Obuća za bolna stopala

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#1 Obuća za bolna stopala

Post by O'zone »

Naime pošto većinu dana provedem na nogama a imam i problema sa kičmom sve se to odražava na stopala.

Prvenstveno bol u petama jer dok hodam ili stojim u mjestu većinom se oslanjam na pete ali u isto vrijeme više unutrašnjom stranom stopala (laički imam krive noge prema unutra ko one hanumice što nose Ugsice :lol: ) Sva obuća koju nosim na veoma brzo strada prvenstveno što popucaju one pregradice u đonovima a onda se i razdvoji đon od gornjeg unutrašnjeg dijela obuće faktički stopalo pravi sebi mjesto.

Sad sam naletio na one Walkamaxx adaptive na Top Shopu (očajna vremena zahtjevaju očajne mjere) pa sam ih ubacio u razmatranje kao i Sketchers sa memo pjenom unutra.

Imal' ko kakvog besplatnog korisnog savjeta? Kakvu obuću kupiti da je mekana za stoplao a u isto vrijeme da pruža odličnu bočnu podporu?
CherryLips

#2 Re: Obuća za bolna stopala

Post by CherryLips »

Izradis uloške po svom otisku i staviš u obucu,većinu problema bi trebao rijesiti
miki27A

#3 Re: Obuća za bolna stopala

Post by miki27A »

Na Pofalicima, iza Masinske skole imas nesto tipa Neretve prije, OrtoSar. Isla sam sa tetkom da mu se naprave posebne cipele prije par godina.
Veoma brzo napravljene, i udobne, sto je najvaznije. Mislim da rade i ove uloske za cipele, ali mislim da bi tebi vise bile potrebne cipele.
http://www.ortosar.ba/OrtopedskeCipele.aspx Vidi moze li ti ovo pomoci, i javi je li ista bolje.
Post Reply