Obrazovanje i veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- JThomas
#576 Re: Obrazovanje i veze
pa vjerovatnoća je otprilike tu negdje kao da noću čita ruske klasike...
-
detroit-mercy
#577 Re: Obrazovanje i veze
Bio ovdje jedan TV show, tip je poznat majstor, obnavlja kuce, prodaje, pravi dobru lovu i sl. i naravno svima govori da bi trebali da idu za vodoinstalatere, elektricare, zidare i sl. A sto je najinteresantnije, ni jedno svoje dijete nije tisnuo za ta zanimanja nego i poslao na prestizne koledze. Javnost ga je ocijenila da je pun hipokrizije odonosno da sere ko fokaHAVANA wrote:A i sina da imam,draze bi mi bilo da je dobar zidar,keramicar,zlatar,varioc... nego los ekonomista ,pravnik...Kad radis nesto,radi kako treba i onda si uspjesan.Zvanje na papiru bez stvarnog znanja i iskustva samo steti mnogim ljudima.Tome smo svjedoci u nasoj lijepoj bih70% ih nista ne zna,nit ih interesuje.
Jel ti ono hoces svoje da posaljes vani da studiraju
-
detroit-mercy
#578 Re: Obrazovanje i veze
Mislim da si jako jednostavno docarao kako to fercera u stvarnosti_BataZiv_0809 wrote:Moguce su razne kombinacije i razne varijante. Vjerovatnoca se izracunava na osnovu broja ponavljanja u praksi. To je sve.Cherry-Cherry wrote:
Znam da nije velika vjerovatnoća, ali nije ni nemoguće.
A šta ako ona radi na šalteru u opštini, a on je univerzitetski profesor?
Ako je ona medicinska sestra, a on ljekar specijalista?
Ona radi u obdaništu, a on je dekan fakulteta?
Takođe je razlika u stručnoj spremi prisutna.
Da li medicinske sestre čitaju ruske klasike, a zidari ne čitaju?
-
detroit-mercy
#579 Re: Obrazovanje i veze
palestinka wrote:Da razbijem zablude, i visokoobrazovani mogu biti mangupi, imati životnu školu, biti zabavni, duhoviti i čitati Alan Forda, Kapetana Mikija i Bleka Stena...mogu sve kao i srednje obrazovani, ali i još više. Proces učenja, ovo je veoma raširena zabluda, čak ni ne izaziva sljepilo, ne slabi krv, ne slabi seksualni nagon. Na tugu onima koji se tješe drugačijim razmišljanjima.
- tandmand
#580 Re: Obrazovanje i veze
On je ništa drugo do specijalizirani zanatlija.emko1234 wrote: Poznajem par ljudi, jedan od njih IT stručnjak, vrhunski developer, prilično poznat i na IT tržištima u regionu, sticajem okolnosti prvi rođak od bivše cure. Frajer je informatički guru, u stanju da uradi nevjerovatne stvari s najjednostavnijim hardverom i konekcijom al je totalno nesposoban za većinu ostalih stvari, čak mu je i komunikacija i razmjena mišljenja o stvarima koje se ljudima dešavaju na svakodnevnom nivou jedna vrsta problema.
Jednostavno čovjek je spoznao za šta je stvoren, otišao je u tom pravcu i ostvario se, ostalo ga nije zanimalo. Proždirao je knjige, časopise, seminare i predavanja.
- madner
#581 Re: Obrazovanje i veze
Sto bi mi iz Menze rekli, obicni fahidiot sa IQom od 130.

-
palestinka
#582 Re: Obrazovanje i veze
Hehehe, pa svaka čast svakome, ali da popusti više ovaj strašni SSS sud:-)detroit-mercy wrote:palestinka wrote:Da razbijem zablude, i visokoobrazovani mogu biti mangupi, imati životnu školu, biti zabavni, duhoviti i čitati Alan Forda, Kapetana Mikija i Bleka Stena...mogu sve kao i srednje obrazovani, ali i još više. Proces učenja, ovo je veoma raširena zabluda, čak ni ne izaziva sljepilo, ne slabi krv, ne slabi seksualni nagon. Na tugu onima koji se tješe drugačijim razmišljanjima.Damn, kako ti to dobro rece.
- dust in the wind
#583 Re: Obrazovanje i veze
ja sto mangupa i budaletina znam znam sa fakultetom, a evo i sa ovim drugim stepenom, pa i trecim po bolonjipalestinka wrote:Hehehe, pa svaka čast svakome, ali da popusti više ovaj strašni SSS sud:-)detroit-mercy wrote:palestinka wrote:Da razbijem zablude, i visokoobrazovani mogu biti mangupi, imati životnu školu, biti zabavni, duhoviti i čitati Alan Forda, Kapetana Mikija i Bleka Stena...mogu sve kao i srednje obrazovani, ali i još više. Proces učenja, ovo je veoma raširena zabluda, čak ni ne izaziva sljepilo, ne slabi krv, ne slabi seksualni nagon. Na tugu onima koji se tješe drugačijim razmišljanjima.Damn, kako ti to dobro rece.
- JThomas
#584 Re: Obrazovanje i veze
svijet ne može bez toga. ne daje mu pare što ga voli.tandmand wrote:On je ništa drugo do specijalizirani zanatlija.emko1234 wrote: Poznajem par ljudi, jedan od njih IT stručnjak, vrhunski developer, prilično poznat i na IT tržištima u regionu, sticajem okolnosti prvi rođak od bivše cure. Frajer je informatički guru, u stanju da uradi nevjerovatne stvari s najjednostavnijim hardverom i konekcijom al je totalno nesposoban za većinu ostalih stvari, čak mu je i komunikacija i razmjena mišljenja o stvarima koje se ljudima dešavaju na svakodnevnom nivou jedna vrsta problema.
Jednostavno čovjek je spoznao za šta je stvoren, otišao je u tom pravcu i ostvario se, ostalo ga nije zanimalo. Proždirao je knjige, časopise, seminare i predavanja.
- tandmand
#585 Re: Obrazovanje i veze
Naravno, vladaju tržišni zakoni. Plaćaju ga za njegov konkretan rezultat rada a ne za čitanje ruskih klasika.JThomas wrote: svijet ne može bez toga. ne daje mu pare što ga voli.
Što se tiče "emotivne" veze sa takvim, vjerovatno ima i on svoje mušterije, jer garantira egzistencijalnu sigurnost u braku.
- HAVANA
#586 Re: Obrazovanje i veze
Pa naravno da hocu,sve cu uciniti da im pruzim sto bolje obrazovanje.A i curice su.detroit-mercy wrote:Bio ovdje jedan TV show, tip je poznat majstor, obnavlja kuce, prodaje, pravi dobru lovu i sl. i naravno svima govori da bi trebali da idu za vodoinstalatere, elektricare, zidare i sl. A sto je najinteresantnije, ni jedno svoje dijete nije tisnuo za ta zanimanja nego i poslao na prestizne koledze. Javnost ga je ocijenila da je pun hipokrizije odonosno da sere ko fokaHAVANA wrote:A i sina da imam,draze bi mi bilo da je dobar zidar,keramicar,zlatar,varioc... nego los ekonomista ,pravnik...Kad radis nesto,radi kako treba i onda si uspjesan.Zvanje na papiru bez stvarnog znanja i iskustva samo steti mnogim ljudima.Tome smo svjedoci u nasoj lijepoj bih70% ih nista ne zna,nit ih interesuje.
.
Jel ti ono hoces svoje da posaljes vani da studiraju?
- tandmand
#587 Re: Obrazovanje i veze
Zato se i zovu "poduzetnici", jer imaju smjelosti da nešto poduzmu a ne npr. "pametnici".HAVANA wrote:[Za uspjesno poslovanje,biznis,ulaganje, mnogo drugih stvari je bitno,htjeti i smjeti...Tu skola ne pomaze.Takav si ili nisi takav.Ako smijes i ako te ide.Ono sto ne znas, platices onom ko zna.Ti znas i smijes ...
-
palestinka
#588 Re: Obrazovanje i veze
madner wrote:Ma moze se naci tema, no istinski inteligentnom covjeku nece biti zanimljivo nego ce iz kulturazije da spusti nivo.
Nesto kao kada na forumu covjek ne sasjece neki glup komentar da ne otjera druge forumase odmah.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#589 Re: Obrazovanje i veze
palestinka wrote:Da razbijem zablude, i visokoobrazovani mogu biti mangupi, imati životnu školu, biti zabavni, duhoviti i čitati Alan Forda, Kapetana Mikija i Bleka Stena...mogu sve kao i srednje obrazovani, ali i još više. Proces učenja, ovo je veoma raširena zabluda, čak ni ne izaziva sljepilo, ne slabi krv, ne slabi seksualni nagon. Na tugu onima koji se tješe drugačijim razmišljanjima.
Generalizacija, sta drugo. Obrazovani ljudi se uglavnom dozivljavaju kao snobovi koji ne znaju da zive pravi zivot
Stepen obrazovanja nema veze s tim kako ko zivi zivot, koliko je interesantan, zabavan, odnosno dosadan, tezak.
-
detroit-mercy
#590 Re: Obrazovanje i veze
Zasto da im pruzis kad eto obrazovanje nije vazno, sta im fali da budu dobre snajderice. Zar ne znas da danas fali dobrih snajdera u Sarajvu a mozda se i kakva modna kuca izrodi iz toga. A sto da ne idu u ugostiteljsku, znas da nam fali vrhunskih restorana. A da curice su, da je sin bilo bi drugacije, odmah bi ga na kanalHAVANA wrote:Pa naravno da hocu,sve cu uciniti da im pruzim sto bolje obrazovanje.A i curice su.detroit-mercy wrote:Bio ovdje jedan TV show, tip je poznat majstor, obnavlja kuce, prodaje, pravi dobru lovu i sl. i naravno svima govori da bi trebali da idu za vodoinstalatere, elektricare, zidare i sl. A sto je najinteresantnije, ni jedno svoje dijete nije tisnuo za ta zanimanja nego i poslao na prestizne koledze. Javnost ga je ocijenila da je pun hipokrizije odonosno da sere ko fokaHAVANA wrote:A i sina da imam,draze bi mi bilo da je dobar zidar,keramicar,zlatar,varioc... nego los ekonomista ,pravnik...Kad radis nesto,radi kako treba i onda si uspjesan.Zvanje na papiru bez stvarnog znanja i iskustva samo steti mnogim ljudima.Tome smo svjedoci u nasoj lijepoj bih70% ih nista ne zna,nit ih interesuje.
.
Jel ti ono hoces svoje da posaljes vani da studiraju?
Sta je tu cudno? Da je sin,budi siguran da mi ne bi smetalo sekunde da se opredijeli za ono sto on zeli.Zanat zlata vrijedi.Cak bi ga i uveo u posao...
Bolje to nego satro studiranje a taraba stroga.Ekonomista ko u prici a vecina veze s mozgom nema.Za uspjesno poslovanje,biznis,ulaganje, mnogo drugih stvari je bitno,htjeti i smjeti...Tu skola ne pomaze.Takav si ili nisi takav.Ako smijes i ako te ide.Ono sto ne znas, platices onom ko zna.Ti znas i smijes ...Pun svijet takvih primjera.Ja neki dan arhitekti ispred nosa kupih devastiran stan
Dok je on izracuno i nacrto,ja kupio.Racunam iz glave.
Jasta bi, svi bi da tudji budu zidari i elektricari, snajderice i kuharice a svojima bi dobro obrazovanje.
Svijet je pun primjera ali put je trnovit i to svi znaju.
Neki dan slusam na radiu talk show- vodi basista jedne poznate grupe, covjek ultra uspijsan i bogat. Na pitanje da li bi preporucio djeci da se bave istim poslom, odvratiti ih necu ali cu sve uraditi da dobiju dobro obrazovanje i da rade nesto drugo. Put do ovakvog uspijeha je trnovit i vecina neuspije.
- madner
#591 Re: Obrazovanje i veze
To je kao sa karijerom centarfora, vecina kloceva ostane na putu. 
- dječak sa šibicama
#592 Re: Obrazovanje i veze
Najbolja skola je zivotna skola

-
detroit-mercy
#593 Re: Obrazovanje i veze
Al na razgovoru za posao ti slabo priznaju taj dokumentdječak sa šibicama wrote:Najbolja skola je zivotna skola![]()
-
detroit-mercy
#594 Re: Obrazovanje i veze
Svi bi da su Dzeko a Dzeko samo jedan u Bosni od rata pa naovamomadner wrote:To je kao sa karijerom centarfora, vecina kloceva ostane na putu.
- dječak sa šibicama
#595 Re: Obrazovanje i veze
Posao se ionako dobija preko stele, a tu je ulicna diploma glavni dokument

- Drvosjeca iz Dejcica
#596 Re: Obrazovanje i veze
Objasni onda svojom teorijom ovo.detroit-mercy wrote:Otidji medju zidare pa nadji takvog nacitanog, puno je veca mogucnost da ces medju doktorima ubosti ljubitelja Dostojevskog nego Cece i Ajsele i obratnoCherry-Cherry wrote:A zamisli sad ovo: taj VKV zidar je dosta čitao o svemu i svačemu, pa danas je bar sve dostupno i možeš s njim pričati o svemu od svjetskih klasika u književnosti, do kvantne fizike i istorije srednjovijekovne Francuske. A ta doktorica je završila medicinu, jer joj je tata šef klinike i ne zna da priča ni o svojoj struci, a da ne govorimo o tome kako nikad nije čula za recimo Dostojevskog, odnosno čula je onako nekad kroz priču, to je kao neki, kako ona misli, veliki vojskovođa...detroit-mercy wrote: Iskreno, kada si u nekim godinama (osnovna, srednja, pocetak faksa) obrazovanje I nije toliko bitno, bitne su druge stvari
![]()
![]()
. Ali kasnije, e to je vec druga prica. Ti doktorica a cojk ti VKV zidar, izadjete medju raju, ono neka raja sa posla a lola krene sa pricom kako je on danas postavljo skelu i zid nije bio pod vaservagu nego ga moro viskom dotjerivat
. Jednostavno ne ide, i nema problema sto drugima smeta nego bi jednostavno tebi pocelo da smeta. Takve veze su osudjene na kraj i prije samog pocetka.
Pametovanja, tipa, sta me briga su sviranje kurcu. Jednostavno dokazano u praksi, koliko ima parova da je ona ekonomistica a on rudar ili ona stomatolog a on cuvar.
.
Realnost samo potvrdjuje moju tezu. Statistickih gresaka je uvijek bilo.
Budimo posteni, da je lola bio zainteresovan za Dostojevskog i ostalo ne bi zavrsio na skeli.
Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva iz Sarajeva, MUP Kantona Sarajevo je više mjeseci provodio aktivnosti u cilju rasvjetlajavanja i dokumentovanja više krivičnih djela u odnosu na lica Faruka Balijagića i Adu Balijagića.
Kao rezultat navedenog, dana 15.09.2015.godine, lišeni su slobode Faruk Balijagić i Ado Balijagić.
Oni su uhapšeni zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela podstrekavanje na krivično djelo ubistva, razbojništva i teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.
- JThomas
#597 Re: Obrazovanje i veze
ne trebaju tu nikakve teorije, treba poznavati dotičnog... 
- Ramzess Veliki
#598 Re: Obrazovanje i veze
Načitah se ja ovdje svega pa se sad moram pravdati što sam završio fakultet.
Izvinite, mene su prevarili ti mrski komunisti. Tad je školovanje bilo đabe, i mogao se školovati svako ko je htio da nauči nešto više.
Ali si kao student bio kokuz, morao si kupovati knjige, a sa SSS se fino zaposliš i zarađuješ.
Uz to je fakultet bilo teško završiti i dugo je trajalo.
Finansijski mislim da se ne isplati ako u račun ubacimo 6 do 8 godina čistih troškova koliko prosječno traje ozbiljniji studij. Do tada neko sa SSS već napravio kuću.
I kad se zaposliš, što si na većem položaju i većoj plati, život postaje sve lošiji. Stresovi, rokovi, obaveze ... posao nosiš kući, trpi porodica, trpiš ti ... nemaš kad na godišnji.
Tako je kad nisam htio da slušam dobre savjete, a fino su mi govorili da počnem glumiti u Holivudu, ili da snimim spot za MTV.
Izvinite, mene su prevarili ti mrski komunisti. Tad je školovanje bilo đabe, i mogao se školovati svako ko je htio da nauči nešto više.
Ali si kao student bio kokuz, morao si kupovati knjige, a sa SSS se fino zaposliš i zarađuješ.
Uz to je fakultet bilo teško završiti i dugo je trajalo.
Finansijski mislim da se ne isplati ako u račun ubacimo 6 do 8 godina čistih troškova koliko prosječno traje ozbiljniji studij. Do tada neko sa SSS već napravio kuću.
I kad se zaposliš, što si na većem položaju i većoj plati, život postaje sve lošiji. Stresovi, rokovi, obaveze ... posao nosiš kući, trpi porodica, trpiš ti ... nemaš kad na godišnji.
Tako je kad nisam htio da slušam dobre savjete, a fino su mi govorili da počnem glumiti u Holivudu, ili da snimim spot za MTV.
-
detroit-mercy
#599 Re: Obrazovanje i veze
Ko ima jacu stelu doktor ili rudardječak sa šibicama wrote:Posao se ionako dobija preko stele, a tu je ulicna diploma glavni dokument![]()
- dječak sa šibicama
#600 Re: Obrazovanje i veze
Kod nas puna drzava visoko obrazovanih mufljuza i lopova.
Vode drzavu, imaju drzavu
Ali cinjenica je da su najpozeljnija roba na trzistu, sta god zene pricale, 90% njih ce prije poletiti za sinom Ese Radeljasa, nego za nekim finim momkom ali koji nema terenca od 100.000 maraka. Taman imao i tri diplome, fakultetske.
Jebiga, to su cinjenice, svidjale se nekome ili ne.
Vode drzavu, imaju drzavu
Ali cinjenica je da su najpozeljnija roba na trzistu, sta god zene pricale, 90% njih ce prije poletiti za sinom Ese Radeljasa, nego za nekim finim momkom ali koji nema terenca od 100.000 maraka. Taman imao i tri diplome, fakultetske.
Jebiga, to su cinjenice, svidjale se nekome ili ne.