Očni ljekar u Sarajevu
Moderator: anex
-
king kong
#1 Očni ljekar u Sarajevu
Treba mi mala pomoć oko "pronalaženja" dobrog očnog ljekara na području grada Sarajeva...ne radi se o problemima sa dioptrijom, nešto drugo je u pitanju...
-
Bajko
#2 Re: Očni ljekar u Sarajevu
dr. Sefić (privatna ordinacija)
najbolji očni doktori su ipak na klinici u Tuzli, dr. Jusufović na primjer
najbolji očni doktori su ipak na klinici u Tuzli, dr. Jusufović na primjer
- Liberalism
#3 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Mozda je cak i bolje da ode do dr. Karcica u Kovacicima
-
Celly
#4 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Toplo preporucujem doktoricu Baralic u opstoj bolnici u Sarajevu.
-
abdulazizsarajevo
#6 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Da, da, Dr. Baralic.Zvijezdica wrote:Takodje. Dr Baralic
- karanana
#7 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Ima li Dr. Baralic privatnu praksu ili se ide preko bolnice?
-
Zvijezdica
#8 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Privatnu praksu dr Baralic radi kod Barosa. Ukoliko zelis pregled kod nje dovoljno je da nazoves optiku Baros i zakazes termin.
- karanana
#9 Re: Očni ljekar u Sarajevu
izvini sto previse zapitkujem, ali da li se kod Barosa radi detaljniji pregled od nekog standardnog mjerenja i utvrdjivanja dioptrije? jer znam da mnoge optike dovedu doktore ali to je ono 2 minuta mjerenja dioptrije i to je to.Zvijezdica wrote:Privatnu praksu dr Baralic radi kod Barosa. Ukoliko zelis pregled kod nje dovoljno je da nazoves optiku Baros i zakazes termin.
-
No_oNe__
#10 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Sefic - iznad Yves R. KOd trznice.
Stvarno su divni, susretljivi, prijatni, i strucni ali nekako sve to rade ljudski.
I pregled ociju nije samo dioptirijski nego imas raznih vrsta pregleda
, a odnedavno imaju i svoju operacionu salu ili tako nesto pa ako ti treba (ne daj Boze) nesto na tom planu ...
Stvarno su divni, susretljivi, prijatni, i strucni ali nekako sve to rade ljudski.
I pregled ociju nije samo dioptirijski nego imas raznih vrsta pregleda
-
Zvijezdica
#11 Re: Očni ljekar u Sarajevu
@karanana: Znam da ukoliko pregled nije moguce obaviti privatno onda ti doktorica zakaze termin kod nje u bolnici.Najbolje ti je ukoliko se odlucis, kontaktiraj optiku i oni ce ti to najbolje znati objasniti.
- Ashrafieh
#13 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Pa Amila Alikadić Husović, šefica Očne 
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#14 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Dr. Baralić i Dr. Pačo iz Opće bolnice. Kod Dr. Baralić se može zakazati pregled u Optici Baroš, a imaju kompletnu "skalameriju" za detaljan pregled. Pregled cca 20 KM a ako u "Barošu" poručiš naočale pregled ukalkulišu u cijenu.
-
FADZAN
#15 Re: Očni ljekar u Sarajevu
jel mi moze ko poslat broj od dr.suada karačića?
treba mi hitno odmah
treba mi hitno odmah
- Asana
#16 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Opca bolnica sigurno ima vise mjernih instrumenata pri ruci. Ko nema osiguranje i uputnicu, moze platiti pregled, kao sto bi ga platio i u Barosu ... A i u Opcoj bolnici mozes lijepo zakazati pregled. Doktorica Baralic je stvarno on the top 
-
saraj15
#17 Re: Očni ljekar u Sarajevu
dok Paćo BOL Nakas a privatno doktur Stambek iz hrvatske koji ima ordinaciju preko puta ohr grbavica
-
teAMICA
#18 Re: Očni ljekar u Sarajevu
podapisujemAsana wrote:Opca bolnica sigurno ima vise mjernih instrumenata pri ruci. Ko nema osiguranje i uputnicu, moze platiti pregled, kao sto bi ga platio i u Barosu ... A i u Opcoj bolnici mozes lijepo zakazati pregled. Doktorica Baralic je stvarno on the top
-
wendy
#19 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Dr. Sefic ni slucajno!!! Ipak nije dovoljno imati fensi ordinaciju na Ferhadiji i vrtoglave cijene da se bude dobar doktor. Jako losa iskustva su imali svi moji prijatelji kojima je bilo potrebno nesto vise od mjerenja dioptrije. Jednom cak nisu mogli skuziti ni da se radi o odumrlom ocnom zivcu uz sve njihove aparate ... toliko
-
skojotovski
#20 Re: Očni ljekar u Sarajevu
profesorica Milanovic, bivsa direktorica Ocne klinike.
ima termine u Optici kod Trznice, do UniCredit banke.
ima termine u Optici kod Trznice, do UniCredit banke.
- alica.k
#21 Re: Očni ljekar u Sarajevu
upravo tako, postoje oftalmolozi koji su se specijalizirali u "popravljanju" onoga sto sefici (i ona i on) naprave.wendy wrote:Dr. Sefic ni slucajno!!! Ipak nije dovoljno imati fensi ordinaciju na Ferhadiji i vrtoglave cijene da se bude dobar doktor. Jako losa iskustva su imali svi moji prijatelji kojima je bilo potrebno nesto vise od mjerenja dioptrije. Jednom cak nisu mogli skuziti ni da se radi o odumrlom ocnom zivcu uz sve njihove aparate ... toliko
-
convict
#22 Re: Očni ljekar u Sarajevu
dr. sefic je pohlepni sarlatan koji ce vise vremena utrositi da ti uvali fancy okvir nego sto je posvetio pregledu. zaobici u sirokom luku!
ako je nesto komplikovanije u pitanju, klinika sveti vid u beogradu razbija!
ako je nesto komplikovanije u pitanju, klinika sveti vid u beogradu razbija!
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#23 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Isla kod Sefica na pregled prije 2 godine. Imala nekih problema, oci me bolile i pekle pa sam mislila da nije do naprezanja, da mi ne trebaju naocale ili sl. Doktorica me pregledala, sve super- u pitanju alergija na prasinu i sl, i propisala mi nekakve kapi. Prosla sam 3-4 apoteke u Sarajevu i nigdje tih kapi. Da bi mi na kraju jedna zena u apoteci rekla da se te kapi ne proizvode i ne koriste vec oko 4 godine skoro, nazvala je i naljepila pravo. Kako moze ljudima propisivati nesto cega nema, kako je neodgovorna i sl... Uzas...
Uglavnom, ako neko ne zna ni sta ima od lijekova iz svoje struke na trzistu - i to tako odavno nema- onda mi nije bas relevantan da mi prčka po tako osjetljivim stvarima kao sto su oči. Hvala, ali ja vise tamo ne idem.
Uglavnom, ako neko ne zna ni sta ima od lijekova iz svoje struke na trzistu - i to tako odavno nema- onda mi nije bas relevantan da mi prčka po tako osjetljivim stvarima kao sto su oči. Hvala, ali ja vise tamo ne idem.
- vitamini
#24 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Vrlo slično iskustvo sa Sefićem. Nemam dovoljno riječi da opišem kako je on zapravo jedan dobar trgovac. Kao prvo, uradi sve potrebne i nepotrebne preglede, koji koštaju zaista mnogo, a zatim čovjeku pokaže asortiman okvorova za naočale, i pita "eh, koje ćete, izaberite". Kao da se okvorovi za naočale i stakla mogu jedino kod njega kupiti u čitavom Sarajevu!!! Uz nezanemarljivu diptriju od +0,25, i uz subjektivno dobar vid, meni naočale zaista ne trebaju!! Ni jedan drugi doktor mi nikad nije savjetovao naočale... Naravno, nisam kupila, ali je zato meni jako bliskoj osobi, neposredno nakon mjerenja očnog pritiska, kad je vid još uvijek zamućen uspio prodati okvirove po paprenoj cijeni, i totalno neadekvatnog obilika. Dobar, zaista dobar trgovac!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#25 Re: Očni ljekar u Sarajevu
Ako kome treba ''očinji'' hirurg, neka prvo pročita ovu priču @Pedje Kojovića, pa onda da traži pomoć:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=74148
Najsmješnije su mi radio-reklame kojim se reklamira OFTAMOLOG,...taj i taj.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=74148
Najsmješnije su mi radio-reklame kojim se reklamira OFTAMOLOG,...taj i taj.