generacija77 wrote:@u dijapazonu od slikarstva iz doba renesanse do americke vanjske politike
Obrazovanje i veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#126 Re: Obrazovanje i veze
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#127 Re: Obrazovanje i veze
Perspektiva wrote:Za ovu ladyblue ce se otimati. Uz diplomu se dobro snalazi i u kuhinji.
Eh, ali je ovdje rijec o djelovanju inter partesProS wrote: diploma je tu da djeluje erga omnes
- žuta lala
#128 Re: Obrazovanje i veze
Izvini djevojko draga, ali samo da te pitam nešto. Jesi li ti završila fakultet? Jer da jesi, znala bi koliko glupih i neinteligentnih ljudi uspije završiti fakultet. Nije to nikakva mudrost. Sjedi, uči, ako treba od riječi do riječi, i položiš ispit. I sad ispade ko ima diplomu, pokupio svu pamet svijeta, a da ga prekineš na usmenom u sred odgovora i tražiš od njega da nastavi, morao bi sve ispočetka.generacija77 wrote:@Perspektiva
Ne treba mi ni taj sa nekom "fus" diplomom, nit' "direktor" bez diplome! Mislim da sam vec naglasila da mi nije bitna
materijalna strana, vec duhovna. Jednostavno, moram pored sebe imati osobu sa kojom mogu razgovarati o razlicitim temama, u dijapazonu od slikarstva iz doba renesanse do americke vanjske politike. I ne znam zasto si se "zakacio" za mene?! Ja sam ionako gabor koji ne zna kuhati.
- insomnia78
#129 Re: Obrazovanje i veze
Jbg nista vas ne kontam, ko SSS samo, nista latinski.
Sreca ima google:mrgreen:
s' moje sokocalo
Sreca ima google:mrgreen:
s' moje sokocalo
- ladyblue18
#130 Re: Obrazovanje i veze
Stvarno ali stvarno koga zanima slikarstvo iz doba renesanse
Ja i dalje ne kontam kako se pamet i inteligencija vezuje samo za ljude sa diplomom, ispadose ovi drugi blecci koji ni a ne znaju guknut i samo bulje u jednu tacku na zidu sve vrijeme.
Ja i dalje ne kontam kako se pamet i inteligencija vezuje samo za ljude sa diplomom, ispadose ovi drugi blecci koji ni a ne znaju guknut i samo bulje u jednu tacku na zidu sve vrijeme.
- insomnia78
#131 Re: Obrazovanje i veze
Joj tebe, ti k'o da nisi Vakulteta vid'la, nikak'e profinjenosti:mrgreen::mrgreen::mrgreen:ladyblue18 wrote:Stvarno ali stvarno koga zanima slikarstvo iz doba renesanse![]()
s' moje sokocalo
- dale cooper
#132 Re: Obrazovanje i veze
Ali to ti nije garant da će ti neko sa visoko stručnim obrazovanjem moći parirati u ovom smislu, i mislimgeneracija77 wrote:@Perspektiva
Ne treba mi ni taj sa nekom "fus" diplomom, nit' "direktor" bez diplome! Mislim da sam vec naglasila da mi nije bitna
materijalna strana, vec duhovna. Jednostavno, moram pored sebe imati osobu sa kojom mogu razgovarati o razlicitim temama, u dijapazonu od slikarstva iz doba renesanse do americke vanjske politike. I ne znam zasto si se "zakacio" za mene?! Ja sam ionako gabor koji ne zna kuhati.
da je to poenta većine forumaša koji zamjeraju tvojim i stavovima još par forumasha na ovoj temi.
Postoje ljude koji su se stručno usavršavali u određenoj oblasti i absolutni su geniji što se toga tiče, ali
su katastrofa što se tiče društvenih vještina i interakcije sa ljudima kao i znanja koje je van njihove
stručne oblasti.
Mislim, biti obrazovan i sebe usavršavati je sjajno, ali ne može biti presudno kod odabira partnera,
jer postoji niz drugih stvari koje su mnogo bitnije kada se čovjek odlučuje za zajednički život sa nekim.
Last edited by dale cooper on 26/01/2013 23:31, edited 1 time in total.
-
generacija77
#133 Re: Obrazovanje i veze
@zuta_lala
Draga, moje formalno obrazovanje nije vecerasnja tema. Ali, da bi tvoja znatizelja bila zadovoljena, reci cu ti samo da sam neko ko konstantno radi na svom formalnom i neformalnom obrazovanju. Uostalom, ovo je moje razmisljanje,
pored sebe imam osobu koja razmislja kao i ja, a ostali nek' se tjese sto nemaju diplomu.
Draga, moje formalno obrazovanje nije vecerasnja tema. Ali, da bi tvoja znatizelja bila zadovoljena, reci cu ti samo da sam neko ko konstantno radi na svom formalnom i neformalnom obrazovanju. Uostalom, ovo je moje razmisljanje,
pored sebe imam osobu koja razmislja kao i ja, a ostali nek' se tjese sto nemaju diplomu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#134 Re: Obrazovanje i veze
Jarane, ja na prvom dejtu pitam ko je naslikao "doručak na travi", ako ne zna odgovor onda je nabijem nogom nazad u njeno selo.ladyblue18 wrote:Stvarno ali stvarno koga zanima slikarstvo iz doba renesanse![]()
- Perspektiva
#135 Re: Obrazovanje i veze
Treba shvatiti da ima razlicitih ljudi i interesovanja, da su neki optereceni (da ne kazem glupostima), neki ne. Ne bi valjalo da su svi isti. 
- pohakontas
#136 Re: Obrazovanje i veze
moja nemora biti obrazovana al ako nema par hiljada na racunu odma je vozdra next 
- ladyblue18
#137 Re: Obrazovanje i veze
Pa sudeci prema misljenju na temi veceras pitanje je jesam li i srednju zavrsila.insomnia78 wrote: Joj tebe, ti k'o da nisi Vakulteta vid'la, nikak'e profinjenosti:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
s' moje sokocalo
Vidis kako ovi akademski gradjani pljuju po drugima, znaci ja nikako ne mogu biti akademski gradjanin.
- insomnia78
#138 Re: Obrazovanje i veze
A ako jos ima americko drzavljanstvo, savrsenogeneracija77 wrote:@Perspektiva
s' moje sokocalo
- Muhamed Đakmić
#139 Re: Obrazovanje i veze
Meni rekla moja nedolazimi navrata bez doktorata sad se trudim štaću sve zaljubav.
- insomnia78
#140 Re: Obrazovanje i veze
Nista lagzam od laganih stvari ka tezim.Sarajevo1946 wrote:Meni rekla moja nedolazimi navrata bez doktorata sad se trudim štaću sve zaljubav.
Prvo "jezeva kucica" pa dalje
s' moje sokocalo
-
generacija77
#141 Re: Obrazovanje i veze
@Perspektiva
Naravno, koliko ljudi - toliko cudi. Ovo sa renesansnim slikarstvom bio je samo banalan primjer...
Znam ljude koji npr. imaju fakultetsku diplomu, a ne znaju glavne gradove evropskih zemalja. Isto tako znam ljude
i koji nisu imali mogucnost da zavrse fakultet, ali su jako nacitani, proputovali su i imali su mogucnost da se dokazu u drustvu. Ipak, fakultetska diploma svakako pruza vise mogucnosti, a to znam na X primjera u "stvarnom zivotu" i ne moze me niko, apsolutno niko, uvjeriti u nesto drugacije!
Naravno, koliko ljudi - toliko cudi. Ovo sa renesansnim slikarstvom bio je samo banalan primjer...
Znam ljude koji npr. imaju fakultetsku diplomu, a ne znaju glavne gradove evropskih zemalja. Isto tako znam ljude
i koji nisu imali mogucnost da zavrse fakultet, ali su jako nacitani, proputovali su i imali su mogucnost da se dokazu u drustvu. Ipak, fakultetska diploma svakako pruza vise mogucnosti, a to znam na X primjera u "stvarnom zivotu" i ne moze me niko, apsolutno niko, uvjeriti u nesto drugacije!
- Muhamed Đakmić
#142 Re: Obrazovanje i veze
Štaću moram.insomnia78 wrote:Nista lagzam od laganih stvari ka tezim.Sarajevo1946 wrote:Meni rekla moja nedolazimi navrata bez doktorata sad se trudim štaću sve zaljubav.
s' moje sokocalo
- insomnia78
#143 Re: Obrazovanje i veze
Sarajevo1946 wrote:Štaću moram.insomnia78 wrote:Nista lagzam od laganih stvari ka tezim.Sarajevo1946 wrote:Meni rekla moja nedolazimi navrata bez doktorata sad se trudim štaću sve zaljubav.
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
- Perspektiva
#144 Re: Obrazovanje i veze
Razumijem te. Pored svoje struke sam dobar i Psiholog.generacija77 wrote:@Perspektiva
Naravno, koliko ljudi - toliko cudi. Ovo sa renesansnim slikarstvom bio je samo banalan primjer...![]()
Nego vidi se da je LadyBlue zenski moderator zeljna dobre diskusije i vrucih tema i odgovora
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- ladyblue18
#146 Re: Obrazovanje i veze
Perspektiva wrote:
Nego vidi se da je LadyBlue zenski moderator zeljna dobre diskusije i vrucih tema i odgovora, Čmoljo bi ovo pola banovao i zakljucao temu posle prve strane!
- Muhamed Đakmić
#147 Re: Obrazovanje i veze
Džaba ti diploma, gde je pečat?
- Perspektiva
#148 Re: Obrazovanje i veze
Bas i ja radim diplomski, dosao do zakljucka, a jos nista zakljucio nisam
E jbm ti fakultet 
- ladyblue18
#149 Re: Obrazovanje i veze
"Zavrsih i ja da mogu drugima da se rugam" mozel tako?Perspektiva wrote:Bas i ja radim diplomski, dosao do zakljucka, a jos nista zakljucio nisamE jbm ti fakultet
- Perspektiva
#150 Re: Obrazovanje i veze
Ne moze. Kad prije zavrsiladyblue18 wrote: "Zavrsih i ja da mogu drugima da se rugam" mozel tako?