Obrve, zdravstveni 'belaj' :/

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
simple_girl1

#1 Obrve, zdravstveni 'belaj' :/

Post by simple_girl1 »

Pozdrav za sviju :)

Ovako, imam jedan (da je barem samo jedan :D ) zdravstveni problem.
Dakle, zadnjih nekoliko mjeseci mi dosta opadaju obrve, ne čupam ih već odavno, i odlučih ih pustiti da skroz narastu ali inače bi prije u roku mjesec-dva skroz narasle a sad ih puštam mjesecima i skoro ništa :sad:
Presporooo rastu, opadaju puno, baš sam se zabrinula od čega je to, koji je uzrok :shock:
Uglavnom, upravo dođoh od doktora, dermatologa...kaže da je moguće da je neka upala u pitanju (zuba, grla ili sl.), doduše, rastu mi zubi tj dva zuba pa me to dosta zeza :D .
Zasad mi je propisao neke Perfectil kapsule.

Je l' neko imao slična iskustva ili?

puno hvala ;-)
žulijan asanž

#2 Re: Obrve, zdravstveni 'belaj' :/

Post by žulijan asanž »

kako ti ba rastu zubi? pa nemaš valjda 7 godina? rastu ti valjda osmice? osmice nisu zubi, nego ih je bog izmislio da te malo "spusti" u tom dobu kad kontaš da si najjači u životu... :D ja sam jauko ko cuko zbog osmica :D

uglavnom, obrve ti ispadaju zbog:

- ishrana (nedovoljno vitamina B i ostalih komponenti koje su bitne za sintezu proteina, kao i unošenje samih proteina kroz ishranu)

- šminka (nadražava kožu, pojedine kineske i ostale sumnjive varijante sadrže ko zna kakve komponente od kojih bi ti mogle ne samo ispasti obrve, nego bi ti oči na potiljku mogle završiti)

- čupanje (nemoj brate čupat, pravo muško voli dlakavo, posebno kad se spoje iznad nosa :D :D )
simple_girl1

#3 Re: Obrve, zdravstveni 'belaj' :/

Post by simple_girl1 »

žulijan asanž wrote:kako ti ba rastu zubi? pa nemaš valjda 7 godina? rastu ti valjda osmice? osmice nisu zubi, nego ih je bog izmislio da te malo "spusti" u tom dobu kad kontaš da si najjači u životu... :D ja sam jauko ko cuko zbog osmica :D

uglavnom, obrve ti ispadaju zbog:

- ishrana (nedovoljno vitamina B i ostalih komponenti koje su bitne za sintezu proteina, kao i unošenje samih proteina kroz ishranu)

- šminka (nadražava kožu, pojedine kineske i ostale sumnjive varijante sadrže ko zna kakve komponente od kojih bi ti mogle ne samo ispasti obrve, nego bi ti oči na potiljku mogle završiti)

- čupanje (nemoj brate čupat, pravo muško voli dlakavo, posebno kad se spoje iznad nosa :D :D )
Joooj koju god ja temu otvorim, i ti se javiš :lol:

Uglavnom, moguće je da mi fali vitamina, tj toga mi sigurno fali :D
Što se tiče šminke, nedavno obrve malo obojih kineskim kreonom i zaista mi od tad počeše pojačano opadati :shock:

Što se tiče treće teze ... :lol:
Beaddy

#4 Re: Obrve, zdravstveni 'belaj' :/

Post by Beaddy »

simple_girl1 wrote:Pozdrav za sviju :)

Ovako, imam jedan (da je barem samo jedan :D ) zdravstveni problem.
Dakle, zadnjih nekoliko mjeseci mi dosta opadaju obrve, ne čupam ih već odavno, i odlučih ih pustiti da skroz narastu ali inače bi prije u roku mjesec-dva skroz narasle a sad ih puštam mjesecima i skoro ništa :sad:
Presporooo rastu, opadaju puno, baš sam se zabrinula od čega je to, koji je uzrok :shock:
Uglavnom, upravo dođoh od doktora, dermatologa...kaže da je moguće da je neka upala u pitanju (zuba, grla ili sl.), doduše, rastu mi zubi tj dva zuba pa me to dosta zeza :D .
Zasad mi je propisao neke Perfectil kapsule.

Je l' neko imao slična iskustva ili?

puno hvala ;-)

Ja sam imala problem se kosom (nakon pranja puna šaka kose u slivniku) i to sam riješila vitaminima...Centravit Energy. Evo sad mi je glava puna onih kratkih, stršećih dlaka :D .

Što se obrva tiče nemam problema-čak i suprotno, ne mogu ih stići počupati, jer rastu k'o blesave-ali pošto se bavim prirodnom kozmetikom mogu ti dati jednostavan recept kako da im ubrzaš rast. To je ricinusovo ulje (najobičnije, iz apoteke). Ricinusovo ulje pospješuje rast dlaka općenito (tamo gdje postoji folikul dlake, iako ona iz nekog razloga ne raste) i možeš ga mazati na obrve (tanko, prije spavanja) pa i trepavice (očistiš staru bočicu od maskare i naspeš ulje). To je to! Jednostavno, zar ne? Čitala sam da pomaže.

Nadam se da sam pomogla, sretno! :-D
simple_girl1

#5 Re: Obrve, zdravstveni 'belaj' :/

Post by simple_girl1 »

Beaddy wrote:

Ja sam imala problem se kosom (nakon pranja puna šaka kose u slivniku) i to sam riješila vitaminima...Centravit Energy. Evo sad mi je glava puna onih kratkih, stršećih dlaka :D .

Što se obrva tiče nemam problema-čak i suprotno, ne mogu ih stići počupati, jer rastu k'o blesave-ali pošto se bavim prirodnom kozmetikom mogu ti dati jednostavan recept kako da im ubrzaš rast. To je ricinusovo ulje (najobičnije, iz apoteke). Ricinusovo ulje pospješuje rast dlaka općenito (tamo gdje postoji folikul dlake, iako ona iz nekog razloga ne raste) i možeš ga mazati na obrve (tanko, prije spavanja) pa i trepavice (očistiš staru bočicu od maskare i naspeš ulje). To je to! Jednostavno, zar ne? Čitala sam da pomaže.

Nadam se da sam pomogla, sretno! :-D
Pa kosa mi je opadala jedno vrijeme, sada je sve ok ;-)
S obrvama je ovaj problem već nekoliko mjeseci, nekad više a nekad manje...zadnjih dana je opadanje zaista vidljivo :x

Što se tiče tog ricinusovog ulja, čula sam za to i imam ga, koristila sam ga jedno vrijeme i mogu reći da su rezultati bili vidljivi bez obzira na kraći period korištenja ali, malo mi smeta, vjerovatno zato što imam osjetljivu kožu lica, odmah mi se izaspu neke bubuljice a smeta mi i očima (bez obzira što ga samo na obrve mažem), oči mi postanu crvene, peku me i suze pa svi bili pomislili da "cmizdrim" :lol:

Ne znam šta da radim :-)

hvala na savjetu :wink:
Post Reply