Ocekuje se ... prevod ... mi znamo, al' ko vas jebe

Post Reply
gavrilo

#1 Ocekuje se ... prevod ... mi znamo, al' ko vas jebe

Post by gavrilo »

[img]http://www.b92.net/images/fp/logo.gif[/img][color=white]__[/color][size=117]3.08.2005[/size] wrote:
"Očekuje se Karadžićeva predaja"

3. avgust 2005. | 17:54 | Izvor: B92

Beograd -- Izvor iz NATO-a rekao je agenciji Rojters da bi Radovan Karadžić narednih nedelja mogao da se preda Haškom sudu.

“U sedištu NATO-a vlada određeni optimizam da bi on mogao da se preda u narednih nekoliko nedelja. Ponestaje mu novca”, rekao je taj neimenovani izvor, koji je dodao da nema direktan pristup obaveštajnim podacima.

“Sada mu postaje teško da plati mrežu podrške, telohranitelje. Dotok novca je umnogome zatvoren i on ne može da obezbedi nova sredstva”, kaže izvor iz NATO-a, koji je uveren da finansijski pritisak na ljude koji podržavaju Karadžića, politički pritisak na vlast Republike Srpske i psihološki pritisak na porodicu Karadžić može da privede bivšeg predsednika Republike Srpske pravdi.
e sada moje pitanje. kako oni stizu do ovakvih informacija?
“Sada mu postaje teško da plati mrežu podrške, telohranitelje. Dotok novca je umnogome zatvoren i on ne može da obezbedi nova sredstva”
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Mene ova cijela frka oko "Karadzic se predaje, a kada sigurno, ne znamo.." podsjeca na jednu nasu staru, dobru izreku "ne lipsi magarce do zelene trave" :-?

Predat ce se on, al' za jedno 10 godina, kad ocejfi onu lovu sto ima, garantuje NATO-u i ostalim "in" ljudima i organizacijama da nece pricati sto nije za pricu i kada pola porodica sto su ostale iza ubijenih i masakriranih ili pomre ili emigrira ili se ubije. Nekad' mi se citava ova planeta i ljudi na njoj zgade :cry:
gavrilo

Post by gavrilo »

pazi mozda mu se sinu svidila nova mecka, pa kao tatin sincic ocekuje i ovaj put da mu cale sredi koji milioncic dolara... :D :x
dr.pi

Post by dr.pi »

Ah boze moj, znate vec kako to ide. Prvo cu izdiktirati supruzi pozrtvovani tekst o svojoj predaji, jelte, kad vec moram,onda cemo zajedno kao zrtveni jarci u Pajin tefter svevisnjih. :roll:
Poglavica

Post by Poglavica »

__3.08.2005 (citat):

"Očekuje se Karadžićeva predaja"

3. avgust 2005. | 17:54 | Izvor: B92

Beograd -- Izvor iz NATO-a rekao je agenciji Rojters da bi Radovan Karadžić narednih nedelja mogao da se preda Haškom sudu.

“U sedištu NATO-a vlada određeni optimizam da bi on mogao da se preda u narednih nekoliko nedelja. Ponestaje mu novca”, rekao je taj neimenovani izvor, koji je dodao da nema direktan pristup obaveštajnim podacima.

“Sada mu postaje teško da plati mrežu podrške, telohranitelje. Dotok novca je umnogome zatvoren i on ne može da obezbedi nova sredstva”, kaže izvor iz NATO-a, koji je uveren da finansijski pritisak na ljude koji podržavaju Karadžića, politički pritisak na vlast Republike Srpske i psihološki pritisak na porodicu Karadžić može da privede bivšeg predsednika Republike Srpske pravdi.

e sada moje pitanje. kako oni stizu do ovakvih informacija?
i ja se pitam. Imaju tehniku, znanje kako se radi te cudno izgleda kad znaju
Poglavica

Post by Poglavica »

Cinjenica je da Bosanci li Bosansko-Hercegovci za 10 god. nisu uhvatili najtrazenijeg osumnjicenog za ratne zlocine. Cinjenica je da to rade sve druge insitucije samone bosanske.

Cinjenica je i pitanje da li cijeli narod u iscekivanju nekog sudjenja u Haagu ne zatvara oci od ogromnog kriminala i u Sarajevu i drugim regijama BiH.
emmiirr

Post by emmiirr »

Ako ste intenzivnije pratili desavanja u posljednjih 6 mjeseci oko Mladica i Karadzica vidjeli ste da u odredjenom periodu se aktuelizira jedan zlocinac.Samo do prije 7 dana se uveliko pricalo u predaji Mladica, maltene je bilo pitanje sata, a posljednjih 7 dana u centru paznje je Karadzic , a prica o Mladicu je stavljena pod tepih i tako svaki put i tako evo punih 10 godina, ja sam ne znam ko je ovdje glup , mi ili NATO????
Ja vam garantujem da se nijedan nece dobrovoljno predati!
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Ma bilo bi mi drago da ga uhvate a opet bio bi me strah. Drago sto je uhvacen, strah sto je otisao u Hag i da ce onda biti slobodan nakon 20 godina. Kakav je Hag mogli bi mu dati 15 i plus lizalo da lize. Tada bi ga ja sam odveo iz Haga u sumu i sakrio. Bolje da pricamo o njemu kada ce biti uhvacen nego da ga Hag miluje po glavi.

Ali moja prava zelja, a mislim da je to zelja sigurno svih normalnih gradjana u BiH, zavezati ga za lanac i lagano se prosetati sa njim kroz Sarajevo. Mozda cak staviti ga u neki kavez koji je na konjskim kolima i tako lagano se vozati po gradu sa njim. Naplacivati po marku narodu da ga vidi, a pare idu nazad u izgradnju zapaljenih dzamija, srusenih mostova, uglavnom u neke dobre svrhu. Pare od naroda, za narod. Ali jebiga onda bi mi krsili human rights, pravila igre koja su potpisana u Zenevi itd. Ali samo 15 minuta, 15 minuta proci sa njim kroz Bas Carsiju.
Naravno u pratnji je ratko. I poslije toga idemo nazad pred TV da gledamo BiH u cetvrt finalu Svjetskog Prvenstva, gubili 2:0 protiv Engleza u prvom, trenutno 84 minut 3:2 za nas...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Mozda, kazem mozda je SDS malo i zainteresovan da se ta dva zlocinca i uhapse, ali SDA-u su jos uvijek potrebni na slobodi!
SDS-u je potrebno nesto sto ce pokazati njihovu toboznju kooperativnivnost, a ovima ´vamo tako dobro dodje sto se gamad jos krije po shumama kako bi mogli, kad god im zatreba, podici nacionalisticku temperaturu medju svojim stadom i "zabrinuto" reci nesto tipa: Eto, vidite kakvi su ti prokleti Srbi, ni onu dvojicu nece da uhapse, a isti su odgovorni za smrt tolikog broja nasih ljudi, progone, silovanja, logore.... itd itd... :roll: :zzzz:

Puno, puno su obojica bitnija udruzenoj vladajucoj kliki sad kad su na slobodi nego kad ih pohvataju!

Slobo je uhapsen prije vise od cetiri godine pa niko se ni po guzici vise ne cese za njim.
gavrilo

Post by gavrilo »

Vodenjak wrote:Slobo je uhapsen prije vise od cetiri godine pa niko se ni po guzici vise ne cese za njim.
ostalo je jos nekoliko beogradskih penzionera... 8-) :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

gavrilo wrote:
Vodenjak wrote:Slobo je uhapsen prije vise od cetiri godine pa niko se ni po guzici vise ne cese za njim.
ostalo je jos nekoliko beogradskih penzionera... 8-) :D
Ima njih @gavro jos i mimo penzionera medju onim njegovim, ali ja mislim na ove koji misle da ce se svi problemi rijesiti ako se uhapse ta dvojica ili ako se na papiru ukine Republika Sprcka ili ako se, eto, Srbi izvinu, ili.... :roll:
Ima toga koliko hoces... :zzzz:

A oni s druge strane porucuju:

Sve bi bilo dobro samo da muslimani ne traze unitarnu BiH, kad bi se samo istrijebio islamski terorizam, koji, je li, cvjeta, :roll: , jesmo mi masakrirali ljude u Srebrenici, gruhali bjesomucno po Sarajevu godinama, od Krajine logor napravili, ali zasto i oni ne priznaju da su i oni znali biti nestasni u ratu... itd, itd...

A sve te optuzbe i kontraoptuzbe tako su dobro smisljene i dogovorene da se ti njihovi dogovori ne samo u zraku osjecaju vec se naprosto opipati mogu!

A ovce i dalje bleje li bleje! Gladne i bose, ostrigane do gole koze, gledaju kako im gazde torove prave, radujuci se svakom novom kolcu zabodenom u njihove medje! Hoce ovce da budu svoje na svom pa radosne, a nikako da im padne na pamet upravo to da su - ovce!
A sudbina ovaca se zna, gdje god u svijetu rasle i u kakvim se god torovima nalazile! Sluze za blejanje, striganje i kao meso za gazdine gozbe, a da bi ih se drzalo u suri, potrebno je samo - nekoliko dzukaca!
gavrilo

Post by gavrilo »

vodenjak... samo da potvrdim :) 8-)
Mahalac

Post by Mahalac »

U zadnjih nekoliko mjeseci ucestale su price o ovim bivsim liderima-zlocincima pa i mnogi dokumentarci koje sam gledao na TV-u.
Sta me najvise boli i moralno degradira je kad vidim odakle i gdje su rodjeni svi ti ini Karazici Mladici iz kojih vukojebina i pickih materina je to doslo ovde u moje Sarajevo i gadjalo mene, moju mater, moj grad, moju ginaziju, moje ljude...razaralo sve. Sve ono sto lijepo i za sta me vezu najljepse uspomene.

A ja student 2 godine prava, theatar kafica, Koliba i nocni izlasci, tek se pocelo ziviti i saznavati :roll:

Jebem li im mater vazda u zivotu :x
Post Reply