obsessive-compulsive disorder
Moderator: anex
- otherside
#26 Re: obsessive-compulsive disorder
meni je najbitnije da krene muzika kad sjednem u auto a sve ostalo je bez ikakvog reda. nerijetko zaboravim upaliti svjetla pa mi svi blicaju
i ovo je garant neki poremecaj
a znam i krenuti pod rucnom 
- Neelix
#27 Re: obsessive-compulsive disorder
otherside wrote:ja znam i krenuti pod rucnom
jel se i ti onda cudis sto ti auto "ne vuce" dobro?
- otherside
#28 Re: obsessive-compulsive disorder
ma jok. ja ti samo dodam jos gasa 
- pustopoljina
#29 Re: obsessive-compulsive disorder
moj bi buraz u tom slucaju zaplak'o.vise ga boli kad neko muci auto, nego njega

-
mamica papucarka
#30 Re: obsessive-compulsive disorder
a da dodjes malo kod mene kucilife_oh_life wrote:E sad mi je lakse...Skontala sam da ljudi nerado pricaju o ovome, a mislila sam da sam jedina sa ovim "problemom". Svaki dan mi se desi da po stanu moram cistiti pa cak iako znam da je cisto, stvari slazem u liniju i ako mi se desi da ne uspijem sloziti odmah, ja to radim sve dok ne bude savrseno-bez obzira koliko to trajalo. Kozmetiku npr. slazem po velicini i sl.
![]()
Pitanje: Desava li vam se da vas nervira sto je to tako, sto ne mozete protiv toga??? Ja rijetko mogu protiv toga i to me
- otherside
#31 Re: obsessive-compulsive disorder
pa da ti kazem... i ja poslije toga kazem svom bibiju: Izvini medenko, omaklo se 
-
life_oh_life
#32 Re: obsessive-compulsive disorder
Nije nikakav problemmamica papucarka wrote:a da dodjes malo kod mene kucilife_oh_life wrote:E sad mi je lakse...Skontala sam da ljudi nerado pricaju o ovome, a mislila sam da sam jedina sa ovim "problemom". Svaki dan mi se desi da po stanu moram cistiti pa cak iako znam da je cisto, stvari slazem u liniju i ako mi se desi da ne uspijem sloziti odmah, ja to radim sve dok ne bude savrseno-bez obzira koliko to trajalo. Kozmetiku npr. slazem po velicini i sl.
![]()
Pitanje: Desava li vam se da vas nervira sto je to tako, sto ne mozete protiv toga??? Ja rijetko mogu protiv toga i to me
-
mamica papucarka
#33 Re: obsessive-compulsive disorder
i ja non stop cistim kupatilo (nesto sam osjetljiva na prljavo kupatilo), ali kuhinja mi je katastrofa

- madner
#34 Re: obsessive-compulsive disorder
Jeste, to je poznat fenomen u psihologiji "driver femalus".otherside wrote:meni je najbitnije da krene muzika kad sjednem u auto a sve ostalo je bez ikakvog reda. nerijetko zaboravim upaliti svjetla pa mi svi blicajui ovo je garant neki poremecaj
Jako opasna stvar.
Ovi/e sto pate od cistoce, nista vam ne vjerujem dok ne vidim. Imam tezak slucaj
- otherside
#35 Re: obsessive-compulsive disorder
uuuu...jesi me nasekiraomadner wrote:Jeste, to je poznat fenomen u psihologiji "driver femalus".otherside wrote:meni je najbitnije da krene muzika kad sjednem u auto a sve ostalo je bez ikakvog reda. nerijetko zaboravim upaliti svjetla pa mi svi blicajui ovo je garant neki poremecaj
Jako opasna stvar.![]()
Ovi/e sto pate od cistoce, nista vam ne vjerujem dok ne vidim. Imam tezak slucaj
sad cu morati pojesti tacno tri kugle sladoleda
Last edited by otherside on 28/06/2008 19:17, edited 1 time in total.
-
life_oh_life
#36 Re: obsessive-compulsive disorder
Od kupatila ne odustajem dok ne bude sjajnomamica papucarka wrote:i ja non stop cistim kupatilo (nesto sam osjetljiva na prljavo kupatilo), ali kuhinja mi je katastrofa![]()
-
life_oh_life
#37 Re: obsessive-compulsive disorder
Nemoj me izazivatimadner wrote:Jeste, to je poznat fenomen u psihologiji "driver femalus".otherside wrote:meni je najbitnije da krene muzika kad sjednem u auto a sve ostalo je bez ikakvog reda. nerijetko zaboravim upaliti svjetla pa mi svi blicajui ovo je garant neki poremecaj
Jako opasna stvar.![]()
- madner
#38 Re: obsessive-compulsive disorder
Ako je bar jedna cokolada i ja bi se zabrino.otherside wrote:uuuu...jesi me nasekiraomadner wrote:Jeste, to je poznat fenomen u psihologiji "driver femalus".otherside wrote:meni je najbitnije da krene muzika kad sjednem u auto a sve ostalo je bez ikakvog reda. nerijetko zaboravim upaliti svjetla pa mi svi blicajui ovo je garant neki poremecaj
Jako opasna stvar.![]()
sad cu morati pojesti tacno tri kugle sladoleda
- madner
#39 Re: obsessive-compulsive disorder
Gdje si, samo reci, ni jedan put mi nije tezak, ni jedno mjesto dovoljno dalekolife_oh_life wrote:Nemoj me izazivatimadner wrote:Jeste, to je poznat fenomen u psihologiji "driver femalus".otherside wrote:meni je najbitnije da krene muzika kad sjednem u auto a sve ostalo je bez ikakvog reda. nerijetko zaboravim upaliti svjetla pa mi svi blicajui ovo je garant neki poremecaj
Jako opasna stvar.![]()
Ovi/e sto pate od cistoce, nista vam ne vjerujem dok ne vidim. Imam tezak slucaj![]()
![]()
![]()
![]()
Doletim i uradim
![]()
![]()
Ponesi prvu pomoc za auto, nije prljavo, ali da se ne osjecas nelagodno.
-
zemo_online
#40 Re: obsessive-compulsive disorder
ima li lijeka protiv lijenosti?
- rajvosa^
#41 Re: obsessive-compulsive disorder
E jarane ja se poradova reko evo teme za mene "anxiety" i onda vidim da vi brojite nekakve sipke na krevetu, palite aute i sve ostalo....pa reko bogdo da sam medju njima.
Ja moram otvarat novu temu, tako da se vidjamo na drugoj 
-
d2
#42 Re: obsessive-compulsive disorder
ima, kokuzluktest01 wrote:ima li lijeka protiv lijenosti?
- Skyfox
#43 Re: obsessive-compulsive disorder
Imam neke simptome a nisam ni znao da za to postoji ime.
Neznam jel to to al ko klinac sa nekih 8-9 godina sam imao potrebu da ako pricam sa nekim da ga zviznem po glavi, nikad nisam al sam se borio s tim. I imam osjecaj da jesam da bi mi bilo lakse. Nije agresija jer nisam bio ljut nit sam imao nesto protiv bilo koga jednostavno jedan pokret rukom i rijesio bi se muke. i to mi je se pravo cesto desavalo. To je nestalo u teen godinama, ali nekad u 20g razvila mi se alergija na prasinu i sjecam se kad je dr. rekao da u kuci mora biti sto manje prasine i grinja. Jedno 3 godine sam svaki drugi-treci dan usisavao, mjenjao posteljinu, jednom mjesecno izvlacio tepih na tersu, maltretirao ukucane... Sad je puno bolje, bio sam 3mj kod rodaka koji je alergican na cistocu, i kad sam vidio da necu umrijet ako sve ne blista, lakse sve podnosim...
Neznam jel to to al ko klinac sa nekih 8-9 godina sam imao potrebu da ako pricam sa nekim da ga zviznem po glavi, nikad nisam al sam se borio s tim. I imam osjecaj da jesam da bi mi bilo lakse. Nije agresija jer nisam bio ljut nit sam imao nesto protiv bilo koga jednostavno jedan pokret rukom i rijesio bi se muke. i to mi je se pravo cesto desavalo. To je nestalo u teen godinama, ali nekad u 20g razvila mi se alergija na prasinu i sjecam se kad je dr. rekao da u kuci mora biti sto manje prasine i grinja. Jedno 3 godine sam svaki drugi-treci dan usisavao, mjenjao posteljinu, jednom mjesecno izvlacio tepih na tersu, maltretirao ukucane... Sad je puno bolje, bio sam 3mj kod rodaka koji je alergican na cistocu, i kad sam vidio da necu umrijet ako sve ne blista, lakse sve podnosim...
-
retradicionaliziran
#44 Re: obsessive-compulsive disorder
...ja moram zenu prije spavanja hebati tri puta...ima li ista gore...
-
life_oh_life
#45 Re: obsessive-compulsive disorder
retradicionaliziran wrote:...ja moram zenu prije spavanja hebati tri puta...ima li ista gore...
-
life_oh_life
#46 Re: obsessive-compulsive disorder
Jedno 3 godine sam svaki drugi-treci dan usisavao, mjenjao posteljinu, jednom mjesecno izvlacio tepih na tersu, maltretirao ukucane... Sad je puno bolje, bio sam 3mj kod rodaka koji je alergican na cistocu, i kad sam vidio da necu umrijet ako sve ne blista, lakse sve podnosim...[/quote]
A ja mislila da sam najkriticniji slucaj sto se tice pretjerivanja... Sad sam se utjesila 
-
luciferino
#47 Re: obsessive-compulsive disorder
moram provjeriti jel sve zakljucano i ugaseno i to najmanje tri puta i opet mi se sveze suha da je pegla ostala ukljucena. mislim da je to.