Ja mislim da treba pisati: Oboren ruski vojni zrakoplov.arzuhal wrote:Ne valja naslov, da odmah priložim žalbu: treba stajati ''Oboren ruski bombarder SU-24" ili ''Oboren avion Kosmičko-vojnih snaga Ruske Federacije''. Naslov ''Oboren ruski avion!" je prikladan za onaj slučaj terorističke diverzije i pada ruskog putničkog aviona.
Oboren ruski bombarder SU-24!?
- Lincoln-Burrows
#26 Re: Oboren ruski avion!
-
Rob_Atl
#27 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
mocni f16
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
hvala
eto ga
a evo i mape sa granicama i letom

eto ga
a evo i mape sa granicama i letom

- nasa
#29 Re: Oboren ruski avion!
Ja procitala clanke na portal o ovom i komentare.Nemoguce sta ljudi pisu.Toliko mrznje jos kad se to spoji s neznanjem, nekulturom...Ali smo fenomen u smislu da se nas dotice sve sto se bilo gdje desi, u svemu se pronadjemo.
Inace mislim da bi i druge zemlje isto postupile...
Inace mislim da bi i druge zemlje isto postupile...
- kritichar
#30 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Zaslužili su, kolko su samo puta narušili zračni prostor, bezobrazni, mislili da turci ne smiju
- Lincoln-Burrows
#31 Re: Oboren ruski avion!
Tanko je to da opravda napad Turske.kamen spoticanja wrote: Stvar malo komplikuje i to sto je ruski vojni avion bombardovao turke u siriji a koristeci tursko nebo ...
i sto je zbog rusenja turskog lovca 2012. od strane asadovih snaga promjenjen tzv "toleratni angazman" za sve letjelice koje neovlasteno upadaju u turski zracni prostor a dolaze s sirijske teritorije(ako se dobro sjecam od tada su turci oborili 8 sirijskih letjelica)
Ako si pratio putinovu izjavu,jasno je da su rusi presli granicu...zato i jeste kmechanje o "zabijanju noza u ledja dok se oni bore protiv Isila"...jedno je malo problem sto je isil 700 kilometara daleko
Mislim da će sad Kurdi odigrati važnu ulogu kada će dobiti novog saveznika,
pozivam glasnogovornika Kikibombonu da kaže svoje mišljenje.
-
zapporius
#32 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Jebesh Turke, neka pushe kurchine malo i oni.
- arzuhal
#33 Re: Oboren ruski avion!
Ja kako sam razumio Kikija, otprilike će sada Rusija da, uz saradnju s Kurdima i izvan i unutar Republike Turske, da podigne bunu, razvali cijelu Tursku (svaki 4 građanin Turske Kurd) građanskim ratom, razori je vojno, oslobodi pravoslavni Konstantinopolj i Aja Sofiju, a onda nastavi Južnim tokom dok ne dođe do Crne Goru koju će tako isplehat da joj neće NATO biti ni naum, a onda će svečano nazočiti otcjepljenju RS-a od BiH.Lincoln-Burrows wrote:Tanko je to da opravda napad Turske.kamen spoticanja wrote: Stvar malo komplikuje i to sto je ruski vojni avion bombardovao turke u siriji a koristeci tursko nebo ...
i sto je zbog rusenja turskog lovca 2012. od strane asadovih snaga promjenjen tzv "toleratni angazman" za sve letjelice koje neovlasteno upadaju u turski zracni prostor a dolaze s sirijske teritorije(ako se dobro sjecam od tada su turci oborili 8 sirijskih letjelica)
Ako si pratio putinovu izjavu,jasno je da su rusi presli granicu...zato i jeste kmechanje o "zabijanju noza u ledja dok se oni bore protiv Isila"...jedno je malo problem sto je isil 700 kilometara daleko
Mislim da će sad Kurdi odigrati važnu ulogu kada će dobiti novog saveznika,
pozivam glasnogovornika Kikibombonu da kaže svoje mišljenje.
Mislim, nije to sve rekao Kiki, možda samo početak, al' sam pustio sebi na maštu, sami mi prsti pletu po tastaturi, šaraju priču, riječi same lete...
- madner
#34 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Sto se kurce kada ne znaju da lete.
- Ali Kemal
#35 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Sasvim je logicno da ce Kurdi sada dobiti pomoc od Rusije
I trebaju dobiti svoju drzavu, toliki narod bez drzave.
- madner
#36 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Logika, oboris avion i izgubis dio drzave. 
- Kikibombona
#37 Re: Oboren ruski avion!
Meni je malo smijesno govoriti o pravdi i moralu, ko je u pravu a ko ne, kada se radi o dvije zvijeri koje poznaju samo jezik sile.kamen spoticanja wrote: Stvar malo komplikuje i to sto je ruski vojni avion bombardovao turke u siriji a koristeci tursko nebo ...
Sve ovo mi lici kao na naguravanje dvojice kabadahija, koje nekada zavrsi tucom a nekada osvetom u najavi. Rusi su gurnuli Turke pomazuci Asada, rokajuci po Turkmenima, bombardujuci ISILova naftna postrojenja i cisterne... Turci su odgovorili direktnim napadom na Rusiju, srusili im avion, sto je ozbiljan incident... Putin sada kaze da ce se Turska suociti sa posljedicama. I nema nikakve sumnje da ce reagovati na neki nacin. Vjerovatno tako sto ce satrati jadne Turkmene. Te ce se vjerovatno Turcima svetiti preko 'proksija' u buducnosti, podsticati antitursko raspolozenje u regionu itd. Ako ih Turci odgurnu jos koji put agresivno, pa njih Rusi... moguce je da izbije rat... mada smatram da ce se udaranje nastaviti u rukavica i na hinjaka...
Ako bi doslo do sukoba, to bi bio sukob Turske i Rusije. Nema teorije da bi se zapad direktno umijesao. Dobili bi podrsku u logistici i propagandu preko CNNa i BBCa. I to je sve. Amerika i Rusija nikada nece otvoreno zaratiti, osim ako na celu jedne od ove dvije drzave ne dodje novi Hitler.
Ako su Turci ovo uradili na svoju ruku, onda su budale samo za sebe. Ako ih je neko nagovorio, onda su budale neopjevane. Ne vjerujem da su nahuskani, ne vjerujem da su tolike budaletine. Britanci i Svedi nisu pucali. Nije im palo na pamet. Norvezani i Finci isto tako. Ako je iko mogao udariti Ruse, mogli su Britanci. Oni bi najmanje stete imali. Ali nisu, nisu budale. Sta bi imali od toga? Nista.
Mislim da bi Turcima bilo neuporedivo pametnije da su poslali kopnene snage u svoju interesnu zonu i tako onemogucili rusko dejstvovanje. Ovako su dobili jos jednog, nimalo bezazlenog neprijatelja u okruzenju. To ne moze nikako biti dobro za njih. Ne moze iz vojnih, politickih, ekonomskih ili bilo kojih drugih razloga...
Ova desavanja savrseno odgovaraju Amerikancima i prijateljima, Izraelu, pa i Iranu...
Turska i Rusija imaju ozbiljan problem.
- Drvosjeca iz Dejcica
#38 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Kao što je logično da onoliki narodi u rusiji trebaju dobiti samostalnost, recimo Čečeni, i turci će im svakako pomoći u tome.Ali Kemal wrote:Sasvim je logicno da ce Kurdi sada dobiti pomoc od Rusije![]()
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 24/11/2015 16:28, edited 1 time in total.
- madner
#39 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Cuj Kikija megasvjetskog stratega, NATO nece reagovati. 
- FAP mashina
#40 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
I see jikans,
jikans everywhere!
jikans everywhere!
- Kikibombona
#41 Re: Oboren ruski avion!
Ma nabijem ja na kurac Aja Sofiju dok je bila pravoslavna i sada kada je islamska. Jebem joj svaku fasadu.arzuhal wrote:
Ja kako sam razumio Kikija, otprilike će sada Rusija da, uz saradnju s Kurdima i izvan i unutar Republike Turske, da podigne bunu, razvali cijelu Tursku (svaki 4 građanin Turske Kurd) građanskim ratom, razori je vojno, oslobodi pravoslavni Konstantinopolj i Aja Sofiju, a onda nastavi Južnim tokom dok ne dođe do Crne Goru koju će tako isplehat da joj neće NATO biti ni naum, a onda će svečano nazočiti otcjepljenju RS-a od BiH.
Mislim, nije to sve rekao Kiki, možda samo početak, al' sam pustio sebi na maštu, sami mi prsti pletu po tastaturi, šaraju priču, riječi same lete...
Isto tako izdrkam po faci sultanu muslimana i vladiki pravoslavaca, Erdoganu i Putinu.
Ti ako si u toru, mene ne guraj u njega.
-
zivco
#42 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Pa neko je morao jednom reci i Rusima da ne mogu bombardovati gdje hoce i koga hoce. Razbahatio se Putin, ponijelo ga. Gruzija,Ukrajina, hajmo sad po Bliskom Istoku.... I sigurno Turci nisu sami od sebe ovo napravili, tesko da u Nato-u ovo nije razmatrano kao scenarij. Turci ne mogu gledati bombardovanje Turkmena bez reakcije. Izazvao je previse zemalja zadnjih godina, osramotio je mocne zemlje. Mozes kako hoces, ali ne mozes do kad hoces. Ja nekako tako mislim. Ne moze ga se vise pustiti da se zajebava kako pozeli.
Last edited by zivco on 24/11/2015 16:31, edited 1 time in total.
- GeeTnT
#43 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Pomoc od Rusije bi znacajno povecala ruski teritorij, a Kurdi bi i dalje bili bez drzave...Ali Kemal wrote:Sasvim je logicno da ce Kurdi sada dobiti pomoc od Rusije![]()
- mO k3
#44 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Putin je lud , sa njim se nije igratizivco wrote:Pa neko je morao jednom reci i Rusima da ne mogu bombardovati gdje hoce i koga hoce. Razbahatio se Putin, ponijelo ga. Gruzija,Ukrajina, hajmo sad po Bliskom Istoku.... I sigurno Turci nisu sami od sebe ovo napravili, tesko da u Nato-u ovo nije razmatrano kao scenarij. Turci ne mogu gledati bombardovanje Turkmena bez reakcije. Izazvao je previse zemalja zadnjih godina, osramotio je mocne zemlje. Mozes kako hoces, ali ne mozes do kad hoces. Ja nekako tako mislim. Ne moze ga se vise pustiti da se zajebava kako pozeli.
- Kikibombona
#45 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Pa ako reaguje NATO, to ce znaciti objava rata Rusiji.madner wrote:Cuj Kikija megasvjetskog stratega, NATO nece reagovati.
Da li su spremni radi Turske upustiti se u nuklearni rat sa Rusijom?
Jer, valjda je jasno da bi Rusija u tom sukobu bila inferiorna i da bi morali raspaliti sa svime sto imaju kako bi izbjegli totalni poraz...
- sjedi 1
#46 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Interesantno je da se ovaj incident desio dan/dva nakon što su ruski vojni avioni počeli sa uništavanjem rafinerija i naftnih polja tzv Islamske države
Možda je slučajnost a možda i nije
Možda je slučajnost a možda i nije
- arzuhal
#47 Re: Oboren ruski avion!
Ne suj, jezik operi sapunom!Kikibombona wrote:Ma nabijem ja na kurac Aja Sofiju dok je bila pravoslavna i sada kada je islamska. Jebem joj svaku fasadu.arzuhal wrote:
Ja kako sam razumio Kikija, otprilike će sada Rusija da, uz saradnju s Kurdima i izvan i unutar Republike Turske, da podigne bunu, razvali cijelu Tursku (svaki 4 građanin Turske Kurd) građanskim ratom, razori je vojno, oslobodi pravoslavni Konstantinopolj i Aja Sofiju, a onda nastavi Južnim tokom dok ne dođe do Crne Goru koju će tako isplehat da joj neće NATO biti ni naum, a onda će svečano nazočiti otcjepljenju RS-a od BiH.
Mislim, nije to sve rekao Kiki, možda samo početak, al' sam pustio sebi na maštu, sami mi prsti pletu po tastaturi, šaraju priču, riječi same lete...![]()
Isto tako izdrkam po faci sultanu muslimana i vladiki pravoslavaca, Erdoganu i Putinu.![]()
Ti ako si u toru, mene ne guraj u njega.
- travnik
#48 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Čak i da je Ruski avion ušao u Tursku, ovo je besmislen potez Turske. Zašto:
- zato što je jasno da ruski avion nije imao nikakvu namjeru ugrožavanja Turske, njihovog stanovništva, napada, bombardovanja i sl.
- zato što se radi o manje od deset sekundi, što je jasan pokazatelj da su Turci jedva dočekali da krenu u rat
- zato što je situacija na Bliskom istoku i više nego loša, pa nema potrebe za dodatnim pogaršavanjem
- zato što su između svjetskih sila i ovako narušeni odnosi, a sada je postignuto nekakvo krho jedinstvo
Dakle, ovaj čin doista nema smisla. Trebalo je pokazati mnogo višđe racionalnosti i mudrosti. Ovo neće donijeti koristi ni Turskoj, a ni Rusiji. Jedino će donijeti koristi onima protiv kojih se Rusija bori, a to su pobunjenici i ISIL jer će se fopkus prebaciti sa njih, a možda i smanjiti napadi.
Kao što sam rekao na jednoj temi, upad aviona od 10 sekundi mi liči na Radovanovo objašnjenje uzroka rata. Turci kažu: upao je u naš prostor, narušio suverenitet i sl., morali smo ga srušiti. Radovan je rekao: ubili Srbina, pucali na Srbe, napali na srpsku svadbu, napali ispred pravoslavne crkve, smetala im srpska zastava i sl., morao je rat početi. Dakle, tragikomično. Traži se bilo kakav, barem i nebulozan razlog, u svrhu opravdanja beskonačno glupog i unaprijed smišljenog poteza.
- zato što je jasno da ruski avion nije imao nikakvu namjeru ugrožavanja Turske, njihovog stanovništva, napada, bombardovanja i sl.
- zato što se radi o manje od deset sekundi, što je jasan pokazatelj da su Turci jedva dočekali da krenu u rat
- zato što je situacija na Bliskom istoku i više nego loša, pa nema potrebe za dodatnim pogaršavanjem
- zato što su između svjetskih sila i ovako narušeni odnosi, a sada je postignuto nekakvo krho jedinstvo
Dakle, ovaj čin doista nema smisla. Trebalo je pokazati mnogo višđe racionalnosti i mudrosti. Ovo neće donijeti koristi ni Turskoj, a ni Rusiji. Jedino će donijeti koristi onima protiv kojih se Rusija bori, a to su pobunjenici i ISIL jer će se fopkus prebaciti sa njih, a možda i smanjiti napadi.
Kao što sam rekao na jednoj temi, upad aviona od 10 sekundi mi liči na Radovanovo objašnjenje uzroka rata. Turci kažu: upao je u naš prostor, narušio suverenitet i sl., morali smo ga srušiti. Radovan je rekao: ubili Srbina, pucali na Srbe, napali na srpsku svadbu, napali ispred pravoslavne crkve, smetala im srpska zastava i sl., morao je rat početi. Dakle, tragikomično. Traži se bilo kakav, barem i nebulozan razlog, u svrhu opravdanja beskonačno glupog i unaprijed smišljenog poteza.
-
zivco
#49 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Pa zato sto ga i gledaju kao prijetnju i ludog, zato su ga i cekili ovdje na samarcinu. Ovo je samarcina, i ovo nije nikakav spontan ekscesmO k3 wrote:Putin je lud , sa njim se nije igratizivco wrote:Pa neko je morao jednom reci i Rusima da ne mogu bombardovati gdje hoce i koga hoce. Razbahatio se Putin, ponijelo ga. Gruzija,Ukrajina, hajmo sad po Bliskom Istoku.... I sigurno Turci nisu sami od sebe ovo napravili, tesko da u Nato-u ovo nije razmatrano kao scenarij. Turci ne mogu gledati bombardovanje Turkmena bez reakcije. Izazvao je previse zemalja zadnjih godina, osramotio je mocne zemlje. Mozes kako hoces, ali ne mozes do kad hoces. Ja nekako tako mislim. Ne moze ga se vise pustiti da se zajebava kako pozeli.
- madner
#50 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Zato NATO i postoji.Kikibombona wrote:Pa ako reaguje NATO, to ce znaciti objava rata Rusiji.madner wrote:Cuj Kikija megasvjetskog stratega, NATO nece reagovati.
Da li su spremni radi Turske upustiti se u nuklearni rat sa Rusijom?
Jer, valjda je jasno da bi Rusija u tom sukobu bila inferiorna i da bi morali raspaliti sa svime sto imaju kako bi izbjegli totalni poraz...
To je Ruski problem.