Očni kapci

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
htcxone

#1 Očni kapci

Post by htcxone »

Sinoć prije spavanja mi je lijevo oko (oko pola 1) tj očni kapak lijevog oka natekao
jutros kada sam se probudio, ostao je isti (mozda i malo vise) dok je na desnom isto donji kapak natekao (ali dosta manje). U čemu je stvar? Je li moguće da je to posljedica neke alergije ili je mozda to sto sam jučer "prebolio" gripu, koja je za simptome imala temperaturu (38,5) ,jaku uppalu grla...

(također zadnjih mjesec dana idem na bazen na otoku pa kontam jel moguce da je psoljedica od hlora iako nisam bio zadnjih 5 dana')

a hećimu mi se ne ide :D
Monsieur Ramboz

#2 Re: Očni kapci

Post by Monsieur Ramboz »

Hećimu, hećimu, nejma ti druge :D Nije se igrat s očima :roll:
htcxone

#3 Re: Očni kapci

Post by htcxone »

Monsieur Ramboz wrote:Hećimu, hećimu, nejma ti druge :D Nije se igrat s očima :roll:
:D ma ne ide mi se njima nikako ,.. prosli put jačmer imao zena me 5 x na kontrolu dovodila koda mi je oko ispalo :D
ja radim, skolujem se :D neam vremena
:D ajd ba "doktori" pomagajte :D

e da., kad stavim hladan oblog bolje je, spadne al se poslije vrati
i evo sad je kao bolje nego jutros :D
_snowflake

#4 Re: Očni kapci

Post by _snowflake »

probaj staviti obloge od kamilice(skuhas caj,ohladis,i namocis vaticu ili tufercice,stavis na kapke i uzivaj :) ),moguće da je od propuhe,ili prašine,ako nema nekog značajnog crvenila...ako to ne pomogne,u apoteci ztrazi kremicu za to,znaju oni sta(trebala bi da se moze uzeti bez recepta),ako ni to onda jarane doktoru :) :)
htcxone

#5 Re: Očni kapci

Post by htcxone »

_snowflake wrote:probaj staviti obloge od kamilice(skuhas caj,ohladis,i namocis vaticu ili tufercice,stavis na kapke i uzivaj :) ),moguće da je od propuhe,ili prašine,ako nema nekog značajnog crvenila...ako to ne pomogne,u apoteci ztrazi kremicu za to,znaju oni sta(trebala bi da se moze uzeti bez recepta),ako ni to onda jarane doktoru :) :)
:D hvala, sad je evo proslo, mada osjetim da nije 100% :) dakle vjerovatno ce ujutro da se vrati :x probat cu sa kamilicom pa ako nista :D pravac apoteka

hećim dolazi u obzir ako oči počnu da ispadaju :lol: :lol: :lol: :lol:
žuta lala

#6 Re: Očni kapci

Post by žuta lala »

Možda smiješno pitanje, ali da nisi bio na propuhu? :D Zna se desiti i zbog toga... :)
htcxone

#7 Re: Očni kapci

Post by htcxone »

zuta_lala wrote:Možda smiješno pitanje, ali da nisi bio na propuhu? :D Zna se desiti i zbog toga... :)
nisam, ležao sam kod kuce 5 dana bolestan (gripa)
e jedino sto kada spavam glava mi je pod prozorom :/ mozda nisu bas tako izdrzljivi?

Nista veceras glavu u kontru pa cemo vidjeti :D

:thumbup: :thumbup: :thumbup: hvala, tek sad sam se sjetio prozora ... :thumbup:
žuta lala

#8 Re: Očni kapci

Post by žuta lala »

htcxone wrote:
zuta_lala wrote:Možda smiješno pitanje, ali da nisi bio na propuhu? :D Zna se desiti i zbog toga... :)
e jedino sto kada spavam glava mi je pod prozorom :/ mozda nisu bas tako izdrzljivi?

:thumbup: :thumbup: :thumbup: hvala, tek sad sam se sjetio prozora ... :thumbup:
Nema na čemu, i drugi put! To ti je sigurno zbog toga... :-D
htcxone

#9 Re: Očni kapci

Post by htcxone »

zuta_lala wrote:
htcxone wrote:

Nema na čemu, i drugi put! To ti je sigurno zbog toga... :-D
jeste, evo jutros zdrav, nista sve ok :D
Eluveitie

#10 Re: Očni kapci

Post by Eluveitie »

Da nisi slučajno popio neku tabletu?

Ja sam skontala kod sebe, kad sam 2x u životu popila persen, oba jutra nakon su mi očni kapci bili ogromni, izgledala sam prepodbuhlo :D. Ali na svu sreću, idući dan spalo haha. :-)
htcxone

#11 Re: Očni kapci

Post by htcxone »

Eluveitie wrote:Da nisi slučajno popio neku tabletu?

Ja sam skontala kod sebe, kad sam 2x u životu popila persen, oba jutra nakon su mi očni kapci bili ogromni, izgledala sam prepodbuhlo :D. Ali na svu sreću, idući dan spalo haha. :-)
meni je do propuha 100% jer mi je glava bila kod prozora :)
Sad nije vise i ok sam :D
A prije toga sam spavao u dnevnoj jer sam bio bolestan i bilo je sve ok
Mada je cesta pojava kod alergije
dadsprincess

#12 Re: Očni kapci

Post by dadsprincess »

Za, ne daj Bože :) , ubuduće, kamilica i chloramphenicol mast... Imaš je u svakoj apoteci, košta smiješno malo (posebno s obzirom na činjenicu koliko je efikasna) i može i bez recepta. :thumbup:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#13 Re: Očni kapci

Post by dr.gog »

Pred prosječnim kabinetom očnog ljekara nema više od 5-6 ljudi :wink: , naručivanje nije potrebno.
Antibiotike u kapima ne uzimaj na svoju ruku, kao ni shitove tipa Visine.
Nemoj da zavučeš neku banalnu boljku jer ti je mrsko...
Post Reply