OBRAZOVNA SRUKTURA "VODEĆIH" TV NOVINARA

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

HiBreeD

Post by HiBreeD »

InfraRedRidinghood wrote:HiBreed, ta vijest je agencijska, FENA je potpisana, a ne Sarajevo-x. Javljeno im je i bit će ispravljeno, a ti si svakako promašio temu :-) :-) :

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=39992

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=42046
divno zaista :-)

Naravno, FENA je prenijela vijest i sarajevo-x team sve doslovno prenio, ne bi se potrudili da isprave "sitnu greskicu" koja se potkrala (ne)namjerno

Mozda da ponovo raspisete neki konkurs za prijem novinara, ovi vam bas ne rade u prilog :-) :-)

Ma nije ni bitno, svi smo ljudi, a ljudski je grijesiti, ha ja, hihi :-)
pitt

Post by pitt »

wow.....nisam ni znao da kod nas ljudi toliko zude za savresenoscu :D Sve nam je potaman...samo eto ove vijesti malo jebu situVaciju :D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

HiBreeD wrote:
InfraRedRidinghood wrote:HiBreed, ta vijest je agencijska, FENA je potpisana, a ne Sarajevo-x. Javljeno im je i bit će ispravljeno, a ti si svakako promašio temu :-) :-) :

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=39992

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=42046
divno zaista :-)

Naravno, FENA je prenijela vijest i sarajevo-x team sve doslovno prenio, ne bi se potrudili da isprave "sitnu greskicu" koja se potkrala (ne)namjerno

Mozda da ponovo raspisete neki konkurs za prijem novinara, ovi vam bas ne rade u prilog :-) :-)

Ma nije ni bitno, svi smo ljudi, a ljudski je grijesiti, ha ja, hihi :-)
ha ja, nek zaposle ovu :D sto kuka kako rade ne skolovani novinari :D fakat ce se usrecit :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:wow.....nisam ni znao da kod nas ljudi toliko zude za savresenoscu :D Sve nam je potaman...samo eto ove vijesti malo jebu situVaciju :D:D
e jebiga, kolko para tolko muzike :D da sa-x ima 2000 platu za novinare, kurac bi grijesili :D
Slavko Jovičić Oscar

Post by Slavko Jovičić Oscar »

Jel se negdje moze naci lista "dzet-set"-novinara sa obrazovnom strukturom. Od kad su se pojavili ovi jedno godišnji media-ovo-ono kursevi, odjednom se kursadžije počele predstavljati kao fakultetski obrazovani...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Slavko Jovičić Oscar wrote:Jel se negdje moze naci lista "dzet-set"-novinara sa obrazovnom strukturom. Od kad su se pojavili ovi jedno godišnji media-ovo-ono kursevi, odjednom se kursadžije počele predstavljati kao fakultetski obrazovani...
tanka fajda od tog :D kakvi nam sve likovi zurnalistiku zavrsavaju :D bolje je laika zaposlit :D makar nije nafuran da nesto fol zna :D
pitt

Post by pitt »

Alfons Kauders wrote:
pitt wrote:wow.....nisam ni znao da kod nas ljudi toliko zude za savresenoscu :D Sve nam je potaman...samo eto ove vijesti malo jebu situVaciju :D:D
e jebiga, kolko para tolko muzike :D da sa-x ima 2000 platu za novinare, kurac bi grijesili :D
To i ja kzem......nema niko pametnija posla nego da edituje vijesti novinskih kuca (koje bi vec trebale biti top line). Al vidi ti besposlena svijeta....kad on ima vremena sjediti, traziti mahane u svacemu i naprdjivati o tome. :D:D gori od mene tita mi :D:D:D
sulesavic

Post by sulesavic »

A, ¹to se taj fakultet na kojem se ¹koluju novinari - zove Fakultet politièkih nauka?
pitt

Post by pitt »

Zato sto se kod nas (cast casnim izuzecima) vecina tih piskarala na kraju uvuce u shupak politicarima. kompleyna simbioza. :)
sulesavic

Post by sulesavic »

pitt wrote:Zato sto se kod nas (cast casnim izuzecima) vecina tih piskarala na kraju uvuce u shupak politicarima. kompleyna simbioza. :)
A, politièari se, opet, ¹koluju na medicini?
pitt

Post by pitt »

sulesavic wrote:
pitt wrote:Zato sto se kod nas (cast casnim izuzecima) vecina tih piskarala na kraju uvuce u shupak politicarima. kompleyna simbioza. :)
A, političari se, opet, školuju na medicini?
Vala nema gdje se ne skoluju.....mada ih neskolovanih najvise ima. No na kraju, izbor se svodi na brojanje krvnih zrnaca i rodbinske veze. Stari dobri obicaji balkanskih naroda :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

pitt wrote:
sulesavic wrote:
A, političari se, opet, školuju na medicini?
Vala nema gdje se ne skoluju.....mada ih neskolovanih najvise ima. No na kraju, izbor se svodi na brojanje krvnih zrnaca i rodbinske veze. Stari dobri obicaji balkanskih naroda :D
nemojte tako :-) :-) :-) teta je dobra doktorica, samo je "malo zivopisna" :-) :-) :-) ssamo mi mozemo papanluk, nekompetentnost i neprilagodjenost prirodi rasprave prije svega, zvati "zivopisnoscu" :D

i onda se kasnije cudimo otkud nam ovakvi politicari... pa bira ih narod, od kojih 90% misli ovako kako je genijalac na ovoj temi opisao doktoricu ...
pitt

Post by pitt »

Ma kako god okrenes narod je kriv za sve :D I za kurvaste politicare i raznorazna piskarala sto kaljaju novinarsku profesiju. Objektivnost, stil, jezik i sto bi ameri nazvali "wit" vise nisu nikome vazni sve dok se pise i prica ono sto uspaljene mase zele cuti i procitati. Samo ne znam zasto se taj bijes iskaljuje na novinarima sa-x a ne na dezurnim ispiracima umova (Avaz, Expres, FTV, RTRS, etc)?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:Ma kako god okrenes narod je kriv za sve :D I za kurvaste politicare i raznorazna piskarala sto kaljaju novinarsku profesiju. Objektivnost, stil, jezik i sto bi ameri nazvali "wit" vise nisu nikome vazni sve dok se pise i prica ono sto uspaljene mase zele cuti i procitati. Samo ne znam zasto se taj bijes iskaljuje na novinarima sa-x a ne na dezurnim ispiracima umova (Avaz, Expres, FTV, RTRS, etc)?
jebiga, za ove se ko fol podrazumijeva da su nepismeni huskaci... :D
nausnica

Post by nausnica »

JOooj zanimljive teeemeeeeee :D ... jos jos jos!!! 8-)
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

pitt wrote:Ma kako god okrenes narod je kriv za sve :D I za kurvaste politicare i raznorazna piskarala sto kaljaju novinarsku profesiju. Objektivnost, stil, jezik i sto bi ameri nazvali "wit" vise nisu nikome vazni sve dok se pise i prica ono sto uspaljene mase zele cuti i procitati. Samo ne znam zasto se taj bijes iskaljuje na novinarima sa-x a ne na dezurnim ispiracima umova (Avaz, Expres, FTV, RTRS, etc)?
ma kakav crni "wit" :-) :-) sto si tuplji i gluplji to te vise vole... a najvise vole tzv. narodne govornike/novinare (citaj: lokalni mahalac ili mahalusa), jer ako govoris standardnim jezikom, a ne daj boze uz to jos i imas izgradjenu argumentacijsku liniju, pa postujes osnovna pravila konverzacije ili novinske/tv debate - onda se "foliras" i niko te ne volik. o manirima da ne govorim, oni nikako nisu popularni. pogotovo ako ti neko ko te zaposlio nije u rodu.

nisam bijesna ni na sta, ali ne ostajem duzna ni ovim medijima koje si naveo :D sto se sax-a tice, ocito je da mi je drag (jer ne bih bila ovdje :D) ali rijetko navracam na ostale dijelove portela, osim foruma. zasto? zato sto mogu cesto procitati postove forumasa, koji govore o dogadjanjima u svijetu i zemlji, a koji su znatno pismeniji, razumniiji i logicniji. i to je misljenje vecine ljudi sa kojima sam pricala o portalu. dok god je jako ocito da im fali kvalificiranog kadra, niko ih nece shvacati kao ozbiljan news portal. a moglo bi se, kad bi se htjelo :) forum je, jos uvijek, najbolji.

eto - sad ce mi zavezati ban :D
pitt

Post by pitt »

ma nece ba. Ja vjerujem da su i oni svjesni toga al eto. Nego Baho......ti bi bila dobra novinarka :D:D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

zasad Bahi samo forumanje ide u sesnaest :-) :-) :D
pitt

Post by pitt »

Sucur....mozda je i najbolje :D:D Nemoj samo ko imenjak ti mikrofona se ufatiti :D:D:D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

jest najbolje, al u kupusu :-) :-) ne sekiraj se, ambicije su mi pisane prirode :D
Slavko Jovičić Oscar

Post by Slavko Jovičić Oscar »

Politicari i novinari su samo ogledalo jedni drugima...a ogledalo je poprilicno uflekano. Te dvije profesije su definitivno dodirnule dno u BiH. J...b te zivot, pa bolje bi Hattab72 prodao novine, nego bilo ko od doticnih :D i sto je najgore svi od njega poceli prepisivat, jao novinara i sranja :D
HiBreeD

Post by HiBreeD »

pitt wrote:
Alfons Kauders wrote:
To i ja kzem......nema niko pametnija posla nego da edituje vijesti novinskih kuca (koje bi vec trebale biti top line). Al vidi ti besposlena svijeta....kad on ima vremena sjediti, traziti mahane u svacemu i naprdjivati o tome. :D:D gori od mene tita mi :D:D:D
Drug, ja se trudim biti gori od tebe, ali ne ide nikako, istisnes me u prvom krugu trke...ustolicio se ti i ne popustas :D :D nema dje te nema 8)
Post Reply