da vide kako je uradjen i to i pita sta mislite koje je ovo auto..niko nije rekao skoda..odg su bili bmw,jaguar,merc,lexus i ljudi se sjebu kad vide da je skodilak 
- johntra
#55 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
znam ja da je postojala prva generacija davnih tridesetih godina prošlog vijeka, ali tog se auta skoro niko i ne sjeća, pogotovo kod nas, tako da je meni Superb još u drugoj generaciji, ovoj malo modernijoj...Dabba wrote:preskoci ti jednu generaciju Superb-a... III generacija limuzine je izasla u 9. mjesecu 2008, a karavan je izasao u 5. mjesecu ove godine. Evo ti link pa se poigraj.johntra wrote:O čemu ti pričaš kad je Superb druge generacije izašao 2008. godine, a nova Insignija početkom 2009?? nije neka velika vremenska razlika, ali ako ćemo gledati prema tome, onda je Insignia bolja...vozio oba, dizajn Insgnije, vanjski ili unutrašnji je svjetlosnu godinu ispred Superba...po kvalitetu materijala Insignia je svjetlosnu godinu ispred stare Vectre, komotno se može porediti sa A4, tricom ili C klasom...toliko su dobri materijali da osim loše riješenih ručica žmigavaca ili brisača nisam našao nijednu zamjerku enterijera...Superb jeste odličan auto i mnogo bolji nego prva generacija, a najveća mu je prednost veličina i niska cijena u odnosu na druge automobile u klasi...što se tiče te njemačke nagrade ona jeste osvojena, ali samo zbog veličine prostora Superba, koji je čak veći od BMW-a petice ili Mercedesa E klase, pogotovo na stražnjim sjedištima, dok to još više dolazi do izražaja u Combi verziji...nisam fan ni jedne ni druge marke, ali Insignija jeste bolja, u to nema sumnje...
Sto se tice dizajna u pravu si, ali ciljano su i proizvedena ta dva modela za dvije razlicite grupe kupaca. Insignija je moderniji i za mladje kupce, SuperB je konzervativniji i za stariju klijentelu. I ne bih rekao da je SuperB osvojila nagradu samo radi velikog prostora. Kod Skode (tvornicki) postoji jedno "istureno odjeljnje" (Laurin & Klement) koje se zanima vrhunskim luksuzom (file-ovi su u pdf formatu) u Superb-u i Octaviji:
Ja takodjer nisam ljubitelj niti jedne od ove dvije marke, ali po kvaliteti je SuperB za stepenicu vise.
znam ja za L&K i sve isturene odjele Škode, ali nažalost, Superb je još samo jedna obična Škoda...Škoda koja nije i napravljena do kraja kako treba, tj. nije ostvarila svoj puni potencijal, jer švabe nisu dale da potkopa Passata, što je upravo i uradila...ponavljam, Superb je super auto za malo para, ali da se osim prostora i veličine prtljažnika mogao nositi sa peticom, E klasom ili šesticom Audijem, u to čisto sumnjam...pa da je makar bio opreme L&K na kvadrat...
Emko, Insignia je puno pogođeno auto, isto kao i nova Astra...U Opelu su naučili lekciju zbog ružne i ogavne GM prošlosti...vjeruj mi, daleko je od stare Vectre i komotno se može upoređivati sa vozilima više srednje klase...a evo, već je skoro dvije godine na tržištu, tako da mislim da se dovoljno dokazala...uglavnom, da se vratimo na temu, ako Insignia nije puno prešla, ja bih se odlučio prije za nju, nego za Octaviu...i da malo skrenem sa teme, prije bih Insigniu nego Superba..
- olensoner
#56 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
@Dabba, Superb jeste dimenzijama na nivou executive auta, medjutim u cijenovnoj i svim ostalim klasama je u klasi veliko porodicno auto, uostalom dijeli platformu sa Passat-om i Audijem A4 i na kraju Skoda je daleko od premium marke, zna se da je to low-budget marka auta. Nemoj me pogresno shvatiti, iskreno meni se i vise nego svidja novi Superb, ali brate zna se ko ide u executive klasu, BMW 5, Audi A6, Mercedes E, Volvo S80, Lexus GS...
- Dabba
#57 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
johntra wrote:znam ja da je postojala prva generacija davnih tridesetih godina prošlog vijeka, ali tog se auta skoro niko i ne sjeća, pogotovo kod nas, tako da je meni Superb još u drugoj generaciji, ovoj malo modernijoj...Dabba wrote:preskoci ti jednu generaciju Superb-a... III generacija limuzine je izasla u 9. mjesecu 2008, a karavan je izasao u 5. mjesecu ove godine. Evo ti link pa se poigraj.johntra wrote:O čemu ti pričaš kad je Superb druge generacije izašao 2008. godine, a nova Insignija početkom 2009?? nije neka velika vremenska razlika, ali ako ćemo gledati prema tome, onda je Insignia bolja...vozio oba, dizajn Insgnije, vanjski ili unutrašnji je svjetlosnu godinu ispred Superba...po kvalitetu materijala Insignia je svjetlosnu godinu ispred stare Vectre, komotno se može porediti sa A4, tricom ili C klasom...toliko su dobri materijali da osim loše riješenih ručica žmigavaca ili brisača nisam našao nijednu zamjerku enterijera...Superb jeste odličan auto i mnogo bolji nego prva generacija, a najveća mu je prednost veličina i niska cijena u odnosu na druge automobile u klasi...što se tiče te njemačke nagrade ona jeste osvojena, ali samo zbog veličine prostora Superba, koji je čak veći od BMW-a petice ili Mercedesa E klase, pogotovo na stražnjim sjedištima, dok to još više dolazi do izražaja u Combi verziji...nisam fan ni jedne ni druge marke, ali Insignija jeste bolja, u to nema sumnje...
Ja takodjer nisam ljubitelj niti jedne od ove dvije marke, ali po kvaliteti je SuperB za stepenicu vise.tako da nisam pogriješio kad sam rekao da je Superb izašao krajem 2008, a Insginia početkom 2009. godine...
znam ja za L&K i sve isturene odjele Škode, ali nažalost, Superb je još samo jedna obična Škoda...Škoda koja nije i napravljena do kraja kako treba, tj. nije ostvarila svoj puni potencijal, jer švabe nisu dale da potkopa Passata, što je upravo i uradila...ponavljam, Superb je super auto za malo para, ali da se osim prostora i veličine prtljažnika mogao nositi sa peticom, E klasom ili šesticom Audijem, u to čisto sumnjam...pa da je makar bio opreme L&K na kvadrat...![]()
Emko, Insignia je puno pogođeno auto, isto kao i nova Astra...U Opelu su naučili lekciju zbog ružne i ogavne GM prošlosti...vjeruj mi, daleko je od stare Vectre i komotno se može upoređivati sa vozilima više srednje klase...a evo, već je skoro dvije godine na tržištu, tako da mislim da se dovoljno dokazala...uglavnom, da se vratimo na temu, ako Insignia nije puno prešla, ja bih se odlučio prije za nju, nego za Octaviu...i da malo skrenem sa teme, prije bih Insigniu nego Superba..
Auuu majstore:)) Ako racunamo taj prvi model Superb-a onda ima vise od III generacije. Ili nisi pogledao link koji sam gore stavio, ili ti je "promaklo" slijedece:
I generacija Superb (2002-2006)
II generacija (u stvari redizajn) Superb (2006-2008)
III generacija je od 2008 godine....
Insingnija nije izasla 2009, nego 2008 u 10. mjesecu, kao i SuperB.
Insignia (introductie October 2008)
http://www.autoweek.nl/carbase_data.php ... 7&cache=no
SuperB (introductie October 2008)
http://www.autoweek.nl/carbase_data.php ... 8&cache=no
Sto se tice toga Skoda je "samo" Skoda, procitaj sta je napisao emko1234.
Mozemo mi svi polemisati ovdje sta je bolje ili ne, ali je fakt da se u Skodi dobije "najvise auta" za ulozeni novac. Svakim danom sve vise i vise... A iz posta emko1234 se vidi da ljudi zive u filmu: premium kvaliteta je ona 3-ka iz njemacke, volvo, lexus.... Evolucija gospodo. A evolucija ide sporo, ali sigurno...
Hajd' kad si ti otvorio svoje karte, da i ja kazem....
citat: ..."i da malo skrenem sa teme, prije bih Insigniu nego Superba.."... ....izbaci slova p i e iz zadnje rijeci tvoga citata i doci ces do imena cuda ciji volan ja imam u svojim rukama....
majstore, da mi das i insigniju i octaviju i superb, ja bi to sve mijenjao za razlicite modele "svog" brand-a koji je po meni No1. A miljama daleko od premium klase.. Moje "magare" se penje uz hrast ako hoces:)) A kad se "naljuti" rezi... Doslovce...
p.s.
valjda si shvatio o kojem brand-u se radi:))
- drndalo
#58 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Covjek je krenuo od Octavia-e i Insignia-e... A vi opleli sagu o Superbu... To nije bilo pitanje...
Takodjer mislim da za tu lovu prijedlog sa novim C5 nije uopste los...
- Better Man
#59 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Dabba redizajn ne znaci novu generaciju nekog modela auta, vec osvjezavanje postojeceg modela. Dakle aktuelni Superb je druge generacije, a onaj prije njega prve generacije.
- johntra
#60 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
@dabba...mrsko mi te citirati jarane, pa da te ovako naružim...
prvo, pogodio si za datume predstavljanja, ja sam više mislio na bh. tržište, jer po tome i pratim izlaske automobila...kad im osjetim volan pod rukama...znači, opet su Superb i Insignia izašli u skoro isto vrijeme, tako da Superb u ničemu nije zaostajao za Insignijom, a ti si u prvom postu napisao da je kao Insginia nešto mlađe auto, pa je kao u prednosti...
drugo, otkad se redizajn pika kao nova generacija nekog modela? to se jako rijetko događa, a što se tiče Superba ovo i jeste ZVANIČNA treća generacija, računajući prvi model iz tridesetih, drugi model blijedu kopiju Passata iz devedesetih i sada ovaj treći model, za kojeg se napokon može reći da ima nešto svoje...da malo dolijem ulje na vatru, ima neko ko pika malo jači redizajn kao novu generaciju...VW, sa Golfom pet i šest...
slažemo se da je Škoda Superb auto u kojem dobiješ puno za malo love, to smo uostalom i svi napisali, a što se tiče evolucije, dok je Škoda pod kapom VW-a, taj proces će za ovu slavnu češku marku ići jako, jako sporo...
što se tiče tvog auta, kapa dole i daj mi jedan krug...Subaru Tito...koji model?
prvo, pogodio si za datume predstavljanja, ja sam više mislio na bh. tržište, jer po tome i pratim izlaske automobila...kad im osjetim volan pod rukama...znači, opet su Superb i Insignia izašli u skoro isto vrijeme, tako da Superb u ničemu nije zaostajao za Insignijom, a ti si u prvom postu napisao da je kao Insginia nešto mlađe auto, pa je kao u prednosti...
drugo, otkad se redizajn pika kao nova generacija nekog modela? to se jako rijetko događa, a što se tiče Superba ovo i jeste ZVANIČNA treća generacija, računajući prvi model iz tridesetih, drugi model blijedu kopiju Passata iz devedesetih i sada ovaj treći model, za kojeg se napokon može reći da ima nešto svoje...da malo dolijem ulje na vatru, ima neko ko pika malo jači redizajn kao novu generaciju...VW, sa Golfom pet i šest...
slažemo se da je Škoda Superb auto u kojem dobiješ puno za malo love, to smo uostalom i svi napisali, a što se tiče evolucije, dok je Škoda pod kapom VW-a, taj proces će za ovu slavnu češku marku ići jako, jako sporo...
što se tiče tvog auta, kapa dole i daj mi jedan krug...Subaru Tito...koji model?
- Dabba
#61 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
SuperB "nasviran" sa jakom opremom, diesel motorm 125kW/170 KS u njemackoj kosta oko 40.000 Eur-a. Ne bih bas rekao da je to "porodicna" cijena.... A ekvivalenti BMW 5, Audi A6, Mercedes E, Volvo S80, Lexus GS (sa slicnom snagom motora i slicnom opremom) su bezobrazno precijenjeni. Jednostavno ne vrijede toliko. Tu su razlike samo kod cijene. A gdje su cijene odrzavanja vozila i potrosnja? I kod premium klase se vodi racuna o tome. Evo ponavljam link usporednog testa.olensoner wrote:@Dabba, Superb jeste dimenzijama na nivou executive auta, medjutim u cijenovnoj i svim ostalim klasama je u klasi veliko porodicno auto, uostalom dijeli platformu sa Passat-om i Audijem A4 i na kraju Skoda je daleko od premium marke, zna se da je to low-budget marka auta. Nemoj me pogresno shvatiti, iskreno meni se i vise nego svidja novi Superb, ali brate zna se ko ide u executive klasu, BMW 5, Audi A6, Mercedes E, Volvo S80, Lexus GS...
http://ww2.autoscout24.de/vergleichstes ... 74/146985/
U tom testu (premium klase) kazu da je SuperB najmanji potrosac. Dole pri dnu kazu da je cijena (35.500 Eur) za 14.000 Eur-a niza nego kod Audi-ja A6, a on je 3000 Eur-a jeftiniji od Mercedesa E klase. Pazi, to nije razlika 10 ili 15% u odnosu na 35.500 Eura koliko kosta taj SuperB. U usporedbi cijena Superb vs. Mercedes, Mercedes je 17.000 Eur-a skuplji. Skoro 50% cijena SuperB-a. Vrijedi li toliko? Nema sansi. Je za toliko bolji od SuperB-a? Nema sansi.
Vise "problema" je napravila SuperB u toj premium klasi, nego sto je VW Phaeton u visokoj klasi.
-
maxell_sarajevo
#62 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Za cijenu AUDI-a A6 mozes kupiti i Superb-a i Octaviu pa ko covjek svaki dan mjenjati auto 
- Dabba
#63 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
evo, ja spustio glavu i usi i cekam da me "izdegenechis"johntra wrote:@dabba...mrsko mi te citirati jarane, pa da te ovako naružim...![]()
slažemo se da je Škoda Superb auto u kojem dobiješ puno za malo love, to smo uostalom i svi napisali, a što se tiče evolucije, dok je Škoda pod kapom VW-a, taj proces će za ovu slavnu češku marku ići jako, jako sporo...![]()
U kontekstu nova generacija modela se ne pika u punom smislu, ali kod redizajna, optickog dijela, ima dosta promjena i "ispod lima", tako da se skoro moze reci novi model.
Kad spomenu Golf-a V i VI, skoro pa da je V-a redizajnirana
Scooby je Impreza 2.0R karavan sa plinom. Znaci pitomija vrsta. Ali fakat kad mu se da gas zarezi.
Ako bude sve po planu i programu u prvom kvartalu slijedece godine ovu "rugobu" uzimam
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
- Dabba
#64 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
U pravu si, ali covjek se vise nikako ne javlja, pa mi razmjenjujemo misljenja dok se ne pojavi.drndalo wrote:Covjek je krenuo od Octavia-e i Insignia-e... A vi opleli sagu o Superbu... To nije bilo pitanje...
Cini mi se da je u nekome od prijasnjih postova rekao da u obzir dolaze samo Insignija i Octavija, tako da C5 kod njega nema prolaz. Iako je i C5 optimalna opcija.
-
Zux
#65 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Ja sam prvi put spomenuo C5 na ovoj temi, i predlazem pokretacu teme da samo pogleda to auto, sjedne malo u njega, procita koju opremu i kakav motor dobije za 37500 KM. Takođe nek se raspita za servis ne bi li razbio predrasudu da je Skoda jeftinija i laksa za odrzavati. Auto je jednostavno ljepse od Octavie, udobnije 10 puta, spada u visu klasu, dobije se vise opreme i to sve za skoro iste pare, a u stvari za iste pare kad se pogleda cijena Octavijinog common rail motora od 140 KS. Bezveze je rasprava koje je bolje auto, jer se radi o dobrim autima u sva tri slucaja, ali ipak Insignia i C5 su auta iz vise klase samim tim sa sobom nose kvalitete koje Octavia nema. A sa svojom nepromijenjom cijenom Octavia po meni vise nije ni bestbuy, bez obzira na prostranost i pouzdanost.
-
emko1234
#66 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
mislim daje glupo pljuvat superba samo zato sto ima skoda znacku i mislim da je u svakom slucaju bolji od insignije..al evo da ne bi ja pricao pricao i pricao i nadmudrivao s vama nekim cinjenicama samo cu stavit link..pa ko zna engleski nek pogleda..kljucna recinica u linku je pri kraju testa kad stariji gospodina kaze "i thought it was bi em dabliju il ti ga bmw
toliko o superbu..vala opel nikad nece dobit takav kompliment
http://www.youtube.com/watch?v=yVG_PEAH ... 1&index=15
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#67 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
dje ce Superb sa Insigniom ba, samo kod @emke 
-
missko
#68 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Insignija al kad bi bila za te pare s karakteristikama kao sto si u skode naveo. Auto ni posto uzeti benzin 1,6 ispod 130 konja.
Posto neces naci insigniu za te pare znaci skoda ti je jedino ostala.
Posto neces naci insigniu za te pare znaci skoda ti je jedino ostala.
-
emko1234
#69 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
i kod jos pola svijeta ... pa svi bi mi gs450h da vozamo moj ti al nemamo paracorolla02 wrote:dje ce Superb sa Insigniom ba, samo kod @emke
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#70 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
ma imas ti, znamo to svi ovdje, samo se sad izvlacis ko da nemasemko1234 wrote:i kod jos pola svijeta ... pa svi bi mi gs450h da vozamo moj ti al nemamo paracorolla02 wrote:dje ce Superb sa Insigniom ba, samo kod @emke![]()
![]()
nego stvarno kad pogledas Insigniu koja je ovamo novi Buick nema ni jedna viska linja na njoj i sve je moderno ili ispred vremena; dok kod Skode to nije slucaj, sve na njoj je VW reciklaza sa posljednih 20tak godina; al bitno je da se opet prodaje pod novo

hocu reci do pola auto djeluje OK, druga polovica prevazidjeno, staromodno i monotonoo..
eto: moja dva centa
-
Gost1515
#71 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
I mislim da je ovim vrijeme da konačno stavimo tačku na mit da samo u BiH ljudi gledaju na to koliko auto drži cijenu "ne kupujem ga da bi ga prodavao" kako neki vole reći. Od tri testa drugi je amortizacija. Ustvari je situacija obrnuta na zapadu se čak i više gleda na to kako auto drži cijenu jer tamo ljudi ne kupuju auto da ga voze 10ak godina ... 3-4 godine i mijenjaj, a tada je itekako bitna njegova vrijednost ... al eto đe oni da znaju ... kad ne čitaju ovaj forumemko1234 wrote:mislim daje glupo pljuvat superba samo zato sto ima skoda znacku i mislim da je u svakom slucaju bolji od insignije..al evo da ne bi ja pricao pricao i pricao i nadmudrivao s vama nekim cinjenicama samo cu stavit link..pa ko zna engleski nek pogleda..kljucna recinica u linku je pri kraju testa kad stariji gospodina kaze "i thought it was bi em dabliju il ti ga bmwtoliko o superbu..vala opel nikad nece dobit takav kompliment
- Discball
#72 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Ova konstatacija govori sve, zagovornici škode su morali da podignu klasu da bi insignia imala ravnopravnog takmaca. Povrh svega morali su neki ubaciti i neke druge automobilske marke.drndalo wrote:Covjek je krenuo od Octavia-e i Insignia-e... A vi opleli sagu o Superbu... To nije bilo pitanje...
Zaključak INSIGNIA, nema joj ravne, dizajn, motori već poznati i dokazani, kvaliteta (ako baš hoćete njemačka)...
-
mmaanniijjaakk
#73 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
ma sve ti je jarane jasno po cijeni ...znaci octavia nova toliko a opel polovan .... pa nov taj opel je duplo skuplji od nove octvie .... a i uvijek se govorilo ko ne zna sta valja zna sta kosta ... a i za 5 klasa ljepse izgledas u insigniji ..
a i veci si frajer .... Insignija moja opcija
a i veci si frajer .... Insignija moja opcija
- boogy
-
Blobi
#75 Re: Octavia A5 nova vs. Insignia polovna ?
Insignia prelijepa, dizajn za 10, interijer lijep na oko, ali totalno nepraktican (previse tipki). Dopada mi se instrument tabla i osvjetljenje, ali to je sve. Skoda Octavia nije bas za poredit sa Insigniom. U svakom slucaju, kupio bih Skodu jer su se pokazale izrazito kvalitetnim autima, dok su kvalitetni Opeli izumrli nakon Kadett-ajohntra wrote:znam ja da je postojala prva generacija davnih tridesetih godina prošlog vijeka, ali tog se auta skoro niko i ne sjeća, pogotovo kod nas, tako da je meni Superb još u drugoj generaciji, ovoj malo modernijoj...Dabba wrote:preskoci ti jednu generaciju Superb-a... III generacija limuzine je izasla u 9. mjesecu 2008, a karavan je izasao u 5. mjesecu ove godine. Evo ti link pa se poigraj.johntra wrote:O čemu ti pričaš kad je Superb druge generacije izašao 2008. godine, a nova Insignija početkom 2009?? nije neka velika vremenska razlika, ali ako ćemo gledati prema tome, onda je Insignia bolja...vozio oba, dizajn Insgnije, vanjski ili unutrašnji je svjetlosnu godinu ispred Superba...po kvalitetu materijala Insignia je svjetlosnu godinu ispred stare Vectre, komotno se može porediti sa A4, tricom ili C klasom...toliko su dobri materijali da osim loše riješenih ručica žmigavaca ili brisača nisam našao nijednu zamjerku enterijera...Superb jeste odličan auto i mnogo bolji nego prva generacija, a najveća mu je prednost veličina i niska cijena u odnosu na druge automobile u klasi...što se tiče te njemačke nagrade ona jeste osvojena, ali samo zbog veličine prostora Superba, koji je čak veći od BMW-a petice ili Mercedesa E klase, pogotovo na stražnjim sjedištima, dok to još više dolazi do izražaja u Combi verziji...nisam fan ni jedne ni druge marke, ali Insignija jeste bolja, u to nema sumnje...
Ja takodjer nisam ljubitelj niti jedne od ove dvije marke, ali po kvaliteti je SuperB za stepenicu vise.tako da nisam pogriješio kad sam rekao da je Superb izašao krajem 2008, a Insginia početkom 2009. godine...
znam ja za L&K i sve isturene odjele Škode, ali nažalost, Superb je još samo jedna obična Škoda...Škoda koja nije i napravljena do kraja kako treba, tj. nije ostvarila svoj puni potencijal, jer švabe nisu dale da potkopa Passata, što je upravo i uradila...ponavljam, Superb je super auto za malo para, ali da se osim prostora i veličine prtljažnika mogao nositi sa peticom, E klasom ili šesticom Audijem, u to čisto sumnjam...pa da je makar bio opreme L&K na kvadrat...![]()
Neke pomenu i Passata, te to kako "svabo" ogranicava Superba po kvaliteti - apsolutno pogresno. Superb je nadopunjeni i kompletni model Passata. Medjutim, ljubitelji VW-a koji streme ka nekom visem luksuzu, kupit ce Phaetona (naglasavam opet, kupic VW-a, ne Mercedesa ili Audija).
Kako god, aktuelni Superb je auto koji je kvalitetniji i bolji, te pruza vise udobnosti i luksuza nego aktuelni model Passata.
S druge strane, Insignia vise naginje ka 4-door kupeu nego limuzini, pa bi adekvatnije poredjenje bilo Insignia-Passat CC, nego Insignia-Skoda Superb. U svakom slucaju, moj glas ide za Skodu, bilo koju, pa u ovom slucaju i Octaviu - nova + mozes biti siguran da te nece izdat narednih 200.000 km uz redovan servis i bez da zalis na zamjenu dotrajalih dijelova - iz iskustva
Sretno