Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kvaka

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Donnie Smith

#1 Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kvaka

Post by Donnie Smith »

Konkretno, navest ću zadnji svježi primjer; stranica morbidni vicevi ukinuta je sa Facebooka, jer su se tamo objavljivali neumjesni vicevi na račun Srebreničana, ok i drugih, ali Srebrenica je novijeg datuma i nama bliže, geografski i svakako drugačije od Hitlera i viceva na račun Jevreja jel', pa su prijave uslijedile uglavnom zbog ovih - pomenutih viceva,

Čak je i Alen Albinović među prvima na svom FB-u objavio apel da se stranica prijavi :-D

Uglavnom - prijave su urodile plodom, sranice više nema, no sada, svi mediji, printani, a elektronski pogotovo objavljuju vijest kako je ta srana izbrisana zbg viceva:pa ih taksativno nabroje.
Ev, sa avaza skinuto, upravo :-D

Image

U čemu je onda kvaka, nema velike razlike? I sve nam je tako, veće zlo mijenjamo manjim :sad:

Navest ću i jedan, isto svjež, ali pozitivan primjer, u pitanju je magazin Gracija, gdje su na naslovnoj objavili intervju s nekim likom, sad se ne sjećam imena-- a koji je postao žrtva internet mobinga (aludira mi ovo na konroverznu književnicu Sanelu Dizdarević :lol: ), napravio je je neki lapus, vozio je biciklo iz CG do Sa..bla bla bla....nešto se provalio i raja ga uzela za zub...uglavnom, ja neupućena, pročitam cijeli intervju s likom, i nigdje, ama baš nigdje, ne pominje se kakav je to lapsus bio :shock:
a ja se smorila čitati (potražiću na netu kad se sjetim)=

Mislim, jel' to u redu tako i jel' onaj RAK živ ili :-D
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#2 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by grunt »

jebi ga ja shvatam covjeka,bio umoran i vjerovatno zbunjen od novinara i kamera,ali raja ko raja kad uhvati nekoga na zub ne pusta :D

trafa

#3 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by trafa »

Novine objavljuju sta je bilo na facebooku...
Donnie Smith

#4 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by Donnie Smith »

grunt wrote:jebi ga ja shvatam covjeka,bio umoran i vjerovatno zbunjen od novinara i kamera,ali raja ko raja kad uhvati nekoga na zub ne pusta :D

aaaaa :sad:
prvi put ovo vidim....joj kre++++, pa što ne izbaciše u montaži :sad:
therrarrius

#5 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by therrarrius »

trafa wrote:Novine objavljuju sta je bilo na facebooku...
Sta? Nisi valjda iznenadjen, hAvaz je to. :cry:
ja1977

#6 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by ja1977 »

Donnie Smith wrote:
grunt wrote:jebi ga ja shvatam covjeka,bio umoran i vjerovatno zbunjen od novinara i kamera,ali raja ko raja kad uhvati nekoga na zub ne pusta :D

Cini mi se da u Azri ima clanak o ovom tipu. Covjek je pozitiva totalna. Bori se na sve nacine protiv droge. Ovo je snimljeno pored Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva nakon sto je tip vozio xy kilometara na biciklu po ne bas lijepim uslovima. Kaze da je skontao da je pogrjesio i da je zelio da zamoli novinara da to poprave u montazi posto se i sam nekada bavio time, po zna sta se sve moze uraditi u montazi. Navodno su mu snimatelj i novinar obecali da ce to uraditi. Na zalost,svi znamo kako su to uradili.
Prava stvar bi bila otkriti ko je ovo snimio i stavio na youtube :x
Donnie Smith

#7 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by Donnie Smith »

therrarrius wrote:

Odavno ne pročitah retardiraniji komentar i zlobniji :sad:
Sve i jedan medij, čak i oni koji se medijima ne zaslužuju zvati, ama baš ni po čemu - koriste FB kao izvor (meni osobno nigdje veze no ajde de), i među svima njima, Avaz ponajmanje, i eto, nađe se neki tu da bubne svoj dubokoumni zaključak, čuj avaz je to...

Hajd odskakutaj s teme na kafu s Sadikom aHmetovićem, čačkajte zube skupa, u Karolini...vidi se da zbog mržnje prema avazu ne možeš biti ni o od objektivan, a ni tvoja zloba, a ni komenar k'o komentar - nije tema; da ponovim pitanje, čemu gašenje - bilo čega ako će se o tome pisati? Prenositi? :shock:

Nebitno je koji medij, govorim općenito...
Donnie Smith

#8 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by Donnie Smith »

ja1977 wrote:
Donnie Smith wrote:

Cini mi se da u Azri ima clanak o ovom tipu. Covjek je pozitiva totalna. Bori se na sve nacine protiv droge. Ovo je snimljeno pored Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva nakon sto je tip vozio xy kilometara na biciklu po ne bas lijepim uslovima. Kaze da je skontao da je pogrjesio i da je zelio da zamoli novinara da to poprave u montazi posto se i sam nekada bavio time, po zna sta se sve moze uraditi u montazi. Navodno su mu snimatelj i novinar obecali da ce to uraditi. Na zalost,svi znamo kako su to uradili.
Prava stvar bi bila otkriti ko je ovo snimio i stavio na youtube :x
Nema te štampe, vjeruj mi, koja meni ne pređe preko ruku, pa i BUM čak :-D
ali ovo u Azri nije bilo, ni se bave debilnim temama - manekenkama, a to je revija za ženu, porodicu, domaćicu
helo slogan, đe si prije bio :-D
koga još manekenke zanmaju osim njih samih i ponekog sportaša? A poznato je koliko su i jedni i drugi - načitani :sad:
trafa

#9 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by trafa »

Donnie Smith wrote:
therrarrius wrote:

Odavno ne pročitah retardiraniji komentar i zlobniji :sad:
Sve i jedan medij, čak i oni koji se medijima ne zaslužuju zvati, ama baš ni po čemu - koriste FB kao izvor (meni osobno nigdje veze no ajde de), i među svima njima, Avaz ponajmanje, i eto, nađe se neki tu da bubne svoj dubokoumni zaključak, čuj avaz je to...

Hajd odskakutaj s teme na kafu s Sadikom aHmetovićem, čačkajte zube skupa, u Karolini...vidi se da zbog mržnje prema avazu ne možeš biti ni o od objektivan, a ni tvoja zloba, a ni komenar k'o komentar - nije tema; da ponovim pitanje, čemu gašenje - bilo čega ako će se o tome pisati? Prenositi? :shock:

Nebitno je koji medij, govorim općenito...
Mora se objavit da je postignut uspjeh.
ja1977

#10 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by ja1977 »

Donnie Smith wrote: Nema te štampe, vjeruj mi, koja meni ne pređe preko ruku, pa i BUM čak :-D
ali ovo u Azri nije bilo, ni se bave debilnim temama - manekenkama, a to je revija za ženu, porodicu, domaćicu
helo slogan, đe si prije bio :-D
koga još manekenke zanmaju osim njih samih i ponekog sportaša? A poznato je koliko su i jedni i drugi - načitani :sad:
moja greska-Gracija
Erzsebet

#11 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by Erzsebet »

Donnie Smith wrote:Konkretno, navest ću zadnji svježi primjer; stranica morbidni vicevi ukinuta je sa Facebooka, jer su se tamo objavljivali neumjesni vicevi na račun Srebreničana, ok i drugih, ali Srebrenica je novijeg datuma i nama bliže, geografski i svakako drugačije od Hitlera i viceva na račun Jevreja jel', pa su prijave uslijedile uglavnom zbog ovih - pomenutih viceva,

Čak je i Alen Albinović među prvima na svom FB-u objavio apel da se stranica prijavi :-D

Uglavnom - prijave su urodile plodom, sranice više nema, no sada, svi mediji, printani, a elektronski pogotovo objavljuju vijest kako je ta srana izbrisana zbg viceva:pa ih taksativno nabroje.
Ev, sa avaza skinuto, upravo :-D

Image

U čemu je onda kvaka, nema velike razlike? I sve nam je tako, veće zlo mijenjamo manjim :sad:

Navest ću i jedan, isto svjež, ali pozitivan primjer, u pitanju je magazin Gracija, gdje su na naslovnoj objavili intervju s nekim likom, sad se ne sjećam imena-- a koji je postao žrtva internet mobinga (aludira mi ovo na konroverznu književnicu Sanelu Dizdarević :lol: ), napravio je je neki lapus, vozio je biciklo iz CG do Sa..bla bla bla....nešto se provalio i raja ga uzela za zub...uglavnom, ja neupućena, pročitam cijeli intervju s likom, i nigdje, ama baš nigdje, ne pominje se kakav je to lapsus bio :shock:
a ja se smorila čitati (potražiću na netu kad se sjetim)=

Mislim, jel' to u redu tako i jel' onaj RAK živ ili :-D
Stranica nije obrisana, evo je, živa i zdrava, i kao i uvijek, genijalna. https://www.facebook.com/Morbirator

Nisu mi jasni ljudi koji se učlane, tj. postanu fanovi "morbidnih viceva", a onda im smetaju takve šale. Ako se možemo šaliti u jevrejima, crncima i sl., ja stvarno ne vidim razliku. Kome se ne sviđa, neka ne bude član.
Donnie Smith

#12 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by Donnie Smith »

Erzsebet wrote:
Stranica nije obrisana, evo je, živa i zdrava, i kao i uvijek, genijalna. https://www.facebook.com/Morbirator

Nisu mi jasni ljudi koji se učlane, tj. postanu fanovi "morbidnih viceva", a onda im smetaju takve šale. Ako se možemo šaliti u jevrejima, crncima i sl., ja stvarno ne vidim razliku. Kome se ne sviđa, neka ne bude član.

eto ti znaš ko je fan te genijalne grupe a ko nije
pfff

:shock:
Erzsebet

#13 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by Erzsebet »

Donnie Smith wrote:
Erzsebet wrote:

pfff

Gdje sam ja rekao da znam ko je član, a ko nije? Nauči čitati.
Donnie Smith

#14 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by Donnie Smith »

Erzsebet wrote:
Donnie Smith wrote:
Erzsebet wrote:

pfff

Gdje sam ja rekao da znam ko je član, a ko nije? Nauči čitati.

Nauči se ti ponašati, a onda čitati, ostalo će vjeruj mi, doći, samo po sebi, redom.
Drugo, ako pratiš temu, onda ti je ovaj komentar bespotreban, uvidjećeš i sam:
Nisu mi jasni ljudi koji se učlane, tj. postanu fanovi "morbidnih viceva", a onda im smetaju takve šale.

Misliš da sam ja član te grupe, bila ili? Ili ovi koji su se žalili na grupu? Grupa je javna, vidi se sadržaj bez lajkovanja, tako da ti komentar nema mjesta. A možda se neko i je učlanio da malo bolje osmotri šta to tamo ima i onda grupu prijavio.

P.S

Grupa ti sigurno ne bi bila GENIJALNA da si godinu 1995. dočekao u Srebrenici ili nekoj okolnoj šumi, strepeći za vlastitu ali i sudbinu svoje majke, oca, brata, sestre, žene, djeteta..ne bi ti bila genijalna da te silovao odred bradatih četnika..ne bi ti bila genijalna da su ti porodicu pred očima na najbrutalnije moguće načine mučili i ponižavali, tjerajući te da gledaš tako nešto...ne bi ti bila genijalna..da ne nabrajam.
Umro bi od muke, kao što su mnogi preživjeli umrli ili i dan danas umiru.... :sad:

Sa tako svježim ranama, neko se ismijava, a boli te ljude još uvijek..oni žive a živi nisu :sad:

Boli i mene ovu, koja ni blizu Srebrenice nikad nisam bila, mene ovu koja nikog u ratu nisam izgubila.

Šta si onda ti, pitam se. Genijalac? Bradati?
Edinho2011

#16 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by Edinho2011 »

Donnie Smith wrote: P.S

Grupa ti sigurno ne bi bila GENIJALNA da si godinu 1995. dočekao u Srebrenici ili nekoj okolnoj šumi, strepeći za vlastitu ali i sudbinu svoje majke, oca, brata, sestre, žene, djeteta..ne bi ti bila genijalna da te silovao odred bradatih četnika..ne bi ti bila genijalna da su ti porodicu pred očima na najbrutalnije moguće načine mučili i ponižavali, tjerajući te da gledaš tako nešto...ne bi ti bila genijalna..da ne nabrajam.
Umro bi od muke, kao što su mnogi preživjeli umrli ili i dan danas umiru.... :sad:

Sa tako svježim ranama, neko se ismijava, a boli te ljude još uvijek..oni žive a živi nisu :sad:

Boli i mene ovu, koja ni blizu Srebrenice nikad nisam bila, mene ovu koja nikog u ratu nisam izgubila.

:thumbup:
Erzsebet

#17 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by Erzsebet »

Edinho2011 wrote:

Grupa mi je genijalna jer volim morbidne viceve, jer su u njoj administratori iz svih jugoslovenskih republika, jer se zajebaju na svačiji račun, i jer uopšte ne biraju koga će uvrijediti. Prošao sam ja i rat, i ginuli su mi najbliži u familiji, ali sam se uvijek volio zajebavati na račun jevreja, crnaca, cigana, Srba, Hrvata, Nijemaca, Amerikanaca i ostalih, pa zašto onda ne bih i na račun svojih. Ne kažem da se svakome mora sviđati ova grupa, niti da svako voli ovakav humor, ali ljudi sa crnim humorom bi trebali znati da nije u redu zajebavati se na tuđi račun, a na svoj ne.

Ljudi iz te grupe su svakog nacionalistu odjebali i banovali, a uvijek su se svi zezali na svačiji račun. Uostalom, grupa se zove "MORBIDNI VICEVI", dakle nema mjesta onima koji nisu morbidni. Ko ne voli to, neka produži, a u pravilima grupe lijepo piše da niko nema loše namjere, niti da iko trpi nacionalizam i ostala sranja.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#18 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by JOINT_1921 »

Fazon je sto se nigdje na internetu ne smije propagirati takva prica, koja ZLOCINACKA... Dok se kod nas ljudi ne pocnu zatvarati sto tako pricaju, nece biti dobro...
LoveHurts

#19 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by LoveHurts »

I ja volim morbidne viceve i citav rat sam proveo u BiH i par meni bliskih ljudi je nastradalo.

Samo se pitam kako to kad se pricaju vicevi o amerima, rusima, kinezima,pedofilima,plavusama,pederima,cecenima,japancima,hirosimi,cernobilu,tornadima,uraganima,popalavma,muji,hasi,fati je vecini raje smijesno ali ako se spomene rat,bih ili bilo sta vezano za muslimane odmah je frka,dreka,galama, gasenje nekih stranica,prijavljivanje, vrijedjanje,ukidanje,zabrane,otvaranje raznih tema po forumima,prepricavanje na kafama i tako dalje. Meni to stvarno smeta, MORBIDNI VIC je u pitanju sad nije bitno ko je u njemu. Mora li se odmah neka galama dizati.
dezurni_ucenik

#20 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by dezurni_ucenik »

Erzsebet wrote:
Edinho2011 wrote:

Grupa mi je genijalna jer volim morbidne viceve, jer su u njoj administratori iz svih jugoslovenskih republika, jer se zajebaju na svačiji račun, i jer uopšte ne biraju koga će uvrijediti. Prošao sam ja i rat, i ginuli su mi najbliži u familiji, ali sam se uvijek volio zajebavati na račun jevreja, crnaca, cigana, Srba, Hrvata, Nijemaca, Amerikanaca i ostalih, pa zašto onda ne bih i na račun svojih. Ne kažem da se svakome mora sviđati ova grupa, niti da svako voli ovakav humor, ali ljudi sa crnim humorom bi trebali znati da nije u redu zajebavati se na tuđi račun, a na svoj ne.

Ljudi iz te grupe su svakog nacionalistu odjebali i banovali, a uvijek su se svi zezali na svačiji račun. Uostalom, grupa se zove "MORBIDNI VICEVI", dakle nema mjesta onima koji nisu morbidni. Ko ne voli to, neka produži, a u pravilima grupe lijepo piše da niko nema loše namjere, niti da iko trpi nacionalizam i ostala sranja.

Nijedan vlah ne moze biti toliki vlah ,koliko to balija moze biti... pu :x

I jos se ponosis sa tim.Izgleda da je nekima malo bilo 92-95 ....
Ajatolah_

#21 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by Ajatolah_ »

OBN i Avaz se nisu prisjetili ni napisati u jednoj rečenici da se spominju Jasenovac, Aušvic, Cigani, Hirošima, Černobil, Kosovo i ovi i oni, kamoli nešto više. Al' boli njih kurac, nije uvreda kad se spomenu Židov ili Srbin. Licemjerno.
Jesu li ti uvredljivi i Bosanci Mujo i Suljo?
dezurni_ucenik

#22 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by dezurni_ucenik »

EdoI wrote:OBN i Avaz se nisu prisjetili ni napisati u jednoj rečenici da se spominju Jasenovac, Aušvic, Cigani, Hirošima, Černobil, Kosovo i ovi i oni, kamoli nešto više. Al' boli njih kurac, nije uvreda kad se spomenu Židov ili Srbin. Licemjerno.
Jesu li ti uvredljivi i Bosanci Mujo i Suljo?

Prije svega , OBN nikad nije ni odavao pocast Srebrenici.Avaz smece od novine samo kako jest,ne pratim ga zadnjih godina,ali koliko se sjecam uvijek su stavljali neki clanak vezan za Hirosimu,Cernobil,Ausvic itditditd...
Ja se ne zajebavam na te stvari.Jednom sam doduse stavio vic za bolest neku ovdje,gdje mi se javio jedan forumas koji je rekao da mu nije smijesno jer mu clan porodice boluje ,ja sam se izvinuo i obrisao taj komentar.Crni humor u vecini slucajeva treba da bude interna zajebancija a ne ovako preko foruma.(Iskljucujuci Srebrenicu naravno,ako hoces i Ausvic i sl.jer ovdje sigurno ima ljudi koji su prosli to).

To sto zelis da se sprdas na racun Srebrenice to pokazuje tvoj nivo a taj nivo je da ce nama desiti jos nekoliko 92.godina.U eri kad nikad gore tenzije nisu bile,kad na 11.juli Srbi prave koncerte i pijanke u blizini Potocara dakle na isti dan kad ce se klanjati dzenaze ,ti zelis da se sprdas sa takvim stvarima.

Kad se zajebavas sa Srebrenicom,garant ti je onda bila i smijesna slika koja je kruzila internetom.Mrtva tijela na Markalama a dole pise "svjeze meso i od danas na pijaci".Nadji tu sliku i slobodno se cijepaj od smijeha koliko hoces.

I naravno jel se Izraelci i Zidovi smiju na racun Ausvica ....
Ajatolah_

#23 Re: Obrisati sadržaj, pa onda pisati o istom - u čem' je kva

Post by Ajatolah_ »

Očigledno imamo neka drugačija shvatanja ovih stvari. Moj otac je bio teško bolestan tokom prošle i pretprošle godine, pa jebi ga, znao sam se nasmijati i nisam se nalazio uvrijeđen kad bi neko ispričao nešto gdje se to spominje, čak i dan danas znam ispričati pokoji vic na taj račun. :) Jednostavno, ne shvatam takve viceve ozbiljno niti vidim kako ih neko može shvatati tako. Uostalom, majku mu, koliki sam broj viceva ispričao na račun Roma, crnaca, ovih i onih, a budi siguran da ih poštujem koliko i bilo koga drugog. Vic je vic.

Eh sad, to je ova navedena kategorija takvih viceva, dok su stvari u kojima se spominju Srebrenica, Jasenovac i drugi posebna kategorija. Tu mogu shvatiti nečiju uvrijeđenost na takva pisanja, i složit ću se s tobom da treba biti, kako si rekao, interna zajebancija među ljudima kojima je to smiješno.
Ali, zar nije grupa koja se zove Morbidni vicevi upravo takva grupa? Odnosno, neko ko zna da ga crni humor može uvrijediti, nema razloga ni da ju otvori. Druga stvar, upravo zbog spomenute činjenice, da se radi o grupi kojom upravljaju ljudi svih nacionalnosti, i činjenice da se ispisala ista količina viceva i o Jasenovcu i drugim sranjima ovih prostora, možemo zaključiti i da se ne radi o nečemu zlonamjernom upućenoj tačno ciljanoj grupi ljudi... Tako da, što se mene tiče, neko ko osjeti da se može naći uvrijeđen onim što će tamo pročitati, neka ne otvara stranicu i ne razbija živce. Na Internetu je puno, puno malignijeg sadržaja u odnosu na ovo. ;-)
Post Reply