Obuka zastitara
Moderator: anex
- Ady88
#1 Obuka zastitara
Imam mogucnost preko biroa iskoristiti njihova sredstva do 1000KM za obuku zastitara, zanima me gdje mogu uzeti predracun i plan rada za obuku. Cini mi se da traje 6-7 dana obuka pa kasnije za nekih 15 dana pismeni testovi. Moze li neko ukratko napisati sta mi je potrebno, kakvi su testovi, itd. uglavnom iskustva, hvala unaprijed! 
-
nookey
#2 Re: Obuka zastitara
koliko se ja sjećam:Ady88 wrote:Imam mogucnost preko biroa iskoristiti njihova sredstva do 1000KM za obuku zastitara, zanima me gdje mogu uzeti predracun i plan rada za obuku. Cini mi se da traje 6-7 dana obuka pa kasnije za nekih 15 dana pismeni testovi. Moze li neko ukratko napisati sta mi je potrebno, kakvi su testovi, itd. uglavnom iskustva, hvala unaprijed!
300 KM se uplaćuje za obuku,
80 KM ljekarsko i ovih sitnica još nekih 20-30 KM, tipa uvjerenje o nekažnjavanju i sl.
a možeš otići na Vraca i dobiti tačne informacije jer možda se nešto promijenilo ja sam ovo položio prije nekih 6 godina...
I da trajalo je 5 dana obuka teorija, šesti dan gađanje u Suhodolu, a za 15 dana ispit, za koji btw moraš ipak znati osnovne stvari, jer obaraju raju samo da uzmu pare od ponovnog izlaska...
eto ako sam ti uspio imalo pomoći...
- Ady88
#3 Re: Obuka zastitara
Uredu, hvala. Ma meni treba samo osnovno da li za pocetak da odem u MUP ili na Vraca, da uzmem predracun i plan obuke jer bi to trebao biro platiti.Neko kaze postoje i agencije pa ti oni zavrse, ne znam. Reko sto ne bih iskoristio ovo, nek se nade za svaki slucaj certifikat 
-
nookey
#4 Re: Obuka zastitara
joj ne sjećam se stvarno kako sve počinje, ja čak mislim u MUP pa ti oni daju rješenje o odobravanju polaganja certifikata, pa tek onda na Vraca, ali nisam siguran...Ady88 wrote:Uredu, hvala. Ma meni treba samo osnovno da li za pocetak da odem u MUP ili na Vraca, da uzmem predracun i plan obuke jer bi to trebao biro platiti.Neko kaze postoje i agencije pa ti oni zavrse, ne znam. Reko sto ne bih iskoristio ovo, nek se nade za svaki slucaj certifikat
-
allem
#5 Re: Obuka zastitara
jesi li poceo ovo ganjati, i ako mozes samo da mi kazes gdje mogu da izvadim ovaj predracun koji treba na biro da predam da bi oni mogli da uplate obuku!? unaprijed hvala!
-
lajk
#6 Re: Obuka zastitara
radit za 400 km po 8 do 12 sati ne bi pozelio ni najgorem neprijatelju,s tim da ne biraju kad te zovu i praznike radit 
-
sorted
#7 Re: Obuka zastitara
Zna li neko vazi li taj certifikat za zastitare vani(EU)?
-
lajkujMe
#8 Re: Obuka zastitara
I mene zanima ta obuka da li ima tu puno fizickih priprema ili? Kako izgleda ta priprema?
- Ady88
- seno_bh
#10 Re: Obuka zastitara
Certifikat ne vazi vani .sorted wrote:Zna li neko vazi li taj certifikat za zastitare vani(EU)?
-
sema911
#11 Re: Obuka zastitara
certifikat ti nevazi ni u sumskoj ako si iz pederacije i obratno,. a vani nemozes ni dupe obrisat sa time,.
ko zastitar bi radio za 423km + dnevnice (utakmice ,koncerti koji se placaju oko 20-30km) ti nebiras mozes li i hoces li vec ako pozovu ides ako neces ujutro ti je knjizica
ako bi objezbjedjivao banku radio bi 12h+ sreto se sa svakavim budalama bio provociran i sve sta vec nebi sreo, svaka greska glupost ide ti od plate,a bilo bi ih,.,., ovo ti je bar po meni dno dna posao ako nemas dana skole, il nemas izlaza pa bilo sta al prvi mjesec neces primit platu jer ti je to tada obuka, vec tek drugi mjesec tvoga rada primis platu,.
vecinom nove zastitare salju na grozna mjesta koja niko nece cuvanje kojekakvih skladista u kojekakvim vukohebinam po ks. tako da si na pocetku naguzem max., bolje ti je ganjaj bilo sta drugo,.
a preko biro imas ponudu za samostalnog poduzetnika nesto oko poljoprivrede pa ako imas kakve zemlje isplatnije ti je il da ganjas one kucne radinosti isto su sada preko biro aktuelne,.
moj savjet prihvati nesto drugo samo ne zastitar jer ces poludit, vise potrosit, dobit prosirene vene,
ko zastitar bi radio za 423km + dnevnice (utakmice ,koncerti koji se placaju oko 20-30km) ti nebiras mozes li i hoces li vec ako pozovu ides ako neces ujutro ti je knjizica
ako bi objezbjedjivao banku radio bi 12h+ sreto se sa svakavim budalama bio provociran i sve sta vec nebi sreo, svaka greska glupost ide ti od plate,a bilo bi ih,.,., ovo ti je bar po meni dno dna posao ako nemas dana skole, il nemas izlaza pa bilo sta al prvi mjesec neces primit platu jer ti je to tada obuka, vec tek drugi mjesec tvoga rada primis platu,.
vecinom nove zastitare salju na grozna mjesta koja niko nece cuvanje kojekakvih skladista u kojekakvim vukohebinam po ks. tako da si na pocetku naguzem max., bolje ti je ganjaj bilo sta drugo,.
a preko biro imas ponudu za samostalnog poduzetnika nesto oko poljoprivrede pa ako imas kakve zemlje isplatnije ti je il da ganjas one kucne radinosti isto su sada preko biro aktuelne,.
moj savjet prihvati nesto drugo samo ne zastitar jer ces poludit, vise potrosit, dobit prosirene vene,
- korisnik.1
#12 Re: Obuka zastitara
... je bolje nego sjediti kod kuće, i govoriti kako nema posla i gledat odakle će koja marka spast.lajk wrote:radit za 400 km po 8 do 12 sati ne bi pozelio ni najgorem neprijatelju,s tim da ne biraju kad te zovu i praznike radit
-
lajk
#13 Re: Obuka zastitara
korisnik.1 wrote:... je bolje nego sjediti kod kuće, i govoriti kako nema posla i gledat odakle će koja marka spast.lajk wrote:radit za 400 km po 8 do 12 sati ne bi pozelio ni najgorem neprijatelju,s tim da ne biraju kad te zovu i praznike radit
-
nookey
#14 Re: Obuka zastitara
Bravo majstore!korisnik.1 wrote:... je bolje nego sjediti kod kuće, i govoriti kako nema posla i gledat odakle će koja marka spast.lajk wrote:radit za 400 km po 8 do 12 sati ne bi pozelio ni najgorem neprijatelju,s tim da ne biraju kad te zovu i praznike radit
- Darh Wader
#15 Re: Obuka zastitara
Da oživim temu.Certifikat važi vani.seno_bh wrote:Certifikat ne vazi vani .sorted wrote:Zna li neko vazi li taj certifikat za zastitare vani(EU)?
- hodža
#16 Re: Obuka zastitara
od kad to ?
- madesa
#17 Re: Obuka zastitara
a radis kao konobar ko covjek a uzmes vise a ne dodjes kuci sa posla samo te zovnu ajde idi u DP i to na ilidzu a zivis na carsiji,skontaj se malo i raspitaj se prije nego sto uradis,cisto ponizavanje a mjesto konobara mozes uvijek nacikorisnik.1 wrote:... je bolje nego sjediti kod kuće, i govoriti kako nema posla i gledat odakle će koja marka spast.lajk wrote:radit za 400 km po 8 do 12 sati ne bi pozelio ni najgorem neprijatelju,s tim da ne biraju kad te zovu i praznike radit
- Darh Wader
#18 Re: Obuka zastitara
Nedavno sam polagao za zaštitara i instruktor nam je rekao da je certifikat priznat i vani,njegov bliski prijatelj koji je dobio certifikat na Vracama sad radi za Securitas u Goteborgu.hodža wrote:od kad to ?
Inače kako sam čuo po priči profesora od septembra bi obuka trebala trajati 15 dana umjesto 6.Iz FMUP su tražili da bude i 3 mjeseca.
- phillie
#19 Re: Obuka zastitara
Jel to Kemo pricaoDarh Wader wrote:Nedavno sam polagao za zaštitara i instruktor nam je rekao da je certifikat priznat i vani,njegov bliski prijatelj koji je dobio certifikat na Vracama sad radi za Securitas u Goteborgu.hodža wrote:od kad to ?
Inače kako sam čuo po priči profesora od septembra bi obuka trebala trajati 15 dana umjesto 6.Iz FMUP su tražili da bude i 3 mjeseca.
Sto se tice certifikata, covjek koji je isao samnom, valjda ceka ga u Hrvatskoj posao zastitara, "samo da dobije certifikat"
- Darh Wader
#20 Re: Obuka zastitara
Kemo baca ublehe.phillie wrote:Jel to Kemo pricaoDarh Wader wrote:Nedavno sam polagao za zaštitara i instruktor nam je rekao da je certifikat priznat i vani,njegov bliski prijatelj koji je dobio certifikat na Vracama sad radi za Securitas u Goteborgu.hodža wrote:od kad to ?
Inače kako sam čuo po priči profesora od septembra bi obuka trebala trajati 15 dana umjesto 6.Iz FMUP su tražili da bude i 3 mjeseca.ista mu prica svakoj grupi
i decembarska grupa isla je sveukupno sest dana (al slijedeca ce ici 15 dana, po njihovim rijecima)
Sto se tice certifikata, covjek koji je isao samnom, valjda ceka ga u Hrvatskoj posao zastitara, "samo da dobije certifikat"
- seno_bh
#21 Re: Obuka zastitara
pozdrav
ima li neko da je radio obezbjeđenje vip ličnosti
ili da poznajete nekog ko to radi, da bi se moglo stupit u kontakt
unaprijed hvala
ima li neko da je radio obezbjeđenje vip ličnosti
ili da poznajete nekog ko to radi, da bi se moglo stupit u kontakt
unaprijed hvala