Obrazovanje i veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
respo

#276 Re: Obrazovanje i veze

Post by respo »

plain vanilla wrote:
i sta sad? ne mozes se seksat s njim ako nema diplomu?
pametnih ljudi ima i bez diplome, tuzno je sto to ne kontas
dolazi zenska u javnu kucu i trazi *ebaca
kaze sta ima za 20 maraka
posalje je gazdarica na drugi sprat soba broj 5
vraca se ona kaze pa gore profesor neki
govori njoj gazdarica a sta bi ti sofera za 20 maraka
fatamorgana

#277 Re: Obrazovanje i veze

Post by fatamorgana »

MedenoSrce wrote: Bitno mi je da ne misli za Gottloba Frege-a da je lik iz germanske mitologije, da razumije shalu, da nije lijen, da je snalazljiv, da voli klopati (pomalo i cvrcnuti, mora se necim i zaliti jelte), da ne misli da je francuski kljuc isto sto i violinski, da zna majstorisati, da nije osjetljiv (volim ponekad udariti), da je izdrzljiv, da voli setati, da mu se sportska aktivnost ne svodi na fantasy football, da volimo slicnu muziku, imamo iste vrijednosti, da je odgojen, da je malo mizantrop ali hoce pomoci onima koje voli, da nije rastrosan ali ni skrt, da je pazljiv, da se uzajamno pomazemo i olaksavamo jedno drugom, da me voli najvise na svijetu :skoljka:, kada kazem hajmo u Bec za vikend da odmah krene, ... ukratko da zna sve sto i ja i jos bi morao da ima neka svoja interesovanja koja bih i ja mogla da zavolim :mrgreen:

EDIT: da nije peksin, tusiranje minimalno jednom dnevno, idealno 2X, da ne nosi one majice sa V izrezom, da ne nosi nakit
Ma da ti je rođeni brat nema 'vakih, pa ovo majka nije još rodila, :lol:
MEMRISTOR

#278 Re: Obrazovanje i veze

Post by MEMRISTOR »

MedenoSrce wrote:@memristor mora da si precijenio svoje sposobnosti sto se tice izbora fakulteta, nismo svi isto pametni.
znam ih ja mnogo koji su bez problema zavrsili medicinu, ETF,(ove sto znam da su zavrsile politicke nauke uglavnom su imale momka iz srednje skole pa im se zurilo da zavrse kako bi se sto prije udale takod a one svakako nisu nigdje hodale :mrgreen: ) pa se nisu odricali hobija kao sto je kosarka ili izlasci sa drustvom. Druga je stvar sto neko zeli na silu da zavrsi nesto pa mu onda svako kriv i sto nema posla i sto nije izlazio, ... razumijem ja da se tu nakupi frustracija, vidis nekome ide ko po loju a ti mjesecima spremas jedan ispit
Nisam se precijenio, upisao sam kao redovan student, nikad nisam izasao na ispit vise od dva puta, zavrsio sve u roku sa velikim prosjekom, dovoljno velikim da mi niko ne uzme posao i mjesto koje zasluzujem.

Odrekao sam se svih hobija i izlazaka jer sam bio dovoljno motivisan da to uradim. Vjerujem da ne zelis da znas, ali kad sam krenuo na prvu godinu roditelji nisu radili, i cijeli semestar su posudjivali novac da bih bio u SA, zato nisam izlazio jer da jesam, ne znam kako bih spavao znajuci da sam posudjene pare mojih roditelja potrosio u kafani.

I jesam, skoro tokom cijelog studija bio sam frustriran jer je mnogima bilo lakse, ali sad vise nisam, jer 95% ljudi koje poznajem, pogotovo iz srednje skole su prosli gore nego ja i jos uvijek cekaju da im roditelji daju 10KM da izadju vani.
MedenoSrce

#279 Re: Obrazovanje i veze

Post by MedenoSrce »

MEMRISTOR wrote: Odrekao sam se svih hobija i izlazaka jer sam bio dovoljno motivisan da to uradim. Vjerujem da ne zelis da znas, ali kad sam krenuo na prvu godinu roditelji nisu radili, i cijeli semestar su posudjivali novac da bih bio u SA, zato nisam izlazio jer da jesam, ne znam kako bih spavao znajuci da sam posudjene pare mojih roditelja potrosio u kafani.
:thumbup: svaka cast ali onda nije u redu da nekome zamjeras sto je imao mogucnost i volju da izadje, ima hobije, putuje za vrijeme studija
didžej

#280 Re: Obrazovanje i veze

Post by didžej »

Hoću jednu malu garavu, crnu kao braća Arapi... s fakultetom. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#281 Re: Obrazovanje i veze

Post by plain vanilla »

MedenoSrce wrote:
Perspektiva wrote:Aaa medeno srce, izgleda da si ti primjer savrsene zene :D

A sta muskarac dobija za uzvrat :D
Sta te briga, ti svakako nisi taj muskarac :P
:lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#282 Re: Одг: Obrazovanje i veze

Post by plain vanilla »

AsmirVD wrote:Sta ste se toliko uhvatili polugolih djevojaka. :D

Pa znam curu iz SA, redovno se ubija, al ubija od alkohola, lakih droga, po oblacenju za izlazak reklo bi se da je prostitutka.. pa eno je zavrsila pravni fakultet, nikakva stela, djevojka prirodno pametna..

Nemojte mislit sad neko uci, ne izlazi iz kuce.. a opet vidim ih masu sa ETF ljetos kad sam bio u SA.. ne mozes ga istjerat iz kuce, djevojke misaona imenica za njih cast enormno rijetkim izuzecima. :D
sad se sjetih one afere, sto su studentice "spavale" s profesorima za ocjenu
ali hajd, nije sapun, samo nek ima diplomu
zlajapravaraja

#283 Re: Obrazovanje i veze

Post by zlajapravaraja »

Da direktno odgovorim na pitanje: DA, jako je bitno da oboje imaju priblizno isti nivo obrazovanja kao i kucnog odgoja, jer te u suprotnom ceka PAKAO.

Ima jedna stara: budalu(seljaka) nit' jebi, nit' kuci vodi - bez obzira kako izgledali ili koliko para imali.

Ne vrijedi.
fatamorgana

#284 Re: Одг: Obrazovanje i veze

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:
sad se sjetih one afere, sto su studentice "spavale" s profesorima za ocjenu
ali hajd, nije sapun, samo nek ima diplomu
Tako je, dobiješ diplomu a ostane ti i saFun, :lol:
hurem2013

#285 Re: Obrazovanje i veze

Post by hurem2013 »

insomnia78 wrote:
didžej wrote:
blugirl wrote:
Nije mi bitno ima li posao ili stan. Nije vazno ni da li je uspjesan. Ali mi je bitno da je obrazovan. Da se trudi. Da radi na sebi i pokusava se usavrsavati. Tacno je da danas nemas velike sanse sa fakultetom. Ali bez njega su ti jos manje. Naravno da strucna sprema ne garantuje uspjeh ali su ti karte bolje.

Ali mi je vazno da imam s kim razgovarati, da se trudi saslusati, da ima sirinu u razmisljanju.

I sta je danas dobar posao? Ljudi su presretni kad im je plata svaki mjesec.
:thumbup:

Svaka čast! Malo je žena danas koje ovako razmišljaju.
Mislis da je fakultet garant sirine u razmisljanju, truda i zelje za usavrsavanjem?
Znas kolko danas ljudi studira samo sto ne znaju sta bi drugo, zbog pritiska staraca i jos sto razoga?
Znaci ako neko ima SSS on automatski nema opste znanje, ne cita, ne usavrsava se?
I znas kako kazu nije bitno kakve si karte dobio nego kako odigras sa njima.
Dzaba mu ili njoj tri diplome ako je nesnalazljiv/a, sjedi kod kuce jer nema posla/stelu..

s' moje sokocalo
:roll:
Na žalost,danas je sve, pa i fakultetsko obrazovanje devalvirano, tim prije jer BiH nikad nije imala ovoliko "univerziteta" na svom prostoru,o kvaliteti i znanju mnogih kvazi intelektualaca,suvišno je bilo što pisati....Opće znanje se stiče u srednjoj školi,fakult. je usmjerenje, a čovjek se gradi cijeli život...Elokvencija, intelekt se ne stiče, to se posjeduje ili ne,pa tako i kada su veze u pitanju.....formalno obrazovanje je nebitno,za uspjeh neke veze,važno je koliko se nadopunjuje sa dr.,važni su zajednički interesi,pogledi na život i svo okruženje....Uspješnu vezu ne čini forma,već njen sadržaj..... :-D
didžej

#286 Re: Obrazovanje i veze

Post by didžej »

hurem2013 wrote: Mislis da je fakultet garant sirine u razmisljanju, truda i zelje za usavrsavanjem?
Znas kolko danas ljudi studira samo sto ne znaju sta bi drugo, zbog pritiska staraca i jos sto razoga?
Znaci ako neko ima SSS on automatski nema opste znanje, ne cita, ne usavrsava se?
Dzaba mu ili njoj tri diplome ako je nesnalazljiv/a, sjedi kod kuce jer nema posla/stelu..

s' moje sokocalo
Na žalost,danas je sve, pa i fakultetsko obrazovanje devalvirano, tim prije jer BiH nikad nije imala ovoliko "univerziteta" na svom prostoru,o kvaliteti i znanju mnogih kvazi intelektualaca,suvišno je bilo što pisati....Opće znanje se stiče u srednjoj školi,fakult. je usmjerenje, a čovjek se gradi cijeli život...Elokvencija, intelekt se ne stiče, to se posjeduje ili ne,pa tako i kada su veze u pitanju.....formalno obrazovanje je nebitno,za uspjeh neke veze,važno je koliko se nadopunjuje sa dr.,važni su zajednički interesi,pogledi na život i svo okruženje....Uspješnu vezu ne čini forma,već njen sadržaj..... :-D[/quote]

Fakultet je devalviran a možeš misliti koliko je tek srednja škola devalvirana. Elokvencija se itekako stiče, intelekt se itekako razvija.
dale cooper

#287 Re: Obrazovanje i veze

Post by dale cooper »

fatamorgana wrote:
MedenoSrce wrote: Bitno mi je da ne misli za Gottloba Frege-a da je lik iz germanske mitologije, da razumije shalu, da nije lijen, da je snalazljiv, da voli klopati (pomalo i cvrcnuti, mora se necim i zaliti jelte), da ne misli da je francuski kljuc isto sto i violinski, da zna majstorisati, da nije osjetljiv (volim ponekad udariti), da je izdrzljiv, da voli setati, da mu se sportska aktivnost ne svodi na fantasy football, da volimo slicnu muziku, imamo iste vrijednosti, da je odgojen, da je malo mizantrop ali hoce pomoci onima koje voli, da nije rastrosan ali ni skrt, da je pazljiv, da se uzajamno pomazemo i olaksavamo jedno drugom, da me voli najvise na svijetu :skoljka:, kada kazem hajmo u Bec za vikend da odmah krene, ... ukratko da zna sve sto i ja i jos bi morao da ima neka svoja interesovanja koja bih i ja mogla da zavolim :mrgreen:

EDIT: da nije peksin, tusiranje minimalno jednom dnevno, idealno 2X, da ne nosi one majice sa V izrezom, da ne nosi nakit
Slažem se, jedino me zabrinjava ovo što voli udarit'. Još ako joj je ruka teška. :cry:
fatamorgana

#288 Re: Obrazovanje i veze

Post by fatamorgana »

dale cooper wrote:
fatamorgana wrote:

Slažem se, jedino me zabrinjava ovo što voli udarit'. Još ako joj je ruka teška. :cry:
Ma nije toliki problem , pretrpili smo mi i rat i svašta nešto ....
dale cooper

#289 Re: Obrazovanje i veze

Post by dale cooper »

fatamorgana wrote:
Znači neka udara? :D
fatamorgana

#290 Re: Obrazovanje i veze

Post by fatamorgana »

dale cooper wrote:
fatamorgana wrote:
Znači neka udara? :D
Da ali samo s razlogom, i po mogućnosti u nekom sexy outfit-u :D
krater

#291 Re: Obrazovanje i veze

Post by krater »

ima li žuljeva po dlanovima ?
insomnia78

#292 Re: Obrazovanje i veze

Post by insomnia78 »

krater wrote:ima li žuljeva po dlanovima ?
Haha..
Orutavili dlanovi

s' moje sokocalo
krater

#293 Re: Obrazovanje i veze

Post by krater »

insomnia78 wrote:
krater wrote:ima li žuljeva po dlanovima ?
Haha..
Orutavili dlanovi

s' moje sokocalo
od lopate, trnokopa...
hurem2013

#294 Re: Obrazovanje i veze

Post by hurem2013 »

didžej wrote:
hurem2013 wrote: Mislis da je fakultet garant sirine u razmisljanju, truda i zelje za usavrsavanjem?

s' moje sokocalo
Na žalost,danas je sve, pa i fakultetsko obrazovanje devalvirano, tim prije jer BiH nikad nije imala ovoliko "univerziteta" na svom prostoru,o kvaliteti i znanju mnogih kvazi intelektualaca,suvišno je bilo što pisati....Opće znanje se stiče u srednjoj školi,fakult. je usmjerenje, a čovjek se gradi cijeli život...Elokvencija, intelekt se ne stiče, to se posjeduje ili ne,pa tako i kada su veze u pitanju.....formalno obrazovanje je nebitno,za uspjeh neke veze,važno je koliko se nadopunjuje sa dr.,važni su zajednički interesi,pogledi na život i svo okruženje....Uspješnu vezu ne čini forma,već njen sadržaj..... :-D
Fakultet je devalviran a možeš misliti koliko je tek srednja škola devalvirana. Elokvencija se itekako stiče, intelekt se itekako razvija.[/quote]

:thumbup:
Kona__

#295 Re: Obrazovanje i veze

Post by Kona__ »

dale cooper wrote:
Perolaka kategorija :D
dale cooper

#296 Re: Obrazovanje i veze

Post by dale cooper »

Kona__ wrote:
dale cooper wrote:
Perolaka kategorija :D
Zar i ti voliš zamahnuti? :( :D
ptičica

#297 Re: Obrazovanje i veze

Post by ptičica »

Dale, bas i ti imas srece :lol:
dale cooper

#298 Re: Obrazovanje i veze

Post by dale cooper »

ptičica wrote:Dale, bas i ti imas srece :lol:
Pa uvijek ovakvi koji ni mrava ne bi zgazili nalete na ove što ubiše. :cry:

:mrgreen: