Obrusio se krov u BBI-ju

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
samo malo

#176 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by samo malo »

Jel uhvacen suncobran ili je jos u bijegu?
mrtva kokoš

#177 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by mrtva kokoš »

samo malo wrote:Jel uhvacen suncobran ili je jos u bijegu?
svi su suncobrani zadrzani na ispitivanju pa samim time i taj :D
nemojte od muhe praviti meĐeda moglo se ovo desiti svugdje pa i u jednom objektu tipa BBI...
dobro je da niko nije teze povrijedjen...
photo&video

#178 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by photo&video »

Ma banujte koliko hocete al to je cinjenica da su ovdje sve isfrustrirani idioti
x0z0y0

#179 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by x0z0y0 »

dr.gog wrote:Torta nutella,u prizemlju gdje su drveni stolovi:),a slastičar,mlađi lik,mi dade i recept na radost moje kćerke...majku mu kako ljudi ovako potenciraju zlo...maltene imam osjećaj niže vrijednosti kad sjednem ovdje i čitam ovoliki bijes u postovima...
molila bi za recept :oops: :oops:
na pp ili na topik recepti :oops: :oops:

unaprijed hvala :oops:
kirby

#180 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by kirby »

delightful wrote:maybach, doktorica, photo&video - ban.
black, opomena - znas pravila foruma i znas kako se komunicira.
superpile, opomena.

a panthera? :? :? :? :?
♥ Julianna ♥

#181 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by ♥ Julianna ♥ »

dr.gog wrote:Torta nutella,u prizemlju gdje su drveni stolovi:),a slastičar,mlađi lik,mi dade i recept na radost moje kćerke.
Uuuuu nutella...hvala Dr. Gog tu nisam probala :-D idem sutra na tortu pa u multisplex :-D
kirby

#182 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by kirby »

♥ Julianna ♥ wrote:
dr.gog wrote:Torta nutella,u prizemlju gdje su drveni stolovi:),a slastičar,mlađi lik,mi dade i recept na radost moje kćerke.
Uuuuu nutella...hvala Dr. Gog tu nisam probala :-D idem sutra na tortu pa u multisplex :-D

Pazi Mirko, staklo!!!
shuriken

#183 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by shuriken »

dr.gog wrote:Zdravo raja,evo tipkam iz bbi.
Centar je krcat,sve je ok,čisto sumnjam da treba praviti toliku buku.Sve kafane unutra su pune,ljudi kupuju itd..Torta od čokolade predobra.Mali dio u prizemlju ograđen i pod budnim okom securitya.
P.s.prekinite sa bezveznim vrijeđanjima nema smisla zaista...fakat...a Zoom će se pobrinuti za ove ispade...
zdravo dr.gog
vrijedjanje osudjujem i rad moderatora cijenim
ali osudjujem i tvoje aktivno minoriziranje incidenta, izlazak na teren i ovakav spin
nakon za dlaku izbjegnute tragedije tebi je drago da je centar krcat i bitno ti je kakva je torta?
koji bi mogao biti razlog tome?
hakazvaka

#184 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by hakazvaka »

shuriken wrote:
Centar je krcat,sve je ok,čisto sumnjam da treba praviti toliku buku.Sve kafane unutra su pune,ljudi kupuju itd..Torta od čokolade predobra.Mali dio u prizemlju ograđen i pod budnim okom securitya.
P.s.prekinite sa bezveznim vrijeđanjima nema smisla zaista...fakat...a Zoom će se pobrinuti za ove ispade...
zdravo dr.gog
ali osudjujem i tvoje aktivno minoriziranje incidenta, izlazak na teren i ovakav spin
nakon za dlaku izbjegnute tragedije tebi je drago da je centar krcat i bitno ti je kakva je torta?
ma ne!
treba proglasiti opsadno stanje i zabraniti konzumiranje hrane i poslastica ljudima u krugu od 500 m od mjesta nesrece !
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#185 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by Pera Trta »

shuriken wrote:
zdravo dr.gog
Razlog je što čovjek nije isfrustriran i ne čeka jedva da nešto napadne, već hladne glave govori, nakon uvida u stanje na terenu. Pa zar nije divno da raja izlaze, kupuju i provode se za SVOJE pare?
shuriken

#186 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by shuriken »

hakazvaka wrote:
shuriken wrote:
zdravo dr.gog
ma ne!
treba proglasiti opsadno stanje i zabraniti konzumiranje hrane i poslastica ljudima u krugu od 500 m od mjesta nesrece !
mozda ti imash informaciju o stanju ostalih stakala? u koliko njih je taj suncobran udario? podijeli informaciju s nama, shto si takav? koji je postupak kod slijedeceg nevremena? uputi nas, o Hako Zvako!
atko

#187 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by atko »

Samo je vazno da komsiji crkne krava ... nije problem, mi cemo sebi zadaviti dvije ako treba :shock:

Ok, incident se desio ... ali ova kolicina zluradosti i zlobe je porazavajuca :(
shuriken

#188 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by shuriken »

Pera Trta wrote:
shuriken wrote:
zdravo dr.gog
Razlog je što čovjek nije isfrustriran i ne čeka jedva da nešto napadne, već hladne glave govori, nakon uvida u stanje na terenu. Pa zar nije divno da raja izlaze, kupuju i provode se za SVOJE pare?
ne, nije, meni ne smeta sto ljudi skoro poginuse i sto nema sanse da je neko provjerio ostala stakla, meni smeta sto oni imaju para i provode se, a ja nemam i samo sjedim za kompjuterom. i kacim se na komsijin WLAN. dobro si me provalio, da ne radis kao profiler?
♥ Julianna ♥

#189 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by ♥ Julianna ♥ »

kirby wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:

Pazi Mirko, staklo!!!
Image
♥ Julianna ♥

#190 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by ♥ Julianna ♥ »

the stranger wrote: Ovdje mi smrdi na zoo-diskriminaciju.
Image
Panthera

#191 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by Panthera »

kirby wrote:
delightful wrote:maybach, doktorica, photo&video - ban.
black, opomena - znas pravila foruma i znas kako se komunicira.
superpile, opomena.

a panthera? :? :? :? :?
:? cemu prozivanje, ne kontam? :? kirby ;-)
cyprus

#192 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by cyprus »

Bože, kako ljudima ovdje malo treba da se počnu vrijeđat, čudo jedno... :-)
*mima*

#193 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by *mima* »

Ja sta vas popi ban radi dva komada stakla....... :?
Arc_Angel

#194 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by Arc_Angel »

Hmmm, neznam sta da kazem. mene je najvishe pogodilo sluzbeno saopštenje tog nekog glavnog i odgovornog generlnog menadzera BBi centra koje je citirano sinoc na obn info-u. kaze covjek da nije tacno da je bilo ko povriedjen od tog stakla, niti da su se oni nalazili ni blizu mjesta pada stakla a dvoje ljudi u hitnoj ?????' mislim to je bas jadno i licemjerno. na zapadu bi taj menadzer bio krivicno gonjen zbog obamne javnosti, sirenja dezinformacija, nanošenja povreda na ugled i cast ljudi koji jesu stvarno povredjeni u incidentu i naravno BBi bi isplatio dobru svotu novca za pretrpljeni strah svima onima koji su se nalazili u blizini u tom momentu.

drugo najveca šega mi je ako su stvarno rekli da je suncobran probio staklo ??????? mislim prvo da razjasnimo a svi su to vidjeli i na slikama radi se o viseslojnom laminarom panelu stakla , ja mislim da je nemoguce da suncobran dobije od vjetra tolko ubrzanje i silu pa da nacini stetu tom lamiranom panelu stakla kako se tvrdi u saopstenju.

veca je mogucnost da je upravo ta neodgovornost i nemar i pritisak roka za otvaranje centra koji je katalizator ove nesrece, neko spomenu na pocetku teme da nisu ni dozvole imali da otvore a otvorili su centar ??????? i da su je dobili nekoliko dana poslije.

meni sve oo smrdi na to da sada neko treba svoju guzicu da sacuva. na zapadu bi za ovako nesto glave letile, prvo od tog menadzer koji je dao onakvo saopstenje za javnost gdje se ocigleno vidi da je cilj obmana javnosti, a posebno taj isnpektor koji je potpisao tu dozvolu za rad nakon sto je poceo sa radom centar :-) :-) :-) :-) :-) :-) svasta.

na kraju samo da kazem nedo bog dragi da je na nekoga pao onaj panel stakla sa one visine, ja mislim da bi to izgledalo kao u filmu "final destination 3" kada onaj mali bilbord padne sa odokativno iste visine i zgnjeci kao paštetu onog glumca :D :D :D :D
fixer

#195 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by fixer »

atko wrote:Samo je vazno da komsiji crkne krava ... nije problem, mi cemo sebi zadaviti dvije ako treba :shock:

Ok, incident se desio ... ali ova kolicina zluradosti i zlobe je porazavajuca :(
Halo, Atko, najmanje je bitno, barem meni, to sto je rijec o BBi. Mene nervira sto postoje zakon, propisi, i sto oni ne predstavljaju nikakvu prepreku za onog ko ima novac i moc. Ocigledno je da nesto u samoj izvedbi projekta nije napravljeno kako treba, i objektivno gledano jedina smetnja proesionalnoj inspekciji predstavlja cinjenica da niko nije platio zivotom. Kad neko plati, ako plati (a daj Boze da ne plati) hoce li onda neko reci da smo sve shvatili olako? Da je bio rijec o samo jednom prozoru, staklu?
Ova nasa Bosna ima jedan veliki problem - nepostojanje pravnog poretka. Ociglednim zazmiravanjem nadleznih institucija na svu problematiku BBi-a, salje se jasna poruka buducim investitorima da se ovdje ne prave objekti da sluze ljudima, nego da ljudi sluze objektima.
Ja razumijem utrku za sto laksim profitom, ali negdje mora biti granica. Ljudski zivot je i vise nego dobar razlog da se sve dva puta razmisli.
Ateista

#196 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by Ateista »

sistem wrote:cudi me - zar se na takve objekte ne stavlja sigurnosno staklo? ono koje se pri padu raspe 'u rizu' i jednostavno ne moze nanijeti tezu ozlijedu? jer projektom se ne moze izbjeci svaka nezgoda, niti predvidjeti svaki predmet unesen pri koristenju.
Upravo tako, danas je tehnologija otisla jako daleko, ima toliko razlicitih vrsta stakala - koliko para toliko i muzike.

Za objekat o kojem se toliko pricalo, u koji je toliko ulozeno, koji je toliko reklamiran i slicno, definitivno su trebali potrositi jos malo para na kvalitetnije staklo ili na kvalitetniju konstrukciju koja nosi staklo.

U svijetu se isto tako dogadjaju ovakve stvari, ali uglavnom ne na objektima koji imaju toliki znacaj za jedan grad, kao sto bi BBI trebao da ima za Sarajevo zbog svoje lokacije. Ocigledno je da je ovdje investitor htio da ustedi na nekim stvarima, a da objekat izgleda sto veca sminka, i evo do cega je to dovelo.

Da je ovo kakva drzava, neko bi odgovarao za to, ali ne vjerujem da ce do toga doci...
samo malo

#197 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by samo malo »

Sarajka im nije halalila.
Skyfox

#198 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by Skyfox »

sta god bio uzrok/krivac ovo je za bbi pravo ruzna rekalama...
beautyfool

#199 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by beautyfool »

Ateista wrote:
sistem wrote:cudi me - zar se na takve objekte ne stavlja sigurnosno staklo? ono koje se pri padu raspe 'u rizu' i jednostavno ne moze nanijeti tezu ozlijedu? jer projektom se ne moze izbjeci svaka nezgoda, niti predvidjeti svaki predmet unesen pri koristenju.
Upravo tako, danas je tehnologija otisla jako daleko, ima toliko razlicitih vrsta stakala - koliko para toliko i muzike.

Za objekat o kojem se toliko pricalo, u koji je toliko ulozeno, koji je toliko reklamiran i slicno, definitivno su trebali potrositi jos malo para na kvalitetnije staklo ili na kvalitetniju konstrukciju koja nosi staklo.

U svijetu se isto tako dogadjaju ovakve stvari, ali uglavnom ne na objektima koji imaju toliki znacaj za jedan grad, kao sto bi BBI trebao da ima za Sarajevo zbog svoje lokacije. Ocigledno je da je ovdje investitor htio da ustedi na nekim stvarima, a da objekat izgleda sto veca sminka, i evo do cega je to dovelo.

Da je ovo kakva drzava, neko bi odgovarao za to, ali ne vjerujem da ce do toga doci...
Samo da te napomenem nazalost u nasoj drzavi rijetko ko se trudi uraditi svoj posao kako treba, samo neka pare kapaju, neka meni placa ide a ja cu to kako tako uraditi, pa dokaz su ti svi oni koji vise po cijeli dan na forumu a tipkaju upravo iz svojih kancelarija i placeni su da rade svoj posao a ne da koriste forum, ali dok ljudi ne shvate da bi nesto promjenili prvo trebaju promjeniti samog sebe i zalagati se maksimalno da rade svoj posao kako treba...vjerovatno da su osobe koje su postavljale to staklo radile svoj posao kako treba nebi doslo do ovakvog incidenta, ali eto, svi vole prst u uho i da radno vrijeme sto prije proleti, a posao je odradjen eto onako vizuelno, tek toliko da se placa moze dobiti pa onda kriv je sef, kriva je drzava, kriv je ovaj, kriv je onaj a niko nevidi da smo mi sami krivi sto ne iskoristavamo svoje vrijeme kvalitetno i sto ne obavljamo svoje poslove onako kako treba.

Pozz.
vaca

#200 Re: Obrusio se krov u BBI-ju

Post by vaca »

Evo ga! Ocit primjer sta i na koji nacin nam rade vlastodrsci i kako nas drze u saci.

Ne mogu da vjerujem da pismen, mladi svijet, moze zanemariti cinjenicu da je I OVO sfusereno, kao i sve drugo sto nam nude. I jos zele da ti usta zacepe, nemoj da se slucajno bunis sto je jedna takva zgrada napravljena mimo sighurnosnih i drugih standarda. dakle i dalje

SUTI I TRPI!?
Locked