Obrazovanje u inostranstvu

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#26 Re: Obrazovanje u inostranstvu

Post by Entropio »

.
casanova123

#27 Re: Obrazovanje u inostranstvu

Post by casanova123 »

giannella wrote:Hahhahahahahaha mozda i jesam :P znas ti koja je prpa kad ne znas sta hoces :P hahaha i nisam pao, pala sam :P
hajd ako si pala, onda ti se moze i oprostit :D

samo ti pregledaj sa studiraj.eu sve sto ima i ako ti opet nesto bude nejasno ili pitaj tamo na forumu ili pitaj mene :D
Sofija89

#28 Re: Obrazovanje u inostranstvu

Post by Sofija89 »

mimi2

sjajni postovi,hvala na informacijama. :)

Nadam se da ces ubrzo moci napisati nesto vise o magistarskim odnosno doktorskim studijama u pomenutim zemljama. :)
giannella

#29 Re: Obrazovanje u inostranstvu

Post by giannella »

casanova123 wrote:
giannella wrote:Hahhahahahahaha mozda i jesam :P znas ti koja je prpa kad ne znas sta hoces :P hahaha i nisam pao, pala sam :P
hajd ako si pala, onda ti se moze i oprostit :D

samo ti pregledaj sa studiraj.eu sve sto ima i ako ti opet nesto bude nejasno ili pitaj tamo na forumu ili pitaj mene :D
Pregledala sam to davno, ali uvijek neka nova pravila donose pa ne znam ni sta vazi a sta ne ... zasad nemam pitanja, ali znam da cu ih imati pa ti unaprijed zahvaljujem ;)
stockton91

#31 Re: Obrazovanje u inostranstvu

Post by stockton91 »

Pozdrav, koji je sistem ocjenjivanja u Svicarskoj na fakultetima. 4 je prolazna a 6 maxx ocjena, to mi je jasno, al sto se tice bachelor diplome, poznanik mi studira na privatnom fakultetu HWZ u Zürichu za ekonomije, pitanje koji je sistem ocjenjivanja, malo se mucim da postavim pitanje, al zanima me jel istina da nakon tri semestra ima assessment ispit, i ako se on ne prodje da sva tri prethodna semestra padaju u vodu i da se ne moze dalje studirat samo ako se to ne prodje.

I zanima me da li sve ocjene moraju biti najmanje 4 da bi se uopste moglo izaci na taj assessment, nekako mi se cini da su previse strogi i da nakon pada se tesko moze ponovo studirat, tako reci da se ne nudi studentima kao kod nas druga sansa. Pa koji su uslovi da se izadje uopste na taj assessment i pricao mi je za neke ECTS poene ako se na varam, da to isto se broji, ne znam, previse sam dobio nekonkretnih informacija, ugl nepouzdano sve dosad informacije sto sam dobio. Bio bih jako zahvalan na odgovoru, hvala unaprijed i pozdrav.
mimi2

#32 Re: Obrazovanje u inostranstvu

Post by mimi2 »

stockton91 wrote:HWZ u Zürichu za ekonomije
koliko znam to je visoka skola a ne fakultet/univerzitet
stockton91 wrote: I zanima me da li sve ocjene moraju biti najmanje 4 da bi se uopste moglo izaci na taj assessment, nekako mi se cini da su previse strogi i da nakon pada se tesko moze ponovo studirat, tako reci da se ne nudi studentima kao kod nas druga sansa. Pa koji su uslovi da se izadje uopste na taj assessment i pricao mi je za neke ECTS poene ako se na varam, da to isto se broji, ne znam, previse sam dobio nekonkretnih informacija, ugl nepouzdano sve dosad informacije sto sam dobio. Bio bih jako zahvalan na odgovoru, hvala unaprijed i pozdrav.
4 je prolazna ocjena. Ne znam za HWZ, ali na ETH imas minimalan broj ispita koje moras poloziti u godini. ako se tacno sjecam, jedan ispit mozes max dva puta polagati. U prosjeku 50% studenata ne uspije zavrsiti prvu godinu i napuste fakultet. Isto vazi i za drugu godinu.

Ako hoces strogo: ako na Cambridge'u jednom ne prodjes na ispitu izbacen si sa fakulteta i ne mozes vise nikada nista studirati na Cambridge'u. Ako ipak prodjes sa minimalnom ocjenom, onda moras promijeniti fakultet. No ovo se desava rijetko 1-2% studenata.
mimi2

#33 Re: Obrazovanje u inostranstvu

Post by mimi2 »

Da se ispravim, to je fakultet primjenjenih nauka, tj. nema istu vrijednost ko normalni fakultet.
Post Reply