Obnova setalista Vrelo Bosna
-
BoLESt
#1 Obnova setalista Vrelo Bosna
ne znam koliko vas cesto 'boravi' i provodi vrijeme u prirodi, konkretnije na Vrelu Bosne, ali ne mogu da shvatim da se do dan danas nista konkretno nije poduzelo sa obnovom 'ubaleganog korzoa'
. ono sto su krpili jadnu cestu sammo je pogorsalo stvar, jer vozeci bajk po tome, imate osjecaj da vozite po brdskim predjelima
. a mozda u tome i lezi car
elem, ne znam kojim putem bi se to moglo rijesiti. da li ste treba obratiti nacelniku opstine, pisati peticiju...
mislim da je stvarno bruka da nam ovo malo parkova i 'zelenila' propada i bude zapusteno...
- 8. sekretar SKOJ-a
Sve je u nadležnosti Kantona i JKP Park. Čim se uvede novi kantonali namet na vilajet, zvani Uređivanje zemljišta, ulično osvjetljenje...itd. za sve građane Kantona, Park i ostali će početi agilnije da održavaju sve.
Nikako da se dogovore oko toga kako da uklanjaju izmet konja. Fijakeristi su izvjesno vrijeme imali čovjeka koji je uklanjao konjska "njenja", ali izgleda da to nije bilo kvalitetno odrađivano.
Nisam odavno bio na Vrelu Bosne pa ne znam da li je već pomjerena okretnica za fijakere, ali u radio-emisiji koju sam slušao, rečeno je da će se okretnica pomjeriti malo dalje od samih izvora vode da bi se smanjio "miomiris" konja.
Bilo je riječi i o asfaltu. Korijenje stabla platana , kestenja... moćno izdiže sve slojeve asfalta i deformiše put i asfalt kojeg bi trebalo generalno izmjeniti, a ne samo nabacivati slojeve....nisam sve zapamtio šta je direktor JKP PARK, Osman Delić, govorio i kako će sve biti uređeno. Vjerovatno je govorio i o liječenju stabala, ali taj dio radio-emisije nisam slušao.
Bilo je riječi i o parkovima pored hotela koji su sada privatni.
U istoj radio-emisiji nije bilo riječi o Rimskim iskopinama i "napadanju" istih ilegalnom izgradnjom.
Nikako da se dogovore oko toga kako da uklanjaju izmet konja. Fijakeristi su izvjesno vrijeme imali čovjeka koji je uklanjao konjska "njenja", ali izgleda da to nije bilo kvalitetno odrađivano.
Nisam odavno bio na Vrelu Bosne pa ne znam da li je već pomjerena okretnica za fijakere, ali u radio-emisiji koju sam slušao, rečeno je da će se okretnica pomjeriti malo dalje od samih izvora vode da bi se smanjio "miomiris" konja.
Bilo je riječi i o asfaltu. Korijenje stabla platana , kestenja... moćno izdiže sve slojeve asfalta i deformiše put i asfalt kojeg bi trebalo generalno izmjeniti, a ne samo nabacivati slojeve....nisam sve zapamtio šta je direktor JKP PARK, Osman Delić, govorio i kako će sve biti uređeno. Vjerovatno je govorio i o liječenju stabala, ali taj dio radio-emisije nisam slušao.
Bilo je riječi i o parkovima pored hotela koji su sada privatni.
U istoj radio-emisiji nije bilo riječi o Rimskim iskopinama i "napadanju" istih ilegalnom izgradnjom.
-
meatoverhere
Ma kakav kanton. Trebalo bi naci dobru, po mogucnosti inostranu firmu kojoj bi se ponudio zakup na ta izletista i hotele na jedno 20-30 godina. Neka oni to uredjuju i odrzavaju, a neka nama divljacima naplacuju po 10 KM ulaz u to izletiste. Na taj nacin bi se rijesili i prodavaca cevapcica sumnjivog kvaliteta i ostalih primitivizama i smradova. Gazda onda izdaje dozvole kocijasima i postavlja im kriterije. Nakon isteka tog roka ugovor se moze produzit, ili ne u zavisnosti od ekonomskih interesa obje strane. To je jedini nacin za spas nasih prirodnih ljepota.