Obrazovanje i veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- loose end
#226 Re: Obrazovanje i veze
kad je u pitanju fakultet i nacitanost, neke nase fakultete je moguce zavrsiti da se ne procita gotovo nijedna knjiga. gdje god krenes nekakve skripte cirkulisu, ljudi prave djonove i sl. toliko o tome.
-
Great Cornholio
#227 Re: Obrazovanje i veze
ne optužuj ženu na pravdi boga, Mevla nikad nikome ništa nije "napravila", nema niti jedne mrlje u bogatoj i uspješnoj karijeri, jest samo možda ono što je onom jednom švicarcu prosula olovo za vrat , umjesto u ćasu, al' nije ga puno spurila, samo šuti, to je javna tajnaEdin25 wrote:[
Mevla pravi, Ziba skida![]()
- Perspektiva
#228 Re: Obrazovanje i veze
Studiram i ja evo malo jace od 7 godina. Covjek bi skontao raspad od studenta, a imam prosjek 8.4 na ETF-u
Jednostavno nema kontinuiteta, uvijek nesto iskrsne,haj vamohaj tamo itd. Vrlo rijetko sam padao ispite. Ali nisam ni izlazio svaki rok, takodje ni kad dobro ne spremim ispit, bas da je skoro i sigurica.
I sta mi fali, kao sto rece neko nisam se nicega odrekao, a fakultet skoro da nisam ni osjetio, niti sam se digao u nebesa samim njegovim zavrsetkom uskoro
Osjecaj nikakav, normala, zivot se nastavlja, sve zavisi kako ko shvata.
Neko se primi ko saucesce, ne mozes pricati sa njim, neko nista itd
Kao sto rece neko, ograniceni su ljudi ko balkon. Zavrsio je fax ali i dalje ostao nepismen, ne zna ni molbu pravilno i ispravno napisati...
Zakljucak je da sve to zavisi od pojedinca njegovih shvatanja, sposobnosti, kucnog odgoja itd.
I magarcu stavi diplomu oko vrata, zna je nositi. 
Jednostavno nema kontinuiteta, uvijek nesto iskrsne,haj vamohaj tamo itd. Vrlo rijetko sam padao ispite. Ali nisam ni izlazio svaki rok, takodje ni kad dobro ne spremim ispit, bas da je skoro i sigurica.
I sta mi fali, kao sto rece neko nisam se nicega odrekao, a fakultet skoro da nisam ni osjetio, niti sam se digao u nebesa samim njegovim zavrsetkom uskoro
Kao sto rece neko, ograniceni su ljudi ko balkon. Zavrsio je fax ali i dalje ostao nepismen, ne zna ni molbu pravilno i ispravno napisati...
Zakljucak je da sve to zavisi od pojedinca njegovih shvatanja, sposobnosti, kucnog odgoja itd.
-
Great Cornholio
#229 Re: Obrazovanje i veze
Jest', u pravu si, ne moraš pročitat' knjigu, možeš ispit položit' iz skripte, al' moraš kupit' knjigu da bi ga položioloose end wrote:kad je u pitanju fakultet i nacitanost, neke nase fakultete je moguce zavrsiti da se ne procita gotovo nijedna knjiga. gdje god krenes nekakve skripte cirkulisu, ljudi prave djonove i sl. toliko o tome.
Nisu ni ovi u srednjim školama bolji, automehaničar završi školu samo sa jednom sveskom, i to onom malom, A5 formata, smota je, u zadnji džep turi, cigrau za uho i u školu
- vesela_sveska
#230 Re: Obrazovanje i veze
Perspektiva wrote:Studiram i ja evo malo jace od 7 godina. Covjek bi skontao raspad od studenta, a imam prosjek 8.4 na ETF-u![]()
I sta mi fali, kao sto rece neko nisam se nicega odrekao, a fakultet skoro da nisam ni osjetio, niti sam se digao u nebesa samim njegovim zavrsetkom uskoroOsjecaj nikakav, normala, zivot se nastavlja, sve zavisi kako ko shvata.
Zakljucak je da sve to zavisi od pojedinca njegovih shvatanja, sposobnosti, kucnog odgoja itd.I magarcu stavi diplomu oko vrata, zna je nositi.
mnogi prodju kroz fakultet al' fakultet ne prodje kroz njih
-
Great Cornholio
#231 Re: Obrazovanje i veze
Sad mi je lakše, ti ako ne završiš za godinu, neću biti najgoriPerspektiva wrote:Studiram i ja evo malo jace od 7 godina.
Al' teži ti je fakultet od mog, što jest jest.
-
MEMRISTOR
#232 Re: Obrazovanje i veze
Dugo citam postove na forumu, ponekad i odgovorim na neki. Ono sto sam primjetio jeste da je dosta forumasa ogorceno, neraspolozeno i jedva ceka da nekog vrijedja, dokaze nekom drugom forumasu da njegovo misljenje ne valja i sl. To je zalosno. Ako djevojka postavi pitanje, odgovorite ili ne, i pustite druge da odgovore onako kako misle da je dobro.
Sto se tice teme:
Zavrsio sam ETF i dosta vremena sam proveo uceci, odricajuci se drugh stvari. Prije fakulteta sam godinama trenirao kosarku ali kad sam dosao u Sarajevo, prestao sam, jer je oduzimalo previse vremena.
Cak tokom studija nisam imao vremena da izlazim pa i nije bilo nekih veza, znaci napatio sam se bas
Sad, naravno da ne zelim djevojku koja je 5 godina dok sam ja ucio, veceri provodila u diskotekama polupijana i polugola, a dane spavajuci i pripremajuci se za narednu turu. Ili neku drugu koja je zavrsila tri godine nekog fakulteta i ceka da joj babo nadje posao. Fakultet nije toliko vazan, koliko trud i zelja da sa mnom uspije u zivotu, da nasoj djeci damo ono sto mi nismo imali, itd
Sa diplomom se slika samo onaj ko je ne zeli iskoristi u svrhu pronalska posla
Sto se tice teme:
Zavrsio sam ETF i dosta vremena sam proveo uceci, odricajuci se drugh stvari. Prije fakulteta sam godinama trenirao kosarku ali kad sam dosao u Sarajevo, prestao sam, jer je oduzimalo previse vremena.
Cak tokom studija nisam imao vremena da izlazim pa i nije bilo nekih veza, znaci napatio sam se bas
Sad, naravno da ne zelim djevojku koja je 5 godina dok sam ja ucio, veceri provodila u diskotekama polupijana i polugola, a dane spavajuci i pripremajuci se za narednu turu. Ili neku drugu koja je zavrsila tri godine nekog fakulteta i ceka da joj babo nadje posao. Fakultet nije toliko vazan, koliko trud i zelja da sa mnom uspije u zivotu, da nasoj djeci damo ono sto mi nismo imali, itd
- Perspektiva
#233 Re: Obrazovanje i veze
Hajd razumijem moju pokojnu babu, sto je sa 100 godina mislila da ce ljudi zavrstekom faxa podici nivo inteligencije, kulture, kucnog odgoja, ponasanja itd, ali ne razumijem mlade ljude (doduse nema ih mnogo, ako ima to su neki pacenici, bez 3 daske u glavi) 
- loose end
#234 Re: Obrazovanje i veze
Great Cornholio wrote:Jest', u pravu si, ne moraš pročitat' knjigu, možeš ispit položit' iz skripte, al' moraš kupit' knjigu da bi ga položio![]()
Nisu ni ovi u srednjim školama bolji, automehaničar završi školu samo sa jednom sveskom, i to onom malom, A5 formata, smota je, u zadnji džep turi, cigrau za uho i u školu
ja i ne tvrdim da je on bolji od fakultetlije, sam' kazem da formalno obrazovanje ne garantuje nista. a otkud ti znas da se neki automehanicar sada ne opusta uz kakvu dobru knjigu
-
Great Cornholio
#235 Re: Obrazovanje i veze
Prebaci ti ovaj post na onu temu đe vanila provodadžiše, još dodaj visinu, težinu, vjeroispovjest' boju očiju, kose, napiši da ti ne fali niti jedan prednji zub, i biće nekog hajra , sigurnoMEMRISTOR wrote:Dugo citam postove na forumu, ponekad i odgovorim na neki. Ono sto sam primjetio jeste da je dosta forumasa ogorceno, neraspolozeno i jedva ceka da nekog vrijedja, dokaze nekom drugom forumasu da njegovo misljenje ne valja i sl. To je zalosno. Ako djevojka postavi pitanje, odgovorite ili ne, i pustite druge da odgovore onako kako misle da je dobro.
Sto se tice teme:
Cak tokom studija nisam imao vremena da izlazim pa i nije bilo nekih veza, znaci napatio sam se bas![]()
-
MEMRISTOR
#236 Re: Obrazovanje i veze
Great Cornholio wrote:Prebaci ti ovaj post na onu temu đe vanila provodadžiše, još dodaj visinu, težinu, vjeroispovjest' boju očiju, kose, napiši da ti ne fali niti jedan prednji zub, i biće nekog hajra , sigurnoMEMRISTOR wrote:Dugo citam postove na forumu, ponekad i odgovorim na neki. Ono sto sam primjetio jeste da je dosta forumasa ogorceno, neraspolozeno i jedva ceka da nekog vrijedja, dokaze nekom drugom forumasu da njegovo misljenje ne valja i sl. To je zalosno. Ako djevojka postavi pitanje, odgovorite ili ne, i pustite druge da odgovore onako kako misle da je dobro.
Sto se tice teme:
Cak tokom studija nisam imao vremena da izlazim pa i nije bilo nekih veza, znaci napatio sam se bas![]()
Hahahah, dobra ideja
- insomnia78
#237 Re: Obrazovanje i veze
Great Cornholio wrote:Prebaci ti ovaj post na onu temu đe vanila provodadžiše, još dodaj visinu, težinu, vjeroispovjest' boju očiju, kose, napiši da ti ne fali niti jedan prednji zub, i biće nekog hajra , sigurnoMEMRISTOR wrote:Dugo citam postove na forumu, ponekad i odgovorim na neki. Ono sto sam primjetio jeste da je dosta forumasa ogorceno, neraspolozeno i jedva ceka da nekog vrijedja, dokaze nekom drugom forumasu da njegovo misljenje ne valja i sl. To je zalosno. Ako djevojka postavi pitanje, odgovorite ili ne, i pustite druge da odgovore onako kako misle da je dobro.
Sto se tice teme:
s' moje sokocalo
-
drugacetvrtina
#238 Re: Obrazovanje i veze
MEMRISTOR wrote:Dugo citam postove na forumu, ponekad i odgovorim na neki. Ono sto sam primjetio jeste da je dosta forumasa ogorceno, neraspolozeno i jedva ceka da nekog vrijedja, dokaze nekom drugom forumasu da njegovo misljenje ne valja i sl. To je zalosno. Ako djevojka postavi pitanje, odgovorite ili ne, i pustite druge da odgovore onako kako misle da je dobro.
Sto se tice teme:
-
Great Cornholio
#239 Re: Obrazovanje i veze
Ni ja to ne tvrdim, a kakva je sad situacija što se tiče obrazovanja automehaničara, ne znam, ratne generacije i one do 2000 godine su završavale taj zanat' na gore opisan način, opan gangam stajlloose end wrote:Great Cornholio wrote:Jest', u pravu si, ne moraš pročitat' knjigu, možeš ispit položit' iz skripte, al' moraš kupit' knjigu da bi ga položio![]()
Nisu ni ovi u srednjim školama bolji, automehaničar završi školu samo sa jednom sveskom, i to onom malom, A5 formata, smota je, u zadnji džep turi, cigrau za uho i u školu![]()
ja i ne tvrdim da je on bolji od fakultetlije, sam' kazem da formalno obrazovanje ne garantuje nista. a otkud ti znas da se neki automehanicar sada ne opusta uz kakvu dobru knjigu
Za svako zanimanje potreban je određeni nivo formalnog znanja, što je zanimanje kompleksnije taj nivo znanja je veći i obimniji, i ne treba to podcjenjivati , a ni precjenjivati.
-
Great Cornholio
#240 Re: Obrazovanje i veze
MEMRISTOR wrote: Hahahah, dobra idejaAli ipak necu, mozda mi fali sve osim prednjeg zuba
![]()
-
Great Cornholio
#241 Re: Obrazovanje i veze
Nek' vam je sa srećom, sinove poženili, kćeri poudavali, na hadž otišlidrugacetvrtina wrote:
Konacno neko da je shvatio sta je bit teme i odgovorio. Mada, sada zbog ovog :" vecer provodila u diskotekama polupijana i polugola", ocekuj da ces ,najblaze receno biti lincovan
A ja ti mogu reci, bas, bas, bas, bas se slazem sa tobom
-
krater
#242 Re: Obrazovanje i veze
aminGreat Cornholio wrote:Nek' vam je sa srećom, sinove poženili, kćeri poudavali, na hadž otišlidrugacetvrtina wrote:
Konacno neko da je shvatio sta je bit teme i odgovorio. Mada, sada zbog ovog :" vecer provodila u diskotekama polupijana i polugola", ocekuj da ces ,najblaze receno biti lincovan
A ja ti mogu reci, bas, bas, bas, bas se slazem sa tobom
- loose end
#243 Re: Obrazovanje i veze
ako ne stavis 112 slika s dodjele diploma na fejs, dzaba si studir'o.Perspektiva wrote:I sta mi fali, kao sto rece neko nisam se nicega odrekao, a fakultet skoro da nisam ni osjetio, niti sam se digao u nebesa samim njegovim zavrsetkom uskoroOsjecaj nikakav, normala, zivot se nastavlja, sve zavisi kako ko shvata.
- JThomas
#244 Re: Obrazovanje i veze
a možda je neko uspio i izlaziti i proživiti i završiti fakultet?
mislim da sam žrtvovao ostatak života za diplomu, vjerovatno bi je i ja drukčije gledao, što jest jest...
mislim da sam žrtvovao ostatak života za diplomu, vjerovatno bi je i ja drukčije gledao, što jest jest...
- Perspektiva
#245 Re: Obrazovanje i veze
Nemam FB
Otvoricu ga u medjuvremenu
Ne volim ove javne odbrane kad se skupe ljudi, ne smijes se blamirati 
A tema je poteška, samo da mi je pregrmiti nekako početak

A tema je poteška, samo da mi je pregrmiti nekako početak
Last edited by Perspektiva on 27/01/2013 15:29, edited 1 time in total.
- vivax
#246 Re: Obrazovanje i veze
Dzaba joj diploma ako je glupa.Iskreno volio bih ozeniti nepismenu a mudru i pametnu,zensko sa kojim mozes sjesti i pricati o svemu i svacemu,nego ovu sa fakultetom koja ce se kasnije dičiti sa diplomom i parati nosom nebo,a ustvari ovamo glupa ko majzlo.Eh sad kad bi covjek mogao naletiti na kakvu koja ima obje gore navedene predispozicije..Onda bih se moga nazvati sretnim covjekom.
Sent from my GT-I9300
Sent from my GT-I9300
-
Great Cornholio
#247 Re: Obrazovanje i veze
ima i takvih, s ispita na igranku, i sve tako ukrug. Sad su takvi uglavnom zastupnici u opĆinskim vijećima i sl.JThomas wrote:a možda je neko uspio i izlaziti i proživiti i završiti fakultet?
- Perspektiva
#248 Re: Obrazovanje i veze
Jedno je sigurno, necu zeniti pametniju od sebevivax wrote:Dzaba joj diploma ako je glupa.Iskreno volio bih ozeniti nepismenu a mudru i pametnu,zensko sa kojim mozes sjesti i pricati o svemu i svacemu,nego ovu sa fakultetom koja ce se kasnije dičiti sa diplomom i parati nosom nebo,a ustvari ovamo glupa ko majzlo.Eh sad kad bi covjek mogao naletiti na kakvu koja ima obje gore navedene predispozicije..Onda bih se moga nazvati sretnim covjekom.
Sent from my GT-I9300
-
Great Cornholio
#249 Re: Obrazovanje i veze
Kd frknu one kape s glave, ne gledaj u nebesa more te opahnut po okuPerspektiva wrote:Nemam FB![]()
Otvoricu ga u medjuvremenu
Ne volim ove javne odbrane kad se skupe ljudi, ne smijes se blamirati
A tema je poteška, samo da mi je pregrmiti nekako početak![]()
-
Great Cornholio
#250 Re: Obrazovanje i veze
Ubaci peškir u turbe, možda ti Allah pošalje kakvu pismenu, pametnu,koja 'oće s tobom pričat' o svačem', a da ne para nebo nosem, pa da se nazoveš sretnim čo'ekomvivax wrote:Dzaba joj diploma ako je glupa.Iskreno volio bih ozeniti nepismenu a mudru i pametnu,zensko sa kojim mozes sjesti i pricati o svemu i svacemu,nego ovu sa fakultetom koja ce se kasnije dičiti sa diplomom i parati nosom nebo,a ustvari ovamo glupa ko majzlo.Eh sad kad bi covjek mogao naletiti na kakvu koja ima obje gore navedene predispozicije..Onda bih se moga nazvati sretnim covjekom.
Sent from my GT-I9300