pitt wrote:Ma kako god okrenes narod je kriv za sve

I za kurvaste politicare i raznorazna piskarala sto kaljaju novinarsku profesiju. Objektivnost, stil, jezik i sto bi ameri nazvali "wit" vise nisu nikome vazni sve dok se pise i prica ono sto uspaljene mase zele cuti i procitati. Samo ne znam zasto se taj bijes iskaljuje na novinarima sa-x a ne na dezurnim ispiracima umova (Avaz, Expres, FTV, RTRS, etc)?
ma kakav crni "wit"

sto si tuplji i gluplji to te vise vole... a najvise vole tzv. narodne govornike/novinare (citaj: lokalni mahalac ili mahalusa), jer ako govoris standardnim jezikom, a ne daj boze uz to jos i imas izgradjenu argumentacijsku liniju, pa postujes osnovna pravila konverzacije ili novinske/tv debate - onda se "foliras" i niko te ne volik. o manirima da ne govorim, oni nikako nisu popularni. pogotovo ako ti neko ko te zaposlio nije u rodu.
nisam bijesna ni na sta, ali ne ostajem duzna ni ovim medijima koje si naveo

sto se sax-a tice, ocito je da mi je drag (jer ne bih bila ovdje

) ali rijetko navracam na ostale dijelove portela, osim foruma. zasto? zato sto mogu cesto procitati postove forumasa, koji govore o dogadjanjima u svijetu i zemlji, a koji su znatno pismeniji, razumniiji i logicniji. i to je misljenje vecine ljudi sa kojima sam pricala o portalu. dok god je jako ocito da im fali kvalificiranog kadra, niko ih nece shvacati kao ozbiljan news portal. a moglo bi se, kad bi se htjelo

forum je, jos uvijek, najbolji.
eto - sad ce mi zavezati ban