Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koju zdravstvenu ustanovu najviše cijenite

KCUS (usluga i osoblje)
6
23%
Opća bolnica "Prim.dr.Abdulah Nakaš" (usluga i osoblje)
9
35%
Domovi zdravlja (primarna zdravstvena zaštita)
1
4%
Transfuzija (darivanje krvi)
5
19%
Hitna pomoć
5
19%

Total votes: 26

dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1 Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by dr.gog »

Pozivam forumaše da glasanjem ocijene zdravstvene ustanove navedene u anketi. Svaki član foruma ima pravo na 2 glasa.

Vaša ocjena neka bude zasnovana na ličnom utisku koji imate o njihovom radu, efikasnosti i profesionalnosti.

*Izvinjavam se unaprijed kolegama iz drugih ustanova koje nisu navedene, ali zbog preglednosti i jednostavnosti odlučio sam se na one najpoznatije.

Ukoliko neko želi, može ostaviti i svoj komentar vezan za kvalitet rada drugih ustanova.

Hvala na učešću :sax:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by JoseMujica »

nisam dugooooo imao dodira sa vama i nadam se prije grob viđet no vas bolestan sresti
peepeep

#3 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by peepeep »

Image

Eto ti mog mišljenja o sve i jednom kasapinu u Sarajevu.
karanana

#4 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by karanana »

fali jos jedna opcija
Dr.medicine

#5 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by Dr.medicine »

pola grada na antipsihoticima, antidepresivima, a ni jedne ludare nisi spomenuo
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by dr.gog »

peepeep wrote:Image

Eto ti mog mišljenja o sve i jednom kasapinu u Sarajevu.
JoseMujica wrote:nisam dugooooo imao dodira sa vama i nadam se prije grob viđet no vas bolestan sresti
:D
Cherry-Cherry

#7 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by Cherry-Cherry »

Meni je jedino hitna ok, ostalo nula bodova.
Taman da ovdje pitam. Želim promijeniti doktoricu opšte prakse u domu zdravlja. Je li onaj formular dobijem u domu zdravlja ili u Zavodu za zdravstveno kao prije nekoliko godina?
Brus Lee

#8 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by Brus Lee »

Cherry-Cherry wrote:Meni je jedino hitna ok, ostalo nula bodova.
Taman da ovdje pitam. Želim promijeniti doktoricu opšte prakse u domu zdravlja. Je li onaj formular dobijem u domu zdravlja ili u Zavodu za zdravstveno kao prije nekoliko godina?
Dobijes u ambulanti gdje se lijecis, samo moras provjeriti kod doktora gdje namjeravas preci da li ima mjesta kod njega. Ako ides u drugu amb.onda moras navesti u koju hoces da ti se prenese karton /ide sluzbenim putem/. Moras imati u vidu da ako odes u drugu ambulantu gubis pravo na ev.kucnu posjetu.
Cherry-Cherry

#9 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by Cherry-Cherry »

Brus Lee wrote:
Dobijes u ambulanti gdje se lijecis, samo moras provjeriti kod doktora gdje namjeravas preci da li ima mjesta kod njega. Ako ides u drugu amb.onda moras navesti u koju hoces da ti se prenese karton /ide sluzbenim putem/. Moras imati u vidu da ako odes u drugu ambulantu gubis pravo na ev.kucnu posjetu.
Hvala ti.
Je li trebam navesti kod kojeg doktora želim u drugoj ambulanti ili samo koja je ambulanta, pa se onda u toj novoj ambulanti izjasnim kod koga bih?
Brus Lee

#10 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by Brus Lee »

Cherry-Cherry wrote:
Brus Lee wrote:
Hvala ti.
Je li trebam navesti kod kojeg doktora želim u drugoj ambulanti ili samo koja je ambulanta, pa se onda u toj novoj ambulanti izjasnim kod koga bih?
Prvo odes u svoju sadasnju amb, popunis obrazac gdje navedes u koju amb/dz zelis. Dozvolis 4-5 dana da se posalje karton u odabranu amb. Nakon toga se javis kod odabranog dr gdje ce te njegova sestra registrovati. Novi ugovor je u kompjuteru u ambulanti, ne moras ici u Zavod po novi. Savjet, prvo vidi mozes li se registrovati kod te nove dr, tj da li ima slobodnog mjesta.
Cherry-Cherry

#11 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by Cherry-Cherry »

.
nivla

#12 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by nivla »

svi su generalno losi i manje losi
- u domu zdravlja sta god trebam uraditi od nalaza kaze doktorica skupo(kao da ona a ne ja to placa), jebe mi se iskreno sto nalaz kosta 1000 km, dam svake godine dosta vise od tog za zdravstveno, nisam hipohondar i idem samo kad bas traje stanje u kojem sam, npr mojoj doktorici je skupo da izvadim zeljezo (5km je nalaz privatno) koje je inace na gornjoj granici
- KCUS sta ja znam kako koja klinika, gore je totalno rasulo, dodjes cekas, puni hodnici, zakazu te u 8 pa onda cekas do pola 1 da te prozovu
- KCUS ocno, cekao 15 dana na pregled, poslali me kod Sefica i rekli eto tamo ce ti sve fino odrediti, pa sto sam onda kod vas cekao
- KCUS gastroenterologija, ne idem vise, platim pregled privatno ako gdje nadjem doktora Gornjakovica, onim doktoricama ne bih ni kravu na gastroenteroloski pregled odveo
- KCUS -jezero, takodjer rasulo, ganjas doktore u pauzama, subotama,nedjeljama, najcesce istekne uputnica dok uganjas doktora
- transfuziologija, ok su ljudi skroz
- skerliceva također licna iskustva dosta pozitivna
- opca bolnica, solidna iskustva, strucnost onako, ali ni na kcus nije bolja situacija valja potrefit nekog ko nesto zna
- hitna pomoc, kako koga potrefis, cesto se desilo da je sreca sto nemam oruzje(hladno ili vatreno) jer bi definitivno neke persone tamo bile mrtve zbog tvrdnji da nije nista, a onda se ispostavi da bas i nije tako bezazleno stanje
- studentska poliklinika ok iskustva, ali nazalost vise nisam student
bumerangss

#13 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by bumerangss »

Dom zdravlja prezadovoljan! Sestre i tehnicari ljubazni, doktori strucni i azurni...
UKCS Sebija stedi pa molim Boga da gore ne idem dok je ona glavna!
Hitna za svaku pohvalu a za to je zasluzna najbolja direktorica Sena Slftic Taljanovic!
Studentska su paraziti i treba ih pripojiti Domu zdravlja!
Cherry-Cherry

#14 Re: Ocijenite zdravstvo u Sarajevu

Post by Cherry-Cherry »

bumerangss wrote:Dom zdravlja prezadovoljan! Sestre i tehnicari ljubazni, doktori strucni i azurni...
UKCS Sebija stedi pa molim Boga da gore ne idem dok je ona glavna!
Hitna za svaku pohvalu a za to je zasluzna najbolja direktorica Sena Slftic Taljanovic!
Studentska su paraziti i treba ih pripojiti Domu zdravlja!
Sa kojim domom zdravlja si zadovoljan i sa kojim doktorom? :)
Post Reply