Obrazovanje i veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#126 Re: Obrazovanje i veze

Post by Velkoski »

generacija77 wrote:@u dijapazonu od slikarstva iz doba renesanse do americke vanjske politike

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#127 Re: Obrazovanje i veze

Post by ladyblue18 »

Perspektiva wrote:Za ovu ladyblue ce se otimati. Uz diplomu se dobro snalazi i u kuhinji.
:lol: :lol: :lol: :sax: e svaka ti dala :D
ProS wrote: diploma je tu da djeluje erga omnes
Eh, ali je ovdje rijec o djelovanju inter partes :D
žuta lala

#128 Re: Obrazovanje i veze

Post by žuta lala »

generacija77 wrote:@Perspektiva

Ne treba mi ni taj sa nekom "fus" diplomom, nit' "direktor" bez diplome! Mislim da sam vec naglasila da mi nije bitna
materijalna strana, vec duhovna. Jednostavno, moram pored sebe imati osobu sa kojom mogu razgovarati o razlicitim temama, u dijapazonu od slikarstva iz doba renesanse do americke vanjske politike. I ne znam zasto si se "zakacio" za mene?! Ja sam ionako gabor koji ne zna kuhati. :zzzz:
Izvini djevojko draga, ali samo da te pitam nešto. Jesi li ti završila fakultet? Jer da jesi, znala bi koliko glupih i neinteligentnih ljudi uspije završiti fakultet. Nije to nikakva mudrost. Sjedi, uči, ako treba od riječi do riječi, i položiš ispit. I sad ispade ko ima diplomu, pokupio svu pamet svijeta, a da ga prekineš na usmenom u sred odgovora i tražiš od njega da nastavi, morao bi sve ispočetka. :-)
insomnia78

#129 Re: Obrazovanje i veze

Post by insomnia78 »

Jbg nista vas ne kontam, ko SSS samo, nista latinski.
Sreca ima google:mrgreen:

s' moje sokocalo
ladyblue18

#130 Re: Obrazovanje i veze

Post by ladyblue18 »

Stvarno ali stvarno koga zanima slikarstvo iz doba renesanse :?

Ja i dalje ne kontam kako se pamet i inteligencija vezuje samo za ljude sa diplomom, ispadose ovi drugi blecci koji ni a ne znaju guknut i samo bulje u jednu tacku na zidu sve vrijeme.
insomnia78

#131 Re: Obrazovanje i veze

Post by insomnia78 »

ladyblue18 wrote:Stvarno ali stvarno koga zanima slikarstvo iz doba renesanse :?

Ja i dalje ne kontam kako se pamet i inteligencija vezuje samo za ljude sa diplomom, ispadose ovi drugi blecci koji ni a ne znaju guknut i samo bulje u jednu tacku na zidu sve vrijeme.
Joj tebe, ti k'o da nisi Vakulteta vid'la, nikak'e profinjenosti:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

s' moje sokocalo
dale cooper

#132 Re: Obrazovanje i veze

Post by dale cooper »

Ne treba mi ni taj sa nekom "fus" diplomom, nit' "direktor" bez diplome! Mislim da sam vec naglasila da mi nije bitna
materijalna strana, vec duhovna.
Jednostavno, moram pored sebe imati osobu sa kojom mogu razgovarati o razlicitim temama, u dijapazonu od slikarstva iz doba renesanse do americke vanjske politike. I ne znam zasto si se "zakacio" za mene?! Ja sam ionako gabor koji ne zna kuhati. :zzzz:
Ali to ti nije garant da će ti neko sa visoko stručnim obrazovanjem moći parirati u ovom smislu, i mislim
da je to poenta većine forumaša koji zamjeraju tvojim i stavovima još par forumasha na ovoj temi.
Postoje ljude koji su se stručno usavršavali u određenoj oblasti i absolutni su geniji što se toga tiče, ali
su katastrofa što se tiče društvenih vještina i interakcije sa ljudima kao i znanja koje je van njihove
stručne oblasti.
Mislim, biti obrazovan i sebe usavršavati je sjajno, ali ne može biti presudno kod odabira partnera,
jer postoji niz drugih stvari koje su mnogo bitnije kada se čovjek odlučuje za zajednički život sa nekim.
Last edited by dale cooper on 26/01/2013 23:31, edited 1 time in total.
generacija77

#133 Re: Obrazovanje i veze

Post by generacija77 »

@zuta_lala
Draga, moje formalno obrazovanje nije vecerasnja tema. Ali, da bi tvoja znatizelja bila zadovoljena, reci cu ti samo da sam neko ko konstantno radi na svom formalnom i neformalnom obrazovanju. Uostalom, ovo je moje razmisljanje,
pored sebe imam osobu koja razmislja kao i ja, a ostali nek' se tjese sto nemaju diplomu. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#134 Re: Obrazovanje i veze

Post by Velkoski »

ladyblue18 wrote:Stvarno ali stvarno koga zanima slikarstvo iz doba renesanse :?

Jarane, ja na prvom dejtu pitam ko je naslikao "doručak na travi", ako ne zna odgovor onda je nabijem nogom nazad u njeno selo.
Perspektiva

#135 Re: Obrazovanje i veze

Post by Perspektiva »

Treba shvatiti da ima razlicitih ljudi i interesovanja, da su neki optereceni (da ne kazem glupostima), neki ne. Ne bi valjalo da su svi isti. :)
pohakontas

#136 Re: Obrazovanje i veze

Post by pohakontas »

moja nemora biti obrazovana al ako nema par hiljada na racunu odma je vozdra next :-)
ladyblue18

#137 Re: Obrazovanje i veze

Post by ladyblue18 »

insomnia78 wrote: Joj tebe, ti k'o da nisi Vakulteta vid'la, nikak'e profinjenosti:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

s' moje sokocalo
Pa sudeci prema misljenju na temi veceras pitanje je jesam li i srednju zavrsila. :mrgreen:

Vidis kako ovi akademski gradjani pljuju po drugima, znaci ja nikako ne mogu biti akademski gradjanin. :-?
insomnia78

#138 Re: Obrazovanje i veze

Post by insomnia78 »

materijalna strana, vec duhovna. Jednostavno, moram pored sebe imati osobu sa kojom mogu razgovarati o razlicitim temama, u dijapazonu od slikarstva iz doba renesanse do americke vanjske politike. I ne znam zasto si se "zakacio" za mene?! Ja sam ionako gabor koji ne zna kuhati. :zzzz:
A ako jos ima americko drzavljanstvo, savrseno

s' moje sokocalo
Muhamed Đakmić

#139 Re: Obrazovanje i veze

Post by Muhamed Đakmić »

Meni rekla moja nedolazimi navrata bez doktorata sad se trudim štaću sve zaljubav.
insomnia78

#140 Re: Obrazovanje i veze

Post by insomnia78 »

Sarajevo1946 wrote:Meni rekla moja nedolazimi navrata bez doktorata sad se trudim štaću sve zaljubav.
Nista lagzam od laganih stvari ka tezim.
Prvo "jezeva kucica" pa dalje

s' moje sokocalo
generacija77

#141 Re: Obrazovanje i veze

Post by generacija77 »

@Perspektiva
Naravno, koliko ljudi - toliko cudi. Ovo sa renesansnim slikarstvom bio je samo banalan primjer... :D
Znam ljude koji npr. imaju fakultetsku diplomu, a ne znaju glavne gradove evropskih zemalja. Isto tako znam ljude
i koji nisu imali mogucnost da zavrse fakultet, ali su jako nacitani, proputovali su i imali su mogucnost da se dokazu u drustvu. Ipak, fakultetska diploma svakako pruza vise mogucnosti, a to znam na X primjera u "stvarnom zivotu" i ne moze me niko, apsolutno niko, uvjeriti u nesto drugacije!
Muhamed Đakmić

#142 Re: Obrazovanje i veze

Post by Muhamed Đakmić »

insomnia78 wrote:
Sarajevo1946 wrote:Meni rekla moja nedolazimi navrata bez doktorata sad se trudim štaću sve zaljubav.

s' moje sokocalo
Štaću moram.
insomnia78

#143 Re: Obrazovanje i veze

Post by insomnia78 »

Sarajevo1946 wrote:
insomnia78 wrote:

s' moje sokocalo
Štaću moram.
:mrgreen:

s' moje sokocalo
Perspektiva

#144 Re: Obrazovanje i veze

Post by Perspektiva »

Naravno, koliko ljudi - toliko cudi. Ovo sa renesansnim slikarstvom bio je samo banalan primjer... :D
Znam ljude koji npr. imaju fakultetsku diplomu, a ne znaju glavne gradove evropskih zemalja. Isto tako znam ljude
i koji nisu imali mogucnost da zavrse fakultet, ali su jako nacitani, proputovali su i imali su mogucnost da se dokazu u drustvu. Ipak, fakultetska diploma svakako pruza vise mogucnosti, a to znam na X primjera u "stvarnom zivotu" i ne moze me niko, apsolutno niko, uvjeriti u nesto drugacije!
Razumijem te. Pored svoje struke sam dobar i Psiholog.

Nego vidi se da je LadyBlue zenski moderator zeljna dobre diskusije i vrucih tema i odgovora :D , Čmoljo bi ovo pola banovao i zakljucao temu posle prve strane! :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#145 Re: Obrazovanje i veze

Post by Velkoski »

ladyblue18

#146 Re: Obrazovanje i veze

Post by ladyblue18 »

Perspektiva wrote:
Nego vidi se da je LadyBlue zenski moderator zeljna dobre diskusije i vrucih tema i odgovora :D , Čmoljo bi ovo pola banovao i zakljucao temu posle prve strane! :)
:dance: :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#147 Re: Obrazovanje i veze

Post by Muhamed Đakmić »

Džaba ti diploma, gde je pečat?
Perspektiva

#148 Re: Obrazovanje i veze

Post by Perspektiva »

Bas i ja radim diplomski, dosao do zakljucka, a jos nista zakljucio nisam :-) E jbm ti fakultet :run:
ladyblue18

#149 Re: Obrazovanje i veze

Post by ladyblue18 »

Perspektiva wrote:Bas i ja radim diplomski, dosao do zakljucka, a jos nista zakljucio nisam :-) E jbm ti fakultet :run:
"Zavrsih i ja da mogu drugima da se rugam" mozel tako? :mrgreen:
Perspektiva

#150 Re: Obrazovanje i veze

Post by Perspektiva »

ladyblue18 wrote: "Zavrsih i ja da mogu drugima da se rugam" mozel tako? :mrgreen:
Ne moze. Kad prije zavrsi :run:
Post Reply