gavrilo wrote:Vodenjak wrote:Slobo je uhapsen prije vise od cetiri godine pa niko se ni po guzici vise ne cese za njim.
ostalo je jos nekoliko beogradskih penzionera...

Ima njih @gavro jos i mimo penzionera medju onim njegovim, ali ja mislim na ove koji misle da ce se svi problemi rijesiti ako se uhapse ta dvojica ili ako se na papiru ukine Republika Sprcka ili ako se, eto, Srbi izvinu, ili....
Ima toga koliko hoces...
A oni s druge strane porucuju:
Sve bi bilo dobro samo da muslimani ne traze unitarnu BiH, kad bi se samo istrijebio islamski terorizam, koji, je li, cvjeta,

, jesmo mi masakrirali ljude u Srebrenici, gruhali bjesomucno po Sarajevu godinama, od Krajine logor napravili, ali zasto i oni ne priznaju da su i oni znali biti nestasni u ratu... itd, itd...
A sve te optuzbe i kontraoptuzbe tako su dobro smisljene i dogovorene da se ti njihovi dogovori ne samo u zraku osjecaju vec se naprosto opipati mogu!
A ovce i dalje bleje li bleje! Gladne i bose, ostrigane do gole koze, gledaju kako im gazde torove prave, radujuci se svakom novom kolcu zabodenom u njihove medje! Hoce ovce da budu svoje na svom pa radosne, a nikako da im padne na pamet upravo to da su - ovce!
A sudbina ovaca se zna, gdje god u svijetu rasle i u kakvim se god torovima nalazile! Sluze za blejanje, striganje i kao meso za gazdine gozbe, a da bi ih se drzalo u suri, potrebno je samo - nekoliko dzukaca!