obsessive-compulsive disorder

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

otherside

#26 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by otherside »

meni je najbitnije da krene muzika kad sjednem u auto a sve ostalo je bez ikakvog reda. nerijetko zaboravim upaliti svjetla pa mi svi blicaju :D i ovo je garant neki poremecaj :D a znam i krenuti pod rucnom :D
Neelix

#27 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by Neelix »

otherside wrote:j :D a znam i krenuti pod rucnom :D

jel se i ti onda cudis sto ti auto "ne vuce" dobro? :lol: :oops:
otherside

#28 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by otherside »

ma jok. ja ti samo dodam jos gasa :D
pustopoljina

#29 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by pustopoljina »

moj bi buraz u tom slucaju zaplak'o.vise ga boli kad neko muci auto, nego njega :shock: :lol:
mamica papucarka

#30 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by mamica papucarka »

life_oh_life wrote:E sad mi je lakse... :D Skontala sam da ljudi nerado pricaju o ovome, a mislila sam da sam jedina sa ovim "problemom". Svaki dan mi se desi da po stanu moram cistiti pa cak iako znam da je cisto, stvari slazem u liniju i ako mi se desi da ne uspijem sloziti odmah, ja to radim sve dok ne bude savrseno-bez obzira koliko to trajalo. Kozmetiku npr. slazem po velicini i sl. :D
Pitanje: Desava li vam se da vas nervira sto je to tako, sto ne mozete protiv toga??? Ja rijetko mogu protiv toga i to me :x
a da dodjes malo kod mene kuci :lol:
otherside

#31 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by otherside »

pa da ti kazem... i ja poslije toga kazem svom bibiju: Izvini medenko, omaklo se :D
life_oh_life

#32 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by life_oh_life »

mamica papucarka wrote:
life_oh_life wrote:E sad mi je lakse... :D Skontala sam da ljudi nerado pricaju o ovome, a mislila sam da sam jedina sa ovim "problemom". Svaki dan mi se desi da po stanu moram cistiti pa cak iako znam da je cisto, stvari slazem u liniju i ako mi se desi da ne uspijem sloziti odmah, ja to radim sve dok ne bude savrseno-bez obzira koliko to trajalo. Kozmetiku npr. slazem po velicini i sl. :D
Pitanje: Desava li vam se da vas nervira sto je to tako, sto ne mozete protiv toga??? Ja rijetko mogu protiv toga i to me :x
a da dodjes malo kod mene kuci :lol:
Nije nikakav problem :-D Al uslov je da na snazi bude PMS-tad sam najjaca, ko uragan radim :-D i samo da napomenem (da ne bude da ti nisam rekla): kupatilo i kuhinja su moja specijalnost, tu sam glavna :D prema tome, mamice call meeeeeeeeeeeeee... :D :D :D :D
mamica papucarka

#33 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by mamica papucarka »

i ja non stop cistim kupatilo (nesto sam osjetljiva na prljavo kupatilo), ali kuhinja mi je katastrofa :cry: :D
madner

#34 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by madner »

otherside wrote:meni je najbitnije da krene muzika kad sjednem u auto a sve ostalo je bez ikakvog reda. nerijetko zaboravim upaliti svjetla pa mi svi blicaju :D i ovo je garant neki poremecaj :D a znam i krenuti pod rucnom :D
Jeste, to je poznat fenomen u psihologiji "driver femalus".

Jako opasna stvar. :oops: :D

Ovi/e sto pate od cistoce, nista vam ne vjerujem dok ne vidim. Imam tezak slucaj :D
otherside

#35 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by otherside »

madner wrote:
otherside wrote:meni je najbitnije da krene muzika kad sjednem u auto a sve ostalo je bez ikakvog reda. nerijetko zaboravim upaliti svjetla pa mi svi blicaju :D i ovo je garant neki poremecaj :D a znam i krenuti pod rucnom :D

Ovi/e sto pate od cistoce, nista vam ne vjerujem dok ne vidim. Imam tezak slucaj :D
uuuu...jesi me nasekirao :D
sad cu morati pojesti tacno tri kugle sladoleda :D
Last edited by otherside on 28/06/2008 19:17, edited 1 time in total.
life_oh_life

#36 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by life_oh_life »

mamica papucarka wrote:i ja non stop cistim kupatilo (nesto sam osjetljiva na prljavo kupatilo), ali kuhinja mi je katastrofa :cry: :D
Od kupatila ne odustajem dok ne bude sjajno :roll: Nikakav problem za kuhinju:D Eto mene da posamaram nered :evil: :D
life_oh_life

#37 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by life_oh_life »

madner wrote:

Nemoj me izazivati :D :D :D :D :D Doletim i uradim :D :D :D
madner

#38 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by madner »

otherside wrote:
madner wrote:

uuuu...jesi me nasekirao :D
sad cu morati pojesti tacno tri kugle sladoleda :D
Ako je bar jedna cokolada i ja bi se zabrino. :D
madner

#39 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by madner »

life_oh_life wrote:
madner wrote:

Nemoj me izazivati :D :D :D :D :D Doletim i uradim :D :D :D
Gdje si, samo reci, ni jedan put mi nije tezak, ni jedno mjesto dovoljno daleko :D

Ponesi prvu pomoc za auto, nije prljavo, ali da se ne osjecas nelagodno. :mrgreen:
zemo_online

#40 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by zemo_online »

ima li lijeka protiv lijenosti?
rajvosa^

#41 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by rajvosa^ »

E jarane ja se poradova reko evo teme za mene "anxiety" i onda vidim da vi brojite nekakve sipke na krevetu, palite aute i sve ostalo....pa reko bogdo da sam medju njima. :-) Ja moram otvarat novu temu, tako da se vidjamo na drugoj :)
d2

#42 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by d2 »

test01 wrote:ima li lijeka protiv lijenosti?
ima, kokuzluk
Skyfox

#43 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by Skyfox »

Imam neke simptome a nisam ni znao da za to postoji ime.
Neznam jel to to al ko klinac sa nekih 8-9 godina sam imao potrebu da ako pricam sa nekim da ga zviznem po glavi, nikad nisam al sam se borio s tim. I imam osjecaj da jesam da bi mi bilo lakse. Nije agresija jer nisam bio ljut nit sam imao nesto protiv bilo koga jednostavno jedan pokret rukom i rijesio bi se muke. i to mi je se pravo cesto desavalo. To je nestalo u teen godinama, ali nekad u 20g razvila mi se alergija na prasinu i sjecam se kad je dr. rekao da u kuci mora biti sto manje prasine i grinja. Jedno 3 godine sam svaki drugi-treci dan usisavao, mjenjao posteljinu, jednom mjesecno izvlacio tepih na tersu, maltretirao ukucane... Sad je puno bolje, bio sam 3mj kod rodaka koji je alergican na cistocu, i kad sam vidio da necu umrijet ako sve ne blista, lakse sve podnosim...
retradicionaliziran

#44 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by retradicionaliziran »

...ja moram zenu prije spavanja hebati tri puta...ima li ista gore...
life_oh_life

#45 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by life_oh_life »

retradicionaliziran wrote:...ja moram zenu prije spavanja hebati tri puta...ima li ista gore...
:? :? :? :? :? :? :? :?
life_oh_life

#46 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by life_oh_life »

Jedno 3 godine sam svaki drugi-treci dan usisavao, mjenjao posteljinu, jednom mjesecno izvlacio tepih na tersu, maltretirao ukucane... Sad je puno bolje, bio sam 3mj kod rodaka koji je alergican na cistocu, i kad sam vidio da necu umrijet ako sve ne blista, lakse sve podnosim...[/quote]

:-) :-) :-) A ja mislila da sam najkriticniji slucaj sto se tice pretjerivanja... Sad sam se utjesila :lol:
luciferino

#47 Re: obsessive-compulsive disorder

Post by luciferino »

moram provjeriti jel sve zakljucano i ugaseno i to najmanje tri puta i opet mi se sveze suha da je pegla ostala ukljucena. mislim da je to.
Post Reply