Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post Reply
PM72

#1176 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by PM72 »

kamen spoticanja wrote:
PM72 wrote:Je li vama rusofilima jasno da ga je Rusija popušila čim prva rora sa plinom dođe ido EU z Kazahstana,Azerbejdžana,Norveške ili Marsa? Rusi su se pokazali kao neodgovoran,bezobrazan i pokvaren prodavač i traži se alternativa.Čim do toga dođe (a možda je to i dobro) svi će odjebati ruse.

Ti milioni rusa što je naviklo da ljetuje u Turskoj za relativno male pare tražiće alternativu? Gdje? U sjevernokorejskom moru?
Kazu turci da rusi sad mogu na more u iran :mrgreen:

jest,u pravu si.Kažu da je u onom "Hormuškom tjesnacu" pravo dobra ponuda hotela.samo moraš razmaknuti mine...
jao_situacije

#1177 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by jao_situacije »

PM72 wrote:
kamen spoticanja wrote:
PM72 wrote:Je li vama rusofilima jasno da ga je Rusija popušila čim prva rora sa plinom dođe ido EU z Kazahstana,Azerbejdžana,Norveške ili Marsa? Rusi su se pokazali kao neodgovoran,bezobrazan i pokvaren prodavač i traži se alternativa.Čim do toga dođe (a možda je to i dobro) svi će odjebati ruse.

Ti milioni rusa što je naviklo da ljetuje u Turskoj za relativno male pare tražiće alternativu? Gdje? U sjevernokorejskom moru?
Kazu turci da rusi sad mogu na more u iran :mrgreen:

jest,u pravu si.Kažu da je u onom "Hormuškom tjesnacu" pravo dobra ponuda hotela.samo moraš razmaknuti mine...
dobro je sve dok te ne zgazi tanker :mrgreen:
Bodkin

#1178 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Bodkin »

kamen spoticanja wrote:Bodkin druze karikiram...brazil,njemacka,burkina faso...svejedno
pokussavam ti kazat da je 25 milijardi uvijek vise od 5 milijardi...
Pa prvo, sto dosad nisu dolazili. A drugo, odakle cifra od 25?
kamen spoticanja

#1179 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by kamen spoticanja »

Bodkin wrote:
kamen spoticanja wrote:Bodkin druze karikiram...brazil,njemacka,burkina faso...svejedno
Ama sta ja znam odkud cifra...karikiram
ako rusi na sve imaju odgovor zasto mislis da turci nemaju?
jao_situacije

#1180 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by jao_situacije »

bez rusa nema ništa, nebeski narodi :-)
rusi jedini idu ljetovati rusi jedini imaju plin
rusi jedini jedu
PM72

#1181 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by PM72 »

Bodkin,

Poznato mi je da si ruski simpatizer ali ja im ne vjerujem ni sekunde,još od one zime kad su nam zavrnuli gas.Od tada im hebem sve po spisku jer su stoka i našao sam alternativu što preporučujem svima pa čak i turcima.Ako te neko ucjenjuje i ponižava - to treba prekinuti pa makar i na vlastitu štetu.Kad tad se to isplati.
155_mm

#1182 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

:lol:

mozda rusofili ne znaju da rusija pusi cim se nadje alternativa ali rusija to dobro zna. i bas iz toga razloga ne smiju dirati u slavinu jer bi proces trazenja alternative bio jako ubrzan. a rusija trenutno nema nikakvu alternativu. nije za iskljuciti da ce rusija ponovo za nekih 50 tak godina. morati da prodaje svoj drzavni teritorij.
Johnny071

#1183 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Johnny071 »

SA 071 wrote: Mojne se ba nervirati. Pa kakvog karaktera čovjek mora biti pa da potez hinjskog i podlog zabijanja noža u leđa veliča kao nečiju pobjedu. Vijesti o Turskoj od obaranja ruskog aviona idu po principu toplo-hladno. Jedna vijest o podršci turcima od njihovih partner (doduše mlaka podrška), pa jedna vijest o prozivanju Turaka od tih istih saveznika. A ono u ekstazi šta god pročitaju. Pa i kada iz straha više ne lete, ovi turkofili to dožive kao "e jesu zajebali Ruse, ostavili ih same na nebu iznad Sirije". Majke mi moje, ovi turkofili i Srbi isti, poraz kao pobjedu slave... :-D
Ja hocu samo da kazem da mi je fakat zao turske i turskog naroda jer je brko ispo debil i to zesci, na ovo ga je zapad(usa) navratio jer mu je rusija uvjek bila veliki dzoker u rukavu, i sad mu je raznim manipulacijama tog dzokera izbila, tako su uradili i u ostalim drzavama cija su bogatsva pokraliposto su napravili unutrasnje nemire unutra i rastrojili drzavu na kraju. To je postala klasika u zadnjih 50 godina, samo sto u takvim drzavama poslije svega toga na celo dolaze obicno ratni profiteri, placenici i pogodni ljudi koji se bogate, narod siromasi i dobijas nacionalno nadojene primitivce. SFRJ, Irak, Libija, Sirija (u pokusaju), Turska (zagrijavanje). Koja je razlika ?

Al djaba je to sve kad narod izabere pogresne vodje i oni po zakonu mogu da rade sta hoce, to je to i zato sam i reko da kome god se to desi nije bolje ni zasluzio ukljucujuci i nas.
Last edited by Johnny071 on 30/11/2015 19:17, edited 1 time in total.
PM72

#1184 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by PM72 »

A po čemu je to Turska izabrala pogrešnog vođu? Nikad nisu bili jači,što ekonomski,što vojno,što politički.Dok je bio onaj izlapljeli Demirel,niko ih nije držao ni za šta.
Ripicipi

#1185 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Ripicipi »

PM72 wrote:A po čemu je to Turska izabrala pogrešnog vođu? Nikad nisu bili jači,što ekonomski,što vojno,što politički.Dok je bio onaj izlapljeli Demirel,niko ih nije držao ni za šta.
Turkofil :oops:
kamen spoticanja

#1186 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by kamen spoticanja »

Ovo se vec vrti u krug..hajd zdravo
Johnny071

#1187 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Johnny071 »

Erdogan je bio dobar za tursku al ti dani su prosli, u zadnje vrijeme je gore tamo nego ikad, pogledaj malo sta se desava, ovdje se digla kakva prasina kad je policija usla u Klix, internet novinu, tamo u najvece novniske kuce ulaze i rade sta hoce. Pa ako je to OK po tebi, onda super. A znamo svi sta takvo ponasanje pokazuje i cemu vodi.
Bodkin

#1188 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Bodkin »

PM72 wrote:Bodkin,

Poznato mi je da si ruski simpatizer ali ja im ne vjerujem ni sekunde,još od one zime kad su nam zavrnuli gas.Od tada im hebem sve po spisku jer su stoka i našao sam alternativu što preporučujem svima pa čak i turcima.Ako te neko ucjenjuje i ponižava - to treba prekinuti pa makar i na vlastitu štetu.Kad tad se to isplati.
Ne znam odakle ti da sam ruski simpatizer. Ne daj Boze nikome da je rusija sto je danas amerika ili zapad. Nisam jednom pitao ove sto drkaju na rusiju sto ne odu zivjeti gore nego su svi na zapadu.

Ali u ovom slucaju su turci zajebali i po mom misljenju ce vise izgubiti. Ja to sve gledam samo sa ekononske strane. Ovo onanisanje na obaranje aviona ili ravnanje turkmena me ne zanima.
PM72

#1189 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by PM72 »

Ripicipi wrote:
PM72 wrote:A po čemu je to Turska izabrala pogrešnog vođu? Nikad nisu bili jači,što ekonomski,što vojno,što politički.Dok je bio onaj izlapljeli Demirel,niko ih nije držao ni za šta.
Turkofil :oops:
Možete vi tumačiti šta hoćete ali Turska nikad nije bila jača.I kod nas se petljaju u sve,ko margarin.Ne može se napraviti nijedna investicija,izložba,spomenik ili sajam bez da učestvuju turci i njihova "razvojna agencija TIKA" što nam je alternativa jer nas je odjebao USAID.Ko je pominjao turke prije 10 ili 15 godina?
Bodkin

#1190 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Bodkin »

kamen spoticanja wrote:
Bodkin wrote:
Ama sta ja znam odkud cifra...karikiram
ako rusi na sve imaju odgovor zasto mislis da turci nemaju?
Pa ja stavim sve na gomilu skupa. Turci su bili u idealnoj poziciji. Nato clan i odlicna ekononska saradnja sa rusima. Gradjevinski i energetski projekti plus otvoreno trziste. Rusi njima nista osim energenata ne mogu prodati.
Plus sto su u dvoristu sto se tice geopolitickih odnosa.
Johnny071

#1191 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Johnny071 »

odgovori meni bolan nemoj njemu na uvredu, nego odgovori jel uredu tebi stanje u turskoj, totalne represije nad sopstenim narodom ? To sto ti pricas su price za malu djecu, turska je jaka za BiH, al kad je rijec o svjetskim silama nije nigdje. Da ti ponovim ovdje usla policija u Klix, haos bio, tamo ulaze u najvece novniske kuce i hapse poznate novinare, sta je to ? Da ne pricamo o drugim stvarima, ako je to po tebi jaka i dobra drzava, pakuj kofere i sretno ti bilo.
155_mm

#1192 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

po ovom vojnom strucnjaku ispade da je pola NATO-a ganjalo ovaj avion.
ali ima jedna interesantna stvar u ovom tekstu i zbog toga sa jako zahvalan kolegi sto ga je linkovo.
"Koliko znamo, Su-24M2 je bio na povratku s misije i njegovo letno računalo radilo je u navigacijskom režimu, zajedno s GLONASS sustavom (ruska verzija GPS-a).
mislim da je sad svima jasno zbog ceg rusi prelecu preko granica.
:lol: :lol: :lol:
PM72

#1193 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by PM72 »

Johnny071 wrote:Erdogan je bio dobar za tursku al ti dani su prosli, u zadnje vrijeme je gore tamo nego ikad, pogledaj malo sta se desava, ovdje se digla kakva prasina kad je policija usla u Klix, internet novinu, tamo u najvece novniske kuce ulaze i rade sta hoce. Pa ako je to OK po tebi, onda super. A znamo svi sta takvo ponasanje pokazuje i cemu vodi.

U Turskoj niko ne može raditi sve šta hoće.To imamo ovdje na djelu pa vidiš kakva je sataraš država.Kod njih otvoriš firmu za jedan dan a kod nas,u oazi demokratije,to ne možeš odraditi ni za pola godine.Pogledaj šta sve turci prave a mi nismo u stanju napraviti ni rezervnu gumu.I nama kao dorbo a u Turskoj guše demokratiju?
Johnny071

#1194 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Johnny071 »

PM72 wrote:
Johnny071 wrote:Erdogan je bio dobar za tursku al ti dani su prosli, u zadnje vrijeme je gore tamo nego ikad, pogledaj malo sta se desava, ovdje se digla kakva prasina kad je policija usla u Klix, internet novinu, tamo u najvece novniske kuce ulaze i rade sta hoce. Pa ako je to OK po tebi, onda super. A znamo svi sta takvo ponasanje pokazuje i cemu vodi.

U Turskoj niko ne može raditi sve šta hoće.To imamo ovdje na djelu pa vidiš kakva je sataraš država.Kod njih otvoriš firmu za jedan dan a kod nas,u oazi demokratije,to ne možeš odraditi ni za pola godine.Pogledaj šta sve turci prave a mi nismo u stanju napraviti ni rezervnu gumu.I nama kao dorbo a u Turskoj guše demokratiju?
OK, sad shvatam ti si jedan od onih sto bi uveli serijat ili represiju i programirao ljude.. kao sto je u sjevernoj koreji i u turskoj u pokusaju. :) Izvini al nemamo vise sta raspravljati na ovu temu ti i ja. Hvala i dovidjenja.
PM72

#1195 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by PM72 »

ha,ha,ha...ja i šerijat. :lol: ja volim pivu mahnut' nego doner pojest' ali ti ne kontaš šta je red i rad.Kad to skontaš onda se javi a šalju svoju tetku da pakuje kofere i da ide iz ove zemlje,ja sam krv proljevao za taj grb iznad tvog nicka i imam pravo reći šta je dobro a šta ne.ovo ovdje je sataraš i sranje od zemlje,bez cilja,vođstva,vizije,radnih navika,investicija,budućnosti.Turska je ispred nas svjetlosnu godinu u svim segmentima.
Johnny071

#1196 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Johnny071 »

PM72 wrote:ha,ha,ha...ja i šerijat. :lol: ja volim pivu mahnut' nego doner pojest' ali ti ne kontaš šta je red i rad.Kad to skontaš onda se javi a šalju svoju tetku da pakuje kofere i da ide iz ove zemlje,ja sam krv proljevao za taj grb iznad tvog nicka i imam pravo reći šta je dobro a šta ne.ovo ovdje je sataraš i sranje od zemlje,bez cilja,vođstva,vizije,radnih navika,investicija,budućnosti.Turska je ispred nas svjetlosnu godinu u svim segmentima.
to upravo govori o tebi koji si se borio pod tim grbom za sta si se izborio :) i kakvo ti imas pravo za reci ista kad si se izborio da bude ovako znaci direktan si krivac ? Jel ?

I usput, ovo nije grb RBiH, ovo je grb neceg drugog al nema veze, razlika je vise nego primjetna.

edit:

i samo da te napomenem da si u istom postu rekao da si se borio za ovo i popljuvo si to isto za sta si se borio i nazvo satarasem jel ? to ti sam sebe vrijedjas ili sta ? sad te ja pitam, isto sto sam pito oca svog, za sta si se borio ?
PM72

#1197 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by PM72 »

Tačno,ja sam krivac.Ispade da sam ratovao za Alijinu džahiriju i da ovaj fildžan naslijedi njegov sin Bakir.zajebao se i šta ću sad? da sam bogdo pružao otpor iz Danske.Ili makar iz Istambula ko Alijina žena,Haris Silajdžić ili Švrakići.
Johnny071

#1198 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Johnny071 »

PM72 wrote:Tačno,ja sam krivac.Ispade da sam ratovao za Alijinu džahiriju i da ovaj fildžan naslijedi njegov sin Bakir.zajebao se i šta ću sad? da sam bogdo pružao otpor iz Danske.Ili makar iz Istambula ko Alijina žena,Haris Silajdžić ili Švrakići.
sad se razumijemo u potpunosti, zajebo si se isto ko i moj stari i sve su vas redom zajebali, a sad procitaj opet sta sma ja sve napiso na ovoj temi al bez emocija
Bodkin

#1199 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Bodkin »

Nemojte zivota vam na nas rat
PM72

#1200 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by PM72 »

Mrsko mi sad čitat ali ću sa ovim završiti na ovoj temi.Rusi su kao nezvani gosti uletjeli u turski vazdušni prostor,ovi ih zveknuli i time pokazali da imaju muda a to što će im sad ta ista muda biti išmirglana brusnim papirom...

Tito je imao muda pa zveknuo amerikancima avion u Sloveniji pedesetih godina prošlog vjeka.jesu li ga bojkotovali,prijetili? Jesu.Ali,pokazao je gard i amerikanci se više nisu zajebavali.E neće ni rusi više tako olako letjeti pored turske granice.

ende.
Post Reply